България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
те пък знаеш ли какво си викат?
"тоя неможач с т'ва мощно бенве само направо е бърз, а в завоите се влачи като сопол и го настигам, защото не може да кара... а пък и бмв-тата са неустойчиви с това задно"

"тоя неможач с т'ва мощно бенве само направо е бърз, а в завоите се влачи като сопол и го настигам, защото не може да кара... а пък и бмв-тата са неустойчиви с това задно"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мда, много точно описваш психологията на една група хора. Аз по планинско ако си пътувам просто както обикновено си се движа така, че по нагорнището спирачка не удрям никъде, макс веднъж или два пъти. Дойде ли надолнището пускам по инерция на предавка, която да позволява там чак да не се влача и гледам пак да не натискам много спирачки. Значи според мен масово не знаят как да карат планинско, все са броня в броня и дойде ли надолнище излитаааааат...пък ако ще дъжд да има.
Тоя с автобуса се бил обърнал назад да оправя детска седалка и така станала работата.
Тоя с автобуса се бил обърнал назад да оправя детска седалка и така станала работата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
enigma написа:alx написа:...
На BossHoss прилича това, идеално за летните горещини.
Сигурно и с някой яхтен матор...
Да се включа към 'мурика групата, в аварийната лента са ме изпреварвали само полиция/пожарна/линейка, като карам редовно в едно 15-20 щата...
zAcK написа:Освен, че се чувстваш като чувал с картофи, през цялото време се чудиш къде ще приключите пътуването.
А тия карачи после се чудят, що нямат късмет в живота

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Top Gun Maverick написа:Нещо за автобуса на Тракия? Заспал казах аз като видях как е обърнат едвам, едвам, тоест скоростта е била ниска, другата вероятност е лекия дъжд. Цяло лято не валя и сега изведнъж всички ги изненада... времето.
Случи се малко преди нас и си повисяхме час и нещо. Магистралата беше влажна към изсъхване вече, така че пътната обстановка не мисля, че е играла роля тук.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Лош късмет за този с автобуса. Да тръгне да сваля предната седалка за пътник....
Иначе днес минавах по Тракия и беше чудесно за каране, въпреки многото коли. Навсякъде полиция, навсякъде спрели по един, двама, трима.... Нямаше толкова много самолети, нямаше непрекъснято изкачащи с под 100 в лявата лента. Дано се усетят и продължат акнивно да налагат закона. И лека полека войната по пътищата ще приключи.
Иначе днес минавах по Тракия и беше чудесно за каране, въпреки многото коли. Навсякъде полиция, навсякъде спрели по един, двама, трима.... Нямаше толкова много самолети, нямаше непрекъснято изкачащи с под 100 в лявата лента. Дано се усетят и продължат акнивно да налагат закона. И лека полека войната по пътищата ще приключи.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
https://nova.bg/news/view/2022/08/16/37 ... %B5%D0%BE/
Турски автобус се движи с над 150 км/ч на АМ „Тракия”
Турски автобус се движи с над 150 км/ч на АМ „Тракия”

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Exclusive89 написа:Турски автобус се движи с над 150 км/ч на АМ „Тракия”
Това някаква изненада ли е?
Тахограф ли няма, даияджии ли няма... не разбрах!
Това ще продължава така завинаги

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Все по рядко шофирам по БГ пътищата и се изненадах, деева. Да беше 100-110км/ч, ама 150км/ч.. как да не се изненадам 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Мила родна картинка. Онзи шпорил и нашия от страх за детото си започнал да го преследва, че и да го снима. Иначе навремето си спомням груп имаше едни автобуси митцубиши и техен шофьор се хвалеше, че е зйсичан с 190.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ID A написа:Мила родна картинка. Онзи шпорил и нашия от страх за детото си започнал да го преследва, че и да го снима. Иначе навремето си спомням груп имаше едни автобуси митцубиши и техен шофьор се хвалеше, че е зйсичан с 190.
Началото на 90-те години, често пътувах София - Бургас с тях, виждал съм само 180

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Никой не обръщаше внимание на такива неща до преди няколко години. За мен е положително развитие. Нетърпимостта на "обществото" е добре, че се увеличава.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
To и тук във форума преди 10тина години ако се възмутиш от такова нещо всички те порицаваха, че си "тетка" и да не се правиш на светец, пък сега все по-често се вижда негативното отношение към състезателно темпо.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Аз също винаги като видя такива се чудя, как останалите в колата издържат на цялото това мъчение газ-спирачки, резки завои и т.н.
Аз пък винаги се чудя колко често сменят спирачки

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pampo написа:To и тук във форума преди 10тина години ако се възмутиш от такова нещо всички те порицаваха, че си "тетка" и да не се правиш на светец, пък сега все по-често се вижда негативното отношение към състезателно темпо.
На това му се вика "Тренд".
Просто тогава е било онова модерно, сега другото е модерно.
Но няма никакво значение, модерните неща са да се "докараш" пред някого, я с морал я с деградация.
Иначе си го караш както ти харесва.
Иначе казано, възмущаваш се на другите какво правят, но ти правиш същите тъпотии.
И пък за турският шофьор дето карал със 150, аз съм засичал и чешки автобуси, които карат като малоумни и един път (бях сам в колата) въпросният чешки автобус пълен с хора вътре и онзи караше, все едно кара BMW X6, спортно и отминава като кретен, та настигнах го и почнах да надувам клаксона , то щото друго какво да направя.
В един момент гледам през прозорците пътниците почнаха да се разправят със шофьора , ама станали прави и нещо го чумосват и тоя намали.
И за друго съм сигурен, тоя турчина или чеха в Турция или Чехия не карат по този начин.
Само тука са джигити.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Щото знаят, че няма кой с пръст да ги пипне за превишена скорост.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.