Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Политическа.

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2022, 11:21

Е.Димитров написа:Аз до този момент не съм срещал македонец, който да мрази българите.
Според мен има някаква малка група екзалтирани малоумници, които са по-скоро някаква футболна агитка и с това пълнят новините.
Въобще не трябва да се обръща внимание на някакви психопати и малоумници.
Все едно да се обръща внимание на някой, на който всяко мнение му е , колко зле са българите, как били "бай-Ганьо" и какви били нещастници и да се вземе това в предвид и да се прави риторика на тая основа.

Ти не си, аз пък съм. Ето тая е типичния пример. Срещам я и от няма нищо тя почва да ми обяснява как ние сме ги мразили, а по думите и личеше, че това е подхранвано от тяхната омраза.
Преди няколко години и един сърбин возих, малко над 60 беше. Качва се и почва да ми обяснява по пътя колко сме долни Българите. И не ми казва те са, ами вие сте. И аз му се смея такъв, той очакваше явно да му говоря колко са силни сърбите. Казах му, че греши и толкова. И тях сме ги били мразили (а всъщност явно в неговия кръг хора е точно обратното и те ни мразят, не казвам всички сърби)а жена му Българка се смее и тя му вика по-малко да говори. После умря тоя, ама преди това се оплакваше колко лошо било да се живее тука, но живееше често тук де. Тая после се върна и тя беше прихванала нещо от него, държеше се като луда малко и тя и обясняваше как всеки искаш да я прекара бабичката му с бабичка. Колко било тука не знам си какво, да сме видели в Сърбия какво хубаво било и някакви такива. Отиде да живее в Холандия мисля де в крайна сметка. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Дек 2022, 11:24

Миналата година се разговорих с един македонец на лифта в Банско ,цитирам какво каза - може да сме били българи , ама сега сме македонци . Млад човек ,интелигентен :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 15 Дек 2022, 11:36

Jordana написа:Мисля че грешиш . Татарите са си татари не българи , това са кипчаци или кумани . Днешен Татарстан е на мястото на старата Волжска Булгария , център град Казан и наследява казанското царство . Само че тия волжски българи са претопени от тюркските племена и монголите на улус джучи . Днес почти нищо не е останало от българските им корени. Тука по нашите земи са много малко . Идват през 13 век със нашествието в европа на монголските орди с хан Батия . Похода им минава през Унгария после Далмация и се завъртат тука през България при оттеглянето си на север . Като опустошават и унищожават всичко по пътя си .

Ти ми говориш по-скоро за татарите като цяло, аз имам предвид татарите в днешен Тарастан(Волжка България), знам че те са се смесили с монголците, а ние с траки и славяни, но и ние, и те сме си с прабългарски корени! Ако Аспарух, Котраг и другите им братя бяха спазили заръката на Хан Кубрат, днес щеше да има един прабългарски народ!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 15 Дек 2022, 13:24

mr_petroff написа:Миналата година се разговорих с един македонец на лифта в Банско ,цитирам какво каза - може да сме били българи , ама сега сме македонци . Млад човек ,интелигентен :banghead:

Е ти що не му обясни, че е македонец по географски признак и българин по етнос. Как в южна България част от хората са тракийци. Трябва ли и тракийците да искат референдум и отделяне на Тракия (източна Румелия)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Дек 2022, 15:37

STEVAL написа:
mr_petroff написа:Миналата година се разговорих с един македонец на лифта в Банско ,цитирам какво каза - може да сме били българи , ама сега сме македонци . Млад човек ,интелигентен :banghead:

Е ти що не му обясни, че е македонец по географски признак и българин по етнос. Как в южна България част от хората са тракийци. Трябва ли и тракийците да искат референдум и отделяне на Тракия (източна Румелия)

Aз толкова неща му обясних , че малко преди да слезе от лифта беше готов да запали македонския си паспорт :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Дек 2022, 12:22

Какво ще кажете за това въпиющо нарушаване на човешките права? Да биеш път пеша от Албания, само и само за да бъдеш натирен от друг имигрант? :mhihi:

https://news.sky.com/story/rishi-sunak- ... s-12767266

Някакви санкции трябва да се въведат, не мислите ли? А после разправят, че тъмните не са расисти :smoke:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Дек 2022, 12:24

Ще кажем, че спел чекъра ти няма думата "въпиещо" :winky: (твоя любим тип безсмислен коментар :mhihi: ).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Дек 2022, 12:31

steeN написа:Ще кажем, че спел чекъра ти няма думата "въпиещо" :winky: (твоя любим тип безсмислен коментар :mhihi: ).

Спел-мел, разрешавам ти да ми игнорираш постовете, паляк....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Дек 2022, 16:47

Няма толкова жалкарска територия :idea: Иначе претенциите са ни големи, а живеем в кал и мизерия,
няма детска болница в държавата, нямаме пари за детски линейки, дори за кувьози нямаме, та събираме капачки.
През това време е нормално в жилищата да са по 2500 евро/м2 в някакви ниви около София :kuku:
И това е нормално, както е нормално и това, да нямаме елементарни за 2023 година медицински пособия :censored:

Да не казвам, че скоро водих близки до Първа АГ в София.
Одеялата в болницата бяха вълнени, като войнишките, на минимум 40 години :kuku: :kuku: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

https://offnews.bg/obshtestvo/puskat-nova-porachka-za-meditcinski-helikopter-pod-naem-791779.html

Пускат нова поръчка за медицински хеликоптеp под наем

:kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Гвоздейков посочи, че в първата обявена обществена поръчка – през октомври 2022, са получени заявления от участници, които са искали да се преговаря за срок, по-дълъг от две години, както и участници, които не са отговаряли на техническите изисквания, тъй като са предложили по-стари хеликоптери. Това наложи рестартиране на процедурата.

Сега сме занижили критериите в поръчката, каза още Гвоздейков. В медийното пространство непрекъснато се твърди, че поръчката за хеликоптери е пропаднала, посочи Гвоздейков. По думите му „това са технически части на Закона за обществените поръчки и, за да я рестартираш и да се съобразиш с исканията на другите кандидати, трябва процедурата да се спре и да се пусне наново“
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 17 Дек 2022, 18:56

Зак, може да не си съгласен, но няма как да станат тия неща докато 1. има такава корупция и 2. да има някакъв механизъм на конкуренция в здравеопзването където нещастниците да изпадат от играта. Ако ще и държавни да са всички болници (което ще е уникална тъпотия, питай пауърката ако не ми вярваш)... пак трябва да има конкуренция между болниците. Резултата на всички ни е ясно какъв е... тия снимки и истории дето ги показваш всички сме ги виждали... пътя към тва дето искаш не е с правене на дестка болница в нереформирана система (първо правосъдието и после здравеопзването), защото тя ще приключи точно по същия начин.

Проблемите всички ги виждаме, ама решенията няма как да са безболезнени на тоя етап. Изключително тъпо е, че съдебната реформа остана пак на заден план и се стига до циркове като това, че разни хора взимат награда на името на прокурор, който ако го разбере ще се върти в гроба. За тва румънците ни смазват, плюс че скъсаха всякакви зависимости от наследниците на византийската империя :mhihi:

nickstorm написа:
steeN написа:Ще кажем, че спел чекъра ти няма думата "въпиещо" :winky: (твоя любим тип безсмислен коментар :mhihi: ).

Спел-мел, разрешавам ти да ми игнорираш постовете, паляк....
What goes around comes around... bitch :mhihi: Аз не знам да имаш едно смислено мнение в този форум, между другото.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Дек 2022, 19:16

Е и? Кво прайм? Навлякли са тонове лайна, щото има корупция. Аз се обаждам в Инспектората. Проверяват и се оказва, че това, което съм видял и снимал не е така. Обаждам се в Общината. Същия отгово.

Какво да правя? Да пиша на Арменския Поп или да ставам партизанин да се бия с лошите?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Дек 2022, 19:27

Икономическите проблеми имат доста по-лесни решения от политическите.

Коментираме проблема докато достатъчно голяма критична маса не осъзнае, че съдебната реформа е номер едно проблем на тази държава... Тази тема обаче остава на заден план.... ти да виждаш да се гласува за партии, които целта им е такава реформа?

Ако не вярваш в политическата система, значи опъваме си въжето и умираме, щото нищо няма смисъл или емигрираме някъде където вече са постигнали утопията.

Кво друго да прайм ве дееба :) Възможностите не са безкраен брой.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Дек 2022, 19:50

Еми сори. Тъп съм, но не чак толкова, че да виждам как 30+ години ни един от избраните не върши и 1% от обещаното и аз да продължавам да гласувам и вярвам в политическата система.

Ако трябва да съм честен, единствения начин да се замъкна отново да гласувам през живота си е за диктатор с еднолична власт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 17 Дек 2022, 20:23

Истината е, че на почти никой не му дреме за промяна там и затова това не се случва. Аз не мисля, че политиците ни не са отражение на нас до огромна степен... и не само при нас а навсякъде в света където има някаква смислена избирателна система. Дали си тъп или не не знам, но е нереалистично да очакваш, че политиката на държавата ще следва само твоите ЛИЧНИ предпочитания. Това е нвъзможно каквато и да е системата, освен ако ти не си диктатора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 17 Дек 2022, 20:42

Почти се сбъдна мечтата на всички политици -българина е толкова смачкан психически относно политиката и управлението, че да е тотално притръпнал относно това кой ще го води за носа, да не говорим за нещо от типа протест от обществото!
Когато имаше протест против цените на тока във Варна аз бях на протеста, когато правихме прост против цените на горивата -аз пак отидох! Обаче, 99,5% от хората, които познавам не отидоха да протесират, за тях "няма смисъл". :ranting:
Знаете ли какво е ставало по време на Първата Световна Война(и не само) в държави като Франция и Великобритания... когато над 50% от работещите в държавата излязат на улицата и кажат "няма да работим", тогава заводите са им вдигали надниците и в повече с толкова, с колкото работниците са поискали, понеже за държавата е по-евтино да вдигне стандарта пред това да настане анархия в държавата!
Два пъти съм бил в Пирея, вторият път когато слязах от кораба там, слязох в призрачен град, буквално! Освен в самото пристанище и администраторката в хотела ми, друг човек не видях до 20:00! Всички бяха на протест в Атина! Всеки си беше оставил магазина/ресторанта или без значение какво е правил, и беше отишъл на протест!
Последна промяна Grozdanoff на 18 Дек 2022, 0:18, променена общо 1 път
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата