Очите винаги на 6

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Очите винаги на 6

Мнение от Mishel_Vaian » 05 Фев 2007, 23:36

Днес около 18 часа се прибирам към кащи и трябваше да мина по едно от колелата . Карам си бавно въпреки че съм с предимство изчаках един от камионите да се изнесе от перпиндикуляния път . Продължавам спокойно карам на 3та изведнъж от същия този перпендикулярен път гледам как един Опел комби (нищо лично към марката) тръгва да пресича ... В първия момент си помислих че се подготвя да мине след мен защото бях единствена кола ... Малко по късно гледам как застрашително приближава към мен без намерението да спре :shock: Бързо зъб на доле - 2ра гаааз до ламарините и плътно най в ляво за да избегна сблъсака . Както се казва разминахме се на една боя разстояние . Последва най-мазното ми задържане на клаксона в историята от както имам книжка ... Щеше да стане глупаво мазало . Скоростта беше сравнително ниска около 30 км/h за него ,но щеше да има огънати ламарини :evil: . Та незнам какво му беше в главата на този човек ама от едно невнимание белата беше готова . Затова умната ;)
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 06 Фев 2007, 13:25

Добре че ги следиш безмозъчните същества :roll: .Някой път се осещат че ще ти секът пътя или нещо от този род ...
Но да знаеш когато минаваш на кръстовище не зависимо да ли е с светофар зелено да свети .. крака трябва да е на спирачката даже намаляш предварително че ги има всякакви изпушили ракети
ИзображениеИзображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 06 Фев 2007, 13:32

Cosworth написа:Но да знаеш когато минаваш на кръстовище не зависимо да ли е с светофар зелено да свети .. крака трябва да е на спирачката даже намаляш предварително че ги има всякакви изпушили ракети

Амин! Оня ден един юнак с ВР на номера щеше да ме разнесе на кръстовището на бул. България/Витошка на зелено :roll: Кара все едно не е имало светофар пред него, та камо ли че е било червено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 06 Фев 2007, 16:33

Ми то май всички сме ги виждали тия джигити... В Дружба на пробива има светофар от едната страна. Колко пъти са минавали на кърваво червено пред мене. Веднъж даже някакъв наби яко спирачките, остави си гумите, и като видя, че не може да спре, просто отпусна и продължи... Поне със 120 караше. От тогава на тоя светофар се процедира така: светва зелено, нашия тогава включва 1-ва и баааавно и леко се изнася, като се оглежда не на 6, а на 8 (че и зад мене някой може изпълнения да прави :mhihi: ).
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 06 Фев 2007, 18:24

ами мене вчера в квартала така щяха да ме разлепят че нямаше и марката на колата да позная! въпросният трябваше да ми даде предимство(добре че карах с 10 км/ч) сигурно мина с над 60 и спря на около 10 метра а аз в паниката и съединителя не успях да натисна!!!
дядо ми казва че досега няма птп понеже никога не си ползвал предимството :) не знам до колко е вярно но мисля и аз да почна така...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 07 Фев 2007, 12:09

хах...снощи един се опита да ме изнесе в тревата...беше с някаква Астра с регистрация Е... :mhihi: карам си аз по България в крайна лява лента,човека си дава мигач и тръгва да ми се изнася през предницата... :mhihi: добре че го видях навреме,та се набрах на спирачките...някои си мислят,че мигача им дава предимство,а огледалата изобщо няма нужда да ги гледат...
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 07 Фев 2007, 15:57

Е то преди 3-4 седмици и аз бях Е*0666** ама сега сам 4те произвола на съдбата :mhihi: Иначе пък много хора въобще не ме пропускат въпреки че съм дал от половин година някой от мигачите ... Никаква солидарност и култура :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 07 Фев 2007, 16:26

Е то хубаво да дадеш мигач,ама после се огледай,дали не засичаш някой...щото тоя снощи въобще не ме видя...явно и не знаеше,че има мъртъв ъгъл на огледалото...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 10 Фев 2007, 13:53

Къде е тоя "мъртъв ъгъл на огледалото",че и аз не го знам?

Аватар

Мнение от absix » 10 Фев 2007, 15:02

М/у прозореца на задна дясна врата и задния прозорец, там не виждаш ако някой се е мушнал и трябва да се мръднеш малко напред-назад за да видиш хубаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 10 Фев 2007, 18:19

Аз май имам по-различна представа за мъртъв ъгъл :roll: Това дето все още е зад тебе, но е достатъчно напред да не го видиш в огледалото :?:
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 10 Фев 2007, 21:58

Това съм запомнил от инструктора :mhihi:

Иначе си прав де, има го и тоя момент, когато те изпреварват и падат в една мъртва точка.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 10 Фев 2007, 22:30

ето го решението на проблема ;)...малко сферично огледало..чудеса върши и струва 2лв 2 бройки ;)...образа в огледалото да не го коменитраме сега :mhihi:
Последна промяна ///MapTo на 11 Фев 2007, 1:34, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ИС-пушил ентусиаст
Аватар

Мнение от Mishel_Vaian » 10 Фев 2007, 23:03

Има ги същите огледалца и за вътре :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 11 Фев 2007, 0:28

///MapTo написа:ето го решението на проблема ;)...малко сверично огледало..чудеса върши и струва 2лв 2 бройки ;)

:yes: Аз без такова вече въобще не мога да карам.А и който е пробвал веднага си лепи.Обаче според мен кръглите са по удобни,щото като маневрираш из уличките се виждат бордюри колчета и тем подобни произведения на българския зъл гений.

Следваща

Назад към Страхотни истории