Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Абсолютно. Тряя да си пълен дебил ако след 10тия път 0-100 все още ти е забавноDigitalExile написа:0-100 най скучната дисциплина.
Тоя плейд е създаден за турбо селяни да си правят гонки от светофар до светофар и нищо повече.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Ако те хваща моска болест по принцип, ще... ако не, нямаvixx написа:Ако се появи plaid под наем, честно казано бих я взел за ден два. Много ми е любопитно дали ще издържа повече от 3-4 старта преди да тръгна да връщам обяда

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
alx написа:За колегата повер прилагам малко повече контекст
Колега alx! Kато видях снимката и си помислих следното. Ти искаш да ни покажеш, как изглеждат светлините на града при ускорението на Тесла. Нещо от сорта на

но в градски вариант

Значи до тук разбрах, че 0-100, 100-200 на космически кораб дето на практика няма сток сув (да не кажа кола и мотор) да му се опъне в този форум не се тачат. Това, че събира 6 човека и багаж, че на практика няма подръжка и дори да се опиташ да се блъснеш с нея при нормални условия няма как да стане- това дори не го зачеквам
Аз лично го усещам като динамика моя плад като много мощен х6м… това изобщо не мисля, че е лошо. Като ми омръзне ще го сменя и така.

Аз лично го усещам като динамика моя плад като много мощен х6м… това изобщо не мисля, че е лошо. Като ми омръзне ще го сменя и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Друго няма да коментирам, ама тоя волан не е ли ужасен за каране 

alx написа:Значи до тук разбрах, че 0-100, 100-200 на космически кораб дето на практика няма сток сув (да не кажа кола и мотор) да му се опъне в този форум не се тачат. Това, че събира 6 човека и багаж, че на практика няма подръжка и дори да се опиташ да се блъснеш с нея при нормални условия няма как да стане- това дори не го зачеквам![]()
За твоята снимка съм на 100% сериозен, че точно това си помислих. А четвъртък не е популярен ден за кино.
Що се отнася до червеното в цитата. Не забравяш ли шопския лаф "Кой, аз ли бе!?" ...
BMW_POWER написа:alx написа:За колегата повер прилагам малко повече контекст
Колега alx! Kато видях снимката и си помислих следното. Ти искаш да ни покажеш, как изглеждат светлините на града при ускорението на Тесла. Нещо от сорта на
но в градски вариант
Хубавото е, че ако го спрат за минаване на червено може да се оправдае с Доплеровия ефект, че му излиза зелено

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Гроздето е кисело
alx, честито! Да си я караш с кеф и безаварийно!

alx, честито! Да си я караш с кеф и безаварийно!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е лошо да видим гаража на Джей Лено, 2 спарка тайкана още няколко моторетки между другото и сега този вход в матрицата ..накуп . Естествено докато им се бърше прахта естествено не самия Джей Лено , има си служител за тая работа при такава колекция . Иначе се губи ефекта от презентацията . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
alx написа:дори да се опиташ да се блъснеш с нея при нормални условия няма как да стане- това дори не го зачеквам![]()
.
Сигурен съм че 100% от пияните тъпанари дет ги дават по новините през ден, точно това си казват преди да се качат в колата.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Като стана дума, на мен ми е интересно дали alx е взел FSD и дали се налага да си слага памперс като го вкл.
Този продукт изглежда като забавление за търсачи на силни усещания, ама искам да чуя впечаление от първа ръка.

Този продукт изглежда като забавление за търсачи на силни усещания, ама искам да чуя впечаление от първа ръка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Като стана дума, на мен ми е интересно дали alx е взел FSD и дали се налага да си слага памперс като го вкл.![]()
И аз не го купих защото беше $10-15к до живот по спомен и реших,’че ако искам да го пробвам мога дс си поръчам абонамента от $199 на месец което е 5 години- а аз тая кола ще в държа макс 2 години…. Всичките 2022 модел х и с идват с нужния хардуер - и можеш да си платиш във всеки момент да ти го активират…
Но все пак имам някакви лични наблюдения върху автоматизацията. Понеже беше импулсивна покупка - сув-а не съм го поръчвал…. щото типично за мене два дена преди да го взема изобщо не знаех, че ще си купувам нова кола… ама се зарибих от некви видеа и така… на мене малко ми трябва. Та мисълта ми беше, че я исках бяла с черен интериор и карбон вътре и я намерих през 3 щата и си в докарах- та през това пътуване имах възможности да поиграя с адвансд аутопайлот-а което е дистроник ама със следване на лентата, смяна на лента като подадеш мигач и тн… демек фсд ама за магистрала …. Та като караш на таблото излиза анимация на твоята кола и какво вижда около тебе- други коли, камиони, светофари, оранжеви конуси, кофи за боклук, хора, знаци, маркировка. Ми не е изпипано ама хич- караш си по магистралата и от ляво те настига тир- първо го рисува правилно ама като почне да те изпреварва картинката почва да трепери и да мести ТИР-а 2-3 метра във всички посоки и на моменти изчезва. Из града пък коли които ти идват отстрани (примерно на кръстовище) ту ги вижда ту не…. Ако фсд-то използва тази информация за да взима решения - си е направо опасно. Та с две думи- мисля, че тая автоматизация поне както тесла я прави въобще не мисля, че е готова за ширпотреба и е трагедия дето чака да се случи… това е. Якакъв концептуален код (дори не е алфа) който е или маркетингов трик или обслужва някакви интереси в дългосрочен план, но определено не е каквото трябва да бъде бай а вери лонг шот…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
alx написа: и я намерих през 3 щата и си в докарах- та през това пътуване …
Интересно ми е как си я докара през 3 щата. С колко спирания за зареждане ?

alx написа:steeN написа:Като стана дума, на мен ми е интересно дали alx е взел FSD и дали се налага да си слага памперс като го вкл.![]()
И аз не го купих защото беше $10-15к до живот по спомен и реших,’че ако искам да го пробвам мога дс си поръчам абонамента от $199 на месец което е 5 години- а аз тая кола ще в държа макс 2 години…. Всичките 2022 модел х и с идват с нужния хардуер - и можеш да си платиш във всеки момент да ти го активират…
Но все пак имам някакви лични наблюдения върху автоматизацията. Понеже беше импулсивна покупка - сув-а не съм го поръчвал…. щото типично за мене два дена преди да го взема изобщо не знаех, че ще си купувам нова кола… ама се зарибих от некви видеа и така… на мене малко ми трябва. Та мисълта ми беше, че я исках бяла с черен интериор и карбон вътре и я намерих през 3 щата и си в докарах- та през това пътуване имах възможности да поиграя с адвансд аутопайлот-а което е дистроник ама със следване на лентата, смяна на лента като подадеш мигач и тн… демек фсд ама за магистрала …. Та като караш на таблото излиза анимация на твоята кола и какво вижда около тебе- други коли, камиони, светофари, оранжеви конуси, кофи за боклук, хора, знаци, маркировка. Ми не е изпипано ама хич- караш си по магистралата и от ляво те настига тир- първо го рисува правилно ама като почне да те изпреварва картинката почва да трепери и да мести ТИР-а 2-3 метра във всички посоки и на моменти изчезва. Из града пък коли които ти идват отстрани (примерно на кръстовище) ту ги вижда ту не…. Ако фсд-то използва тази информация за да взима решения - си е направо опасно. Та с две думи- мисля, че тая автоматизация поне както тесла я прави въобще не мисля, че е готова за ширпотреба и е трагедия дето чака да се случи… това е. Якакъв концептуален код (дори не е алфа) който е или маркетингов трик или обслужва някакви интереси в дългосрочен план, но определено не е каквото трябва да бъде бай а вери лонг шот…
Карам ТМУ от година и съм имал сходни размисли (и страсти) по темата. Според това което съм чел/виждал/чул - ФСД разширява използването на камерите чрез софтуера. С други думи работи със същия хардуер, но computer vision-а е на друго ниво. Това което е интересно е че асистентите за автоматично пускане/спиране на дълги и чистачките също получават информация от камерите. От скоро и дисктроника функционира само през камерите макар автомобилите да имат радар (а новите М3 и МУ поне вече нямат). При използването им буквално няма две еднакви изживявания - за някои работят, за други въобще не функционират. Аз лично не съм имал сериозни оплаквания, но си мисля че редовните ми пътувания не представляват много голям проблем за асистент системите - магистрала с маркировка, добра осветеност, не се е случвало да карам директно срещу слънцето и куп други неща, които и аз виждам как биха били проблем ...
Мисля си че всеки пазар и производство си имат собствени проблеми, а и зависи много от гледната точка. Моята кола е китайска и имах големи предразсъдъци, но реално не съм имал никакви проблеми с качеството. Услугите на Тесла са ... нека кажем по-различни. Лично на мен ми пасват, но виждам и разбирам защо на много хора не са им по вкуса (комуникация в апп-а, сравнително дълги срокове за ремонти и т.н.).
TNT написа:Интересно ми е как си я докара през 3 щата. С колко спирания за зареждане ?
По-назад в темата май бях разказал за едно пътуване от Северна Европа до България - няма голяма драма в пътуването и зарежданията, но разлика от 15С, дъжд/сухо, вятър и т.н. лесно могат да променят нещата с +/- 20%. Пример за пътуване лятото - за изминаването на 3360км (отиване - джиткане наляво-надясно - връщане) са ми били нужни 671 кВч. 13 зареждания със средна продължителност от 28 минути.
- steeN
- старши ентусиаст
-
alx написа:Та с две думи- мисля, че тая автоматизация поне както тесла я прави въобще не мисля, че е готова за ширпотреба и е трагедия дето чака да се случи… това е. Якакъв концептуален код (дори не е алфа) който е или маркетингов трик или обслужва някакви интереси в дългосрочен план, но определено не е каквото трябва да бъде бай а вери лонг шот…
Интересно, значи и от такива ще трябва да се пазя по пътищата.
They promised us flying cars... and we got this instead.jpg.