Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Exclusive89 » 12 Сеп 2022, 9:59

Те така свалиха цените, че и тук се усети :lol: Затова съм им благодарен. :)
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2022, 10:27

Ти си иронизирай, ама аз пак питам, а никой не отговаря. Защо след тая среща рязко свалиха цените, но никой друг не ги свали така драстично, освен тези около тях и то не веднага? При теб свалиха ли ти с 10 евро цента цената за един час или ти я сваляха постепенно с по цент-два на ден? Не ме разбирай погрешно, нито се заяждам, нито ти обяснявам как са нещата в Белгия. Просто ти и други хора много подценявате силата на идващите избори. Радев сега му е момента да тупне по масата и неговите хора да влезнат в парламента. Възможно е да са видяли какво става на световните пазари и да виждат как тука едвам помръдват цените. Възможно е да се е срещнал и да е казал давайте защото сега е момента, а ако дойде моята партия на власт, вие ще сте първите, които ще се ползвате с преференции после. Всичко е възможно, мога само да гадая, но няма смисъл да се опитвам. Простият факт говори, че цените на петрола отдавна падат, но тука никой не си мърдаше пръста и едвам, едвам падаха, като тези, които не даваха 25 стотинки можеха да си позволят малка цена на колонка, а другите бяха 10 стотинки. Другият прост факт, че точно сме в разгара на оредизбирна кампания и свалиха горивата. :ok: Извинявам ви е, но в България отдавна не всичко е само графики Стийн.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Сеп 2022, 10:33

Кой са хората на Радев, ГЕРБ ли? Не всичко е избори, Маверик!

Пак общи приказки - всичко е относително (когато не ви отърва) :mrgreen:

Grozdanoff написа:Въпрос на време е да влязат във война с Китай и тогава наистина ще им се разкаже играта на сащ. Ако краварите имат и глупоста да наложат санкции на Юан, тогава наистина ще му се разкаже играта на алианса. Ефекта няма да е като "събарянето на Русия" с рублата :lol: :lol: :lol: Ефекта, ще е по-лош!

Добре, Грозданов! Чакаме войната и лошите ефекти.

Exclusive89 написа:Те така свалиха цените, че и тук се усети :lol: Затова съм им благодарен. :)

Удари дори цената на природния газ в щатите. Ей това е да имаш президент на място! Като тупне по масата и цените в целия свят падат. Как има още хора да се връзват на това... ще има още доста спасители, за които ще се гласува :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2022, 11:14

Понеже куп години зареждам основно на Лукойл, стана още един прецедент, които никога не се бе случвал. Онзи каза, че на всички техни бензиностанции цената ще бъде една и съща и наистина на всички, които видях газ 1.08 обикновен 95 2.99. Значи никога на тоя на Труд не е била от най-ниските, а сега освен на него на всички в околията и из страната където мернах еднакви цени. Мда, не всичко е избори, ама покрай тях понякога бая неща се случват. Да не почвам да изреждам тука местните офанзиви последните два месеца, че няма смисъл. Стойн даже не знае кои са хората на Радев, как да се опита да допусне, че Лукойл има монопол отдавна благодарение на влиянието на Русия тук и как да допусне, че винаги се действа в техен интерес, но и те пък някога трябва да дадат нещо насреща не само под формата на подкупи за власт имащите, ами и нещо за раята.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Сеп 2022, 11:24

Поне до вчера следобед, цената на А95 на 'Лукойл' беше около 3,13лв/лтр в Пловдив... Днес друга ли е?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2022, 11:29

Аз пуснах снимки, не те знам какво си гледал. На този откъм Труд, на този откъм Труд след моста преди панаира, на този на изхода за Асеновград, на този на входа от Асеновград, не вярвам да са забравили свалянето, според мен си видял цена на Екто 95 и сибсе заблудил, тя е 3.18.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Сеп 2022, 11:42

Просто има много разлика в бензиностанциите в момента дори в един град. До 10 стотинки има.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 12 Сеп 2022, 11:51

В събота аз намерих на 2,99 :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Сеп 2022, 11:57

Забелязах една малка бензиностанция, която при резкия ръст на горивата беше първа с най-високата цена. Сега обаче е първа с най-ниска. 2,90лв ми се мерна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 12 Сеп 2022, 12:00

steeN написа:
Grozdanoff написа:Въпрос на време е да влязат във война с Китай и тогава наистина ще им се разкаже играта на сащ. Ако краварите имат и глупоста да наложат санкции на Юан, тогава наистина ще му се разкаже играта на алианса. Ефекта няма да е като "събарянето на Русия" с рублата :lol: :lol: :lol: Ефекта, ще е по-лош!

Добре, Грозданов! Чакаме войната и лошите ефекти.

Класическият ти изтънчен сарказъм, жалко, че нямаш и вродено чувство на чест, та да си признаваш безбройните грешни прогнози.
Тъй като имам време и ми е забавно ще ти обясня: САЩ няма да се отдръпнат от Тайван! Главно, подари факта, че ако го направят ще загубят част от прозвището "световен хегемон". За Китай, от друга страна, не е необходимост вече да се съобразява със САЩ и така или иначе ще си вземе Тайван.
Икономическият ефект върху нашият алианс ще е като този от Русия, но по-лош.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Сеп 2022, 12:03

drevnia написа:
zAcK написа:
c04 написа:
zAcK написа:Да попитам, да ходя ли да нарежа уикенда няколко кубика дръвца, или студът се отлага? :mhihi:

Гледам, цената на петрола се върнала на нивата от преди войната, газта и тя пада :mhihi:
Да не говорим, че ватенките взеха да отстъпват панически в Украйна, дори си забравят крадените електроуреди от шубе :mhihi:
Май спасението на света от Путлер се отлага и няма да стоим на студено, та може и да не се налага да паля Stihl-катa? :ok: :mhihi:

Тва паническо отстъпване у факти, вести или вестник долно нагорнище ли го прочете :mhihi: :mhihi: Не мога да разбера що вярвате на всичко :dunno:

Какво става? Още ли не отстъпват ватенките? :mhihi: Нещо последните дни не могат да смогнат да бягат.
Якото е, че офицерите им първи напускат и пияната сган, крадяща перални, изпада в паника :ok: :mhihi:

Още по-хубавото е, че в бързината зарязват страшно много въоръжение :ok:

Най-интересното е, ако продължат да отстъпват, дали Путлерчо ще продължи да е начело на шайката :ok:
Да не стане и газът да потече внезапно :mhihi: Да няма после "Защо тръбата е цяла? Защо газът тече?" :ok: :mhihi:

vladobate написа:Българина нямало да стои на тъмно, ми това го знае всяко хлапе светихме си със свещи :mhihi: .

Да поръчвам ли още батерии за фотоволтаиците :mhihi: С тия, дето ги имам, мога да си светя на диодното осветление доста дъгло :mhihi:
И Интернет ще имам, да питам от време на време иде ли голямата криза :mhihi: :ok:

закарине Stihl-катa по добре не я пали да не си одмААш главата до колената :mhihi: все пак тва не е копчета на клавиатура :mhihi:

а за ватенките - ВС на РФ най-после се решиха на това, което американците правят в началото на всяка своя кампания - тотално унищожаване на енергийните мощности.
Днес, за първи път от началото на конфликта е нанесен сериозен удар по стратегически електроцентрали на Украйна. Поне половината страна тази вечер има проблеми с тока, ако изобщо има ток.
ИМХО - това трябваше да правят през първите два месеца, така или иначе са решили да пунтират американците в поведението им през последните 70 години...
И още - сега е ред и на водните инсталации и помпени станции.
Междувременно, Днепропетровск вече е и без вода.
Една от най-големите ТЕЦ в Украйна - край Харков, гори с невиждана сила... https://t.me/voenacher/28752 Ударът е нанесен ПОНЕ с Калибри от Черно море и от Каспийско море. https://t.me/anna_news/39170

заради шока в енергоразпределителната система на Украйна, двете й действащи АЕЦ изключват реактори. Нещата стават критични в цялата страна. На някои много им се искаше война вместо Специална военна операция - явно ще я получат.

А в Полтава, заради скока на напрежението са изгорели тролейбуси, и даже - буквално горят. https://t.me/RVvoenkor/25703

Видео от пусковете в Каспийско море

Само ти си виждал резачка и само ватенките могат всичко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Например да оставят въоръжение и да бягат бързо :mhihi:

Най-големият доставчик на оръжие за украинската армия била руската армия :idea: :ok: :mhihi: :mhihi:

Горивото пада навсякъде, петролът също. Вчера бях в Гърция, вече са под 2 евро и бензина, и дизела.

Същото ще се случи и с газта, колкото и да плаши комплексираното човече Путлер :ok: :mhihi:

Към днешна дата хранилището в Чирен е запълнено 67% от техническия му капацитет и с темповете, с които върви нагнетяването, има вероятност до края на октомври да постигнем целта, заложена в регламента на ЕС за 80% запълняемост, заяви директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов пред БНТ.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Сеп 2022, 12:05

Grozdanoff написа:За Китай, от друга страна, не е необходимост вече да се съобразява със САЩ и така или иначе ще си вземе Тайван.

Щели да си вземат Тайван :mhihi: Ще вземат, ама друг път. И какво значи да си вземат? Да не е техен че да го взимат? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Сеп 2022, 12:10

Там със сигурност ще има конфликти в бъдеще. Китай стават все по-силни, докато американците отслабват. Изхода не съм много убеден какъв ще е, но и двете страни правят подготовка за това.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 12 Сеп 2022, 12:15

zAcK написа:
Grozdanoff написа:За Китай, от друга страна, не е необходимост вече да се съобразява със САЩ и така или иначе ще си вземе Тайван.

Щели да си вземат Тайван :mhihi: Ще вземат, ама друг път. И какво значи да си вземат? Да не е техен че да го взимат? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да, техен е! Това е китайска земя, колонизирана(насила) от САЩ през 1949г. Тогава Китай не е бил способен да защити земята си от "демокрацията" на САЩ. Днес нещата стоят съвсем различно!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2022, 12:22

Абе малко не е баш така, те комунягите изритват другите и си "вземат" Китай, а останалите и прогонени противници на режима естествено се хващат с врага на техния враг - САЩ. Но иначе си прав, все Китай е и въпроса е ще го оставят ли тоя Тайван както ние оставихме Македония. Ние нямаше какво да направим, понеже големите сили ни накараха, а Китай си е достатъчно силен да не се съобразява още 100 години със САЩ в това отношение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата