България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от zAcK » 06 Юли 2022, 10:18

KostovG написа:
///eMo написа:https://www.dnes.bg/sofia/2022/07/06/zaginalite-mladi-jeni-v-sofiia-bili-peshehodki-pometeni-ot-djip.535907

"Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени синя лампа и със стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма."

Чувство на недосегаемост..

Това мръсно лайно съм го виждал да преминава на червен светофар на кръстовището мол България с над 150, с включени полицейски лампи, а на светофара чакаше патрулка ...

Я сега някой да ми обясни колко сме се били оправили като държава и колко се било променило тук?
Никаква разлика от преди 20+ години. Мутрите си правят каквото искат, полицаите от страх подминават от далеч и в резултат на това умират хора.
Фалшиви книжки, фалшиви номера, поне 100 човека написаха във Фейсбук, че са го виждали да кара със 150км/ч в града от години и т.н.

Помиярска територийка сме си. Немците това, англичаните онова. Този колко дълго щеше да го прави това в центъра на Лондон например???
Щото въпросният човекоподобен 10 години го практикува това. Да нарушава закона надрусан и да не му дреме, че ще убие някой!!!!!!!!!!!!!
Ебем ти и приматско-лайняната клоака и ебати подобието на хора, дето сме тук...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2022, 10:33

Абе като са го виждали толкова хора и го знаели, че е с фалшива книжка и не знам си какво, защо никой не е сигнализирал някъде? В Лондон колко време щяха да го траят гражданите като го знаят? Ами направете си Лондон в някои отношения като се научите да сигнализирате както трябва, а не само с общи приказки "един тука мина на сирени"...
У наше село това не може да стане, колкото и да си мислите, че по селата се карало не знам си как. Точно в София всеки е свикнал да не вижда по-далеч от 2 метра напред, неглежирайки околния свят.
Един тука бях видял със синьо - червена китайска лампа на стъклото и хем отиваше на сватба, айде няма нужда, 112 и като дойде патрулката я беше спрял, ама познай повече дали я ползва някога тука.
100 човека писали във Фейсбука, че го виждали и се възмущавали, клавиатурни нинджиииии, иска се малко кураж, упорство и време да звъниш на 112 и да извървиш пътя до края. Ама не виждам полза да се пише из фейсбука, особено когато се е обърнала каруцата. Много патриоти има особено из соСиалните мрежи, мятат думи на Левски и Ботев, ама дела 0.
Мой колега в Казанлък вижда шофьор за който знае, че е без книжка и звъни на 112. Вижда друг за който знае, че се дрогира и кара, звъни на 112, вижда кола без номера, звъни на 112 и кара след нея. Западът е минал през това по един или друг начин, тука се чака друг да ти оправи всичко. Да, ако идеш наготово на запад, там вече някой е направил жертвите за да не може някой говньо да си помисли дори да минава така, каму ли редовно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 06 Юли 2022, 10:52

Top Gun Maverick написа:Абе като са го виждали толкова хора и го знаели, че е с фалшива книжка и не знам си какво, защо никой не е сигнализирал някъде? В Лондон колко време щяха да го траят гражданите като го знаят? Ами направете си Лондон в някои отношения като се научите да сигнализирате както трябва, а не само с общи приказки "един тука мина на сирени"...
У наше село това не може да стане, колкото и да си мислите, че по селата се карало не знам си как. Точно в София всеки е свикнал да не вижда по-далеч от 2 метра напред, неглежирайки околния свят.
Един тука бях видял със синьо - червена китайска лампа на стъклото и хем отиваше на сватба, айде няма нужда, 112 и като дойде патрулката я беше спрял, ама познай повече дали я ползва някога тука.
100 човека писали във Фейсбука, че го виждали и се възмущавали, клавиатурни нинджиииии, иска се малко кураж, упорство и време да звъниш на 112 и да извървиш пътя до края. Ама не виждам полза да се пише из фейсбука, особено когато се е обърнала каруцата. Много патриоти има особено из соСиалните мрежи, мятат думи на Левски и Ботев, ама дела 0.
Мой колега в Казанлък вижда шофьор за който знае, че е без книжка и звъни на 112. Вижда друг за който знае, че се дрогира и кара, звъни на 112, вижда кола без номера, звъни на 112 и кара след нея. Западът е минал през това по един или друг начин, тука се чака друг да ти оправи всичко. Да, ако идеш наготово на запад, там вече някой е направил жертвите.

Според теб щом е с 50+ нарушения и е всеизвестен дали не е сигнализирано ? Лично аз се обаждах след случката, а там на светофара има камери уж за преминаване на червено. Реакция от КАТ, МВР, прокуратура ?? Боклука очевидно е с протекции и очевидно държава няма.

Другия случай от днес с добитък на околовръстното ..... минимум 3 пъти съм подавал сигнал и на линията на общината и на 112. За късмет обаче днес е била само 1 крава и не е бил тежък инцидент ама друг път са стадо от 20 + които се разхождат на булевард с ограничение 80

Книжката му е била отнета на 11 юни, когато пътни полицаи го спират за проверка в Студентски град, съобщи "24 часа". Патрулът забелязал, че Семерджиев шофира неадекватно, а тестът показал, че е употребил два вита амфетамини. Бившият футболист представил швейцарска шофьорска книжка, която му е отнета веднага. Проверка установила, че имал 84 взети контролни точки за извършени десетки нарушения на пътя. Максималният брой точки, с които разполага един водач, е 39. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Юли 2022, 11:13

KostovG написа:Според теб щом е с 50+ нарушения и е всеизвестен дали не е сигнализирано ? Лично аз се обаждах след случката, а там на светофара има камери уж за преминаване на червено. Реакция от КАТ, МВР, прокуратура ?? Боклука очевидно е с протекции и очевидно държава няма.

Другия случай от днес с добитък на околовръстното ..... минимум 3 пъти съм подавал сигнал и на линията на общината и на 112. За късмет обаче днес е била само 1 крава и не е бил тежък инцидент ама друг път са стадо от 20 + които се разхождат на булевард с ограничение 80

Книжката му е била отнета на 11 юни, когато пътни полицаи го спират за проверка в Студентски град, съобщи "24 часа". Патрулът забелязал, че Семерджиев шофира неадекватно, а тестът показал, че е употребил два вита амфетамини. Бившият футболист представил швейцарска шофьорска книжка, която му е отнета веднага. Проверка установила, че имал 84 взети контролни точки за извършени десетки нарушения на пътя. Максималният брой точки, с които разполага един водач, е 39. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Точно това щях да напиша. Вероятно десетки хора са се обаждали и нищо. Аз също съм звънял и в София, и в малък град. За случая в малкия град съм писал. Ако искаха на 10000% можеха да го спрат, защото караше по шосе, от което няма къде да свие, ама нъцки.

zAcK написа:
Top Gun Maverick написа: Затова и Зак като звъни на 112 за кола без номер караща някъде си, близкия патрул се отзовава, но докато мине да провери и няма никой.

В голяма грешка си. До града, към който се беше запътила таратайката имаше около 10 километра. Нищо не пречи, да пратят кола да ги пресрещне :idea: :idea: :idea: Не им се занимава просто. А и тая малоумщина да звъня на пичковци на 112, да обяснявам на кой път, до кое село, към кой град, те после не е ясно кога и на кой ще звъннат...
Заеби. Това 112 е тотал щета.

А за животни на пътя се подават десетки сигнали. Например по пътищата около Крумовград. Там кравите целодневно, целогодишно лежат по междуградските и нищо. Ама нищо нищо :dunno: От време на време става някое ПТП на завой и пак нищо...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2022, 11:20

Ами ето, значи е бил спирам, вземали са му книжки, не знам си какво. Швейцарска, Индийска, не знам си каква, все нещо е вършено. Може да е от тия, които карат и плащат. Може би като са му отнели книжката е получил наказание, може би е намерил някаква тънка нишка да кара извън закона, но тая нишка вече се къса. И сега като му вземат книжката през това време ако кара и го хванат...ще лежи. Но първо да видим колко ще лежи за тия двете момичета, което е единственото крайно жалко в случая.
Миналият ден имах време и реших да вървя 4-5 км. пеш от централна гара до един адрес под централните Софийски гробища. Ей, като излезнаха на булеварда южно от гробищата в Орландовци разбрах защо не ходят много пеша в София. Ми те си летяха всякакви с коли за които имам съмнения как минават ГТП, но пък движат със 100. И това беше 7:30 сутринта. Като подминах вече към Шела там си отдъхнах, че има голямо уширение...
Последна промяна Top Gun Maverick на 06 Юли 2022, 12:14, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 06 Юли 2022, 11:32

Top Gun Maverick написа: Ми те си летяха всякакви с коли за които имам съмнения как минават ГТП, но пък движат със 100. И това беше 7:30 сутринта. Като подминах вече към Лека там си отдъхнах, че има голямо уширение...

Ама те си летят навсякъде така. Дори в центъра. Ела да видиш на Витошка как летят. Патрулката спряла, те си летят и нищо. Не им се занимава явно. Или как са паркирали, особено около това грозилище на НИКМИ :dunno: Кукуте пак минават и нищо :dunno: И това в центъра. Явно няма правосъдие, затова на никой не му се занимава...
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2022, 12:16

Аз съм го казвал много пъти, това е защото махнаха радарите от пътя и полицая за какво да те спира след като летиш? Той не може да го измери, ако има камера, тя си върши работата уж, но полицай да те спре, трябва нещо да направиш.

Тези момичета как точно са били позиционирани, че ги е ударил тоя урод? Нещо за някакъв асансьор май мернах някъде... :kuku:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 06 Юли 2022, 12:29

Top Gun Maverick написа:Аз съм го казвал много пъти, това е защото махнаха радарите от пътя и полицая за какво да те спира след като летиш? Той не може да го измери, ако има камера, тя си върши работата уж, но полицай да те спре, трябва нещо да направиш.

Тези момичета как точно са били позиционирани, че ги е ударил тоя урод? Нещо за някакъв асансьор май мернах някъде... :kuku:

Задницата на джипа се е отделила и ги е размазала! Представи си с колко е карал...

Относно спирането. В Гърция глобяват и свалят номерата и без радар :idea: Има повече от един полицай, преценили са, че караш опасно, спират те, водят те където трябва и до там :idea: :idea: :idea: Един приятел така изгоря мисля 300 евро, 3 месеца без книжка и номера и т.н., иначе обясняваше, че не можело да го спрат без радар :ok: :mhihi: И най-якото - беше с чужда кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Евала на гърците и на нормалните държави!
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2022, 12:48

О, Гърция си е лошо ако не спазваш. Там и с радар-детектор ако те барнат си много лошо изгорял.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 06 Юли 2022, 13:14

Ако минеш със 140 през кръстовище - няма проблем. Ма с 20 ако лъзнеш на някое кръгово - всички патрулки в района са ти на гърба.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юли 2022, 13:46

drifty написа:Ако минеш със 140 през кръстовище - няма проблем. Ма с 20 ако лъзнеш на някое кръгово - всички патрулки в района са ти на гърба.

е, да... акта за лъзгане с 20 км/ч е 3,000лв, а акта за 140 през кръстовище - 20лв :yes:

„Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи ракова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак да има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, разказа още братът.

https://www.vbox7.com/play:52db780477?f ... 2at_uR4HtQ

Изображение

Изображение

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2022, 13:56

Май наистина има моторист.

За да стане номера да не седят и само да гледат ченгетата трябва пак да им дадат преносими радари и да има бюджет патрулките да обикалят из града и да спират хора в трафика.
Преди тва колкото и да се обяснява кое колко било безсмислено и т.н. няма да има прогрес от това ниво.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юли 2022, 14:02

Сега кой им пречи да застанат на това кръстовище, където стават няколко тежки катастрофи годишно ? Все със скоростти 100++++ ? Исках, но нямах желание е положението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2022, 14:34

Лесно е да се плюе по ченгетата, но от тях най-малко зависи.

За него стана ясно, че има 47 акта и 49 наказателни постановления.

Също може да намалят и наказанията, защото сегашните ни са прекалено строги според мен. Очевидно имат респектиращо действие. :mrgreen:
Последна промяна steeN на 06 Юли 2022, 14:35, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 06 Юли 2022, 14:35

Най-лесно ще стане, ако на всеки пиян, или дрогиран, просто му отнемат автомобила в полза на държавата. Ама курега. Щото тия, дето трябва да го решат това, всичките карат пияни и дрогирани... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата