България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ///M Power » 08 Авг 2022, 22:40

vicho написа:Аз друго не мога да разбера... откъде тия хора имат толкова пари за друсане?!?!?! Аз уж не изкарвам малко... едни гуми не мога да си купя, камо ли да се друсам... втф?!?!?

Той гуми няма да си купи, ама за другото продава каквото има...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2022, 8:29

Приоритети бе човек, едни вземат гуми, а други искат да си правят главите гумени с екстри. :mhihi: Не си ле се нагледал на черни джипове със силни рег. номера и изтъркани зимни гуми през лятото, които пищят по кръговите? :mhihi:
А относно цената на дрогата, първо кеф цена няма(за нас само, че се изразява в друго кефа)и второ има бол евтини шитни вече. Не асоциирайте дрогата с кокаин с чистота 60-70%.
Хероинът е супер евтин, а има и всякакви скапани синтетики на цена. Да не говорим как някои пръскат тревата дори с препарати за убиване на насекоми, че да хваща повече. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Авг 2022, 10:16

Top Gun Maverick написа:Да не говорим как някои пръскат тревата дори с препарати за убиване на насекоми, че да хваща повече. :mhihi:

:shock: :shock: :shock:

ясна работата... явно 10лв / ден стигат да се направиш Мортал Комбат :owned:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Авг 2022, 0:23

Днес пътувам за работа. Излизам от една детелина и след нея веднага има светофар, който беше червен и оставаха 10тиба секунди. Спрях и чакам, в лентата за ляв завой има бус и лентата между нас е свободна. Оставаха 3-4 секунди, когато една Корса мина през свободната лента и продължи през кръстовището на все още зелен светофар. С 50тина км/ч си беше по моя преценка. След няколко стотин метра има временен светофар, на който също беше червено и я настигнах. Гледам в огледалото и за задно виждане - жена, която си рови в телефона. Светна зелено, тая гледа ту светофара, ту телефона и с леко забавяне потегли....
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Авг 2022, 7:53

Наполеонка. :mhihi:

Вичо, малко приказки относно питането ти за манговци с книжки. Вчера един такъв от Пловдив ме пита нямало ли на кой да плати за да изкара книжка. Обясних му, че преди е имало, но сега аз не знам за такива възможности. И тоя ми обяснява, че в Пловдив имало, ама било много скъпо, някакъв друг мангал му казал, че неговата си я изкарал за 10 бона. Не знам доколко това е възможно, ако е така вероятно нещо го е слъгал със сумата, но доколкото знам с толкова изисквания и камери никой не смее да взема.
Каза ми и друга схема от Германия. Там плащали и изкарвали книжки по втория начин след което като дойдат в БГ им ги приравнявали с български и им вадели такива. Сега, малко ми е трудно да повярвам, че там има кой да взема рушвет за вадене на книжка, но не съм сигурен частници ли вадят книжки(както примерно печатането на рег. номера)или държавата. Защото е второто е абсурд, но ако е първото ми е много лесно да го повярвам и то защото миналата година се уверих с очите си как има неща за които може да платиш.
Първо с едно Ф10 трябваше да минавам тюф, но гумите не бяха в ред(двете задни)и ми искаха точно 200 евро да мина по втория начин. :shock: Честно не вярвах, това е в град Ворм ли, Вормс ли се казваше, близо до Манхайм. Предпочетох да сложа две чисто нови гуми от някаква си марка, вместо да рискувам.
Преди това мой близък познат и клиент, който живее до Есен от поне 7-8 години ми каза как и там вадят тюф на коли, които трябва да напуснат страната с червени номера. Не помня неговата сума каква беше, но някакви Руснаци ги вадеха. Та думата корупция не е чужда в почти никоя западана държава, просто не е чак като тука.
Няма да забравя един, който пътува къде ли не и на пътя ми е разправял, че и Унгарците вземат и само чакат да им дадеш нещо на пътя или по границите. Доколкото знам в Австрия не става на пътя, нито в Германия. :mhihi:
Относно книжките в Германия склонен съм да вярвам, че просто заради улеснената процедура там вадят лесно и законно, а тука ги приравняват и вероятно това важи за много държави в ЕС.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Авг 2022, 9:38

Последно бях чувал за 1000лв в Раковски, но това беше преди 7-10 години.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 10 Авг 2022, 10:31

Може би и преди съм го писал, преди десетина години с един приятел се чудихме над казуса с мангите и учебните коли, та решихме да хвърляме по едно око в учебните автомобили. За няколко години двамата бяхме видели по две манги :mhihi:
Понеже винаги давам предимство на учебните коли и хвърлям по едно око вътре, ами няма, поне в Бургас и София.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2022, 10:36

Те нещата с книжките са прости.
Преди плащаха за да се изкарат книжки, нямаше камери, нямаше толкова пречки, просто намираха на някой да дадат пара (не са 1000 лева тогава, сигурен съм, повече от тея пари са).
Сега, като стана далеч по-сложно , вероятно има някакъв много завоалиран начин, но в крайна сметка трудна работа.
Ми какво, карат си вече без книжки.
Има толкова много обяви на автомобили (и мотопеди) , където в обявата пише "без прехвърляне".
Индивида взима такъв автомобил и малко като "без лимитна сметка" се получават нещата, нито глоби нито ГО нито данъци.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Авг 2022, 11:26

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... 00-1323241

Тук корупция няма. Само предпоставка за ПТП-та :wave:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Авг 2022, 11:28

Тия без прехвърлянето масово се купуват от мангали да ходят с тях да крадат дърва. Ние си мислим за дървената мафия, но ако знаете тия като мравки по колко изнасят с чували и коли...
Тука даже едни ти искат пари да дойдеш вечер на тяхното място за да ти дадат там дървата(в гората)тоест да си ги откраднеш лично, само където ще са нарязани. Като ги хванат, конфискуват колата, манго купува следващата за 500-1000 лева и за няколко дена я е избил, а горските може да конфискуват бараки колкото си искат. Мен даже ме питаха няколко пъти като сменям Зафирата какво ще я правя, че да я купували за дърва, много щяла да носи. :shock: Викам мерси, бракувам я и остава за части за новата ако се наложи нещо. След време на някоя морга, ама не и да се чудя утре аз къде ще я задържат и за какви обяснения ще ме дърпат при ченгетата. Да не говорим, че тия някой път ходят циганки да крадат, върви обяснявай после как и за какво си дал колата, да не говорим ако се стигне до някакви боища техни и колене.
Не разбирам тия купуващи и продаващи коли без прехвърляне освен ако не е на някой познат и не знаеш, че ще я ползва на писта само.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Авг 2022, 12:36

глоба 1к , и глоба 200лв за катастрофата (и двете няма да ги плати)

и без книжка 1г (която няма)

и те така... продължаваме напред :driving: :driving: :driving:

https://dizzyriders.bg/post/10814/katas ... ujUgmLwP8E

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Авг 2022, 12:46

Аз само искам да знам от кой психодиспансер е избягал този Ганьо :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 10 Авг 2022, 13:22

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Авг 2022, 13:27

на тоя баща му е по-прост от него :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Авг 2022, 14:14

Лайнар до лайнара, мила моя бълХарийо... :banghead: :banghead: :banghead:

Карам си в насрещното на магистралата, в бързата лента, щото съм много як.
Само балъците карат в аварийната, дори и в насрещното на магистралата :censored: :censored: :censored: :censored:

И тоя утре пак ще кара, на 100000% съм сигурен. Най-доброто място за живот, където всеки убиец може да убива, колкото му е кеф.
И на това 20-годишно лайнарче утре ще му дадат по-голяма и тежка кола, да е по-сигурно, че ще убие някой... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата