Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: iOS тема
Anthony_J написа:A и цената е с близо 300 лв. над нормалната в Buybest. То и в OLX има, но аз искам с фактура и истинска гаранция.
Аз от тези Mobifon също си поисках фактура и нямаше проблем. Не ги хваля или нещо, само споменавам. И да отбележа, аз самият от байбест не съм пазарувал.
Вече за истинската гаранцията не съм сигурен какво визираш. 1 година на юридически, 2 години на физически лица и е винаги валидна към официалния сервиз в страната. Не могат да ти откажат.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
iOS тема
Втората година е валидна единствено към търговецът, от когото си го купил. Гаранцията от Епъл е 12 месеца, съответно толкова имаш и в официалния сервиз. Търговската е 24 месеца за физически лица, ама си я търсиш от търговеца и добрата му воля. А той как ще ти го ремонтира, идея нямам. Големите ще ти го сменят, щото си калкулират рискът, а и след една година шансът за фабричен дефект е нищожен. Гаражните търговци ще те тормозят доста.
П.П.
Данъчна фактура ли ти дадоха?
П.П.
Аз за това само от мобилният оператор с преподписване вземам, защото спестява много пари, а и последните пъти бонуси, моят със зарядно, за жената зарядно и слушалки за 250лв, което е доста добре при положение, че ги взехме и двата поне 30% под цената.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Anthony_J написа:Втората година е валидна единствено към търговецът, от когото си го купил. Гаранцията от Епъл е 12 месеца, съответно толкова имаш и в официалния сервиз. Търговската е 24 месеца за физически лица, ама си я търсиш от търговеца и добрата му воля. А той как ще ти го ремонтира, идея нямам. Големите ще ти го сменят, щото си калкулират рискът, а и след една година шансът за фабричен дефект е нищожен. Гаражните търговци ще те тормозят доста.
П.П.
Да, с ДДС е. Аз го взех през фирмата и мисля да си го връщам това ДДС. Но гаранцията по тая причина ми е 1 година и това за втората, което ти казваш при фл, честно казано не го знаех

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
vixx написа:
Да, с ДДС е. Аз го взех през фирмата и мисля да си го връщам това ДДС.

НАП-аджии кръв повръщат, пари не връщат

ЗДДС чл.6 (3) За възмездна доставка на стока за целите на този закон се смята и:
1. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г., доп. - ДВ, бр. 96 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) отделянето или предоставянето на стоката за лично ползване или употреба на данъчно задълженото лице, на собственика, на неговите работници и служители или по-общо за цели, различни от независимата икономическа дейност на данъчно задълженото лице, при условие че при производството, вноса или придобиването и е приспаднат данъчен кредит изцяло, частично или пропорционално на степента на използване за независима икономическа дейност;
ЗКПО Чл. 204. (1) (Предишен текст на чл. 204 - ДВ, бр. 75 от 2016 г., в сила от 01.01.2016 г.) С данък върху разходите се облагат следните документално обосновани разходи:
4. (нова - ДВ, бр. 75 от 2016 г., в сила от 01.01.2016 г.) разходите в натура, свързани със собствени, наети и/или предоставени за ползване активи, предоставени за лично ползване и/или свързани с използване на персонал, от работници, служители и лица, наети по договори за управление и контрол (наети лица), както и от лица, упражняващи личен труд по смисъла на § 1, т. 26, буква "и" от допълнителните разпоредби на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
nxn написа:Аз за това само от мобилният оператор с преподписване вземам, защото спестява много пари, а и последните пъти бонуси, моят със зарядно, за жената зарядно и слушалки за 250лв, което е доста добре при положение, че ги взехме и двата поне 30% под цената.
Аз се преебах със зарядното, щото се оказа, че промоцията е само при онлайн поръчка. Едно време най-скъпо беше през операторите, сега от там най-евтино идва. Заслужава си да се изчака според мен. Ако го има някъде по-евтино, по-скоро бих си смятал, че гаранцията е само година.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Зак, виж на Phone Rebel двата кейса. За мен това е най-доброто. Сега чакам от Амазон (Щатския) за 14 про макс, още преди да съм взел телефона.zAcK написа:ivanski_2 написа:Anthony_J написа:И къде точно има 14 Pro Max, че чак всички си купувате на корем? Щото го няма в Амазон, както е в повечето Apple Store по Европа. Айде напишете ги тези секретни топ-сайтове. Надали ще е реклама.
http://www.pdconsult.eu/
Миналата седмица сряда познат взе от тях.
Иначе за 2 минути сърч
https://www.emag.bg/smartfon-apple-ipho ... DLDY4LMBM/
https://www.buybest.bg/apple-iphone-14-pro-max-128gb
https://gsm-bg.eu/apple-iphone-14-pro-max-128gb-black
олх.....
Мерси, ама ще пропусна да си купя телефон от варненската фирма с будката на центъра, дето внасят телефони от арабския свят и т.н.
Ще си чакам някой официален дистрибутор. От тая фирмичка Схема ЕТ с минимум 15 сайта не съм купувал и не мисля да го правя![]()
Ако знаеш кой официален дистрибутор има Pro Max 256GB сив, ще се радвам. До тогава мисля да пропусна измекярските сайтове![]()
Иначе поне калъф си взех, докато чакам. Много ми допада корейската джаджа![]()
![]()
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Anthony_J написа:Зак, виж на Phone Rebel двата кейса. За мен това е най-доброто. Сега чакам от Амазон (Щатския) за 14 про макс, още преди да съм взел телефона.
Взех го вече този. Мерси все пак

Изглежда доста удобен, изглежда качествен и е направен да не изплъзва. Пък и е произведен в Корея

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Е, phone rebel e произведен в САЩ
Ама и Спиген стават.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
На снимката не се вижда, ама пише хем 21.5 инча, хем 24 на новия модел iMac

Според мен най-добре е 24-инчовия

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Аз бих взел с новите процесори, без значение дали е М1 или М2. След някоя друга година ще спрат напълно поддръжката за интел процесорите. Мисля, че към този момент е правилно да се избере машина с М1 чип.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Категорично М1/2 процесор!
Много долно завиждам на колегите ми, които се докопаха до макбуци с новите процесори!
Много долно завиждам на колегите ми, които се докопаха до макбуци с новите процесори!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
empar написа:Много долно завиждам на колегите ми, които се докопаха до макбуци с новите процесори!
Има защо

Като минах от 16-ка с i7 на такава с М1 Про и бях

Това не се замисля и нито един път до момента не съм чул, да има вентилатор

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
27-цата с Интелския имаха и друг проблем - на много от тях се появяваха едни петна дето приличат на прах наслоен зад екрана. Не знам в кое поколение е оправено това, ако е оправено, ама в криейтив център искаха някакви торби с пари за подмяна на целия дисплей, а проблемът се появи на всичките баш около 12-я месец като им изтичаше гаранцията.