Криминална тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Криминална тема

Мнение от Don_Diego » 06 Дек 2022, 23:32

Май всичко ще излезе евтин PR…. Сега гледам и Буковска са я нарисували за кампания срещу домашното насилие…
Да не се задават нови дискусии за Истанбулската конвенция? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 07 Дек 2022, 2:53

Позна - EU ще отпуска грантове за борба с домашното насилие :) Демек пак ще ни натискат за Истанбулската конвенция = джендърски истории.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Дек 2022, 8:52

Да не се окаже изведнъж конвенцията условие да ни вземат в Шенген? :shock:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Дек 2022, 22:30

https://m.dir.bg/dnes/sofia/pokazaha-ot ... globyavane
Крадеш джипа на президента(макар и бившия)и след 1 година отново те хващат да крадеш. Какво ли ще стане?
Как не спряха с този термин луксозното возило? :shock: Целият лукс в това се е събрал. Смятай тогава Х5 и Х7 как ли трябва да ги описват.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Дек 2022, 4:00

Какво стана с тия, дето думнаха инкасото? Чу ли се нещо или пореден успешен обир?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Дек 2022, 8:37

Съмнява ме, че и самата фирма е замесена. Както и в много други успешни обири. Нищо не се чува иначе, пълно затъмнение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Дек 2022, 6:49

Темата с преведените авансово 1.5 млрд лв за строеж на автомагистрала Хемус изведнъж изчезна :banghead:
Всяко чудо за три дни!

Нито се строи нито парите се връщат, всички мълчат.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 12 Дек 2022, 10:53

barty написа:Темата с преведените авансово 1.5 млрд лв за строеж на автомагистрала Хемус изведнъж изчезна :banghead:
Всяко чудо за три дни!

Нито се строи нито парите се връщат, всички мълчат.

Откъде пари? Имаше едни 500 млн в министерството, Комитова ги върна на Кокорчо. Към 700 млн шмаше в Автомагистрали и тях ги върнаха в министерството. После тези пари уж отидоха за разни мерки.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2022, 14:33

случайни спомени...

преди години моята фирма беше тръгнала да прави р§д център в източна европа. инвестиция - милиарди... говориме за форчън 500 компания световно известна. родината беше една от потенциалните дестинации... формират моите хора изследователски екипи и тръгват да сондират. аз понеже не ми е работа не съм част тях. след година ми се обажда един от лидерите на един от екипите - абе алекс ти нали беше българин? (аз не го крия и винаги си казвам като ме питат). викам му - да... той ми вика- бе не избрахме родината ти ама да те питам- като почнахме да сондираме на най- високо ниво някакви хора започнаха да ни намекват, че тия работи стават не само с директни а и си индиректни инвестиции... знаеме, че корупцията в държавата е висока ама това на държавно ниво прието ли е?

...

казах му че не се занимавам и не знам дали е прието.... но ме хвана срам... индиректно. скотове шибани без грам самоуважение са ни лидерите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Дек 2022, 14:41

В тон с предходното мнение на alx: Не веднъж съм разказвал как пътувайки из Северозападна България с немски инвеститори в търсене на парцел където да построят фабрика за 1000+ души персонал, директно им заявяваха че могат да си разделят рушвета за всяко парче земеделска земя за да му сменят статута много бързо и да вземат разрешително за строителство за нула време по същата схема :kuku: .
Немците мигаха на парцали и само ме разпитваха в колата дали това е навсякъде така в страната... и мен ме беше срам. А най-якото беше като чакахме 2 часа и половина кмета на Видин на паркинга пред общината :oops:
Последна промяна Don_Diego на 12 Дек 2022, 17:10, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 12 Дек 2022, 17:08

Колегата който се възмущаваше в съседната тема, след тези последните две мнения все още ли има усещането, че е в швейцарски форум ?

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Дек 2022, 17:38

Естествено, даже още повече!
Нека все пак да обобщим горните мнения.
Това в никакъв случай не са факти!
Ама в никакъв случай, и когато някой само на думи почва да псува всичко българско, пардон, колегата е доблестен и псува само политическият елит, това не е ок. Така мисля аз.
Чул някой, че някой казал еди какво си и вече бил пеер@с.
Аз мога да дам повече факти за северозапад.
Няколко познати там си направиха едни неща, отвориха работни места заради данъци ли, вероятно.
Хората във възторг, кмета ги посреща, дава им общински места без пари, само хората да работят и да плаща там данъци.
Твърде невероятно, не казвам, че не е истина де, ама да се разкарваш в кола с немски инвеститори и да ти хрумне да се срещнеш с някой кмет...Ми може би, само предполагам, може би трябва нещо среща да имаш, някакси да се уведоми този човек, все пак за 1000+ места става въпрос, не че нещо, но медиите щяха да гръмнат за подобен проект.
Въобще не говоря за някакъв милиарден такъв.
Знам от високо ниво, че само да се появи такъв инвеститор, всичко получава, дори безплатен терен, път до терена и всичко това без НИКАКЪВ рушвет.
Хората в тая област правят три дневен празник при такива инвеститори.
Имам над 10 години сумарно живот в чужди държави и то по линия, не като гаст арбайтер и доволно съм видял каква чудовищна бюрокрация е там и как точно стават нещата.
Все едно аз да кажа, че всички, дето са избягали от България са баси мизерниците, щото преди много години дадох на един 10к да има, заминавайки в щатите и преди години, когато се видяхме и обясняваше, как му върви там, а определено му върви, като го попитах за тея 10к и то преди години, ония ми вика "ми аз нали ти ги върнах..май"... И повече не иска даже да се чуваме.
Друг пък в Ирландия, този пък запали мои близки с хубав хотел, като 20 дена стоя и не си плати...просто избяга.
Е , какво, всички са мизерници ли?
Ми не!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Дек 2022, 17:51

Конкретно за моя случай среща имаше уредена, от немската търговска камара към немското посолство. Навсякъде имаше с нас хора от камарата и от посолството. Просто кмета си закъсня доволно, не помня какво обяснение даде.
Беше слабо заинтересован като цяло от проекта :dunno:

За сравнение след това бяхме в Румъния - едно селце Решица и Тимишоара. И на двете места имаха отлична организация: в Решица кмета беше от сутрин до вечер с нас, показваше парцели, с какво може да помогне, организира среща с всички местни фабрики да си кажат как им е помогнато. Отделно всички разходи без нощувките бяха покрити от общината.
В Тимишоара не беше кмета, но прати човек да е навсякъде с нас, също срещи с местни бизнеси, пак всичко платиха.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2022, 17:55

Е.Димитров написа:Това в никакъв случай не са факти!

колега- аз съм сигурен, че са ги приели с отворени обятия, но не беше това идеята- никъде не казах, че са имали проблеми с получаване на "зелена светлина" и че не са им се радвали а, че просто им е било намекнато, че трябва да "инвестират" и по други начини и това е била една от основните причини да изпаднеме от класацията. не съм ровил, не съм питал кое как защото е под достойнството ми.

ама остави аз кво пиша щото може и да си измислям или да са ме нахранили с измислици- нали (въпреки, че мене генерално избягват да ме хранят с измислици щото е противопоказано за резюмето)... ми гледай пейзажа. евтини сме, имаме добри специалисти... къде са ни чуждите инвестиции в технологии? задавал ли си си въпроса защо липсват? отдалече родината изглежда прекрасно за чужди инвестиции и трябва да сме поне на нивото на ирландия...

финансовата ни политика, икономиката и ресурсите ни са много подходящи за високотехнологични инвестиции .. на хартия. реалноста е, че лакомията и дебелоочието на определени обръчи от хора възпрепятстват развитието в тази насока...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Дек 2022, 18:32

Товане е криминално , това е скандално :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата