За самолетите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: За самолетите

Мнение от DLVasilev » 04 Авг 2022, 23:37

Чета и се смея :mhihi:
Боинг и ербъс няма проблем и южноафрикански механици да ги обслужват стига да е изпълнено частите които се слагат да имат EASA Form 1сертификат. Та идея си нямате без него как дори заради една лепенка или липсващ болт на релсите на пилотските седалки и още куп други неща може тоя самолет да си остане на земята. Относно производителите Боинг специално е оторизирал турски производители на части. Стига да е изгодно може да го направят и с руски производители.
Относно накладките :mhihi: руснаците са толкова способни в производството си че мой колега лека му пръст заедно с двама инженери от Бга балкан доработват спирачните устройства на ту 154, изготвят го като проект, който е одобрен от Туполев и се вкарва в серийното производство до последния произведен такъв. Та накладките може да им се окажат проблем :mhihi: освен това никой не сменя накладки. Много по лесно е да разкачиш спирачното устройство и да го замениш с отремонтирано.
Ето една снимка на спирачен пакет на 737 дето ми е под ръка. Кой нормален ще ги кове тия накладки бе :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 05 Авг 2022, 0:22

DLVasilev написа:Чета и се смея :mhihi:
Боинг и ербъс няма проблем и южноафрикански механици да ги обслужват стига да е изпълнено частите които се слагат да имат EASA Form 1сертификат. Та идея си нямате без него как дори заради една лепенка или липсващ болт на релсите на пилотските седалки и още куп други неща може тоя самолет да си остане на земята....:

Хайде тогава да се послеем заедно. Ще си остане на земята къде, в Европа предполагам? Тук тревогата е, че видиш ли нямали да могат да си ги ползват у тях си, щото те нали и без това в Европа не ги пущат. Аз ли грешно разбирам нещата? Говорим си. Кви сертификати като не ги ебе изобщо кой ги е произвел и за какво мрънкал и как му се щяло да се прави на фактор. Ако искаш вече крадени ги считай. За да ти е по-лесно:
БМВ-то е откраднато и на лилавия му е все тая Ханс какви изисквания и въжделения има как ще се кара това същото ВМВ в циганската.... Ханс може само да хленчи и да мрънка.
На земята щял да остава заради лепенка. Глупости колкото щеш, на чия земя? Я да те чуя?
Гейска Европа ли ще определи в руско въздушно пространство кои лепенки ще летят и кои не? Някакъв пример за механизъм който да го стори или само си се смеем?

ПС Сега чак погледднах и фотото. Свръх сложно. Ядрена физика братче. Този супер сложен сух многодисков съединител си мисля, че ще мога да го съживя и аз самия, тук пред блока с подръчни средства. Да ти кажа честно, чета те и теб внимателно и си мисля, че чуваш петела, но нещо не успя да ме разсмееш.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Авг 2022, 2:14

Какво си се възпламенил сега :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Авг 2022, 6:21

ivoaudi написа:Дори няма да си правя труда да отварям да чета твърдения, предвид, че се справям добре с мисленето

Високо ниво, евала. Важно е да го казваш това често, че може някой се обърка, като ти чете мненията.

Вчера летях lax-muc-sof, всичко гладко, само 30 мин забавяне на малкия полет, заради липси на персонал на земята. Технически бяхме готови на време, но чакахме избутвач. Силно намален състав, но беше спокойно в самото летище и не видях отменени, наредени полети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

За самолетите

Мнение от steeN » 05 Авг 2022, 7:46

DLVasilev написа:Относно накладките :mhihi: руснаците са толкова способни в производството си че мой колега лека му пръст заедно с двама инженери от Бга балкан доработват спирачните устройства на ту 154, изготвят го като проект, който е одобрен от Туполев и се вкарва в серийното производство до последния произведен такъв.

Бяха ли поне наградени от партията за тази "рационализация" или са получили само потупване по рамото :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 05 Авг 2022, 8:22

DLVasilev написа:Какво си се възпламенил сега :mhihi:

Не съм се възпламенил, чета ви и ви се чудя на акъла. Създал някой си самолет, самолет, който хубав или лош служи вече толкова години и всички знаем колко сложно и трудно е това. Намерил там Ганьо нещо си по спирачките, което няма да оспорвам, че е възможно да е голям и глупав минус. Дотук добре, питам:
Колко стотни от процента в цялата схема по производството е това, че загърби успеха на този създал всичко, та чак да го осмиваш, а сложи пиедестала за тоя със спирачките. Хич ли пък никаква връзка с горния етаж?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Авг 2022, 22:54

Тия изобщо не се шегуват :shock:

Carry-on: Included up to 17 lbs
1st checked bag: CA $75 up to 50 lbs
2nd checked bag: CA $100 up to 50 lbs

Ръчен багаж само 7.7кг (заедно с куфара). Всичко друго се заплаща в презокеански полет. $150CAD за да си взема багаж и да го върна. Тия болни ли са? Това са близо 230 лева. Ми аз не мога да набутам багаж за толкова пари в тоя куфар....

Другият вариант е с пет чифта дрехи, три чифра дънки и напред. Баси, арабско семейство с 10-12 чаавета трябва да стане директно акционер в авиокомпанията при тия цени :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Авг 2022, 6:29

Половината авио компании от години са с лимит 8кг за ръчен, включително за презокеански.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 14:42

alekangg написа:Половината авио компании от години са с лимит 8кг за ръчен, включително за презокеански.

Не съм летял през Океана от 2015 и се надявам да не ми се налага изобщо. Едно време беше 10кг ръчен и 2х32кг. После намалиха на 2х23кг. После 1х23кг. Последно свалиха ръчния и направиха платен големия. И така докога? Е, за сметка на това цените пробиха тавана. Вътре стана като РСВ. Само дето тия с количката не бутат стъклен амбалаж между купетата :conf:

Никога не са ми мерили, колко тежи ръчния. Нито в Европа, нито в Америка :OT:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2022, 10:20

Летят си тука двамата и правят супер як тътен, пак настръхвам от кеф да ги слушам. Летят така заедно, но само два ли са или има и още кой знае. Някакъв вид изстребители са, но докато чуя и погледна къса са точно, я се видят, я не и това е единствения път в който ги видях, но са високо и не се виждат много добре на камерата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 16 Авг 2022, 10:46

F-16 са.

От 8 до 19 август се провежда учението "Тракийска пепелянка 2022". Участват български МиГ-29 и Су-25, американски, гръцки и румънски F-16, и канадски F-18.

Преди години по време на едно съвместно учение видях и чух F-15. Доста впечатляващо хвърчило.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Авг 2022, 15:24

В момента на летище София. Една позната лети за Барселона (FR6329). С три деца е. Има всички разрешителни от таткото, нотариално заверени и изрядни. На 100% редовна. Всички са с бг и канадско гражданство, паспорти и т.н. Отказали са да я качат на самолета. Искали "да видят таткото на живо".... За късмет са ни съседи. Жената ми с колата по пижама.... Таткото за късмет пък не бил тръгнал на работа, но телефонът му още не бил включен....

Идиотизмите на летище София са безкрайни. Отиването там е универсално лекарство против всякакъв вид носталгия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 18 Авг 2022, 17:05

Според мен жената/майката спестява нещо, в което не е редовна

Аз съм бил свидетел на летище софия, как една жена с 2 деца я изведоха на страни на паспортен контрол.

Опашката беше дълга и докато чаках, слушах как служителите говориха с нотариуса за потвърждение и справка, че пълномощното е подписано там.

Май се оказа фалшиво, защото жената и децата ги отведоха ...

Може и по сигнал да са действали, не знам, но ги има всякакви шмекери и откачалки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 18 Авг 2022, 17:40

Това с пълномощните на летище София е една велика глупост. Не знам дали на други летища из Европа спират за подобни простотии поне аз не съм бил свидетел, но явно в БГ разни комплексари и недоклатени лелки превишават правата си. Има си наредба според която след като едно дете имащо двойно гражданство при положение, че има два паспорта на съответните държави е ясно, че и двамата родители са си дали съгласието за изваждането им, което значи и съответното дете да пътува зад граница, ма явно на софийското летище на някои хора много кофти им почва деня, а и не само ми въобще живота като цяло та решават на моменти да си го изкарат на нищо не подозиращи граждани.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Авг 2022, 18:36

Те са пътували заедно за бг, но се прибират отделно. Таткото е тук, майката с децата се прибира по-късно.

Аз също съм имал приключения там с бебе на няколко месеца. В цял Свят е по един начин, само там е по друг. Простотиите са особено активни сутрин, когато летиш рано и гониш връзка за през Океана...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата