България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TheDriver » 22 Авг 2022, 14:10

Да, но карайки с темпото на лявата лента се явявам "тапа" за тези които искат да изпреварват през дясната. :dunno:

Аз освен, че се дърпам в дясно си запазвам темпото и не позволявам останалата част от колоната в ляво да ми навакса. Вчера на два пъти "принудих" изпреварващи през дясна лента да изпреварят през аварийната заради това ми поведение. :dunno:

Та какво толкова се случи последните няколко години, и какво ги прихвана гастърбайтърите? Тази магистрала я карам от над 20г. доста често, преди беше друга вариация на олигофрения по нея.

Карането в пакет в лява лента в Петък и Неделя вечер между Пловдив и София го има от много години. Единственото което се е променило е, че "балъците" които се прецакват да минат в дясно в малки пролуки разбираемо намаляват. Но общото поведение си е същото. От година насам се появи масово изпреварването през дясна лента.

В останалите дни, в други части от магистралата и при по-малко трафик може да са турците или бабуните в дясно след Пловдив....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Авг 2022, 14:16

Вчера имаше такова движение, че колоните бяха докъдето ти виждат очите. Научих едни нови села покрай Струма :lol: В Кресненското дефиле се караше с 14км/ч :angel:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Авг 2022, 15:11

TheDriver написа:Въпрос и към теб и към Lenco. Ако вие сте някъде зад мен и видите, че се преместя в дясно, но не използвам свободната отсечка, за да изпреваря от дясно и в същото време поддържам скоростта на лява лента - това ще ви издразни ли?

Ти не караше ли е21? Ако си с него мога да карам след теб до София, ако си 110-120 е разбираемо и пак ще карам зад теб, но ако се движиш с 70-80 както някой индивиди :ranting: , но през аварийната не минавам, рецидивист съм само с превишената-понякога скорост, не минавам на червено, не отнемам предимство-даже напротив, спирам на пешеходни пътеки и така всичко как си пише, но последните 2-3 години ми идва да сляза и да си изям книжката и златния талон и да си купя тротинетка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Авг 2022, 15:28

E34 :yes: Темпото ми е 120-130 и гледам да съм винаги в дясно, освен ако това няма да ме прецака сериозно( да чакам минути зад камион докато дойде пролука в ляво примерно). :mhihi:

Ако в лява лента има индивид каращ с 70-80, аз ще стоя в дясно карайки с неговата скорост и ще го чакам да се прибере, но няма да го изпреваря неправилно. :dunno: Т.е. и двете ленти ще са блокирани докато той не мръдне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Авг 2022, 15:31

vicho написа:сам се попита и сам си отговори..
Българите прихванаха този отвратителен адет от гастарбайтерите :bang:
Винаги е имало гастърбайтъри, абсолютно всяка година. Увеличи се бройката им след 2007ма, но все пак...
В чужбина не карат така. Дори да речем, че абсолютно целия път до България карат нормално (такива са ми наблюденията), защо рязко в БГ почват с глупостите? Все пак след 20+ часа по пътищата, имаш някаква рутина, какво толкова се случва тук? Магнитни бури ли ги хващат, наночастиците от ваксините ли им се активират, харп и кемтрейловете ли са повече?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Авг 2022, 15:50

Доста и пошмъркват по пътя, за да издържат :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Авг 2022, 15:59

TNT написа:Доста и пошмъркват по пътя, за да издържат :bchug:

Ми да се качат на самолетчето, нихната кожа!
Тъкмо ще почиват 5-6 дена повече, вместо да се влачат като свински черва из цяла Европа с кола! :ranting:
Сакън да не го видят без кола на село. Това важи за всички балкански субекти + турците.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Авг 2022, 16:04

Толкова народ с толкова багаж...ще им излезе златно пътуването със самолет в момента :mhihi:

По темата с лявата лента - онзи ден пътувах от морето (Лозенец) до Ямбол и обратно, масово всички караха в лявата лента при напълно празна и неразбира дясна :kuku: . Няма да казвам, че беше като дискотека - бясно светене и свирене от всяка 3та кола :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Авг 2022, 16:29

Don_Diego написа:Толкова народ с толкова багаж...ще им излезе златно пътуването със самолет в момента :mhihi:

Познай през къде ми е! Аз ли карам Шукри да пътува от дълбокия Анадол до северна Германия със стария диван на баба си на покрива на БМВ-то???
Онзи ден точно това видях на тангентата и щях да си отхапя парче от волана от смях! G11, преди фейса, с немски номер НН(т.е. Хамбург), с китайски греди и отгоре най-грозния и протъркан диван ала соц.канцелария!
Що по дяволите не го снимах, да се е*а! :dummy:

Та, мисълта ми беше, че старата мъдрост "Простотията ходи по хората, а не по земята!" не е съвсем вярна. Простотията ходи по хората, а от там с тях по пътищата. :dunno:

Дори в Турция(имам отскоро двама колеги) никой не ги обича тия! Те освен задръствания друго не носят там. Пари не харчат, тъй като не са туристи, а класически селтаци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 22 Авг 2022, 16:48

Точно такъв гастербайтер ми тотализира Е39-тката декември месец на АМ Тракия, поради неспазване на дистанция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Авг 2022, 16:48

Ми да им вдигнат малко винетните такси, явно са прекалено ниски.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Авг 2022, 16:51

empar написа:
Don_Diego написа:Толкова народ с толкова багаж...ще им излезе златно пътуването със самолет в момента :mhihi:

Познай през къде ми е!.

Познай през кое му е на Шукри, че ти разваля рахата :bchug:

Докато всеки си мисли, че е повече от тоя в съседната кола все така ще сме и никога няма да се променят нещата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 22 Авг 2022, 16:54

TheDriver написа:Да, но карайки с темпото на лявата лента се явявам "тапа" за тези които искат да изпреварват през дясната. :dunno: ..

Не съм съгласен. Тапата я правят точно тия в лявата лента, които не се свиват като има място.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Авг 2022, 17:51

Извинявай ама при празна дясна и пълна лява с 90 няма шанс да ги чакам. Сори момчета, всичо си има некви граници. :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Авг 2022, 17:58

В петък точно "батка с татуси" с Е39 ме изнерви. 120-125 в лява лента, 1-2 минути на мигач стоях, почнах да светя - няма братче, не се мърда. А дясна лента празна, пред него пак няма никой. Ей така, да се пречи :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата