Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Войната започна ...

Мнение от nickstorm » 15 Дек 2022, 10:28

drago_pavlov написа:По БНТ сутрин върви една рубрика "Питай експерта", та да питам и аз експертите тук:
Путягата защо отмени разказването на вицове тая година?
Нещо да не би да няма какво да каже :mhihi:

Да ви направи сечено на вас двамцата със Зак :mhihi: Между другото вие с Путягата лягате и с Путягата ставате, много странно наистина...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2022, 10:29

Накрая някои ще развият Стокхолмски синдром.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2022, 10:31

Те отдавна са го развили, затова разделянето с МАсква е толкова трудно вече толкова десетилетия :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Дек 2022, 10:33

Портретът му е над леглото ми.
Много уважавам нахакани, комплексирани джуджета, дето си мислят, че ще им порасне чорката ако мачкат наред :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 15 Дек 2022, 10:51

Много жалка картинка става вече... Медиите такива комплекси относно Русия вкараха на някои хора, че дискусията заприличва на македонци обсъждащи България! Нека Ви кажа нещо за "ватенките"! Когато те вече са слушали Чайковски и са четели Толстой и Достоевски, нашите прародители още са спели с животните, буквално защото така е по-топло! После точно ватенките са ни освободили от робството и историята е показала, че никой друг не е имал намерението да го направи!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 15 Дек 2022, 11:01

Grozdanoff написа:Много жалка картинка става вече... Медиите такива комплекси относно Русия вкараха на някои хора, че дискусията заприличва на македонци обсъждащи България! Нека Ви кажа нещо за "ватенките"! Когато те вече са слушали Чайковски и са четели Толстой и Достоевски, нашите прародители още са спели с животните, буквално защото така е по-топло! После точно ватенките са ни освободили от робството и историята е показала, че никой друг не е имал намерението да го направи!

Нека ти кажа и аз нещо за ватенките. Когато ние вече сме имали писменост и училища те са живеели в землянки като плъхове, защото така е по-топло. Същата тая писменост после е отишла и при ватенките, за да могат на нея да четат Толстой и Достоевски.
Освобождението е друга тема и няма да ти стигне капацитета да я коментираш :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2022, 11:12

Да, ама нещо никой не иска да ни я признава тая писменост както трябва. Македонците викат, че е тяхна, Путин я признава с половин уста. Не помня точно какво беше казал, но сме имали голям принос в създаването и май беше. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 15 Дек 2022, 11:14

ekalchev написа:Кой ще уважава споразумения с руския Хитлер? Много добре са направили като са излъгали джуджето за да спечелят време на Украйна. Като се изключи човешката трагедия в Украйна, се вижда че тоя ход е бил гениален. Колко страни влязоха в НАТО, Европа е свободна от руско енергийно изнудване, всички се обединиха срещу руските фашисти, изринахме куп руски шпиони от България и още, и още куп положителни неща, които предстоят да се случат. За мен това е огромна победа за България, знам че сега ще почнете - "ама тока, ама инфлация" - можете да идете да плачете пред руското посолство да ги питате, като са отгледали толкова верни слуги в България, защото господаря ви Путин ви дигна тока и да мръзнете докато го благославяте по форумите - аз съм готов многократно да платя тая цена защото плюсовете в дългосрочен план за разумните и свободните хора са МНОГО!

Екалчев, ти не знаеш какво е фашизъм. Фашистко е това твое изказване, според което не е важно дали българина страда финансово, а това Русия да е зле! -Това е фашизъм!
Много ми е интересно, понеже си споделял, че баща ти е за Русия, искам да те попитам него отлъчи ли го като роднина и човек вече? Баща ти подминаваш ли го с "насмешка", както си споделял че правиш с хората, които не мразят Русия?
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 15 Дек 2022, 11:38

drago_pavlov написа:
Grozdanoff написа:Много жалка картинка става вече... Медиите такива комплекси относно Русия вкараха на някои хора, че дискусията заприличва на македонци обсъждащи България! Нека Ви кажа нещо за "ватенките"! Когато те вече са слушали Чайковски и са четели Толстой и Достоевски, нашите прародители още са спели с животните, буквално защото така е по-топло! После точно ватенките са ни освободили от робството и историята е показала, че никой друг не е имал намерението да го направи!

Нека ти кажа и аз нещо за ватенките. Когато ние вече сме имали писменост и училища те са живеели в землянки като плъхове, защото така е по-топло. Същата тая писменост после е отишла и при ватенките, за да могат на нея да четат Толстой и Достоевски.
Освобождението е друга тема и няма да ти стигне капацитета да я коментираш :winky:

Пак обиждаш... Очаквам sme666ko след малко да се включи! :mhihi:
Ние сме им дали писменност, вярно е! По-древна нация сме и това е вярно! Това, което аз писах дажи от 18в. на 100%!
Днес сравнението е горе-долу същото, защото те имат най-високите технологии в енергетиката, произвеждат микропроцесори, а България единствено тегли заеми, защото държавата е безработна. Как Русия е виновна за това, при положение, че когато сме били в нейната периферия сме имали стотици печеливши предприятия, които днес не съществуват... Тези, на които казвате "ватенки" всъщност са светлинни години пред нас!

пс: За обсъждане на руско-турската война не е необходим "капацитет", трябва човек да не е исторически неграмотен, давай да я обсъждаме ако искаш. Аз ще ти кажа например, че в руско-турската война са загинали 5 пъти повече руснаци, отколкото българи; включително 2 пъти сърби са загинали! От военните действия се вижда, че ако не беше Русия -то просто е нямало кой и как да победи турците, най-вероятно в България днес щеше да има само джамии!
Ти какво искаш да споделиш по темата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 15 Дек 2022, 11:58

Grozdanoff написа:Как Русия е виновна за това, при положение, че когато сме били в нейната периферия сме имали стотици печеливши предприятия, които днес не съществуват...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Почвам като Зак, само с икони, че думи не останаха...
И дъх не ми остана от толкова смях :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 15 Дек 2022, 12:06

Да, на теб и Закито само икононите Ви отиват, така или иначе нищо смисленно не сте казали! Не го правиш и в момента, кое е смешното за предприятията, лъжа ли е? Компютри сме произвеждали, индустрия сме имали, 80000т танкери сме правили! Ако е лъжа за теб и смешно, значи до такава степен вече са ти промили мозъка, че си готов да се откажеш на нашите постижения, само за да можеш да оплюеш Русия!
Нали "капацитета" ти щеше да ми говори за руско-турската/освободителната война, нищо не каза...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2022, 12:16

Русия вярно е на светлинни години пред нас технологично в много отношения, но ако вземеш нивото на живеене на обикновения човек, нещата стават по-друго малко. Русия се е развила много, но много е взела от собствения си народ за тая цел, много жертви, много пушечни меса, много мизерия, много кал има все още в Русия извън няколко големи града. И има нещо странно. В технологично отношение на да кажем нещо просто като коли преди 70 години, Русия е била много добре(не казвам по-добре, а много добре)сравнимо със запада. По отношение на електроника също преди да кажем 50 години. Обаче нещо се обърква, не знам какво и Русия стабилно започва да изостава назад докато запада се развива много в това отношение, плюс Китай и Южна Корея да речем. Едно БВП на Тайван може да ти скрие шапката, а нямат ни земя, ни много население. :dunno:
Русия с толкова земя, с толкова необятна земя досега трябваше да е много напред според мен, а не да изостава в много отношения.
Последна промяна Top Gun Maverick на 15 Дек 2022, 12:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2022, 12:25

Top Gun Maverick написа:Обаче нещо се обърква

Още 70те централното планиране достига лимита си, след което тази система води до тотален разпад.

По отношение на електрониката, след изобретяването на интегралните схеми (ICs), руснаците никога не догонват и до ден днешен освен да копират безнадеждно остарели технологии, нищо друго не правят. Това са някакви общоизвестни неща, не знам що трябва да им се чуди и мае човек.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2022, 12:33

Абе хубаво, но въпроса е ЗАЩО става така. В смисъл всеки може да знае, но въпроса е защо, защо. Айнщайн ти го е казал бе. :mhihi: Тия отговори с едно изречение нищо ново не казват както сам поясняваш. Или поне не и съществено, а просто факт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 15 Дек 2022, 12:51

Top Gun Maverick написа:Абе хубаво, но въпроса е ЗАЩО става така.

Много просто...
Като си собственик на бизнес влагаш цялата си енергия и потенциал в него, работиш по 20 часа на ден, години наред докато не успееш.
Когато си директор в държавен завод от 8 до 5 задяваш секретарките и се чудиш каква схема да измислиш, че да откраднеш нещо от завода.
Няма как резултатър от двете системи да е еднакъв...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата