Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2022, 10:19

Снощи щях да вземам нещо на 17700 защото викам не е ясно не бе ли това дъното, но зарязах телефона и сутринта ставайки гледам някакво дропче,нападна на 16800 и аз точно там взех с една трета от тетера. Просто не мога да рискувам при тия нива да ме отвее пазара и да си бия китарата после при положение, че имам дългосрочна цел, въпреки мислите ми, че може да паднем още. Дори да не паднем мисля, че ще има тест на вчерашните нива и тогава ще се наредя с още една трета, а последната една трета ще оставя ако се зададе катаклизъм и критиците са прави, като катаклизъм имам предвид нещо около 12-13, по-надолу въобще няма да чакам, а ако все пак падне на 5-6 бих взел някакъв малък заем от някъде и ще чакам. :mhihi: Ако пазара ме отвее сега и не успея да взема в следващия месец на 16 или отдолу, то ще чакам някакъв момент на права линия да разпределя между шиткойните в това число и Етер, но пак към края на 2023. Разбира се ще взема още тетер дотогава, но засега съм спокоен, това ми е важно и се усещам здраво стъпил на пазара. Много мислих снощи и исках да се подготвя максимално за всякакви варианти като усещам спокойствие за всеки един вариант, единствено ако изгърми тетера докато съм в него би било много зле за мен, но все пак мисля това клони към 0.1% на този етап от нещата, валутите на централните банки са все още далеч и не мисля, че някой ще си позволи да го потопи точно сега когато всичко минава през него. Но и това да се случи, все пак вече съм взел нещо.
Това са моите разсъждения относно МОЯТА ситуация и позиция на пазара, съжалявам, че нямам кристална топка да знам точно колко и кога да взема, искрено завиждам на тия, които имат, но съм обещал поне да кажа като вземам, какво и колко като заставам с парите си зад действията си, а не просто с празни приказки. Успех на всички, следим с интерес всичко тия дни. До изявлението на феда през декември мисля да взема нещо защото ми се върти в главата, че ако кажат 0.5 този път и това ще вдигне безвъзвратно пазара с малко нагоре.
П.п: Забравих само да кажа, че акаунта ми в Кракен няма да остане без някакво минимално количество тетер за някакъв сериозен катаклизъм тип корона краша през март 2021. Поне до 2025-та няма да остане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2022, 11:20

Според мен BTC падне ли под 10 ще удари 0. и то доста бързо :lol:
Но те за това са високорискови инвестиции :ok:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2022, 11:26

Оф, айде пак. Няма да удари нула, нали ви казах, че на един цент аз ще го изкупя всичкия. После ще ви продавам пак на 60к. :mhihi: Лошото е, че много преди мен други ще го изкупят и те ще ви продават на 60к. :mhihi: Не визирам теб, а хората, които ще повярват на написаното от теб или поне ще го допуснат.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2022, 11:56

Маверик, как бих направил аз на твое място, #НеЕФинансовСъвет :mhihi: Първо, хубаво си направил че си вкарал веднага част от парите така вече си спокоен, че си взел на тия цени. Сега другата една трета не бих бързал да я вкарвам на един път. Бих я депозирал на поне 2 борси по равно и бих я разпределил на лимит ордери през 200-300 долара надолу по пътя до към 12К. Като или ще е горе долу равна сумата в долари на всеки ордер, или както аз предпочитам сумите нарастват колкото е по-ниска цената. После почваш да правиш DCA като винаги махаш ордера на най-ниската цена и с парите които освободиш от него пазаруваш. Определи си период в който да ги вкараш, аз бих го направил следващите 2 месеца. Сметни си примерно ако имаш 15К, тва са 250 на ден. Като в дните в които е дропнало и ти е ударило ордера може да не купуваш, може и да купиш тука е въпрос на ситуация дали мислиш че ще продължи надолу. Може ако дропне и ти удари ордерите и после се качи пак, да затвориш ниски ордери и да отвориш нови на нивата на които ти ги е изкупило. Надявам се ме разбираш какво имам предвид, шанса накрая да имаш по-ниска средна цена от това да ги изсипеш на веднъж е по-голям. Разбира се винаги може да се окаже, че това е било дъното и да съм те преебал с тоя съвет, но както знаем кристалните ни топки не работят тия дни :mhihi:

И второ, тая една трета дето ще чака сериозния дроп на леджъра, аз бих я разпределил в няколко стейбъла, примерно по равно в USDT, USDC и BUSD. Да, ще дадеш няколко долара за такси и тн, но пък ще си спокоен, че шанса да гръмната и 3те е нищожен.

Ама като се замисля, аз съм само от 2017та в криптото и не ги разбирам циклите, та по-добре питай старите пушки как се прави. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2022, 12:52

За първото с ордерите...мерси за съвета, ама не искам да си усложнявам живота чак с такива изчисления, не съм в Биткойн заради това. Ако си бях послушал усета от числа, на 69к точно щях да продам и щях да съм мега врачката в очите на хората. :mhihi: Но все пак ще си разпределя тая втората една трета, може би на два пъти, в никакъв случай на 10 пъти защото имам далеч от количеството, което съм планирал за следващата една година. Във всички случаи до края на февруари най-късно и двете трети трябва да съм ги вкарал, после вече леко и каквото дойде. За диверсификация поне и в USDC съм си мислел, но ще видя, загубата на някакви дребни не мисля, че има нужда да я коментираме.
Одеве с Неделин в групата коментирахме евентуално ново дъно като възможно днес ако данните за инфлацията са зле. Засега просто се наслаждавам на спокойствието, снощи хич не бях защото възможностите от кристалната топка на Стийн и мераците на Зак да купи цял Биткойн на 12к, няма как да не ме тормозят ако не разбираш. Но не нали защото те са го казали де.

Иначе мерси искрено за съветите. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 11 Ное 2022, 14:48

След FTX и сега спирането на тегленето в BlockFi се чудя дали трябва да започна леко да се притеснявам. По-точно, дали да не купя един Ledger и да изкарам каквото имам от Binance, оставяйки някакви пари за покупки само. До колкото виждам няма какво да ме притеснява в Binance към момента, ама все пак.
Сипете малко акъл, моля.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2022, 15:19

Ако си вкарал достатъчно купи по добре ledger.
Инфлацията при Крипто може да е огромна заради борсите.
Реално биткойна е прозрачен 50%, а другите 50% не са, може и въздух да ти продават в борсата :yes:
При етериум е още по зле 38% прозрачност..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2022, 15:56

DigitalExile написа:еално биткойна е прозрачен 50%, а другите 50% не са, може и въздух да ти продават в борсата
При етериум е още по зле 38% прозрачност..

Какво имаш предвид под прозрачност и как я мериш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2022, 16:05

Е то не я меря аз лично разбира се, гледам я в nomics.

https://nomics.com/blog/essays/transparent-volume

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2022, 16:18

Specifically, transparent volume is the amount of volume for a given cryptoasset that’s moving through transparent exchanges (i.e. exchanges to which we’ve awarded an A+, A, or A- transparency rating).

Добре, разбрах как го смятат, ама не мога да вдена каква стойност ми носи тоя процент и какви изводи можеш да си направиш от него. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2022, 16:21

Достатъчно за да знаеш,че не трябва да държиш много крипто по борсите, защото реално изобщо може да не е крипто,а въздух.
Нали знаеш,че ако сега всички искаме да си извадим биткойна по леджъри това няма как да се случи защото борсите са продали повече биткойни отколкото има изкопани, това е потенциално голям проблем.
Инфлацията с тия борси може да е каквато те искат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2022, 16:25

О да, това надявам се е ясно на всеки имащ някакво крипто. Държиш ли си го по борсите, ти губиш най-ценното му качество - това, че наистина го притежаваш и единствения начин някой да ти го вземе е ако ти му го дадеш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2022, 16:29

Еми да и пак опираме до прозрачността, ако борсите бяха прозрачни този инфлационен проблем нямаше да съществува, а те от такси изкарават достатъчно, но парите никога не стигат знаеш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2022, 16:32

Прав си, това е една от регулациите които са нужни, но ме съмнява да се случи скоро, ако изобщо се случи.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Ное 2022, 7:38

https://cryptodnes.bg/bitcoin-btc-tozi- ... storiyata/
Ересая и той голямо дърво. Дали не сме на дъното и по отношение на цената? Ако това е тест на дъното от юни, може съвсем спокойно да се повтори сценария от булръна с два върха като втория леко по-голям, а тука второто дъно да е леко по-ниско и айде бавно нагоре.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата