България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:
Признавам си, че последните години вече ме е страх като пътуваме по път с насрещно
И мен ме е много страх да карам в двулентов път с насрещно. Особено в завоите.
Толкова олигофрени има, че не е истина.
За това винаги пускам буфер пред мен, да обира олигофрените в насрещното. И спазвам дистанция зад него.
Най-обичам да пускам повярвал си Шумахер, с дърт разкован жип, тип ГЛ, Кайен, Х5, Q7 и т.н.
И от време на време, като ги понатиснеш на някоя права, еле пък в завоите и откачат
Ама ги оставям да си стоят отпред и да си се радват на жипката, бъдейки буфер
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
carmanf1 написа:zAcK написа:Признавам си, че последните години вече ме е страх като пътуваме по път с насрещно
И мен ме е много страх да карам в двулентов път с насрещно. Особено в завоите.
Толкова олигофрени има, че не е истина.
За това винаги пускам буфер пред мен, да обира олигофрените в насрещното. И спазвам дистанция зад него.
И аз ползвам такива
Дори ги търся умишлено
---------------------------------
За вчерашната трагедия. Сега чета и едното бебе е било без столче, а другото със столче, но на под година е било обърнато в посоката на движение
Щом жените отзад са оцелели и те са имали шанс, но не возени по този начин.........
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
В София ми прави впечатление, сутрин, като отивам на работа, е пълно с малоумници с тротинетки, които возят малки еца,чиито зъбки са на висоината на кормилото. Едно рязко спиране и ще им остане спомен за цял живот. Последиците от слаломиането между колите не искам дори да ги коментирам.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://nova.bg/news/view/2022/07/17/37 ... 0%B4-nova/
Бива, другия служител затъмнен все едно е служебен автомобил със специални функции, а като тръгваше да бяга от репортерите чак отне предимството на онзи с транзитните, който му бипна. Явно това е имала предвид, че истината ще излезе наяве, как я е нямало в колата, но пък е била на хранилка при тоя.
Случайно тоя бастун приятеля и пръв отива на ПТП-то.
Бива, другия служител затъмнен все едно е служебен автомобил със специални функции, а като тръгваше да бяга от репортерите чак отне предимството на онзи с транзитните, който му бипна. Явно това е имала предвид, че истината ще излезе наяве, как я е нямало в колата, но пък е била на хранилка при тоя.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст

-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз имам поне 7-8 познати в редиците на МВР и в различни служби където колите им са затъмнени от-до на макс, някои от тях не плащат го и не минават прегледи защото пек проверки ги пускат като колеги…

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Така е, за съжаление. И аз знам за подобни
И то винаги е било ясно, че повечето минцифаи, са по-големи мас*ии и от престъпниците.
И то винаги е било ясно, че повечето минцифаи, са по-големи мас*ии и от престъпниците.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Тука преди години ги бяха нагрели и ги разлепиха всички. Сега пак са някои, на мен лично не ми вадят очите стига те да са читави като хора и не избиват комплекси над гражданите. Един примерно познат си караше много години така с фолио и лично ми е казвал, че докато той има фолио, проблем на гражданин за фолио не е правил, няма и да направи.
Между другото не съм видял нито един началник с фолио на личната си кола през годините и под началник нямам предвид само такъв на районно, ами и тези под него. Все са редови с фолиата и масово новобранци.
Проблемът на тоя от клипа не е фолиото както сами се сещаме, а това как си ползва служебното положение за неща извън това фолио.
Проблемът на тоя от клипа не е фолиото както сами се сещаме, а това как си ползва служебното положение за неща извън това фолио.
In God we trust, all others we track.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vixx написа:Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача
Te украинските със сигурност са с изтекли всякакъв вид,данъци,прегледи и тем подобни както са по закон там, ти за фолиото им се хвана
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
kiko написа:vixx написа:Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача
Te украинските със сигурност са с изтекли всякакъв вид,данъци,прегледи и тем подобни както са по закон там, ти за фолиото им се хвана
Не бе, просто викам да хванеме някой схемаджия дето да ни преригистрира наще коли в UA, после слагаме тъмното фолио, спираме и ние всичко да плащаме и си джиткаме като шефчета. Щот за Българите не може, ама за гостите явно е позволено.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
drifty написа:Снощи пътувам към Варна и си карам на магистралата със 110
Без да се заяждам, ама някой като почне да кара с 10-ка км/ч разлика и да ме изпреварва повече време - се изнервям .
И не ме разбирай погрешно - винаги има опцията да се спука гума, тоз да не те е видял и да свие .. И се насмитате и двамата и ходи после си обяснявай на себе си .
И затова както казва Вичо - на всичката газ и заминавам

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ивчо написа:drifty написа:Без да се заяждам, ама някой като почне да кара с 10-ка км/ч разлика и да ме изпреварва повече време - се изнервям .
И не ме разбирай погрешно - винаги има опцията да се спука гума, тоз да не те е видял и да свие .. И се насмитате и двамата и ходи после си обяснявай на себе си .
И затова както казва Вичо - на всичката газ и заминавам
За първи път като карах във Франция, беше за 2 седмици из цяла Франция преди около 15 години.
Тогава ми направи впечатление как всички караха с почти една и съща скорост. И никой на никого не пречеше, не се бутаха, натискаха и т.н.
И това в продължение на хиляди километри. И се изпреварваха нормално, без да се изстрелват с 200 км/ч и много пушек от бързите печки.
Да не говорим, че не видях някой да лети със 160-170 км/ч и повече! Да, там стават огромни задръствания по магистралите понякога, но пък карат супер прилично!
И не видях някой да кара с 80-90 км/ч на магистралата, да изнервя останалите. Но не мисля, че биха се изнервили.
P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...
Ама това щото ние сме най-умни и т.н. И най-добри шофьори, верояно...Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...Ама това щото ние сме най-умни и т.н. И най-добри шофьори, верояно...
мен никой не ме изпреварва отдясно, а не е като да карам с превишена
чудно, що ли
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
vicho написа:zAcK написа:P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...Ама това щото ние сме най-умни и т.н. И най-добри шофьори, верояно...
мен никой не ме изпреварва отдясно, а не е като да карам с превишена![]()
чудно, що ли
Не говоря за мен
Има и други коли на магистралата, все пак Да не казвам, че към Вакарел от ниското се вижда от километри как по няколко коли минават през аварийната, щото някой тир не може да изпревари.
И едните, и другите така са преценили явно
Аз като видя струпване намалям в средна зад бавните, чакам да минат бързаците, че са на купчини и после задавам на бързата печка и те така
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тия в аварийната са ясни... без тях не може, но казвам, че докато съм вляво не се е случвало да ме изпреварват отдясно, защото ПОСТОЯННО си поглеждам в огледалата докато карам и се местя, ако някой бърза... не ми пречат 

You said: "Time will change!" What if it changes you?