Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Войната започна ...

Мнение от carmanf1 » 12 Юли 2022, 20:44

vladobate написа:

:shock:
Ай стига бе колега. Баси ти сериозно ли

Еле пък тва :lol:

vladobate написа: … Ми германците ма разсипаха , на международно летище никой не вдяваше явно нарочно от език различен от техния един сандвич не мога си поръчам и други случки неприятни. …

Как пък на мен един път не ми се случи такова нещо. Минавал съм над сто пъти всякакви германски летища.
И големите международни, и доста по-малки, локални.

Немски бъкел не разбирам. Ама грам проблем не съм имал, никога.
Последна промяна carmanf1 на 12 Юли 2022, 20:53, променена общо 4 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 12 Юли 2022, 20:48

:OT:

pampo написа:Лелеле, не съм влизал в тая тема от месеци и само от 2 страници се хващам за главата.
Един въпрос имам към Грозданов, страничен от темата, свързан с идеята за общ морал и култура с Русия.
Мислиш ли, че Георги Илиев, Карамански и другите подобни герои на прехода са едни "истниски българи", които са се борили за българското и са помагали с каквото могат на страната си?

Не, мисля че са престъпници, ограбили държавата. Мисля също така, че "запада" Ви е*а мамата, културно и финансово! Защото по времето на ужасния комунизъм сме построили АЕЦ с 5 реактора, "запада" след това ни принуди да си спрем 4 от тях... По времето, когато сме били "роби" на СССР, здравеопазването и образованието са били безплатни, били сме в икономически възход -90% от инсфраструктурата ни още е от СОЦА!!! Апартаментите са били с почти безлихвени заеми, нямало е клошари и циганите са били въдворени да работят, вместо да крадат! Хората не са ходи да берат ягоди у "запада", а са брали наша продукция!
Мисля, че е много жалко, че медиите успяха да накарат младите да повярват, че соца е бил ужасен, а сега е велико...Успеха на дългогодишната антируска/антисоц пропаганда ме отвраща!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Юли 2022, 20:50

Ти па кога живя по соца та знаеш как е било? И съм 50+ преди да ми отговориш.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Юли 2022, 20:51

carmanf1 написа:
vladobate написа:

vladobate написа: … Ми германците ма разсипаха , на международно летище никой не вдяваше явно нарочно от език различен от техния един сандвич не мога си поръчам и други случки неприятни. …

Как пък на мен един път не ми се случи такова нещо. Минавал съм стотици пъти всякакви германски летища.

Кое ? Така изсрано някакси е нелицеприятно и нищо друго. На теб не ти е, на мен ми се е случило. Кое не е ясно. Пропаганда не правя и обясних защо , кое ти е чудно. Хора умират по пътищата и на роднините им ли така реагираш като си изминал хиляди километри предполагам пък ти си безсмъртен. Светът е шарен , не мога го променя, а ти ?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юли 2022, 21:01

Скоро се свърза с мен един Руснак за колата. Попита ме на руски ли предпочитам или английски като първо пишеше на английски. Отговорих второто и си продължихме на съвсем приличен писмен английски. Та тия мантри за кой говори и кой не май умряха някъде 90-те. В Германия съм ходил няколко пъти, само веднъж попаднах на някакъв, който не говореше английски, всички останали ми говореха съвсем спокойно. Проверявали са ни униформени в автобус, говореха английски, говорил съм с 3 екипа на полицията, всичките говореха, вадил съм транзитни номера на коли в някакви села дори, все говорят английски. :dunno: Все усмихнати и любезни, дори да е лицемерно, не съм го усетил така.
Говорил съм и с Руснак в Германия, който продаваше коли, пак на английски. Виж в Румъния е трудно, на граничарите им говорех на английски, а те на мен на пет думи български. :mhihi: В полицията в Тимишоара само някои от младите знаеха английски, а от другите само един в техния кат на гишето на около 40 години. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 12 Юли 2022, 21:13, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 12 Юли 2022, 21:02

Тук се продължават някакви безсмислени спорове "извън темата на извън темата", но само поради причината, че защитниците на путинова Русия сменят темата, всеки път, когато биват притиснати с факти.
Grozdanoff написа:Не, мисля че са престъпници, ограбили държавата. Мисля също така, че "запада" Ви е*а мамата, културно и финансово! Защото по времето на ужасния комунизъм сме построили АЕЦ с 5 реактора, "запада" след това ни принуди да си спрем 4 от тях... По времето, когато сме били "роби" на СССР, здравеопазването и образованието са били безплатни, били сме в икономически възход -90% от инсфраструктурата ни още е от СОЦА!!! Апартаментите са били с почти безлихвени заеми, нямало е клошари и циганите са били въдворени да работят, вместо да крадат! Хората не са ходи да берат ягоди у "запада", а са брали наша продукция!
Мисля, че е много жалко, че медиите успяха да накарат младите да повярват, че соца е бил ужасен, а сега е велико...Успеха на дългогодишната антируска/антисоц пропаганда ме отвраща!

Ама си забавен. Мога да ти покажа точно от кои групи във Фейсбук си ги взел тези "факти"
И само ги преписваш. Най-лошото е, че май им вярваш.
Но нищо де. Продължавай. Забавляваш.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2022, 21:13

Вярно е, че ние на по-интуитивно ниво се разбираме с южните/източни нации по-лесно, но комуникационните умения в общия случай се учат... не са даденост. :dunno:

Аз не съм пътувал чак толкоз колкото други хора тука, но моите лични наблюдения са, че дори в най-банановата държава да се забиеш ако някой се отнася зле с теб... проблема е 90% в теб. :idea:

п.с. Немците и холандците са може би най-директните нации в Европа. За лицемерие при тях не виждам как може да се говори.
Последна промяна steeN на 12 Юли 2022, 21:17, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KoolyO » 12 Юли 2022, 21:16

steeN написа:Вярно е, че ние на по-интуитивно ниво се разбираме с южните/източни нации по-лесно, но комуникационните умения в общия случай се учат... не са даденост. :dunno:

Аз не съм пътувал чак толкоз колкото други хора тука, но моите лични наблюдения са, че дори в най-банановата държава да се забиеш ако някой се отнася зле с теб... проблема е 90% в теб.

А според теб, колко хора пишещи в тази тема, ще разберат какво си написал? :mhihi:
Laugh...
Cry...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2022, 21:16

Аз не съм пътувал чак толкоз колкото други хора тука, но моите лични наблюдения са, че дори в най-банановата държава да се забиеш ако някой се отнася зле с теб... проблема е 90% в теб.

Напълно съм съгласен , укропитешките мажоретки постоянно се оплакват че нещо не е както трябва ама едва ли са в тия 10% дето остават :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 12 Юли 2022, 21:18

vladobate написа:
carmanf1 написа:
vladobate написа:

Как пък на мен един път не ми се случи такова нещо. Минавал съм стотици пъти всякакви германски летища.

Кое ? Така изсрано някакси е нелицеприятно и нищо друго. На теб не ти е, на мен ми се е случило. Кое не е ясно. Пропаганда не правя и обясних защо , кое ти е чудно. Хора умират по пътищата и на роднините им ли така реагираш като си изминал хиляди километри предполагам пък ти си безсмъртен. Светът е шарен , не мога го променя, а ти ?

Може би си изкарал няква къса клечка колега. 1 на 1 000 000 сигурно.

Най-лесния паралел, може би е, защо на някои хора нон-стоп някой им е виновен за нещо или пък че са останали неразбрани.

А на други не.

Тези другите, разбира се, не са застраховани, но някак си им се случва много по-рядко, някой друг да им е виновен. Например, че не ги е разбрал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 12 Юли 2022, 21:20

KoolyO написа:Тук се продължават някакви безсмислени спорове "извън темата на извън темата", но само поради причината, че защитниците на путинова Русия сменят темата, всеки път, когато биват притиснати с факти.
Grozdanoff написа:Не, мисля че са престъпници, ограбили държавата. Мисля също така, че "запада" Ви е*а мамата, културно и финансово! Защото по времето на ужасния комунизъм сме построили АЕЦ с 5 реактора, "запада" след това ни принуди да си спрем 4 от тях... По времето, когато сме били "роби" на СССР, здравеопазването и образованието са били безплатни, били сме в икономически възход -90% от инсфраструктурата ни още е от СОЦА!!! Апартаментите са били с почти безлихвени заеми, нямало е клошари и циганите са били въдворени да работят, вместо да крадат! Хората не са ходи да берат ягоди у "запада", а са брали наша продукция!

Ама си забавен. Мога да ти покажа точно от кои групи във Фейсбук си ги взел тези "факти"

:mhihi: Аз съм ти забавен!? Ти си ми ТРАГЕДИЯ! :mhihi: Притискали ме с "факти" :mhihi:
Излез на улицата и питай първият срещат човек на възраст >45г, всичко което съм го писал за соца, 100% е вярно, и ако наистина не го вярваш, това е доста тъжно!

пс: информирането от facebook е повече от безумие! Ще взема и аз да направя една медия...но ако не плюя Русия, доникъде няма да стигна в медииното простраство! :mhihi:
Последна промяна Grozdanoff на 12 Юли 2022, 21:28, променена общо 1 път
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KoolyO » 12 Юли 2022, 21:21

Jordana написа:

Напълно съм съгласен , укропитешките мажоретки постоянно се оплакват че нещо не е както трябва ама едва ли са в тия 10% дето остават :mhihi:

Ето го и първият.
Laugh...
Cry...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2022, 21:22

KoolyO написа:
Jordana написа:

Ето го и първият.

Разбра ли какво искам да кажа ?!! :roll: Чувал съм че ако те ритне камила в главата почваш по бавно да разбираш смисъла на написаното а има неща дето изобщо не ги разбираш :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юли 2022, 21:25

Ако Джорданът в някоя държава не се разбере с някой...всъщност това е невъзможно. Дори отсрещната страна да е убедена, че проблема е в Данчо, то след няколко минути разговор нашия ще му покаже, че проблема всъщност е в него и направо ще му смени гледната точка по начин за който онзи не е подозирал, че съществува. :mhihi:

П.п: Заради Дубай ли избра точно камила? :ahah: Защото тука му викаме кон или поне бяло магаре. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KoolyO » 12 Юли 2022, 21:29

Grozdanoff написа:
KoolyO написа:Тук се продължават някакви безсмислени спорове "извън темата на извън темата", но само поради причината, че защитниците на путинова Русия сменят темата, всеки път, когато биват притиснати с факти.

:mhihi: Аз съм ти забавен!? Ти си ми ТРАГЕДИЯ! :mhihi: Притискали ме с "факти" :mhihi:
Излез на улицата и питай първият срещат човек на възраст >45г, всичко което съм го писал за соца, 100% е вярно, и ако наистина не го вярваш, това е доста тъжно!

Аз достатъчно съм си живуркал през соц-а. И съм сигурен, че знам повече от теб, за времето тогава. А я сега си помисли, че ти ме спираш, като "първият срещнат човек" и ме питаш как е било.
Но не е това темата, както много пъти вече казах. Темата е, че Русия напада, без да има каквито и да е реални предпоставки суверенна държава. На която е обещала да пази неприкосновеността. И до момента я смазва. Никой не твърди обратното. Да. С огромни загуби в техника и жива сила, но я смазва. И аз трябва да се радвам на това? Както ти се радваш? И групичката около теб? Не, благодаря! Малко ми се струва слабоумно да го правя.
Laugh...
Cry...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата