Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Икономическата криза 2020-2023
Grozdanoff написа:zAcK написа:Grozdanoff написа:За Китай, от друга страна, не е необходимост вече да се съобразява със САЩ и така или иначе ще си вземе Тайван.
Щели да си вземат ТайванЩе вземат, ама друг път. И какво значи да си вземат? Да не е техен че да го взимат?
![]()
![]()
Да, техен е! Това е китайска земя, колонизирана(насила) от САЩ през 1949г. Тогава Китай не е бил способен да защити земята си от "демокрацията" на САЩ. Днес нещата стоят съвсем различно!
А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски
Сигурно и Тибет е китайски, и т.н.
Това тоталиристофилите сте голяма работа! Само другите си бият негрите и само вие сте прави
TNT написа:Китай стават все по-силни, докато американците отслабват..
Това не е точно така
А може и да стане по-зле. Ще видим колко производства ще се премстят от Китай.Като гледам, Индия и т.н. ще са най-големите печеливши!
The world's second biggest economy is grappling with the impact of severe drought and its vast real estate sector is suffering the consequences of running up too much debt. But the situation is being made much worse by Bejing's adherence to a rigid zero-Covid policy, and there's no sign that's going to change this year.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тази книга доста подробно и аргументирано описва този въпрос - https://www.amazon.com/Changing-World-O ... 1982160276 Има я и безплатно в Piratebay
Въпреки това има доста фактори, които могат да обърнат посоката. При военен конфликт не се знае кой кого, колкото и да има фаворити. Една смяна на монетарната политика би променила доста нещата. Технологиите са ясно къде са - нови такива биха наклонили също везната.
Въпреки това има доста фактори, които могат да обърнат посоката. При военен конфликт не се знае кой кого, колкото и да има фаворити. Една смяна на монетарната политика би променила доста нещата. Технологиите са ясно къде са - нови такива биха наклонили също везната.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
Тия опорки Копейкин ли ви ги спуска?
Това тоталиристофилите сте голяма работа! Само другите си бият негрите и само вие сте прави![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Заки, Заки... геополитически безхаберен си и не знаеш историята на Китай. Четеики глупостите ти изпадам в голям шок понякога!
Много ми е чудно какви експлозии ще се случат в главата ти, когато догодина БГ/ЕС обърнат палачинката и почнеш да се светваш за някои неща...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Grozdanoff написа:zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
Това тоталиристофилите сте голяма работа! Само другите си бият негрите и само вие сте прави![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Заки, Заки... геополитически безхаберен си и не знаеш историята на Китай. Четеики глупостите ти изпадам в голям шок понякога!![]()
Много ми е чудно какви експлозии ще се случат в главата ти, когато догодина БГ/ЕС обърнат палачинката и почнеш да се светваш за някои неща...
Тайван си е на Република Китай и ще остане такъв. Може да се обзаложим
А ти като си много хаберен, я обясни каква палачинка ще обръща ЕС, защото така много е много общо и не се разбира

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Заки, Заки... геополитически безхаберен си и не знаеш историята на Китай. Четеики глупостите ти изпадам в голям шок понякога!![]()
Тайван си е на Република Китай и ще остане такъв. Може да се обзаложим![]()
А ти като си много хаберен, я обясни каква палачинка ще обръща ЕС, защото така много е много общо и не се разбира![]()
Това не е правилно, което ми го обясняваш за Тайван, нито морално! Това е все едно: през 1877г. двама прусаци си говорят: "българите ли! ми те са си турци, тъпак!" Твоята работа е същата...
Догодина след зимата, когато на братята европейци им се е разказала играта, ще е необходимост вече ЕС(ако има още ЕС) медиите да обясняват, че: без Русия няма Европа! Не и модерно съществуващата в 21век. Европа!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Grozdanoff написа:zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А ти като си много хаберен, я обясни каква палачинка ще обръща ЕС, защото така много е много общо и не се разбира![]()
Това не е правилно, което ми го обясняваш за Тайван, нито морално! Това е все едно: през 1877г. двама прусаци си говорят: "българите ли! ми те са си турци, тъпак!" Твоята работа е същата...
Догодина след зимата, когато на братята европейци им се е разказала играта, ще е необходимост вече ЕС(ако има още ЕС) медиите да обясняват, че: без Русия няма Европа! Не и модерно съществуващата в 21век. Европа!
Ти сериозно ли го направи това сравнение?
Сравняваш една свободна и демократична държава, сред най-развитите в целия свят с това, което сме били по Турско робство!
Тия опорки не зная кой ви ги пише, но са за децата в детската градина...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти сериозно ли го направи това сравнение?![]()
![]()
![]()
![]()
Сравняваш една свободна и демократична държава, сред най-развитите в целия свят с това, което сме били по Турско робство!
Еми същото е, Тайван е под американско владичество в момента! Не знам какво си гледал за Тайван под лъжовните сащ медии, искаш ли да ти намеря видеа с протести в Тайван с лазунги "Тайван е Китай". Мнозинството в Тайван искат да бъдат освободени от американско влияние!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Grozdanoff написа:zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:Grozdanoff написа:zAcK написа:А мармотите нали знаеш какво правят? Тайван бил китайски![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти сериозно ли го направи това сравнение?![]()
![]()
![]()
![]()
Еми същото е, Тайван е под американско владичество в момента! Не знам какво си гледал за Тайван под лъжовните сащ медии, искаш ли да ти намеря видеа с протести в Тайван с лазунги "Тайван е Китай". Мнозинството в Тайван искат да бъдат освободени от американско влияние!
Ти вярваш ли си на глупостите? Все едно да вземеш протест на Копейкин с трима платени и той да представителна извадка?
Я, кажи? За Възраждане ли ще гласуваш?

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Я, кажи? За Възраждане ли ще гласуваш?
Не съм гласоподавател на Възраждане, малко ме обиждаш тук!
Нещо, което ще кажа обаче за Костадинов: всичко, което е казал на Украйна(поне това което аз съм чувал) е истина!
- TNT
- младши ентусиаст
-
https://offnews.bg/ikonomika/interkonek ... 84853.html

Интерконекторът с Гърция ще получи Aкт 16 другата седмица

Заки, дай някакво определение за тоталитаризм, тоталитаристофили и т.н. Надявам се да не включиш следното:
- блокиране на банкови сметки без съдебно решение
- забрана да се влиза в магазини за хранителни стоки
- уволнение от работа, защото не си ваксиниран
- арести и побои над протестиращи. Това, че газят с коне инвалиди в колички е екстра
- лафа "Знам, че нарушаваме правата ви, но пак ще го направим!"
- "Това ще стане така, защото аз съм решил така!" - думи на мин председателя
Това за една страна от Г7 го давам. Обясни ми, какво разбираш и как горните действия не са тоталитаризъм
- блокиране на банкови сметки без съдебно решение
- забрана да се влиза в магазини за хранителни стоки
- уволнение от работа, защото не си ваксиниран
- арести и побои над протестиращи. Това, че газят с коне инвалиди в колички е екстра
- лафа "Знам, че нарушаваме правата ви, но пак ще го направим!"
- "Това ще стане така, защото аз съм решил така!" - думи на мин председателя
Това за една страна от Г7 го давам. Обясни ми, какво разбираш и как горните действия не са тоталитаризъм

Последна промяна BMW_POWER на 12 Сеп 2022, 22:09, променена общо 1 път
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:https://offnews.bg/ikonomika/interkonektorat-s-gartcia-shte-poluchi-akt-16-drugata-sedmitca-784853.htmlИнтерконекторът с Гърция ще получи Aкт 16 другата седмица
Е ми много ясно. Киро каза края на август. Анализаторите тука казаха, че не е вярно и хич няма да е скоро. 3 седмици да не са малко време???
А и какво толкова са се загрижили да ги пита човек, то там газ няма да тече, щото освен руска газ друга няма. Изцяло ненужен проект!!! Лично мнение. Дано не съм прав.
Най-хубавото от цялата работа, е че се оказва, че Путин толкова претрепа Топлофикация София, че най-накрая ще я прехвърлят към държавата и ще я дадат на концесия.
Ей на тва му викам неочаквано добра новина

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И сега се очаква какво?
Да потече най-малко мед или газ на 1/2 цена?
Надявам се , в предвид толкова голям шум и надежди около този строеж, поне да се оправдаят очакванията за по-евтина газ.
Да потече най-малко мед или газ на 1/2 цена?
Надявам се , в предвид толкова голям шум и надежди около този строеж, поне да се оправдаят очакванията за по-евтина газ.
"Киро каза края на август. Анализаторите тука казаха, че не е вярно и хич няма да е скоро. 3 седмици да не са малко време???
"
Бившия каза и че има газ, имало налягане 40бара. Това беше лъжа. Също лъжа беше и че е почти напълно готов интерконектора, аха утре да влезе в експлоатация и това преди месеци (по стечение на обстоятелствата имах проверена информация и я споделих). Няма нужда да се извъртат нещата и да се обиждаме по детски първично. Никак не е оправдано човек в управлението на една държава избран след като е заявил изричното си желание безкористно (естествено с нормално законно за целта възнаграждение) да изпълнява задължения в служба на обществото, да си "бърка в носа"( да се разбира безотговорни лековати изказвания) и изрича очевадни лъжи. Не визирам единствено въпросния бивш. Политизирането на икономически, социални и чисто човешки отношения винаги е било пагубно и деградивно, както и в момента се случва в тази тема.
Бившия каза и че има газ, имало налягане 40бара. Това беше лъжа. Също лъжа беше и че е почти напълно готов интерконектора, аха утре да влезе в експлоатация и това преди месеци (по стечение на обстоятелствата имах проверена информация и я споделих). Няма нужда да се извъртат нещата и да се обиждаме по детски първично. Никак не е оправдано човек в управлението на една държава избран след като е заявил изричното си желание безкористно (естествено с нормално законно за целта възнаграждение) да изпълнява задължения в служба на обществото, да си "бърка в носа"( да се разбира безотговорни лековати изказвания) и изрича очевадни лъжи. Не визирам единствено въпросния бивш. Политизирането на икономически, социални и чисто човешки отношения винаги е било пагубно и деградивно, както и в момента се случва в тази тема.