Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от empar » 05 Сеп 2022, 13:35

Ти верно си неспасяем! За последен път се мъча нещо да ти обяснявам!
Прочети пак какво съм написал, че съдържа - реалните стопански данни, докладвани от самото ДС, архивирани и засекретени!
Цяла комисия направиха, която ги разсекрети преди години, за да могат истинските жертви на пропагандата да разберат в каква пародия всъщност са живяли.

Ако НРБ-то беше толкова велико, колкото са го представяли, нямаше да се разпадне! Ама нали е по-лесно някой друг да ни е виновен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 05 Сеп 2022, 13:48

empar написа:Ти верно си неспасяем! За последен път се мъча нещо да ти обяснявам!
Прочети пак какво съм написал, че съдържа - реалните стопански данни, докладвани от самото ДС, архивирани и засекретени!
Цяла комисия направиха, която ги разсекрети преди години, за да могат истинските жертви на пропагандата да разберат в каква пародия всъщност са вярвали.

Хайде аз ще я пропусна тая "разсекретяваща" книжка! Без разсекретяване се знае, че в периода 1945-1989 сме:
- доразвили пътната инфраструктура;
- изградили жп структура, летища, промишленост, селско стопанство, земеделие, машиностроене, каробостроене;
- Имали сме истинска армия, имали сме постижения в космоса!
Днес слугинската ни народопсхилогия отрича тези постижения с цел да се харесаме на евро-господарите... Жалко и пагубно! Ние не сме европейци и никога няма да бъдем. Ние сме прабългари и славяни, заради което Европа никога няма да ни приеме, освен като слуги: евтина работна ръка, вършеща работата, която европейците не искат да вършат.
Това, което прави възможно Евроатлантическата Ви идеология е, че не разбирате кои са виновниците за нашето икономическо падение... Това са същите тези, които Ви пропагандират, че по времето на СОЦА не сме постигнали нищо! Същите тези, които Ви карат да се гордеете, че берем земеделската продукция на Запада. Нищо хубаво не се е случило в периода 1990-2022г, за съжаление. Днес не можем да си поправим язовирите, които сме строили през соца и те заливат села...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 05 Сеп 2022, 14:44

За калпаво строителство преди 90-та и аз съм съгласен, както и за корупция и кражби или че един някой си казвал какво и що (в неговия си отрасъл) и т.н. Сега е абсолютно същото обаче, което е със "спомоществователството" :mhihi: на родния манталитет и не е коректно да се твърди еднозначно като причина конкретния социално-икономически строй. Липса на дългосрочна държавна стратегия за развитие, но пък бля бля от управляващия държавен елит е овладяно до степен професура по глупотевици. Съсипано селско стопанство при съществуващи почти идеални условия за развито такова дори в Европейски мащаб. Унищожено леко и тежко машиностроене при все, че в световен мащаб си беше и продължава да е водещо за икономически растеж на повечето държави. Кое от изброените заслужава неглижиране дори в посока икономическа, социална или конкретно енергийна независимост? Никое. Друг е въпроса, че в сегашния отворен свят абсолютна независимост е утопия. И в тази връзка са неизбежни компромиси, но е неоправдано глупава грешка това да е с цената на всичко за неопределено дълго време.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Сеп 2022, 16:11

steeN написа:
BMW_POWER написа:
Six in 10 British Factories at Risk of Going Under as Bills Soar

https://www.bloomberg.com/news/articles ... bills-soar

По-скоро въпроса е дали британската инфлация няма да подмине тази в Бг. Аз мисля, че догодина е много възможно. Това за паунда ще е само следствие.

Не знам, дървото ще е голямо. Виж какви реклами правят в Холандия

Снимано е много отдавна, ама холандците сега го взимат много навътре.

Според Жан-Пиер, администрацията на Байдън е създала почти десет милиарда работни места :shock: :shock: :shock: Псаки ми липсва :oops:

Съвременна Европа, двайсет и първи век :ok:

https://vk.com/video-120463229_456244639

И още. Боже, докъде ще стигне това???

Стоят двама бездомни западняци под един мост. Единия пита:
- Как стигна до тук? Тежък развод, наркотици, алкохол, комар ...
- Не! Веднъж заспах и забравих да изключа лампата в коридора.

Изображение

И пак гаври със западняците:

Олаф Шолц:

01 Март 2022г
"Ние напълно ще унищожим икономиката на Русия!!!"

01 Септември 2022г
"Ние трябва да преживеем тази зима!"

Във връзка с въведените ограничения на цените на енергоносителите, въведени от G7, Русия отговори със свои ограничения:
- БМВ - максимална цена 1 млн рубли, независимо от модела
- Бош (всички продукти) - максимална цена 10 000 рубли
- европейски шоколад - 20 рубли

Историята се върти в кръг:
- Русия гони бандити из територията си
- Европа се къпе по два пъти и боледува от шарка

Изображение

Англичаните негодуват заради долната снимка:

Изображение
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Сеп 2022, 15:51

Според вътрешен правителствен доклад на Кремъл, Русия може да се изправи пред по-дълга и по-дълбока рецесия, тъй като въздействието на американските и европейските санкции се разпространява, затруднявайки секторите, на които страната е разчитала от години, за да захранва икономиката си.

Документът, резултат от месеци работа на длъжностни лица и експерти, опитващи се да оценят истинското въздействие на западната икономическа изолация на Русия, рисува далеч по-тежка картина, отколкото официалните лица представят в публични изявления. Bloomberg има достъп до копие от доклада, изготвен за закрита среща на висши служители на 30 август. Източници на медията, запознати с дискусиите по неговите изводи, потвърдиха автентичността му.

Два от трите сценария в доклада показват, че свиването ще се ускори през следващата година, като икономиката ще се върне на предвоенното ниво едва в края на десетилетието или по-късно. Инерционният сценарий предвижда икономиката да достигне дъното през следващата година с 8,3% под нивото от 2021 г., докато стресовият сценарий поставя дъното през 2024 г. на 11,9% под нивото от миналата година.

Лъжи, долни лъжи!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Сеп 2022, 17:43

Най-доброто полугодие от финансова гледна точка в историята си е регистрирала държавната ТЕЦ "Марица-изток 2". От най-губещото енергийно дружеството преди година сега то е едно от най-печелившите с 338.6 млн. лв. за шестте месеца на 2022-ра.

Живеем в някакви теории. :dunno:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Сеп 2022, 18:58

Стинка, това не е изненадващо. Нека вдигнат тока още два пъти и гледай тогава какви цифри ще има :ok:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 06 Сеп 2022, 20:52

Гледам днеска - газ 1.01, бензин 2.80. Викам объркал съм се нещо, ма толкова си беше. После се загледах по големите вериги, че тая беше малка бензиностанция. Лукойла, газ 1.18, бензин 3.11. Тва без отстъпка, без нищо. Ми че с нея газта ще стане колкото беше в пандемията бре.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Сеп 2022, 22:35

Моджо написа:Гледам днеска...

Аз пък гледам, че съм "окачил още един череп на пояса", както някой беше присал преди време :mhihi:
Но за тоя никой не реве като за Данчо Корифея :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2022, 23:01

Освен тебе други не "пискат" в тоя форум :winky:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Сеп 2022, 7:23

Моджо написа:Гледам днеска - газ 1.01, бензин 2.80. Викам объркал съм се нещо, ма толкова си беше. После се загледах по големите вериги, че тая беше малка бензиностанция. Лукойла, газ 1.18, бензин 3.11. Тва без отстъпка, без нищо. Ми че с нея газта ще стане колкото беше в пандемията бре.

Това вероятно ще е на бензиностанция, която не дава 25 ститинки. Нали поради този факт някакъв политик разправяше, че тая мярка 25 стотинки въобще не работела, понеже карала големите вериги да вдигат реалната цена, а тези, които продавали без 25 стотинки показвали реалната цена.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Сеп 2022, 7:54

Аз за лукойла викам за отстъпката. 25+5 или 10 бяха с картата за отстъпка...1,18 -0,30 = 0,88 стинки. Като изключим 2020 локдауните даже не си спомняма кога е била толкова евтина.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Сеп 2022, 8:22

Моджо написа:Аз за лукойла викам за отстъпката. 25+5 или 10 бяха с картата за отстъпка...1,18 -0,30 = 0,88 стинки. Като изключим 2020 локдауните даже не си спомняма кога е била толкова евтина.

Че нали намалиха ДДС и акциз и всичко падна надолу, плюс тая антикризисна мярка -25ст. Няма общо с с природния газ за който пишем в темата. LPG е вторичен петролен продукт и поради повишено търсене на дизел и бензин остава по-голямо количество, затова и голямата ценова разлика с другите горива. Мое мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 07 Сеп 2022, 8:25

Моджо написа:Аз за лукойла викам за отстъпката. 25+5 или 10 бяха с картата за отстъпка...1,18 -0,30 = 0,88 стинки. Като изключим 2020 локдауните даже не си спомняма кога е била толкова евтина.

От това да разбирам ли, че криза няма и хората само се оплакват, а всъщност икономиката цъфти? Защо не коментира цените на храните спрямо 2017г!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Сеп 2022, 8:35

Щото никой не се е оплаквал /много/ от това, а от скъпи горива - постоянно.
А храните почнаха да се увеличват много преди войни, газови кризи и подобни. Още от 2020-21. Като някакво па чак фрапантно увеличение не виждам. А и от увеличеното ми е трудно да предположа ое е увеличено щото наистина трябва и кое си е чисто спекулативно Нали обсъждахме кашкавала и сиренето с теб или се бъркам ? И хляба :))
Та нека мине поне тая година и догодина май-юни ще видим какво ще е.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата