Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Jorixa » 03 Авг 2022, 23:00

b_u_b_o написа:Че с кой акъл някой си купува електрически форд фокус от 2014та :kuku: Изобщо колко електрически модела е имало преди 8 години и на какво ниво са били разработките на батериите тогава за да очакваме да са живи още.

Ако си мислиш че технологията на батериите се е развила много от 2014 насам, много се лъжеш. Тя реално от 20 години не е мърдала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Авг 2022, 23:21

Jorixa написа:
b_u_b_o написа:Че с кой акъл някой си купува електрически форд фокус от 2014та :kuku: Изобщо колко електрически модела е имало преди 8 години и на какво ниво са били разработките на батериите тогава за да очакваме да са живи още.

Ако си мислиш че технологията на батериите се е развила много от 2014 насам, много се лъжеш. Тя реално от 20 години не е мърдала.

:kuku:
Той и ДВГ от 100 години е на един и същи принцип...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2022, 23:33

Аз не съм визирал никой производител конкретно, че да намесваме Тесли и т.н.
Казах кой знае още колко модела, тоест други марки също и такива неща. А електрипките засега имат такова бъдеще да, ще се карат те явно в един момент.
Ама като са толкова хубави, а аз съм толкова грешен, защо не карате електрички мамка му? :ok:
А въпросната медия не виждам да е излъгала в нещо относно тоя Форд. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2022, 7:11

Ама като са толкова хубави, а аз съм толкова грешен, защо не карате електрички мамка му? :ok:
Ниска им е покупателната сила ..? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 04 Авг 2022, 7:57

Електричките са все още екзотични едно заради цената, друго заради инфраструктурата. Когато второто се подобри, съм сигурен, че доста хора ще се замислят, ако трябва да взимат нещо от условния среден сегмент 60-100к лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Авг 2022, 8:04

Top Gun Maverick написа:Аз не съм визирал никой производител конкретно, че да намесваме Тесли и т.н.
Казах кой знае още колко модела, тоест други марки също и такива неща. А електрипките засега имат такова бъдеще да, ще се карат те явно в един момент.
А въпросната медия не виждам да е излъгала в нещо относно тоя Форд. :dunno:

1. Колко човека , особено от пишещите в "извън темата" карат нови коли (или на 1-2г)
2.България , особено извън София няма много смисъл за Ел кола . 3.Ако всичко е ок при мен , скоро ще ми трябва кола с която да въртя по 100ина км градско и често 300км дневено магистрално. Кохато пуснат масова Ел кола която да минава 350км със 140км/ч и едно зареждане (за да е от вкъщи) , се мятам. За сега са само BMW IX и Тайкан ама са ми скъпи . Но това не означава, че ще си търся причина да плюя новото...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2022, 8:22

Ти явно не четеш или както казва Стийна си избираш някакъв въображаем опонент и измисляш неща, които е написал, че да ги оборваш. :mhihi: Къде видя в първия ми пост да говоря за общо понятие всички нови електрички? Не съм ли писал за някакви стари? Какво ме вълнуват към момента мен електричките, които са чисто нови или средностатистическия Българин? Нали това бях написал, че на тая цена нещо не са ок към момента.
След писанията ви разбрах, че просто затвърждавате как ДВГ към днешна дата има бол предимства. Ако стане това, ако стане онова, ако изградят не знам си какво пък и тока нали ако, ако всички тези ако някой ден станат вероятно ще е ок да се карат масово електрички. Така или иначе един ден ще стане, освен ако не са измислили нещо друго дотогава. Но докато този ден дойде може да не се опъвате като магаре на лед колко е супер да си с електричка вземайки предвид абсолютно всички фактори(а не само плюсовете им)а същевременно да имате ПО НЯКОЛКО коли с ДВГ-та. :mhihi:
Иначе съм съгласен, че и към момента може да имаш една електричка, която да ти върши работа в точно определена сфера на шофирането, ама аз не съм и спорил за това. Огромен американски пикап също върши работа на някакви хора предполагам в друга сфера.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Авг 2022, 8:37

Top Gun Maverick написа:....
Иначе съм съгласен, че и към момента може да имаш една електричка, която да ти върши работа в точно определена сфера на шофирането, ама аз не съм и спорил за това. Огромен американски пикап също върши работа на някакви хора предполагам в друга сфера.

:yes:
Именно .
Категорично Ел кола не става за единствен автомобил.
Движението в града с Ел кола е безкрайно по-приятно и изгодно от двг, особено пък дизел . Аз не обичам старт-стоп система и често разхода става на мото-час а дизела колкото и да е добър , на D си има вибрации. Да не забравяме и подземните паркинги - там въздуха е леш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Авг 2022, 8:40

acho.rs написа:
Top Gun Maverick написа:....

:yes:
Именно .
Категорично Ел кола не става за единствен автомобил.
Движението в града с Ел кола е безкрайно по-приятно и изгодно от двг, особено пък дизел . Аз не обичам старт-стоп система и често разхода става на мото-час а дизела колкото и да е добър , на D си има вибрации. Да не забравяме и подземните паркинги - там въздуха е леш.

Е в София специално (а май вече и по други градове го има) е много по изгодно когато ти трябва да си наемеш Спарк просто, вместо да си купуваш нова електричка. Като цяло идеята да си купиш кола единствено за града за мен е глупава, при положение че имаш градски транспорт, таксита, спаркове, тротинетки, колела и кво ли още не

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Авг 2022, 8:43

Така е, но не винаги . Който има деца - знае как е с логистиката : ясли , градини , училища , извънкласни , спорт , лекари , партита и рожденни дни и още много други ... списъка е дълъг. Без лична кола в града - не знам как ще стане :confused:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2022, 8:57

Така е, няма как да сменяш 45 вида градски транспорт за да закараш две деца навреме на всякакви неща(то не само училище)опцията с таксита е супер, но само ако ти е бездънен джоба, но за мен трябва да се ползват по-скоро инцидентно. :mhihi:
Ачо, много си прав за тия подземни паркинги. Там трябва да се влиза само с електрички, иначе не се трае дори 5 метра пеш да трябва да минеш. Парадокса е, че там е ок да си с метанова или пропан-бутан защото няма да дишаш мизерии, но пък сигурността от изтичане на газ си я има. Ако можеше някак да има силна вентилация, но то тогава и с дизела щеше да е ок, та май електричките първо това трябва да заменят.
Имам един познат, баща му има бензиностанции, но вече карат с електрички. Една Тесла имат, една друга не могат да я запалят вече 2 години, че я взеха ударена от Канада ли САЩ ли, някакъв Нисан май Лиф се произнася, не съм сигурен и сега някакво Рено, което прилича ни на кола, ни на мотор, сега го чукнах, Туизи се води. Та карат си ги тука няколко човека, един мой близък познат си взе от новото ХаЛди Е трон ли как се водят, даже не знам кой точно модел, толкова го и заглеждам, май е в някакъв сув, а преди това имаше нови М5, 550, 850...та не е като да не ги купуват. Няколко Тесли пердашат също и от БМВ-тата тия их3...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Авг 2022, 9:01

В момента си продавам БМВто за да купя Тесла като втора електричка. В момента с електричката ми въртя в България, а с БМВто в чужбина. Идеята ми е като продам Бмвто да взема Тесла за пътуванията в чужбина. Като стане номера ще Ви пиша как са нещата. За сега съм супер доволен от покупката на електричката ми, някак си едни 600-700лв. на месец за гориво се спестяват. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 04 Авг 2022, 9:26

Писах и в друга тема, но аз също си разкарвам дизела, а вече съм натоварил Мodel 3 Long range на 25к км пробег на кораба и смятам това да е титулярната кола + малка градска с ДВГ за всеки случай. На размер е колкото Е39, в завоите е невероятно стабилен заради батерията, озвучаването е топ, а пробега ми е напълно достатъчен, още повече че вече и по Тракия на Еко-то на Нова Загора има бърза зарядна станция. В Норвегия го ръчках по какви ли не къдрави планински пътища с наклони, по които щях да изтормозя кутия и двигател при нормална кола.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2022, 10:16

https://fakti.bg/avto/700117-novoto-bmw ... test-draiv
Добре де, тоя дръпнатия от какво го е страх чак толкова още в началото на пожарчето, че гледа все едно има бензин отдолу или изпускане на газ?
Пожарогасител можеше да му свърши работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Авг 2022, 10:26

Acho.Rs, тройката тесла ти прави 400 км със 139-140 без никакъв проблем. Има даже клипче в ютуб софия-несебър или сл. Б. Стигнаха на нещо около 10% заряд и каране със 130.
https://youtu.be/fpodOootuKY. Те го те. Па ако имаше суперпарджър по средата някъде да спреш за 10 минути и със 160 мое си караш.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата