Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Vasko_G написа:carmanf1 написа:Съвсем на скоро се засякох с един грък, напълно непознат, на опашката на Маказа. Кола до кола бяхме.
Хвалиш се, че си Шумахер или плюеш по електричките. За децата на задната седалка няма да се плашиш, има си Дарвин.
Той Дарвин пропуска и много хора в еволюционното им развитие …
Защото съм написал по-горе, че не се правя на Фитипалди. Ти що реши, че се правя на Шумахер, не знам.
Относно електричките, не плюя, писал съм много пъти назад в темата, че ми харесват на хартия.
Но нямам опит с тях и за това питам (спаркчетата не ги броя)
И в крайна сметка, не отговаряш на въпроса, на който се чудя аз - какво ще се случи с пробега им при подобно каране.
Ако имаш опит сподели, ще е полезно за всички ни,
вместо да пишеш за Дарвин (за него всички сме чели и знаем)
- rosen vanev
- Потребител
-
Същото, което се случва и при колите с ДВГ- намалява.....
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Аз както го виждам, такива коли с каквито се сравняват електричките, ще са вероятно с водородни ICE или със синтетично въглеводородно гориво и ще са точно толкова недостъпни колкото и М серия (или еквивалент) е в момента. Едва ли ще остане нещо примерно под 500 коня с ICE. Но тези коли са достатъчно недостъпни за тези, които се оплакват и в момента, така че не знам каква е идеята на този своеобразвн фатализъм 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
rosen vanev написа:Същото, което се случва и при колите с ДВГ- намалява.....
Със сигурност е така, но според мен го интересува с колко точно намалява. При колите разликата в разхода между 140км/ч и 200км/ч не е двойна, а при електричките по клиповете обясняват, че при 160 и вече си на чувствително увеличен разход и намален пробег

Първо поздравления за хубавото “покарване” с дете отзад… никой от нас не е образцов шофьор, ама някои неща просто са прекалено опасни и не си струват. Това да караш с такава скорост е едно от тях. Еле пък с дете.
По темата. Болта със 100км/ч дава 7км на киловат. Със 140 дава 5км на киловат. Тайкана дава съответно 5 и 4. Едно 911 турбо дава 28 мили на галон при 100 км/ч и 22 мили при 140.
Аз лично като съм с електричка на дълъг път не се гоня с никого- щото знае ли се дали следващото зареждало ще работи, няма да има опашка и тн. Но пък аз по принцип не се задявам с никого и си карам спокойно та това не е фактор за мене… изобщо ако трябва да карам нанякъде и трябва да зареждам на пътя- избягвам да ксрам електричка освен ако не знам зареждалото и не съм сигурен че работи и ще е свободно. Факт.
По темата. Болта със 100км/ч дава 7км на киловат. Със 140 дава 5км на киловат. Тайкана дава съответно 5 и 4. Едно 911 турбо дава 28 мили на галон при 100 км/ч и 22 мили при 140.
Аз лично като съм с електричка на дълъг път не се гоня с никого- щото знае ли се дали следващото зареждало ще работи, няма да има опашка и тн. Но пък аз по принцип не се задявам с никого и си карам спокойно та това не е фактор за мене… изобщо ако трябва да карам нанякъде и трябва да зареждам на пътя- избягвам да ксрам електричка освен ако не знам зареждалото и не съм сигурен че работи и ще е свободно. Факт.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мисля че след време като станат малко по масови EV , малък дизелов генератор в багажника ще е задължителен като аптечката резервната гума и пожарогасителя . Да заредят някой киловат колкото да стигнат в къщи 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Дизела ще може да го купуваш само с рецепта от аптеката скоро, така че забрави изобщо някой да има дизелови генератори където и да е било.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Знаех си, че ще има много порицания
Вероятно обаче, не съм задал въпроса си, както си трябва.
Казано иначе, по форумно-деликатен начин, същевременно и по другия начин тип "по-голям католик съм от папата":
На аутобан в Германия, без ограничения на скоростта, сам в колата, какво се случва с потенциала/оставащия пробег на батериите при начин на каране, който описах по-горе:
а) нищо и няма на батерията, преразхода е пренебрежим
б) много скоро ще трябва да търся зарядна станция по пътя, щот батерията пада Х пъти по-бързо от планираното
в) пускай газта, че си е*ало майката и ще останеш на пътя много скоро, преди всякакви зареждачки
Има ли някой с реален опит, за да сподели впечатления и да научим нещо различно от клипчета в тубата, където ги карат лекичко и спокойно, като баба ми.
С никой не съм се задявал, с човека се разбрахме още от границата, да караме колегиално и единствено за кеф, там където условията го позволяват.
Е, имахме късмет, празна магистрала, чисто нов, прекрасен асвалт, видимост километри на пред, накефихме се.
ПС. И от кога, във форум на ентусиасти, колите станаха просто средство за придвижване от т.А до т.Б
И да знам, никой не раздва всичката газ, спазваме безусловно всички ограничения и правила и всеки е по-кротък от агънце

Казано иначе, по форумно-деликатен начин, същевременно и по другия начин тип "по-голям католик съм от папата":
На аутобан в Германия, без ограничения на скоростта, сам в колата, какво се случва с потенциала/оставащия пробег на батериите при начин на каране, който описах по-горе:
б) много скоро ще трябва да търся зарядна станция по пътя, щот батерията пада Х пъти по-бързо от планираното
в) пускай газта, че си е*ало майката и ще останеш на пътя много скоро, преди всякакви зареждачки
Има ли някой с реален опит, за да сподели впечатления и да научим нещо различно от клипчета в тубата, където ги карат лекичко и спокойно, като баба ми.
С никой не съм се задявал, с човека се разбрахме още от границата, да караме колегиално и единствено за кеф, там където условията го позволяват.
Е, имахме късмет, празна магистрала, чисто нов, прекрасен асвалт, видимост километри на пред, накефихме се.
ПС. И от кога, във форум на ентусиасти, колите станаха просто средство за придвижване от т.А до т.Б

