Питане отностно обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Питане отностно обжалване на акт

Мнение от THuGGy » 07 Фев 2007, 17:42

Въпросът ми е следният.. На 28.11.2006г ми бе съставен акт за неправилно паркирване пред ректората на ТУ-София...Като ченгето каза че глобата щяла да бъде 20-30 лева.. НО сега вкъщи пристигна постановление с глоба от 300 лева смятам да обжалвам! Ще ви помоля да ме посъветвате какво да напиша в жалбата! и може ли глобата да стане по-ниска?
Благодаря оредварително.
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 07 Фев 2007, 18:39

моя съвет е да не я плащаш и даже да не се сещаш повече за нея от този момент натам.

Сега вземи постановлението и го скъсай после смачкай грижливо и го хвърли в боклука ;) аз така правя вече 5години и всичко е прекрасно!

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 07 Фев 2007, 18:48

Ясно до ся и аз така правех с актове и глупости!ОБАЧЕ дочух, че ако не съм си платил глобата може ли да ми вземат колата..Или по-точно единственото нещо на мое име!??!Възможно ли е? А ако не къде се губят из времето тези глоби :)
T.H.U.G L.I.F.E

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 07 Фев 2007, 19:01

Така колеги стана по интересно, защото на писмото ми е объркан номера! Моят е PB 6214 AP, а в постановлението пише РВ 6241 АР! В такъв случай как се процедира?И може ли някой да ми помогне?
Благодаря ви!
T.H.U.G L.I.F.E

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Фев 2007, 22:18

Ако не греша при допусната грешка акта отпада- ти кола с такъв номер нямаш , нали :mhihi: Поне на времето така съм оттървал няколко акта... Все пак имаш акт понеже си спрял неправилно с един ОПРЕДЕЛЕН автомобил- твоят в случая. При положение, че не си собственик на кола с номер РВ 6241 АР не мисля, че могат да направят нещо повече от това да си скъсат сами акта :mhihi:
Но за всеки случай нека някой запознат да каже- моят опит с тея номера е отпреди няколко години...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 07 Фев 2007, 22:52

Акта се пише на водача, автомобила е без значение.

Ще кажат правописна грешка, ти си се подписал и тва е.

Иначе не знам от каде си го чул тва за взимането на колата ама няма такова нещо 100%. Аз имам да давам над 1500лв. и грам не ми дреме понеже знам, че Нищо не могат да ти кажат! ;)

Спокойно :winky:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Фев 2007, 22:58

Tvrrr написа:Акта се пише на водача, автомобила е без значение.
....

Ако е така, лоша работа :( Но поне преди няколко години оттървах 3-4 акта заради такива правописни грешки на полицаите- сами си ги отменяха...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 07 Фев 2007, 23:30

Лошото е, че аз акта не съм го обжалвал..И сега дойде постановлението за 300 лева..Утре е крайният срок за обжалване и имам нужда да знам дали да обжалвам и как да го обжалвам?
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 07 Фев 2007, 23:42

Ми ако си решил наистина:

До
Началник КАТ – София

В Ъ З Р А Ж Е Н И Е

От .............................
Живущ в гр. ..............., кв. .............

Г-н Началник,
В законоустановения срок възразявам пред вас относно съставения ми акт за нарушение Серия У № *********.
На **** дата*, час, опис на това кога и къде сте се движели, в каква посока, улици, пресечки, максимална точност. Не цитирайте имената на служителите на КАТ, тях ги има в протокола. Обяснявате зашо са ви наложили наказанието след което обяснявате защо не сте съгласен с него. ..........
......................
В случай че извършите проверка на изнесените от мен твърдения ще посоча и свидетели на описаното.
Предвид гореизложената фактическа обстановка, моля да не издавате Наказателно постановление, а в случай че не вземете под внимание възраженията ми, моля да бъда надлежно уведомен в законоустановения срок с оглед съдебното обжалване на постановлението Ви.

С уважение:

адрес за кореспонденция

*Това не е формуляр. Такъв няма. Това се пише в свободен текст. Нещата, които съм написал са примерни.
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 08 Фев 2007, 0:09

Евала, Tvrrr, пост за мильони!! :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 08 Фев 2007, 0:12

Здравей,
във възражението си посочи и двете неща
1-во, че номера на колата не съвпада, а това е един от задължителните атрибути на постановлението и
2-ро, измисли си някаква добра причина, защо си паркирал там.
3-то, беден студент :)
Съобрази го с това, къде точно си паркирал (от коя страна на улицата, имало ли е спирка или не и т.н.) Можеш да споменеш че отпред и отзад са паркирали автомобили и ти си паркирал за малко за да отидеш до книжарницата. Или просто колата ти е прегряла и си отишал да търсиш вода за да охладиш системата и подобни неща. Пиши колкото се може повече неща, които изглеждат достоверни. "Полицаите обичат да четат романи" :mhihi:
Друг момент. Спрял си, дошли са полицаи, поискали са си подкуп, ти си отказал, те са се заяли и са ти написали акт. Но много финно трябва да го измислиш това, за да не те подведат под отговорност за набедяване. <-- Не ти препоръчвам, просто ти обогатявам фантазията.

Задължително обжалвай !!! Измисли си лъжа и се вживей в ролята. Разкраси , че си беден студент (много минава това), че нямаш пари и си взел на заем, за да откараш колата в гараж в който няма да я караш, но ще седи на топло и т.н.
Родители безработни, малки доходи на семейството и т.н.

Обжалвай !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 08 Фев 2007, 0:12

ataman написа:Евала, Tvrrr, пост за мильони!! :bchug:

Няма проблеми ;) като дойда до Пловдив ще почерпите 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 08 Фев 2007, 0:27

Е може и в софия да почерпа нема ядове ;) Иначе ще видя може да не обжалвам и да не го плащам. Не съм преценил, един приятел ми каза че такава кола нямам аз и няма за кво да се притеснявам..А той учил май в полицейската академия
T.H.U.G L.I.F.E

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 08 Фев 2007, 0:35

THuGGy написа:Е може и в софия да почерпа нема ядове ;) Иначе ще видя може да не обжалвам и да не го плащам. Не съм преценил, един приятел ми каза че такава кола нямам аз и няма за кво да се притеснявам..А той учил май в полицейската академия

Ще направиш грешка ако не го обжалваш !
Правилата на играта, сега, не са както преди Нова година. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 08 Фев 2007, 0:38

Pin2 написа:
THuGGy написа:Е може и в софия да почерпа нема ядове ;) Иначе ще видя може да не обжалвам и да не го плащам. Не съм преценил, един приятел ми каза че такава кола нямам аз и няма за кво да се притеснявам..А той учил май в полицейската академия

Ще направиш грешка ако не го обжалваш !
Правилата на играта, сега, не са както преди Нова година. Успех!

Промените в закона са внесени в парламента, но се очаква да се гласуват чак март месец! В момента е по-голям хаус и от преди! Пълна анархия е в КАТ! Нищо не могат да ти направят в момента ;) Спокойноо

Назад към Извън Темата