Спешно повикване-emergency call not available
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Спешно повикване-emergency call not available
Здравейте,
На скоро ми излезна този надпис на таблото(emergency call not available). Някой знаели как се какво се случва и как се изчиства, че е много дразнещо? Г30 е колата.
Благодаря!
На скоро ми излезна този надпис на таблото(emergency call not available). Някой знаели как се какво се случва и как се изчиства, че е много дразнещо? Г30 е колата.
Благодаря!
Re: Спешно повикване-emergency call not available
Shori написа:Здравейте,
Благодаря!
В антената на покрива има батерия която трябва да се смени
И аз се сблъсках с този проблем.
Решението е :
- целия модул се изключва софтлеърно), понеже е безмислен и не дава никаква нужна информация ако не сте предплатили или не си плащате всяка година connected drive;
- сменяте батерията (сваля се капачето над третия стоп на стъклото, и се бърка под тавана, точно под антената на покрива), не е сложно и отнема 10мин максимум, не са необходими инструменти. Цената на батерията е около 100-120лв.
Аз лично исках да изключа модула но не ми казаха как точно (през e Sys) и за това купих батерия и я смених.
Ако някой колега желае да сподели опцията можа да е полезен за другите вместо да се дават пари за неща които не вършат работа, поне за мен.
Решението е :
- целия модул се изключва софтлеърно), понеже е безмислен и не дава никаква нужна информация ако не сте предплатили или не си плащате всяка година connected drive;
- сменяте батерията (сваля се капачето над третия стоп на стъклото, и се бърка под тавана, точно под антената на покрива), не е сложно и отнема 10мин максимум, не са необходими инструменти. Цената на батерията е около 100-120лв.
Аз лично исках да изключа модула но не ми казаха как точно (през e Sys) и за това купих батерия и я смених.
Ако някой колега желае да сподели опцията можа да е полезен за другите вместо да се дават пари за неща които не вършат работа, поне за мен.
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
Има доста хора, които се занимават с кодиране, те могат да го изклчат софтуерно. Пипа се на няколко места, в зависимост от оборудването.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Има доста хора, които се занимават с кодиране, те могат да го изклчат софтуерно. Пипа се на няколко места, в зависимост от оборудването.
Според мен би било полезно ако някой знае къде и какво точно трябва да се промени в кодировките, да сподели за да си бъдем полезни един на друг.
Също така ако някой знае как да променим номера за спешни повиквания също може да помогне.
Колеги, относно софтуерното изключване на TCM модула - сигурно ли е, че ако се изключи софтуерно ще си работят gps-a, телефона, андорид ауто и тн, за които доколкото четох отговаря същия модул...? Питам за Х5, за които специално проблемът с тази грешка може и да е заради проникваща влага през акулата, но още не съм свалил модула да го огледам. Ако не е корозирал, като че ли е по-добре да се изключи направо софтуерно, но само ако не бърка други функционалности...
7 мнения
• Страница 1 от 1