Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Криптовалути

Мнение от TheDriver » 12 Дек 2022, 11:03

Един от страничните ми проекти е DIY Hardware wallet по blueprint от LNbits. би следвало да стъпи на под 50лв. :mrgreen:

Когато/ако го подкарам ще споделя информация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Дек 2022, 11:07

xaxo написа:Има ли нещо като период на поддръжка или нещо подобно, и да речем, че му предстои някакво "изтегляне", подобно на Win 7 и Microsoft?

Няма такова нещо, хардуерните портфейли не получават ъпдейти или нещо такова, та няма какво да им спрат от поддръжка. Единственото което би могло да се случи евентуално някога в бъдещето е, софтуера който използваш за свързване с него(Ledger Live в случая) да спре да се поддържа или да поддържа тоя конкретен стар модел. Но за момента не е обявявано да се планира нещо такова. Реално ти и тогава ще можеш да си го ползваш с последната версия с която е можело.

xaxo написа:Вторият ми въпрос е свързан с нещо споменато по-напред - "нещо им се скапваха батериите" - тези устройства с батерия ли са? Ако свърши се заменя с друга "флашка" ли? Аз мислех, че дърпат ток при свързването им посредством кабела и че през останалото време не са захранени.

С батерии са да, когато ги свържеш с кабел се зареждат. "Скапването на батериите" се изразяваше в това, че идваха с някакъв дефект и като се оплачеш ти пращаха нов. Дори имаше сравнително лесен фикс като го разглобиш и наместиш там нещо, та познавам хора на които им излезе безплатен, щото си оправиха първия ама получиха 2ри който продадоха. :mhihi: А иначе почти не съм чувал за заминали батерии след ползване, не съм търсил сигурно може и да се замени, а да не говорим, че той си остава функциониращ дори и без батерия но само на кабел.
Последна промяна b_u_b_o на 12 Дек 2022, 12:12, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2022, 11:43

За година някъде съм го зареждал два и половина пъти моя Х. Как ще му умре батерията не ми идва наум.

Абе Бубо, това не съм го писал аз. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 12 Дек 2022, 12:13

Top Gun Maverick написа:Абе Бубо, това не съм го писал аз.

Хах сори, нещо се е бъгнало цитирането, оправих го. :bchug:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2022, 14:15

Зарежи това, кажи дип ще има ли? :mhihi: Икономистите в САЩ казвали инфлация 7.3, преди това май беше 7.7, някакви там където досега все познават казаха 7.39(Кливланд нещо си бяха)и феда какво ще каже в тоя случай...
Данчо шорта каза, че ние холдърите ще го ядем последни.
Едночасовият му близо клип го слушах за 3-4 минути като превъртам(сбивам ви информацията :mhihi: )и каза, че холдърите изкупуваме на тия нива и пазара сега ще вземе последно нас. Очаквал възможен срив на Байнанс(за да платели дълга на ФТХ)защото Тетера щял да гръмне, а те имали много, онзи Сам Банкман бил шорт на Етера(не знам откъде знае :mhihi: )и очаквал възможна цена на Етера 500 долара, а на Биткойна два-три спада и 3500. :mhihi: От януари обаче той влизал вече с лонгове, леко. Големите играчи нямало да оставят на нас някакви холдърчета милиардите и затова щели да сринат цената още. :mhihi: Чудя се само като се надява за кратък такъв срив и относително възстановяване, да не стане така, че на срамно ниско нива холдърите да изкупим койните и китовете да не могат да купят колкото искат през следващата една година от много сметки. Познавам бая народ, които стоят и чакат дип, но всеки Холдър има някакви оставени пари за катаклизъм ако цените идат на някакви луди нива далеч под 10.
Аз пък се надявам на 14 тая седмица и това да е финалния фитил, после рейнджово една година 15-20.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 12 Дек 2022, 15:13

Не ми работи кристалната топка, не мога да ти кажа ще има ли дип. :mhihi: Данчо е ясен, направо ти се чудя как му издържаш фъфленето дори и за 5 мин. Той байнанс ги чака аха да фалират от лятото още. Ще видим дали ще ги дочака. За прогнозите му...а дано да видим цена от 3500, амаа аз лично нямам големи надежди. :mhihi:

Сега ако трябва да съм сериозен, моето виждане за тая седмица е, че инфлацията отново ще е по-ниска, а фед ще намалят темпа на вдигане на лихвите и ще обявят 50 пункта тоя път. И двете са положителни новини за пазара, и би трябвало да последва някакъв пъмп, колко висок и после до къде и кога ще се върне никой не знае. Исторически дъното на пазарите в ситуации като сегашната винаги е няколко месеца след като фед обърне посоката и започне задържане на лихвите и после и намаляне. Това очаквам да се случи в началото на следващата година и ако нещата се повтарят, лятото да видим и дъното на стокс. Дали биткойн ще направи ново дъно...няма как да знаем, силно вероятно е да се случи, ама може и да не стане.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Дек 2022, 9:29

Дали ще го обуят?
https://money.bg/ceo/osnovatelyat-na-ft ... amite.html
Аз не мога да ги разбера такива мозъци. Голям мислител, инвеститор и създател, а накрая айде ще го съдят, на всичко отгоре казва, че и пари нямал. Нашата Ружа от нищото излезе, ограби не знам колко народ, при това без да е собственик на водещ отбор от НБА, без да има кръстени спортни зали на нея и изчезна стабилно с всичките си пари. Тоя видиш ли беше...абе не знам, за мен го потопиха. Човек с толкова акъл не издумква ей така. Другото, което ме дразни, онзи Донки Конг на Луната ограби съвсем законно явно хората и за него нищо, всичко е ок. :ok:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Дек 2022, 16:21

Ей ся да обявят 7.2% или по-ниска инфлация и да има Новогодишно "светване на очите" :D :D :D

P.S. Я, 7.1%.... чудесно :D

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Дек 2022, 17:41

Вдигна 1000 веднага одеве още като го казаха, но се надявам да не е устойчиво. :mhihi:
Утре тия ако кажат 0.5 ще вдигне още и ще продавам. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Дек 2022, 21:54

https://www.reuters.com/technology/bina ... 022-12-13/
Може да не значи нищо конкретно, но ако някой държи по-големи суми там нека го има предвид.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Дек 2022, 22:18

По принцип може да значи, може и да не значи, ето я преведена:
https://m.dir.bg/business/kompanii/inve ... a-24-chasa
На Чанпънът може да му дръпнат чергата както направиха със Самчо. Там е малко съмнително, повечето устойчиви милиардери са над 50 ако сте забелязали в САЩ. Тия младите се случва да ги приземят, а старите са се научили с годините на кого трябва да лапат. И Иконката много знаеше, но почна да плаща като поп неща, които се чудеше кой щял да плаща като Старлинк примерно. Пита Пентагона кой ще плаща, а на другия ден излезе и вика "ще помагам". :mhihi: Тоя Сам Банкман фалира май заради изцепката на Чанпъна. Ако той не се беше издънил и тоя нямаше да фалира така. Та Американците може да го сринат много скоро. И да кажат "ето, регулациите бачкат, спасихме парите". Байнанс не може да оперира в Америка, там е Байнанс.юс, съвсем отделна платформа и спокойно може така да му бият шута на тоя. И това ако ще става, ще е тези месеци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2022, 22:25

Какво по-точно са му приземили на Елон :) Викаш падна на мизерните 181 милиарда долара :mhihi: :kuku:

https://www.axios.com/2022/12/12/elon-m ... nk-ranking
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Дек 2022, 9:11

Офффф, Ювигий, почна да плаща каквото трябва, а преди това се ослушваше. :mhihi: Да не говорим, че почна да се прави на интересен като пуска анкети в нета да платя ли едно милиарди или не. :ahah: Само пълен слепец може да повярва на тия анкети с предизвестен край. Да не мислиш, че ако резултата беше не, нямаше да плати нещо друго на държавата? Даже нямаше да се наложи, просто щяха да манипулират резултата. мАск просто усети накъде духа вятъра и реши да си прави по ар пък ти ако искаш ми говори колко милиарда има. Може и първият трилионер да стане, не се знае, но това не значи, че няма да плаща на държавата. Да не говорим колко и какви рамена тя му е удряла във времето, там можем само да спекулираме, както и с всичко около мАск де. Едно е сигурно, човека знае как да си плаща и на кого. Горкият сам явно е мислел, че не е необходимо или поне не вече.

Зарежи ги тия, дай нас да гледаме. Днеска казват 75% вероятност да кажат 0.5, ти какво ще кажеш, нали питаше преди все? :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 14 Дек 2022, 9:53

Ти си дето питаше, не аз. Знам, че всички са се хванали за тая сламка, че 0.5 вместо 0.75 означава, че нещо се е променило. Надеждата умира последна. Същите пожелателни приказки както приземяването на Мъск... рови по кофите горкия.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Дек 2022, 10:03

Нали писах, че това чакам, 0.5 и да подскочи цената, че да продам и при другия спад да лапна. Сега може и дървото да лапна така, но мисля да се пробвам. :mhihi:
Иначе Сама не искат да го пускат, щял да избяга. :mhihi:
https://m.dir.bg/dnes/temida/bahamski-s ... oborsa-ftx
Интересно как го приспаха, че просто ще го изслушват и го закопчаха, а можеше да избяга преди това.
Ако бъде признат за виновен обърнете внимание го чакат 115 години затвор. :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата