Два въпроса! Един за спирачките и друг за двигателя!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Два въпроса! Един за спирачките и друг за двигателя!
Първия ми въпрос.. има вибрация при спиране. И преди я имаше но като че ли по малко. От какво може да е? Износени накладки, небалансирана предница и гуми или криви дискове?
Втория ми въпрос.. сега е зима.. и температурите не се качват много много и ми прави впечатлене че при извънградско стрелката на двигателя стои малко след синята област. като има баир.. по продължително време отива до средата.. или като карам на по ниски предавки и по високи обороти. В града също след известно каране отива след синята зона към средата но аз я карам малко и затова се случва рядко. повече извънградско и ми прави впечатление че сега стои основно след синята зона. Малко глупав въпрос но и при вас ли е така или? Лятно време си стои плътно на средата...
Благодаря на всички предварително.
Втория ми въпрос.. сега е зима.. и температурите не се качват много много и ми прави впечатлене че при извънградско стрелката на двигателя стои малко след синята област. като има баир.. по продължително време отива до средата.. или като карам на по ниски предавки и по високи обороти. В града също след известно каране отива след синята зона към средата но аз я карам малко и затова се случва рядко. повече извънградско и ми прави впечатление че сега стои основно след синята зона. Малко глупав въпрос но и при вас ли е така или? Лятно време си стои плътно на средата...
Благодаря на всички предварително.
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
1. Предните дискове са ти криви има два варянта или нови или ги дай да ти ги престържат тези.
2. Смени си термустата
2. Смени си термустата

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Криви дискове! 100% съветвам те да си вземеш нови, не ги шлайфай, тва са цигании!
За другия проблем мисля че колегите са прави че е термостат

- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Tvrrr написа:Криви дискове! 100% съветвам те да си вземеш нови, не ги шлайфай, тва са цигании!

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Е как бе бате ,естествено че е наложително да си ги оправиш тия неща и от уважение към марката
,а иначе термостата коти
двигателя,а дисковете (не ти го пожелавам) ,могат да окотят теб и околните... 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не е датчикът - темостатът е. Сменяй го заедно с антифриза.
Може да караш и така ама не е много хубаво... Можеш да шибнеш един картон отпред между другото...

Може да караш и така ама не е много хубаво... Можеш да шибнеш един картон отпред между другото...

- Loewe
- младши ентусиаст
-
Вземи си смени термостата и дисковете + накладките. За спирачките е ясно защо, за да не се пребиеш някъде. А термостата като не ти затваря малкия кръг, трудно/не ти загрява колата, от там двигателят не ти работи в препоръчителни за него температури и се износва повече от колкото нормално и сега това което най-плаши народа - гори доста повече като е студен
Та тея икономии дето ти ги е казал майстора не са много добри, то е ясно че може да караш така, но за сметка на амортизацията на двигателя и разхода на гориво;)

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
днес ще сменя теромостата а спирачките ще е като се постопли.
сега често ми работи абс-а и до колкото знам след смяна на накладки и дискове е желателно да се изкара поне 300км с леки спирания докато се нагодят.. тя си спира. вибрацията не е толкова голяма но е неприятно. Ще балансирам и гумите. предполагам че и в тях има малак проблем..
сега често ми работи абс-а и до колкото знам след смяна на накладки и дискове е желателно да се изкара поне 300км с леки спирания докато се нагодят.. тя си спира. вибрацията не е толкова голяма но е неприятно. Ще балансирам и гумите. предполагам че и в тях има малак проблем..
15 мнения
• Страница 1 от 1