кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от peshehodetz » 09 Дек 2022, 18:04

DigitalExile написа:Тоя сайт не се отваря от BG.

Пробвай през VPN и ще стане. И други сайтове от щатите са така, като например autotrader.com, но през VPN се отварят.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Дек 2022, 9:57

zAcK написа:Оффффф. Повече няма да се карам на жената, като си купи нещо, дето на мен ми се струва ненужно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Отидох до LIDL да си купя био плодове и т.н., че цените са им много добри и гледам зарядно за акумулатор за 30 кинта :shock: :mhihi:
Имам си CTEK MXS 5.0 перфектно, ама не може. Трябваше да го взема.
И да си призная, за 30 кинта си е супер. Ако не друго, ще го подаря на някой в нужда :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Като го гледам, тия вероятно са копирали някой модел на CTEK :mhihi: Ама за 30 кинта :mhihi:

Аз взех три, ама бяха на 22лв преди няколко седмици. Подарих двете на приятели. За тия пари ако колата запали, не върви да си недоволен :D . Странното е, че след 8-10 часа зареждане една събота и още 6-8 в неделя показа само две черти от четири възможни (при зареден акумулатор), но ми писна и го закачих на 39ката и запали. После стоя няколко седмици и акумулатора беше умрял пак, но до степен, че дори централното не се отключваше. Тогава вече лидълското зарядно, но вероятно и повечето други модерни зарядни се предават, отчете го като негоден акумулатор и толкова. Старият пернишки токоизправител от 85та си го зареди без да му пука :D

Но определено може да свърши работа преди зимата ако акумулатора е леко изморен.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Дек 2022, 10:36

И аз имам такова зарядно от Лидл (ако говорим за това червеното) - работи си, но не зарежда батериите докрай. На дисплея показва 14,2-14,3 волта, но като го замеря с мултицет и показва 13,8 или малко отгоре. Като за някакво наливане на ток в паднал акумулатор си е достатъчно добре.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Дек 2022, 11:05

Двете показания по едно и също време ли са? Т.е. докато е включено да зарежда и показва 14,3В , ти мериш с уреда и той показва 13,8В, така ли? Имайте предвид, че уреда поддържа различни режими и като зареди прехвърля на поддържащ режим...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 11 Дек 2022, 12:41

Don_Diego написа:
zAcK написа:Оффффф. Повече няма да се карам на жената, като си купи нещо, дето на мен ми се струва ненужно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Отидох до LIDL да си купя био плодове и т.н., че цените са им много добри и гледам зарядно за акумулатор за 30 кинта :shock: :mhihi:
Имам си CTEK MXS 5.0 перфектно, ама не може. Трябваше да го взема.
И да си призная, за 30 кинта си е супер. Ако не друго, ще го подаря на някой в нужда :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Като го гледам, тия вероятно са копирали някой модел на CTEK :mhihi: Ама за 30 кинта :mhihi:

Пробвай да оставиш зарядното от LIDL да работи за продължителен период от време, след 8-10 дни се върни да го включиш отново :lol: .
Имам ги и двете споменати - разликата е от земята до небето според мен. За епизодично зареждане през нощта това от лидл е супер, ако искаш да държиш нещо постоянно на него и да знаеш, че няма да има проблем - СТЕК

По темата: всичкото парфюм дето си накупих покрай Black Friday е доста добро, някои така и не можах да ги тествам предварително та си бяха покупки на сляпо, но се оказаха успешни :bchug:
Също накупих и книги за подаръци на различни хора - всички са много доволни :ok:

Имам двата варианта на зарядното от Лидъл и когато не си карам някоя от колите, те стоят включени постоянно, става въпрос за месеце, не за дни и няма никаъв проблем. Единственият недостатък е това, че при спиране на електрозахранването или токов удар, зарядното от Лидъдл не се включва автоматично на последно зададения режим и трабва аз да го направя.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Дек 2022, 15:38

ildivvy написа:Двете показания по едно и също време ли са? Т.е. докато е включено да зарежда и показва 14,3В , ти мериш с уреда и той показва 13,8В, така ли? Имайте предвид, че уреда поддържа различни режими и като зареди прехвърля на поддържащ режим...

Доколкото съм чел евтините зарядни имат само bulk charge и float charge (това лидълското е такъв евтинджос). Във всеки от двата режима показва повече от реалните волтове по мултицет.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Дек 2022, 18:08

TheDriver написа:Немска черешова ракия от LIDL.

10годишна(уж)
От Шварцвалд(уж).

Останах доста приятно изненадан и от вкуса и от усещането на другия ден.

За никулден пробвах 50 грама. Добра е ракията. Иначе съм я купил отдавна, за Коледа и НГ пак ще си сипна по 50-100 грама. Бива си я.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Дек 2022, 18:37

Моджо написа:
TheDriver написа:Немска черешова ракия от LIDL.

10годишна(уж)
От Шварцвалд(уж).

Останах доста приятно изненадан и от вкуса и от усещането на другия ден.

За никулден пробвах 50 грама. Добра е ракията. Иначе съм я купил отдавна, за Коледа и НГ пак ще си сипна по 50-100 грама. Бива си я.

Баси това да не някое уиски от 5000лв та го ползваш така. :ok:
По темата.
Доволен от новото окачване на цедеса отпред.
Носачи с тампоните комплект,мисля лемфьордер сложихме,стаб.щанга оригинална,че няма заместители.
Преди това бях сменил преди 2-3000км и амортесьори с Б4ки+ тампоните отгоре,прашници и биалетки.
Т.е. вече отпред всичко е ново.
А старото изкара точно 170К км. и близо 20 години от което тия в мерцедес най-вероятно не са доволни. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Дек 2022, 18:38

Не е 5000лв ракията, ама от 250-300гр си боли бая глава :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Дек 2022, 18:50

TNT написа:Не е 5000лв ракията, ама от 250-300гр си боли бая глава :mhihi:

Значи тоя одеколон да хвърлите където хора не минават. :mhihi:
Аз затова почти изцяло спрях с експериментите и освен Джак в различните си вариации,Дива пуйка 101 и Далмор 12ка при много специални случаи друго не пипам.
Много внимавам и от къде го взимам.
Последно взех немски внос Джак и мога да кажа,че вкусово разликата е много голяма с това което основно пазарувам от аванти да речем.
Цената обаче не ми допадна тъй като 700мл беше 43,а за 44 има литър в Авантата. :mhihi:
Та квото такова.Важното е да сте доволни.
Другото от което съм много доволен е от едни меса в месарница в Редута.
Мисля ливанци са собствениците,но мога и да бъркам.
Телешкото им е много добро и вече няколко път взимам ентракот от там и грешка няма.
Има само в цената,ама нали се разбрахме,че евтиното и хубавото са на различни рафтове та... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 11 Дек 2022, 22:53

TNT написа:Не е 5000лв ракията, ама от 250-300гр си боли бая глава :mhihi:

На баща ми с домошарката с 300мл проблеми нямам.
---

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Дек 2022, 23:29

[quote="stony1"][/quote]

Два варианта лидълако съм ползвал, сиви, с и без дисплей…и двете след около седмица спират да работят :dunno:
Затова за сезонната кола взех Стек и не го мисля. Отделно от това Стека зарежда и доста умрели акумулатори, лидлските не искат да зареждат такива.

Покрай черния петък взех няколко ароматни свещи Woodwick - много доволен! Ароматите са много приятни, фотила пука като камина и се очаква да горят над 200 часа :lalala:
Ароматите са Cozy cabin и Seaside Mimosa

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Дек 2022, 9:56

Като да вдъхне живот на стар акумулатор, си е пушка :yes: И е 30лв, а не 100-150лв. За доста коли разликата си е нов акумулатор :lol: Ако ще е за сезонна кола, не бих си помислил за лидълско, разбира се.

По темата - напоследък от нищо не съм доволен :mhihi: По-лошо качество/по-малко количество за повече пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Дек 2022, 12:11

Ако искате да подкрепите 'българското', ето ви предложението за зарядно: https://ang-bg.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d ... %be%d1%80/

Ползвам го от над 12г, купих и на много колеги... Започва да зарежда и най-падналите акумулатори! Ако захранването изчезне, спира да работи, но е захранено от 12В от акумулатора (някакви малки ватове). Като се появи захранването си заработва отново...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 12 Дек 2022, 13:09

ildivvy написа:Ако искате да подкрепите 'българското', ето ви предложението за зарядно: https://ang-bg.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d ... %be%d1%80/

Ползвам го от над 12г, купих и на много колеги... Започва да зарежда и най-падналите акумулатори! Ако захранването изчезне, спира да работи, но е захранено от 12В от акумулатора (някакви малки ватове). Като се появи захранването си заработва отново...

A каква е цената че нещо в сайта не виждам?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата