Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Криптовалути

Мнение от steeN » 10 Ное 2022, 1:04

Той почина ве (RIP). Нещо си си сипал май :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Ное 2022, 1:13

steeN написа:Той почина ве (RIP). Нещо си си сипал май :mhihi:

Сори, лека му пръст! Това съм го пропуснал. Никога не ми е бил интересен.
Просто си споням, че на по-предния хайп той беше се пренавил, че биткойнът ще изкърти.

Ама тая пуста алчност хич не е в полза на криптото, но както и да е :dunno: :bchug:
И тогава ги слушах тия глупости, как всичко щяло да ту да мун :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако стане още малко мазало, ще се замисля за влизане отново :bchug: :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Ное 2022, 2:00

steeN написа:
In_Memoriam написа:Счупеният часовник и той е верен веднъж на ден, та няма нужда :mhihi: А и на мен някакви 8к ми се въртят в главата, поправи ме ако бъркам.

Зак, че тролва ясно.. ама да ти имам самочувствието :kuku: Продължавай да купуваш надолу и успех, като си верен часовник.

Аз гледам да изляза верен за пред себе си, а не пред форумО. Нито съм тръгнал да давам акъл на някой кога да купува, нито ме грее по някакъв начин. :winky: Последните прогнози, които съм давал бяха още преди войната и първото вдигане на лихвите, след което написах, че съм се оср@л и това беше :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2022, 2:06

Зак, само факта, че говориш за учене от цикли трябва да става ясно колко не си следил нещата как бяха нито предния нито тоя цикъл. Предния мечи пазар - през 2018-2019 просто цената блийдваше бавно до 6к и накрая след 1 месец хоризонтално дропна изведнъж до 3к - това беше. Не е имало фалирали големи борси, не е имало фалирали фондове, не е имало cefi компании като целзиус, който да фалира и толкова много хора да си загубят парите, лудницата е пълна този мечи пазар. И това са все ивенти които няма как да предвидиш без кристална топка. И да, може да съм само от 2017та в играта, но съм отделил много време и енергия да следя кое как се развива и съм си правил изводите за себе си. И за себе си съм убеден, че стратегията ми в пазара е оптимална. Пък ти ако щеш да си имал 2010та 5-6 цифрени суми биткойн, важно е какво ще имаш след 10 години от днес, щото тва е моя хоризонт. Ако ще купиш на 11-12К за да го продадеш на 20К има ли смисъл изобщо да се занимаваш за някви тънки 8К. :mhihi: В крайна сметка накрая е важно какво ти пише в портфейла, не дали си познал във форума.

ПП Пак ли ще дъвчим Сейлър, още предния дроп си говорехме че си свали ликвидационната цена на заемите на под 6К, а и мисля че заложените им биткойни са 10% от всичките им. И да ги загубят тях, ще го преживеят, просто ще си купят още на евтиното :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Ное 2022, 2:27

b_u_b_o написа:Зак, само факта, че говориш за учене от цикли трябва да става ясно колко не си следил нещата как бяха нито предния нито тоя цикъл. Предния мечи пазар - през 2018-2019 просто цената блийдваше бавно до 6к и накрая след 1 месец хоризонтално дропна изведнъж до 3к - това беше. Не е имало фалирали големи борси, не е имало фалирали фондове, не е имало cefi компании като целзиус, който да фалира и толкова много хора да си загубят парите...

Да, да :mhihi: :mhihi: :mhihi: А мармотите нали знаеш какво правят :mhihi:

За Mt.Gox чувал ли си, или щото си млад и от скоро в криптото и не си? :ok:
Да не говорим, че 2019-та изгорях с малко койни от една фалирала борса(Cryptopia), ама поне бяха 2-3% от портфолиото, та не ги усетих :ok:

И като приказваш наизуст, виж тая статистика, та да се успокоиш малко!
Не ми отговори също на въпроса, откога се занимаваш с крипто, че толкова много го разбираш? :bchug:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2022, 6:27

Аз не виждам какво е това форумно съревнование кой от кой е по-прав? :shock: Зак, разбери, че не дреме на оная работа кой се е оказал прав. Ще ти дам линк към една тема, която от време на време следя, сега мечоците ликуват стабилно, ама тоя архитекта поне прави пари от тая работа, уж. Има даже тема в тоя форум за неговите действия, ама нея не я следя, само веднъж съм я гледал. Тука пиша за Биткойн от както е излезнал почти и може да четеш от зората му кой и какво си е мислел в БГ. Сега го убиват, общо взето мисля има всеки по нещо вътре:
https://forum.investor.bg/forum/%D0%BC% ... 0%B9%D0%BD
Определено има хора навътре в нещата, ето тоя предрича сега 13 и нещо си, досега в тоя мечи пазар всичко познава, макар да не съм сигурен, но мисля че като си рейнджваше вече беше спрял с категоричните изцепки. Самият факт, че никой не му трие подигравателните постове, които понякога са по пет поред без никой друг да пише говори за сериозността с която гледат на него, а това е сериозен форум за инвестиции в смисъл има много хора вътре.
А Стийн за умрялата котка говореше на 50 и нещо си там като се пънеше коня, аз му казах, че времето ще покаже, на 20к не е споменавал котки, а просто голямо слизане.
Защо си мислиш, че Сейлър няма как да извади още пари? Защо си мислиш, че големите инвеститори няма как да се спасят като ПРОСТО изкупят койните?
Според мен, който съм в крипто от 2021-ва като участие :mhihi: (извинявам се ако това не е достатъчно да ме вземеш насериозно)ако тая цена продължи да дропва, просто хора като мен, теб и бая господа бай хуйовци ще се гаушим с койни, ама такива като Сейлър ще закупят много на ниското и тая цена ще спре да дропва защото НЯМА ДА ИМА кой да ти продаде на...колкото там мислиш, че ще пада. Мислиш ли като си отдавна в крипто, че 2017-та след върха е нямало кой да ти говори как цената отива на 1000? Мислиш, че всеки мечи пазар няма такива хора? Сега е мечи пазар, нормално е мечките да танцуват, пазара(това са просто няколко човека наречени китове, които ни гледат сеира и искат да ни вземат парите)е емоция, той натиска ли натиска. Тъп пример, ако коня падне до 10к господин Зак ще си купи 1 Биткойн според него. Грешка, на 12 ако иде. Ако иде на 6к ще си купи 2, на 3к ще си купи вече 4 Биткойна, опа...чакай малко, аз съм кит, за какво да ти давам това? Само за да изтръскам всички от пазара ли? Пак няма да успея с всички, но и ще загубя много от контрола, който имам. А знаеш ли колко като тебе има? Това не е безкрайна баница, 21 милиона са, реално са 13-14 възможните, а пък още по-реалните са доста, доста по-малко.
Сега, аз си свалих цената на колата вчера заради тоя дроп и я давам на цена на която не съм допускал или поне щях да чакам още и ми е на 1000 лева над абсолютния минимум на който се бях зарекъл, че мога да слезна някога. Ставам след 2 минути. Извикал съм купувача да е тук в 9:30, от София тръгва. Той я е гледал, директно при нотариуса, казал съм му, че цената важи днес, утре вече е късно, а в понеделник да я забрави тая цена завинаги, ако не вярва нека ме тества. Лошото е, че парите ще са по банка защото ще я пише на фирма. Превежда ги в на жена ми сметката, аз нямам сметка защото ненавиждам силно банките и ми става лошо, че ще искат процент да си изтегля моите пари, мисля един приятел да ми даде кеш от оборота на магазина си и аз да му ги преведа. Тичам веднага към моя човек с тетера, каза че е пълна лудница при него в момента и няма да казвам колко е продал само вчера за да не ви стане лошо. Уж без комисионна ще ми даде накуп, което си е мечта в такъв момент. Споделям всичко това защото съм ви казал, че ще кажа когато предприема действия с парите си. На 19700 имам взето малко, колкото да имам абсолютния минимум, който съм планирал да имам в Биткойн. Стисна ли парите в ръка, директно влизам почти ол ин с всичкото ол ин, което съм решил, не казвам че ще вкарам всички пари от колата. Не ме вълнува 16 ли ще е, 15 ли, 17 ли, който иска да си чака 12к, аз нямам това спокойствие и ми е неспокойно само, че нямам исканото от мен количество Биткойн. Ставам вече, алармата ми е в 5:25 и всъщност току що удари, лек ден на всички, на тия които чакат 12к, 10 и т.н. и на тия които няма да чакат, нали знаете, че в крайна сметка ние ще направим следващия булрън? Не ние мишоците, а тези като нас без значение от количеството, просто хората с твърда позиция. Ходъл и да става каквото ще, или ще успеем, или няма, но знам че чакайки нещо си да пада до безкрайност няма да я моята стратегия.
П.п: На Сейлър цената мисля беше 4700 за ликвидации.
А иначе сигурно знаете, но интересно като коментар...
https://cryptodnes.bg/oficialno-binance ... lkata-ftx/
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Ное 2022, 8:29

Сейлър е на заем, като лихвите са се качили, тази математика къде му е средната цена леко се е променила.

In_Memoriam написа:...

:kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2022, 9:12

Официално 200 китайски милиардери са станали...милионери. Заради кризата.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Ное 2022, 9:15

Не може да е вярно, аз от форума знам, че в кризите богатите винаги стават по-богати :lol:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2022, 9:31

Най-сетне Трон показа защо се има за по-сигурно крипто от бая шиткойни. Винаги съм се чудел как има такива голямо ползване, а стои надолу, вижте го сега къде е спряно всичко останало. Дипът почти не го засегна! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Ное 2022, 10:50

https://www.lookintobitcoin.com/

Не знам, ама половината графики и модели, които са гледани досега... са счупени :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2022, 11:31

zAcK написа:
За Mt.Gox чувал ли си, или щото си млад и от скоро в криптото и не си? :ok:
Да не говорим, че 2019-та изгорях с малко койни от една фалирала борса(Cryptopia), ама поне бяха 2-3% от портфолиото, та не ги усетих :ok:

И като приказваш наизуст, виж тая статистика, та да се успокоиш малко!
Не ми отговори също на въпроса, откога се занимаваш с крипто, че толкова много го разбираш? :bchug:

Изображение

Оф леле, първо отговорил съм ти, ама явно снощи ти е било късно, прочети ми пак предното мнение и ще разбереш от кога се занимавам с крипто, пише го доста ясно.

След това, аз ти говоря за предния цикъл когато нямаше сътресения и цената си падаше заради пазара, не заради някакво събитие. Ти къде ни закара в 2014та с тоя MtGox не знам. И айде като аз говоря наизуст, покажи ми графиката в деня на фалита на тия борси от твоята статистика как са се отразили на пазара и има ли поне една която да е предизвикала 25% дроп като вчерашния?

Ще се опитам да ти го обясня последно, ако разбереш разбереш и повече няма да се хабя. Аз купувам на DCA не защото се мисля за много умен, а точно обратното, не съм достатъчно умен за да предвидя пазара. Мислиш ли, че в момента някой купувал през 2013та на 200$ се тюхка, че не е изчакал да падне до 70$ за да купи? Точно толкова няма да ми пука след 10 години дали съм купувал на 20К или на 15К. Разбираш ли, хоризонта ни е различен, само че ти не се и опитваш да погледнеш през чуждия. Я си представи сега, че това беше дъното. И след 6 месеца сме на 25К или дори 30К пак. Ти ще си чакал 12К и ще си с 0 койни, аз ще съм балък и ще съм купувал на 20К, ама ще съм купувал и на 18К и на 16К и на 15К, защото снощи ми се запълниха доволно количество ордъри. Или си толкова убеден в кристалната топка на Стийн и този вариант е абсолютно невъзможен за теб?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2022, 12:08

Продадох колата. Чакам потвърждение за тетери защото вчера са свършили и ще дърпат от чужбина. Тука сега има само с комисионна на 1.5%-2, но ще ме уредят май на нула. После ще мисля с колко да влизам. Като гледам, дано до довечера не удари над 17-18, че ще взема като мечките да вайкам да чакам ли още да пада и тогава да купя.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Ное 2022, 13:22

TNT написа:https://www.lookintobitcoin.com/

Не знам, ама половината графики и модели, които са гледани досега... са счупени :dunno:

Stock to flow направо не може да вземе решение какво да прави :mhihi:

Нормално според мен. Такива събития като война в Европа и толкова високи лихви изобщо не са включени в сметките.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Ное 2022, 13:36

Тази по-добре изглежда https://www.lookintobitcoin.com/charts/ ... wth-curve/ :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата