Криминална тема
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криминална тема
Ейиииии, като каза Решица...преди 2 години на едно шосе застигам рано сутринта два кошника и карат с 40. Няма никой ни зад нас, ни пред нас...и ги изпреварвам на непрекъсната с идеална видимост карайки с 60. След километър няма...буркани зад мен с някаква Дачия. Спирам аз, закъде съм бързал, дъра бърка и взема да пише. Линията дето съм изпреварил било проблем. Връща ми документите и аз говоря по тел с баща ми и той като обезумял вика що съм му дал да ми пише, щели да ми вземат книжката, върви му се моли, не знам си какво. Да, ама той вече писа каквото писа и се връща, а не ми даде преди това да му ходя до колата, още тогава щях да му предложа, но...дърво. Дава ми той някаква хартия там иго питам къде да си платя глобата, той вика нямало глоба, само предупреждение да не карам така. Ухилен аз ще тръгвам и му викам книжката и той...аааа, тя оставала сега и след седмица щяла да дойде в България по пощата.
И тръгват. Баща ми вика върви ги гони без на един кой си след това дошла, но след 6 месеца.
А бях тръгнал за Бг, връщам се и гоня куките. Слизам, обяснявам за тия 6 месеца, онзи не може да повярва, викам му ще ти дам пари бе, скъсай го тоя документ и ми я върни, обяснявам му какво работя и все едно ме убива, онзи видя че съм на зор и вика, че вече било късно и не можел да го скъса, одеве трябвало да кажа, викам как да кажа като ти ме отпрати. Звъня там телефони да ми помогне, обясниха му за процедура, която може да помогне. Доброволно се отказвам да карам един календарен месец в Румъния и ми я връщат. Викам супер, къде е участъка да отивам да попълвам. Не можело така, трябвало да се завери нотариално и тогава при куките в техния кат. Да, ама вика то неделя, те не работят, а и сега пандемия, масово работят като записват срещи и са заети за седмица или повече напред.
Отивам аз в Тимишоара, обикалям като луд, звъня на нотариусите, не вдигат или казват утре, бла-бла. Бях купил една кола от Германия, викам абсурд да спя в хотел, ще спя пред районното да говоря хем с някой за процедурата. Те като нашите неадекватни и бяха чували някои, други не, поне ми разрешиха да паркирам на служебните места до 9 сутринта. В тъпата Тимишоара не можеш практически никъде близо до центъра да паркираш в работен ден, без да пуснеш смс, ама не ставаше от бг оператор, а няма къде да платиш. Та сутринта от техния кат тичай да търсиш нотариус, всичките в 9 отваряха, намерих някакъв, който беше там рано, трябвало обаче и преводач. Викам на български ли бе, ми не, ако съм знаел английски можело с такъв за да бил сигурен нотариуса, че знам какво подписвам. Викам му хубаво, нали говорим сега с теб, ти ме разбираш на английски, значи виждаш, че знам какво ще подпиша, онзи вика да, ама официално трябвало преводач. После преводачът като дойде ми обясни, че е много гадна процедура за нас чужденците, но много хубава за тях, понеже сега било пандемия и само така изкарвали пари.
Направо си го каза. 100 лева ли дадох на него и към 70 за нотариуса, смятай тоя паразит взема повече от самия нотариус. Върнах се в кат, за малко да изтърва срока за деня да си взема книжката защото много трудно беше да я донесе някой от Решица, която е на един чеп разстояние, а не можело аз да ида да си я взема. От кат един знаеше английски, баш като нашите чукундури са, от младите полицаи повече знаеха де. Та цялата работа с тая престъпна схема(за мен)да ти вземат някакви тъпи пари вместо просто да платиш една глоба. Не знам къде другаде в Европа вземат книжка за това, но там само да настъпиш и да те види и жална ти майка ако не му се вземат пари на мига. А познайте дали настъпвам непрекъсната линия там вече. 
Още се сещам за дребния преводач как ми говореше на развален английски, аз го говорех по-добре от него и ми се радва, че взел пари, чак ми се искаше да го стисна за гърлото и да го удуша.
Ядох кебапчета на Кауфланда им, казват се МИЧЕ, пълен боклук са, нашите са върха на сладостта сравнимо с техния бъркоч.

Отивам аз в Тимишоара, обикалям като луд, звъня на нотариусите, не вдигат или казват утре, бла-бла. Бях купил една кола от Германия, викам абсурд да спя в хотел, ще спя пред районното да говоря хем с някой за процедурата. Те като нашите неадекватни и бяха чували някои, други не, поне ми разрешиха да паркирам на служебните места до 9 сутринта. В тъпата Тимишоара не можеш практически никъде близо до центъра да паркираш в работен ден, без да пуснеш смс, ама не ставаше от бг оператор, а няма къде да платиш. Та сутринта от техния кат тичай да търсиш нотариус, всичките в 9 отваряха, намерих някакъв, който беше там рано, трябвало обаче и преводач. Викам на български ли бе, ми не, ако съм знаел английски можело с такъв за да бил сигурен нотариуса, че знам какво подписвам. Викам му хубаво, нали говорим сега с теб, ти ме разбираш на английски, значи виждаш, че знам какво ще подпиша, онзи вика да, ама официално трябвало преводач. После преводачът като дойде ми обясни, че е много гадна процедура за нас чужденците, но много хубава за тях, понеже сега било пандемия и само така изкарвали пари.

Още се сещам за дребния преводач как ми говореше на развален английски, аз го говорех по-добре от него и ми се радва, че взел пари, чак ми се искаше да го стисна за гърлото и да го удуша.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Ах тези клети чужденци, дето сън не ги лови да направят печелившо предприятие за клетите българи. Ризите от гърбовете си късат.
Приди 10тина и повече години, бяхме на оглед при един инвеститор 1ви клас или както се водеше там... Та свършваме с обхода и го попитахме гл. енергетик "защо са ви толкова стари контролерите? На фона на инвестицията очаквахме по-нова техника, не че имаме проблеми да работим и с тази, но много от нещата са спрени от производство и т.н." Огледа се и каза "ами това е старото оборудване на чорбаджията, защото за тамошния завод е взел ново". Дотук с мега инвестицията.
Всякакви р&д, кол, съпорт центрове, ако не изкарват печалбата си тук, по-добре да ги няма. Аман от ишлямисти (претендирам за авторство на думата), които срещу уж някаква раздута инвестиция, многократно лъжат държавата. Станахме държава на ишлямето. Уж ние произвеждаме, тровим се и т.н., а накрая печалбата отива в друга икономика.
Наскоро четох пак за някаква мега австрийска инвестиция от 1 млрд за фотоволтаици. Ако от този млрд и 100 млн се завъртят през български банки пак добре. Нито произвеждаме фотоволтаиците, нито управлението и инверторите, ама има да изплащаме чудната инвестиция.... Същото и с мегабатерията за 1 млрд на Кирчо и Кокорчо. Същото и с 6те хеликоптера. Помпане на чужди икономики.
Приди 10тина и повече години, бяхме на оглед при един инвеститор 1ви клас или както се водеше там... Та свършваме с обхода и го попитахме гл. енергетик "защо са ви толкова стари контролерите? На фона на инвестицията очаквахме по-нова техника, не че имаме проблеми да работим и с тази, но много от нещата са спрени от производство и т.н." Огледа се и каза "ами това е старото оборудване на чорбаджията, защото за тамошния завод е взел ново". Дотук с мега инвестицията.
Всякакви р&д, кол, съпорт центрове, ако не изкарват печалбата си тук, по-добре да ги няма. Аман от ишлямисти (претендирам за авторство на думата), които срещу уж някаква раздута инвестиция, многократно лъжат държавата. Станахме държава на ишлямето. Уж ние произвеждаме, тровим се и т.н., а накрая печалбата отива в друга икономика.
Наскоро четох пак за някаква мега австрийска инвестиция от 1 млрд за фотоволтаици. Ако от този млрд и 100 млн се завъртят през български банки пак добре. Нито произвеждаме фотоволтаиците, нито управлението и инверторите, ама има да изплащаме чудната инвестиция.... Същото и с мегабатерията за 1 млрд на Кирчо и Кокорчо. Същото и с 6те хеликоптера. Помпане на чужди икономики.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Само напомням:
1. https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... ujd-konsul
2. Случая "Белведере": https://www.google.com/amp/s/trud.bg/am ... e-4587638/
3. https://www.investor.bg/a/333-byudzhet- ... -balgariya
4. Работех с няколко групи чуждестранни инвеститори от Израел, Южна Африка, Великобритания, Ирландия и всичките изпитаха на собствен гръб рекет и неработеща адекватно съдебна система.
Държавата е поробена от мутри, ченгета и мошеници.
1. https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... ujd-konsul
2. Случая "Белведере": https://www.google.com/amp/s/trud.bg/am ... e-4587638/
3. https://www.investor.bg/a/333-byudzhet- ... -balgariya
4. Работех с няколко групи чуждестранни инвеститори от Израел, Южна Африка, Великобритания, Ирландия и всичките изпитаха на собствен гръб рекет и неработеща адекватно съдебна система.
Държавата е поробена от мутри, ченгета и мошеници.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Чуждите инвеститори идват от местата където корупцията е измислена.И когато чуя, че на чуждия инвеститор не му е харесала някоя си ситема някъде си , това ми говори само че нещо не е успял да се спазари.Я с безплатна земя , я със строеж за чужда сметка , я с нещо друго.
Само да припомня нещо , ще се сетят само хората, които още преди 7 години са свързали връвчицата и са разбрали още тогава за какво става на въпрос.
Кога , "закопчаха" VW в щатите за уния маймунки в електрониката им?А от кога ги е имало тия маймунки
?Май 7 годинки ли беше ... американците 7 годинки не са знаели ....
По това време , какво искаха американците от Германия?
Германия , май им отказа
.... и ооо чудо - маймунки в електрониката... Дизел скандал , немските автомобили ,лоши автомобили
Какво направи Меркел седмица,след като гръмна - "дизел скандала"?
Накрая май само глобичка ... 20 милиарда ли беше ..... а 20 милки глобичка щото Меркел не хванала намека
.И за капак , тая глобичка , всички дойчовци дружно я платиха
Корупция..?Амме , сладолед
Само да припомня нещо , ще се сетят само хората, които още преди 7 години са свързали връвчицата и са разбрали още тогава за какво става на въпрос.
Кога , "закопчаха" VW в щатите за уния маймунки в електрониката им?А от кога ги е имало тия маймунки

По това време , какво искаха американците от Германия?
Германия , май им отказа

Какво направи Меркел седмица,след като гръмна - "дизел скандала"?
Накрая май само глобичка ... 20 милиарда ли беше ..... а 20 милки глобичка щото Меркел не хванала намека

Корупция..?Амме , сладолед

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Е.Димитров написа:.
Имам над 10 години сумарно живот в чужди държави и то по линия, не като гаст арбайтер и доволно съм видял каква чудовищна бюрокрация е там и как точно стават нещата.
Би ли обяснил какво точно значи това "по линия" щото поне аз лично знам, че в чужбина се ходи като имигрант, студент, на гурбет или както някои нашенци обичат да използват немската дума "гастарбайтер" и естествено на екскурзии и почивки. Обаче това ходене "по линия" нещо много странно и неестествено ми звучи, ма знам ли!?

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз, лично за него, силно се съмнявам да е напускал източна и централна Европа (и то от нашата страна на завесата).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може да е бил евро депутат . Къф е проблема ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Никакъв проблем, ма както и да го погледнеш си е чист гурбет дали ще си евро депутат, посланник или търговски представител, си в чужда държава с по висока заплата. Сега милиони хора по света в това число американци, канадци, французи, германци, англичани, китайци, руснаци, поляци, италиянци (особено в Либия) работят извън държавите си като строят рафинерии, атомни централи, летища, болници, добиват петрол и какво ли не още. Обаче на времето, особено през соца всички тези за нас бяха гурбетчии/гастарбайтери, само нашенците българи се водеха "специалисти" и бяха "по линия".
keep walking
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
peshehodetz написа:Е.Димитров написа:.
Имам над 10 години сумарно живот в чужди държави и то по линия, не като гаст арбайтер и доволно съм видял каква чудовищна бюрокрация е там и как точно стават нещата.
Би ли обяснил какво точно значи това "по линия" щото поне аз лично знам, че в чужбина се ходи като имигрант, студент, на гурбет или както някои нашенци обичат да използват немската дума "гастарбайтер" и естествено на екскурзии и почивки. Обаче това ходене "по линия" нещо много странно и неестествено ми звучи, ма знам ли!?![]()
![]()
Нека кажа така, работех за хора, които пътуваха по света.
Това в периода след 1995 година.
Смятам, че е внася достатъчно яснота.
Недейте да преучвате всичко през собствената си призма и живот.
И още един съвет, ако позволите.
Културата в общуването трябва да е на по-високо ново, поне на претенциите, които декларирате.
Отнася се не само за нереализираният анализатор!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Абсолютно внася яснота и потвърждава наблюденията ми. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Абсолютно внася яснота и потвърждава наблюденията ми.
За наблюденията ти на всички ни е ясно, че винаги са грешни!
Значи, правилно си разбрал, по твоят си начин!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Криминална тема
Един път като си влязал в списъка на хората, които грешат за всичко по всяко време няма да излезеш от там с такива заклинания 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Черен лешояд бе убит от бракониери край Харманли
Искрено им пожелавам да станат храна за вълците.
Искрено им пожелавам да станат храна за вълците.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Че то е мега модерно да си "ловец", а някои го възприемат като, че трябва да стреляш по всичко що лети. Всичко се връща на тоя свят, скоро не е имало някой малоумник прострелян от друг малоумник в гората защото е видял нещо да мърда. А тоя съм сигурен, че въобще не е знаел по какво стреля. Отговорност нула и безхаберие на макс. За мен отдавна трябва да се направи нещо с безразборното даване на всякакви педали с нулева съвест да са ловци. Разрешителното е в пъти по-лесно от това за лично оръжие и дефакто всеки такъв пак си носи пушката в автомобила, но се води, че просто я пренася от точка А до Б. Да не говорим, че имаш право на калашник даже, стига да махнеш частта за автоматична стрелба, която можеш да махаш и слагаш дефакто по всяко време. А каква е разликата между бракониер и ловец? В масовият случай са едни и същи лица. Трябва да им провеждат задължителни курсове колко е важно да не стрелят по всичко.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа: скоро не е имало някой малоумник прострелян от друг малоумник в гората защото е видял нещо да мърда.
Преди няколко дена гръмнаха един край Кюстендил, ловец имам предвид... А тоя с лешояда да го накарат да го изяде суров сега
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи