Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Криптовалути
Вече е по-високо от DCA-то, което успях да докарам с по-усиленото си купуване последните месеци
За себе си не виждам причини да ходи много по-нагоре от това. Не очаквам нови дъна. Допускам, че слизане до 16-17 си е съвсем възможно, като и искрено се надявам да се случи.
При всяко положение съм на пауза за един месец, че много неща ми се събраха наведнъж, така че в момента само ям пуканки и гледам шоуто.
Фалити, фалити. Ама като няма кой да печата биткойни и от 10 изгубени койна, 9 не ги е имало изобщо... предполагам, че все повече хора просто губят доверие в борсите и лендърите, не в самия биткойн.

За себе си не виждам причини да ходи много по-нагоре от това. Не очаквам нови дъна. Допускам, че слизане до 16-17 си е съвсем възможно, като и искрено се надявам да се случи.
При всяко положение съм на пауза за един месец, че много неща ми се събраха наведнъж, така че в момента само ям пуканки и гледам шоуто.
Top Gun Maverick написа:Дженезис нали се чакаше да фалира и коня на 10к, а то какво стана? Както много пъти, пазара е отчел фалита им и преди месеци и сега като го обявиха...ами нищо.
Фалити, фалити. Ама като няма кой да печата биткойни и от 10 изгубени койна, 9 не ги е имало изобщо... предполагам, че все повече хора просто губят доверие в борсите и лендърите, не в самия биткойн.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
То сега гледай какво става, днес цял ден следя китовете масово как изкупуват и ги теглят от борсите. Скоро борсата като няма и фейк Биткойни какво ще правим? Някой да чака 12к още? Данчо шорта 3к чакаше, че да купувал тогава обещаващия Биткойн, че сега имало някакво изкупуване, но предпочитал да изчака...
Ебахти, точно както казваха всички отдавна в крипто стана. Китовете свалиха цената, всички мечки взеха да реват като убодени, ритейла почти не купува 2 месеца, китовете бавно изкупиха всичко и сега продължават да купуват, а който нямаше силни убеждения си остана с чакането. Но нищо, като дойде същинския Булмаркет ще купуват шиткойни, там дава повече Х.
И да не ме разбере погрешно, никакви илюзии не си правя. Според мен и 40к да стигне, пак тая година няма да направи нещо кой знае какво и ще дропне до поне 25-30 отново АКО изобщо стигне 40. Може и сега са дропне до 16 пак. Но тая вероятност все повече намаля. На първи федът като каже 0.25 или край с вдигането гледайте какво става. Пък Путин и САЩ когато мирясат...чакайте 10к тогава.
Ебахти, точно както казваха всички отдавна в крипто стана. Китовете свалиха цената, всички мечки взеха да реват като убодени, ритейла почти не купува 2 месеца, китовете бавно изкупиха всичко и сега продължават да купуват, а който нямаше силни убеждения си остана с чакането. Но нищо, като дойде същинския Булмаркет ще купуват шиткойни, там дава повече Х.

И да не ме разбере погрешно, никакви илюзии не си правя. Според мен и 40к да стигне, пак тая година няма да направи нещо кой знае какво и ще дропне до поне 25-30 отново АКО изобщо стигне 40. Може и сега са дропне до 16 пак. Но тая вероятност все повече намаля. На първи федът като каже 0.25 или край с вдигането гледайте какво става. Пък Путин и САЩ когато мирясат...чакайте 10к тогава.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Аз ако научих нещо последните 1-2 години е, че няма смисъл да се опитвам да предполагам срокове и цени. На някои хора им се получава, ама при мене не работи. Затова и си дадох зор да купувам по-здраво последните месеци, пък се получи така, че дори и по време на мечи пазар в момента съм не лоша сума напред. Честно казано това движение от около 17 до 22 ми е все едно нищо не се е случило. Ако погледнеш колко пъти се случи в последно време, направо си е баш в рамките на "нищо не е станало". Обаче пък си имам fear&greed индекса изкаран на таблета, който ми стои като фото рамка в стаята. Гледам че е на 51 в момента
Т.е., определено надежди за ръст има у много хора. Аз мисля да се трогна ако видя поне още един-два скока до 26-29, които да не изглеждат като къщичка от карти, готова да падне всеки момент.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То обнадеждаването не е масово заради няколко хиляди отгоре, а поради това, че се виждат индикации за излизане от потъванията. Ето виждаш вече фалират и борси, ама нищо кофти не се случва с цената. Е, сега ако Байнанс фалира ще е друго, ама...надали. Те самите събориха ФТХ, тоест са знаели, че са стабилни било то поради добра политика(финансова)или позиции във финансовите среди от типа ту Биг ту фейл.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
vixx написа:... Честно казано това движение от около 17 до 22 ми е все едно нищо не се е случило. Ако погледнеш колко пъти се случи в последно време...
Щом се случва толкова често, защо просто не купувате на 16-17 и не продавате на 22 всеки път и следващия път отново? Числата са примерни.
Искам да кажа, да купувате и продавате често на малки разлики, а не само да събирате и да чакате някакъв си предполагаем пик през 3025та година?

Така хем по-интересно, хем по-сигурно ми изглежда така.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Сега да не излъжа, че не обърнах много внимание, ама според Бинанс имам почти 1300 трейда за 2022г. Но съм ги правил все когато е била силна волатилността. В момента за да има смисъл трябва да използвам много по-големи суми за такъв тип търгуване и е достатъчно един лош трейд да имам за да ми заличи няколко добри. Т.е., ако имаше през ден или седмица такива движения щях да продължа да го правя.
ПП. Абе не може да са толкова много трейдовете, то излиза че нищо друго не съм правил, нещо се бъркам. Но идеята е че точно така си играех през по-волатилните моменти. В момента не искам да се занимавам толкова, по-лесно ми е да купувам и да си изчакам цикъла.
ПП. Абе не може да са толкова много трейдовете, то излиза че нищо друго не съм правил, нещо се бъркам. Но идеята е че точно така си играех през по-волатилните моменти. В момента не искам да се занимавам толкова, по-лесно ми е да купувам и да си изчакам цикъла.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

Ей, много си ДОЛЕН! LMAO!

Ама то бая народ остана. Сега имате ли идея, че е МЕГА трудно да купиш, ей точно в тоя момент? Гледаш цената и си викаш нещо от сорта "няма никаква логика цената да се качи трайно, ще падане, феда, лихвите, войната, НИЩО не се е променило, ще падне, ако бях взел на 15 сега щях да имам примерно 1бтц, ако взема сега ще имам много по-малко, ще падне, трябва да падне, няма логика, не, не, не, по-скоро бих изчакал, ами ако сега взема и се върне на 16, ами ако иде на 10, не, не, не, ще изчакам". И има логика във всичките тези неща, точно затова ми се струва много трудно да купиш, а може да прозвучи арогантно, но за ноукойнър мисля, че е НЕВЪЗМОЖНО да купи точно в тоя момент и няма да купи нито един такъв, понеже на 15-16 ако си е викал "ами ако падне на 10)някои викаха 3, чел съм и 1000 из нета, без майтап когато Иван Иванов написа под коментара на тия хубавец, че това са били мокрите сънища на мечките предния беър, тоя е абсурд)тогава колко ще взема" без да осъзнават, че това е капан за тяхната логика защото и 10 да бе стигнало, те щяха да чакат 7, а после 5-4-1000 и..."абе какво ще го купувам, той умря". Това, което аз осъзнах в един момент е, че не се купува основно на база цена! Ако тя ти е основният фактор, просто никога няма да купиш и само един ден ме делеше от това да си остана с купеното на 40к. Един ден защото сега при тая графика честно не знам как щях да гледам като теле и да си хапя задника, че не съм взел основното на 15-16 когато си казах, че това е дъното и щом FTX гръмна и се очакваха нови борси включително и Байнанс, пазара вече го е отчел това. Но позволих на мечките да ми заглушат за кратко убежденията и алчността ми да надделее за да чакам пак 15(моето 14, което си бях заложил още от миналия юни вече го бях отписал с шанс 1%)но ако се окаже, че съм прав и цената не стигне ново дъно тоя беър, моята позиция става доста добра.
П.п: Ако дъното е минато ще се окаже, че ония купували на 60к и които го държат още и са купили сега или около дъната да свалят цената ще са имали много по-правилната стратегия от тия, които нищо не са купили. И не защото видиш ли сега отиваме в космоса, няма нищо общо с цената, а просто че са преживяли това цената им да иде мноооого надолу, тествали са си убежденията и от тук насетне никоя мечка не може да им повлияе съществено на мозъка. Говоря за следващият беър, понеже и той ще дойде.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Криптовалути
По-скоро се е вкиснал яко, а теб те е изпрало FOMO-то. 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз си казах, че още на 19 ме удари фомото, нищо ново не казваш.
Но...когато взех след това вече не беше фомо, а решение на база кое е по-добре - да чакам спад и да взема след като видя някаква промяна на ситуацията или да взема сега с риск да дойде нов спад и да нямам с какво да взема. Кое е било вярното...след около година ще имаме категоричен отговор. Дотогава не боли фара за цена и т.н. ако ще и на 10 да иде.

Но...когато взех след това вече не беше фомо, а решение на база кое е по-добре - да чакам спад и да взема след като видя някаква промяна на ситуацията или да взема сега с риск да дойде нов спад и да нямам с какво да взема. Кое е било вярното...след около година ще имаме категоричен отговор. Дотогава не боли фара за цена и т.н. ако ще и на 10 да иде.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Другия месец, ако ударим 30к, Стийна дали ще го хване и него FOMO-то

По-интересно ми е дали някой прави сметка отсега нататък до колко ще купува ?
Аз мисля, че пробием ли за нов връх, вече ще става все по-неразумно, ако се прави сметка за разкешване 2025-2026. Според мен е далече още за такива сметки, в следващите 2 години може да видим и още държави да приемат Биткойн за разплащателно средство. Със сигурност ще видим още институции. Ако в САЩ разрешат спот ЕТФ, би било летящ старт за новия бул рън. Оригиналният Stock-to-Flow модел показваше 55к за този цикъл, за следващият показва 530к
Мен лично силно ме съмнява да направим х7-х8 от предния връх, при положение, че сега бяхме х2,5 

По-интересно ми е дали някой прави сметка отсега нататък до колко ще купува ?

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Аз лично докато все още си свалям средната цена. След това не знам, ще го решавам в движение 
Иначе stock to flow съм го отписал като индикатор за нещо. Намирам го за твърде оптимистичен. В друга макро ситуация може и да е по-точен, но за момента си е счупен.

Иначе stock to flow съм го отписал като индикатор за нещо. Намирам го за твърде оптимистичен. В друга макро ситуация може и да е по-точен, но за момента си е счупен.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз съм ги отписал всичките модели. Единствената линия, която някога ще гледам вече е ер ес айя. Много ясно, че ще отпишеш срок ти флоу, ако някога проработи пак, то няма да е заради самия модел. А и ако не знаете (вие знаете, ама да се направя на важен
)да ви научи новобранеца - всички модели работят дотогава докато не спрат да работят.
ТНТ, никакво продаване. Като ти се продава нещо си купи Етер.
Сериозно, аз мисля като дойде същинския бул една частичка да махна там ако усетя някаква надцененост, после ако не съм усетил, но е дошъл ноември 2025 да махна нещо още и другото да държа, понеже неизбежно в един момент циклите ще се счупят и няколко големи играчи просто ще оберат койните изхвърляйки ритейла от тези бройки, които в момента имаме.
Одеве ми звъни тоя от който купувам, имали били ако искам нещо, викам лятото, сега няма лев. И ми вика, добре де, няма ли да разкешваш?
Гледам вика цената ударила 23, ела да ти дам пари, после като падне пак вземи.
Или вика не е толкова лесно, да купуваш като падне и да продаваш като се качи. Викам никакъв шанс. И да уцелиш има голям шанс да загубиш много повече при следващата врътка и толкова. Плюс това не съм тук за бързата печалба, ходъл и толкова. Дори да бях продал, никакво излизане във фиат. Някакъв Тетер и то за много кратко време, но уви, мина времето, догодина в същинския бул може да се пробвам с някаква мизерна част да се правя на велик, но понеже знам, че успеха би бил случаен и краткотраен, ходъъъъъъъъъл и толкова. Който иска да търгува, рекламите на Еторо ще тръгнат с пълна сила пак тогава, сега са много малко. Човек просто трябва да се запита защо сега е така и после кой ще ги плаща тия реклами!!! 

ТНТ, никакво продаване. Като ти се продава нещо си купи Етер.

Сериозно, аз мисля като дойде същинския бул една частичка да махна там ако усетя някаква надцененост, после ако не съм усетил, но е дошъл ноември 2025 да махна нещо още и другото да държа, понеже неизбежно в един момент циклите ще се счупят и няколко големи играчи просто ще оберат койните изхвърляйки ритейла от тези бройки, които в момента имаме.
Одеве ми звъни тоя от който купувам, имали били ако искам нещо, викам лятото, сега няма лев. И ми вика, добре де, няма ли да разкешваш?

Аз от началото на Януари държа едни тетъри в Кракен и само чакам дроп.... още го чакам. Странно е да купуваш в цъфтящ пазар, отдавна не ми се е случало
Ще видим, засега чакам, дроп все някога някакъв ще има, дори и да не е ново дъно.

Ще видим, засега чакам, дроп все някога някакъв ще има, дори и да не е ново дъно.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз вече купувам над средната си цена за тоя цикъл. Неприятно чувство, ама какво да се прави
ТНТ пита за таргети, аз такива нямам, ще продължа DCA-я поне до есента на 2024та(5-6 месеца след халвинга). Тогава вече ще преценя каква е макро обстановката и дали да спра вече. И вече когато преценя, че почваме да сме надценени почвам DCA продажби на някаква част.