И да знам, никой не раздва всичката газ, спазваме безусловно всички ограничения и правила и всеки е по-кротък от агънце

carmanf1 написа:Знаех си, че ще има много порицания![]()
Има ли някой с реален опит, за да сподели впечатления и да научим нещо различно от клипчета в тубата, където ги карат лекичко и спокойно, като баба ми. :
Колега тези числя дето ги написах не са прочетени от някъде

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
carmanf1 написа:
ПС. И от кога, във форум на ентусиасти, колите станаха просто средство за придвижване от т.А до т.Б![]()
От както има електрички

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
adovet написа:carmanf1 написа:Съвсем на скоро се засякох с един грък, напълно непознат, на опашката на Маказа. Кола до кола бяхме.
Чакахме около 2 часа и си говорихме много с човека.
Той беше с Бенц Ц300 2022. Страхотна кола, много ми хареса, с изключение на задницата.
После той ми вика, искаш ли да покараме хубаво сега като слезем долу на магистралата след Комотини, знам къде можем да караме и къде трябва да намаляме. Мен само тва ми трябва![]()
За късмет магистралата беше полу-празна, да не кажа празна. И си покарахме хубаво. Голям кеф.![]()
Предимно беше в диапазона 210-240-250. Имаше и 90-100.
Където намаляше той, намалях и аз и след това всичката газ.
Това беше около 50-тина минути може би.
Следях си температурата на маслото през цялото време, не мръдна от 98-100 градуса.
Искам да отбележа, че колата ми не е бърза и не се смятам за Фитипалди.
Но се чудя, ако това го бях направил с електричка, примерно с тесла или тайкан, какво щеше да се случи с пробега.
В моя случай разликата в разхода беше почти пренебрежима.
ПС. И да, знам, че ще има пуритани да ме порицават що карам с такива скорости. На същите ще кажа, че и децата ми бяха на задната седалка, и се пръснаха от кеф и двамата.
От това изказване най важните поуки са: НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ЕЛЕКТРИЧКА, ЗАЩОТО НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА КАРАТЕ С 250КМ/Ч С ДЕЦАТА НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА.![]()
![]()
Всеки се пише на големия карач, ама като излезна на магистралата гледам нещо доста е паднала средната скорост. Винаги карам с около 140 на магистралата преди все ме застигаха доста такива карачи с 200 и почват да присветкват като изпреварвам с 150, сега мнооого рядко ми се случва това нещо. Общо взето се забелязва като цяло, че се кара по бавно.
ПС: най са ми интересни такива дето дават зор светкат, кара 20 мин бързо и после намалят, че то явно разхода се вдигна с 0,5 литра
Абсолютно точно наблюдение. Аз карам със 160кмч на темпомат- от Пловдив до Бургас я ме изпреварили няколко коли , я не . Не з ам къде са рицарите които карат с 250+ . Сигурно са напред във времето и не се засичам, но по мои наблюдения бай ганьо кара градско със 110 и магистрално със 120.
ПС: егати задръстения форум, само пенсионери . Да не се похвали човек че вози децата със 250км/ч , докато се състезава със "един с Мерцедес ".

ПС2: По темата- може да е странно, да коментирам градски разход в тема за електрички, все пак тук основната тема - ка ше ода на слънчака с 300кмч на ток , ама.... Хората в София се завърнаха и разхода започна да става на моточас. При 50-70км на ден, разхода на Х6 30д и Ф11 525хд минава 14/100 при средна скорост 16-17кмч...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alx написа:
Колега тези числя дето ги написах не са прочетени от някъде
Разбрах те напълно, и съм сигурен, че говориш от опит.

По-скоро въпроса ми е, засичал ли си разхода на тайкана при 200+?
Как се държи батерията, умира ли бързо, държи ли, как се променя рейнджа. Такива неща се опитвам да разбера.
Щото в повечето ревю-та в тубата или не знам си къде, карат като баби, с цел да показват колко километри държат.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Разход Тесла У със 140 нон стоп от Бургас до София ми даде 21,2/100кв. Нисана ми със 95 ми дава 11/100, със 140 17/100
Изпратено от моят 2201123G с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят 2201123G с помощта на Tapatalk
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Пичове спрете да пишете във форума пияни че се излагате
тва че караш с 100км/ч над ограничението не се споделя публично по принцип. А тва че дизела скоро с рецепта само ше си го купуваш дори няма да го коментирам

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:ПС: егати задръстения форум, само пенсионери . Да не се похвали човек че вози децата със 250км/ч , докато се състезава със "един с Мерцедес "....ама тя целта беше друга ...
Грам не си ми разбрал идеята

Никой, с никого не се е състезавал, написал съм го няколко пъти. Ама то е по-лесно да изхейтиш, преди да прочетеш и да вникнеш, какво има предвид човека.

В коментираното ми мнение няколко страници назад, най-лесно щеше да ми бъде просто да не пиша последното изречение, ама го написах, щот винаги си казвам истината, такава, каквато е.
И си знаех, че пуританите ще настръхнат

acho.rs написа:ПС2: По темата- може да е странно, да коментирам градски разход в тема за електрички, все пак тук основната тема - ка ше ода на слънчака с 300кмч на ток , ама.... Хората в София се завърнаха и разхода започна да става на моточас. При 50-70км на ден, разхода на Х6 30д и Ф11 525хд минава 14/100 при средна скорост 16-17кмч...
Не може да бъде