Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Потребител
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от DaGa » 30 Авг 2022, 20:11

Тесла ли....

https://vm.tiktok.com/ZMNcU125a/

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2022, 4:34

Ето нещо конкретно по темата :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Сеп 2022, 7:42

https://ifunny.co/picture/go-ev-you-say ... -H8xXbP6p9

много смешно и направо верно та дрънка.
Що ме карате рано сутрин да ви проверявам глупостите.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Сеп 2022, 8:43

DaGa написа:Тесла ли....

https://vm.tiktok.com/ZMNcU125a/

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Вече вместо аварийки на този зад теб, ще се пуска направо лайкче :yes: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 02 Сеп 2022, 9:23

BMW_POWER написа:Ето нещо конкретно по темата :ok:
Важното е че пестиш от гориво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 02 Сеп 2022, 9:39

Абе, поне не е скъпо!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Сеп 2022, 10:12

От първа "ръка" ако може да се каже .
Върви доста . Доускорение страхотно .
Малко като подвижен таблет е :confused: :confused: .
За километрите ... Реално при 140-50 над 490 не може да се докарат, въпреки писаниците. Като стигне 15% и малко е дискомфортно .
В мерцедес казаха, за да се щади батерията да се избягват бързите зарядни . В домашната мрежа 18 часа .
Абе все още за мен има още път доста да се извърви. Интересни два въпроса изникват .
Да не се вкарат данъци определени , или по друг начин да се таксуват и да стане "танто за кукуриго" т.е. да излезе след време обратна сметката . И все още непозната материя за нискочестотното магнитното поле . По въпроса или се мълчи, или за момента е Уау ефекта и след време ще се разбере.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Сеп 2022, 10:40

Jorixa написа:
BMW_POWER написа:Ето нещо конкретно по темата :ok:
Важното е че пестиш от гориво

ivoaudi написа:Абе, поне не е скъпо!

Да си бяхте направили труда да видите линка на Моджо, че е фейк тая фактурка и не са толкова фрапиращи цифрите реално. Да не говорим, че има вариант за ребилд на тая батерия от официален сервиз, срещу 3К доларес и 100К км гаранция. Само вчера оставих в сервиза 3,7К лв за моя кошник(айде половината бяха за ходова част, та не се броят щото и на EV пак имаш носачи и амортисьори). Но като сметна за 100К км съм оставил към 12-13К в обслужвания и ремонти на двигател, скорости, съединителни и тн неща които просто в EV ги няма. Та по $3К да давам вместо това за ребилд на батерия на 100к км, или по $10К на 300к км за нова, еми няма проблем, пак ще ми е по-евтино, по-лесно и няма да се занимавам и да си губя времето с глупости.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Сеп 2022, 11:33

Първи ден на премиерата на Хюндай Йоник 6 и 37 000 поръчки...при все че е доволно грозно .
Тесла произвежда 900 000 коли през 2021г, за момента върви към 1 300 000 - до 1 500 000 коли за 2022г а за 2023 планът 2 000 000 - не, те изобщо не растат експлозивно ...и то при средна цена от 60-70к долара на автомобил. . До преди 5 годино не можеха да сглобят и 100 000коли а сега като гледам ще минат БМВ до няколко години...А немците реагират "адекватно" - доста по-скъпи електрички с наполовина мощност и 2 пъти по-бавно зареждане ... соу смарт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Сеп 2022, 11:43

b_u_b_o написа:...по-лесно и няма да се занимавам и да си губя времето с глупости.

Е те точно това мен ме кара да се замислям понякога за ел-мобил :roll: За градско става въпрос. За извънградско си има тупалки за каране :ok: Даже ако трябва да съм честен за града 'ич ми и не требе лична кола :idea: Мечтая си за момента, в който ще стане масово shared mobility-то, и като ти дотрябва си викаш един автономен ел-мобил, идва след 5 минути, закарва те където трябва из града и не го мислиш :ok: Без смрадливи таксита и разни шашави шАфьори :ok:
Ровенето под капака трябва да ти доставя удоволствие и да не те напряга, както и да не те напрягат разни майстУри. Съответно да ти доставя удоволствие като решиш да караш. Изобщо искам ежедневката да не е моя, и да не я мисля :ok: Иначе hobby car-а (съвпадащ и с "колата за извънградско" по моите си разбирания), мястото му е в гаража, и от време на време на магистралата и други (хубави) пътища, поне аз така ги виждам нещата :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Сеп 2022, 11:46

Но като сметна за 100К км съм оставил към 12-13К в обслужвания и ремонти на двигател, скорости, съединителни и тн неща които просто в EV ги няма

Не е вярно че електромобила няма скорости и двигател , и те се чупят като на другите . Моторите горят просто щото им е дошло времето или се наводняват от течове по гарнитурите , охлаждането им става с антифириз като на ДВГ . 15 ел помпи , реотани за парното , вентилаторчета , радиатори и радиаторчета навсякъде . Няма съединител но за сметка на това има батерия с BMS и инвертори които са още по голям таралеж в гащите от един съединител . Електромобила е като дизела - счупи ли се чупи се мъжката и отива на скрапа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 02 Сеп 2022, 12:03

Вече има достатъчно тесли на по +500К км и информация за тях по форумите, прочети какво им се е чупило и колко е струвало, след това философствай. Да сравняваш дизел с електричка е смехотворно просто.

младши ентусиаст
Аватар

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Jorixa » 02 Сеп 2022, 12:05

b_u_b_o написа:Но като сметна за 100К км съм оставил към 12-13К в обслужвания и ремонти на двигател, скорости, съединителни

Е не те знам как шофираш, ама тва не е нормално. Аз за сега за 50к километра общо 600 лева за дискове и накладки съм дал (обслужването в БМВ е безплатно) като накладките и в ЕВ-то ги имаш така че не се брои. На старото ми е87 също за 5 години един диф съм ремонтирал за 500 лева и тва е (извън консумативи). Айде и маховик и съединител за 1500 дето в ев-то няма

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 02 Сеп 2022, 12:37

Jorixa написа:
b_u_b_o написа:Но като сметна за 100К км съм оставил към 12-13К в обслужвания и ремонти на двигател, скорости, съединителни

Е не те знам как шофираш, ама тва не е нормално. Аз за сега за 50к километра общо 600 лева за дискове и накладки съм дал (обслужването в БМВ е безплатно) като накладките и в ЕВ-то ги имаш така че не се брои. На старото ми е87 също за 5 години един диф съм ремонтирал за 500 лева и тва е (извън консумативи). Айде и маховик и съединител за 1500 дето в ев-то няма

Ми направи си една елементарна сметка, за 100К км имаш 10 смени на масло, не знам на тебе къде ти го сменят за без пари, аз плащам към 300 кинта за това удоволствие. Ей ти ги 3 бона само от това. Едни вериги да смениш ей ти ги още 2К, дюзите особено на бензинките и те консуматив и не са без пари, духне турбото айде още няколко бинки, пък те съвременните коли по 2-3 турбота им закачили. Свещи и реле 500+, демферна шайба 700+, съединител и маховик 1500+. Ако не искаш да чадиш айде и едни 1000-1500 за нов дпф като се задръсти. Да продължавам ли да изброявам и разни термостати и гарнитурки и не знам си какво дето се натрупват през годините. Да не говорим, че даже и дисковете и накладките които споменаваш на EV ще ги сменяш поне 3 пъти по рядко заради рекуперацията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 02 Сеп 2022, 16:04

b_u_b_o написа:
Jorixa написа:

Ми направи си една елементарна сметка, за 100К км имаш 10 смени на масло, не знам на тебе къде ти го сменят за без пари, аз плащам към 300 кинта за това удоволствие.

На БМВ обслужването е безплатно първите 4-5 години. А и все пак мислих че говорим за нови коли в тая тема (или сравнително нови). Вериги, духане на турбина и тн са неща които се правят на 200к. На електрочката на 200к вероятно си сменил и батерия и 2 мотора вече, дет струват колкото една f30-ка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата