Регистрация в КАТ след януари 2007?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Регистрация в КАТ след януари 2007?
Да се похваля и аз: от 2 дена съм с нова кола, естествено БМВ (втора ръка). Сега ми предстои да я регистрирам в КАТ. Тъй като е с Варненски номера не ми се налага да и сменям номерата и затова искам да питам някой който и минавал или знае как се регистрира без смяна на номера автомобил след 1 януари 2007г. Потърсих в форумите ,но не открих това което ме интересува, а то е:
1)Кой пътен данък трябва да представя? (предполагам за миналата година с който минах и при нотариуса?)
2)Минавам ли преглед или канала изобщо т.к. предишния преглед изтича чак след 4-5 месеца.
3)гражданска отговорност нося нова на мое име ли? (т.к. и старата изтича след няколко месеца и тя ли се сменя задължително?)
Ако може някой да ми каже по-подробно как е минал наскоро и какви документи трябват (ако може в Варна) ще се радвам много.
Благодаря предварително.
1)Кой пътен данък трябва да представя? (предполагам за миналата година с който минах и при нотариуса?)
2)Минавам ли преглед или канала изобщо т.к. предишния преглед изтича чак след 4-5 месеца.
3)гражданска отговорност нося нова на мое име ли? (т.к. и старата изтича след няколко месеца и тя ли се сменя задължително?)
Ако може някой да ми каже по-подробно как е минал наскоро и какви документи трябват (ако може в Варна) ще се радвам много.
Благодаря предварително.
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Първо честито да ти е БМВ-цето и с здраве да си го караш.А сега по темата
Всичко си е както преди.С две думи минаваш през канала, проверка на фарове, мигачи, спирачки, ръчна, номер на рама, номер на двигател и това е от халето останалото е документи.Данъка с който си минал през нотариуса ( ти и да искаш неможеш да дадеш за тази година данък защото още не ти е начислен чак другият месец
).После застраховката си я носиш само мини през застрахователната компания да ти закрепи един лист към полицата че тази полица важи и за новият собственик (без значение кога ще минеш преди или след кат ) И накрая ти дават талон кадето пише че си горд притежател на една превъзходна марка автомобили
П.С. Всичко това не излиза повече от 50-тина лева
Дано съм ти бил полезен

Всичко си е както преди.С две думи минаваш през канала, проверка на фарове, мигачи, спирачки, ръчна, номер на рама, номер на двигател и това е от халето останалото е документи.Данъка с който си минал през нотариуса ( ти и да искаш неможеш да дадеш за тази година данък защото още не ти е начислен чак другият месец

П.С. Всичко това не излиза повече от 50-тина лева
Дано съм ти бил полезен
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Благодаря за бързия отговор,но все пак да уточня дали съм те разбрал правилно и по-точно за това: с гражданската отговорност,която е на името на стария собственик мога да мина пред кат и не се налага веднага да си праввя на мое име друга?
А и също така четох из форумите ,че не е задължително да се минава преглед. Забелязах също , че в документите за регистрация пред КАТ се искат документ за минал преглед
.Странна работа ,този предполагам трябва да е прегледа дето току що съм минал
Така ли е наистина или мога със стария,който не е изтекъл?
А и също така четох из форумите ,че не е задължително да се минава преглед. Забелязах също , че в документите за регистрация пред КАТ се искат документ за минал преглед

- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
kraska написа:Благодаря за бързия отговор,но все пак да уточня дали съм те разбрал правилно и по-точно за това: с гражданската отговорност,която е на името на стария собственик мога да мина пред кат и не се налага веднага да си праввя на мое име друга?
А и също така четох из форумите ,че не е задължително да се минава преглед. Забелязах също , че в документите за регистрация пред КАТ се искат документ за минал преглед.Странна работа ,този предполагам трябва да е прегледа дето току що съм минал
Така ли е наистина или мога със стария,който не е изтекъл?
1.Да не се налага друга застраховка да правиш.Но мини през застрахователя да ти добави един лист към полицата дето пише че полица номер еди си коя на кола еди си коя и собственик еди си кой е вече твоя с две думи

2.Минаваш с твоя си но те си правят и за тях преглед дали тази кола е годна за движение(от датата на новия до деня в който минеш кат е минало време и те гледат, а и дори вчера да е минат преглед ти решиш да я пререгистрираш пак ще я огледат)Тъй че още утре бегай в кат и след това застрахователя и после една биричка за новата придобивка

Ако има още нещо питай
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
И аз мойта я регисрирах декември. Отидох в данъчното да я регистрирам и си платих данъка само да месец декември 2006 г., че предишния собственик май не го беше плащал за 2006г. Беше ми дал квитанция за 2005 и с нея минах при нотариуса.
В КАТ (София) минах без платен данък и с всички стари документи от предишния собственик - гражданска и преглед.
Сега съм с нова застраховка, но още си карам със стария преглед и като изтече тогава ще я карам на нов.

В КАТ (София) минах без платен данък и с всички стари документи от предишния собственик - гражданска и преглед.
Сега съм с нова застраховка, но още си карам със стария преглед и като изтече тогава ще я карам на нов.
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Трябва да си я регистрираш в данъчното, че като минаваш на преглед ти търсят платения данък и без него не става. (Освен ако този дето прави прегледа не е твой човек
)

7 мнения
• Страница 1 от 1