Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Войната започна ...

Мнение от hell's angel » 14 Юни 2022, 22:08

Вчера пак обърнаха Донецк с хастара наобратно от бомбене - спрягаха количества от сорта на 300 снаряда за 2 часа...РСЗО, 120 и 155 мм гаубици. Явно малко им остава на нацитата в укрепленията покрай Донецк. А артилеристите от ВСУ, в плен, ще стават все по-малко...

Интересно видео за групиране на НАР-овете пускани с кабриране, дето го виждаме почти всеки ден. Хич не е зле - даже май БМ-21 е по - зле с разсейването :ok:

https://t.me/topwar_official/48750

Вече и афгански Ми-17, помощ от Хамериките.

https://t.me/ChDambiev/17612

НЕкви проблеми с вундервафето-светиня :mrgreen: :mhihi:

https://t.me/RVvoenkor/16118

Без коментар

https://t.me/russica2/46664
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Юни 2022, 22:34

Петролния украинец сега ще ти обясни в каква грешка си . Между другото на плажовоте по черноморието има повече украинки отколкото българи . Все едно съм на плажа в Сочи или Одеса :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 15 Юни 2022, 0:11

Jordana написа:Между другото на плажовоте по черноморието има повече украинки отколкото българи . Все едно съм на плажа в Сочи или Одеса :mhihi:

:mhihi: Като стана въпрос за плажове - вече матрЯл за пушечно месо не му стига на клоуна, обират ги за могилизация по плажовете в Одеса: https://t.me/voenacher/22053

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Юни 2022, 1:36

На вниманието на форумните нинджи, трепещи по няколко руски генерала на ден:

В Госдуме принят в первом чтении приняты поправки по вопросам национальной безопасности:

1. За участие в вооруженном конфликте или военных действиях за рубежом против интересов России - до 20 лет тюрьмы и 500 000 рублей штрафа.

2. За сотрудничество с иностранными спецслужбами (сбор информации и сведений используемых против ВС РФ) и поддержание контакта с ними против интересов России - до 8 лет тюрьмы и 1 000 000 рублей штрафа.

3. За призывы к осуществлению деятельности направленной против безопасности государства - до 4 лет тюрьмы и различные штрафы.

4. За аналогичные призывы с помощью СМИ и сети интернет - до 5 лет тюрьмы.

5. За вербовку, обучение и использование наемников в вооруженном конфликте против России - до 18 лет тюрьмы. В случае, если в наемничество вовлекаются несовершеннолетние - до 20 лет тюрьмы.

На Украине захотели получить от Запада 1000 гаубиц, 300 РСЗО, 500 танков, 2000 единиц бронетехники и 1000 дронов

Смех :mhihi: :mhihi: :mhihi:

hell's angel написа:
BMW_POWER написа:https://t.me/c/1672114380/639

Не'ам достъп и нищо не дикел, т'ва ти е третият такъв пост за 2 страници... :wave:

Две жилетки, четири ракети и пратен да се бие ... И не само той е такава карикатура.

2022-06-14 18_33_39-Window.png

Улумбо, пленен в Херсонска област.

2022-06-14 19_52_16-Window.png

Укропите са имали големи очаквания относно посещението наминистъра на отбраната на Великобритания. Надявали са се на посещение от голяма делегация със специалисти, професионалисти и т.н. Всъщност е била малка група и основно са намекнали на надрусания, че искат да изтеглят всички "доброволци" с произход от острова.

Арангиле, това е по твоята част. Защо ги връзват тия парцали на мините?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Юни 2022, 5:34

Това не са парцали а метателен заряд , барут с други думи не се прави че не знаеш . С тия "торбички "се регулира колко далеч пада самата мина , има таблици там си пише на колко метра колко градуса трябва да е наклона на тръбата и тия заряди колко трябва да са за да целне там където искаш.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Юни 2022, 6:02

Jordana написа:Това не са парцали а метателен заряд , барут с други думи не се прави че не знаеш . С тия "торбички "се регулира колко далеч пада самата мина , има таблици там си пише на колко метра колко градуса трябва да е наклона на тръбата и тия заряди колко трябва да са за да целне там където искаш.

Не съм си имал работа с минохвъргачки. БМ-21 бях 15 месеца. Нагледах се на 100мм противотанкови, 130мм, гаубици 122мм, 152мм, но минохвъргачка само съм чувал.

Арангел горе писа. На нас на 15км цел ни даваха отклонение 1400м за "задоволителен". Това за БМ-21. На Корен имаше такъв майтап. 1986г. Гърми артилерията на всичкото народ, дето бяхме на позиции по една цел. Всички с различен цвят "взривяват", за да се знае, кое на кого е. Нашият командир каза "И извднъж виждаме попадение на 600м и веднага познах, че това сме ние" ... БМ-21 гюлето е 2м дълго и много се влияе от сила и посока на вятър. Взривателят е много чувствителен и не препоръчваха да се гърми при дъжд.

Славно време беше :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юни 2022, 8:32

Аз имам въпрос и разбира се очаквам да отговори някой, който не използва лозунги и психотропни вещества.
Та говореше се, че в онзи завод, Азостал в подземията се криели генерали на чужди държави, всякакви наемници и тн.
До колкото знам, вече всички са изкарани от бункерите.
Може да съм пропуснал нещо, но хванаха ли чужденци и по-специално някакви високопоставени там, за които се твърдеше че има?
Може да съм пропуснал някоя подобна новина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Юни 2022, 11:38

Jordana написа:Това не са парцали а метателен заряд , барут с други думи не се прави че не знаеш . С тия "торбички "се регулира колко далеч пада самата мина , има таблици там си пише на колко метра колко градуса трябва да е наклона на тръбата и тия заряди колко трябва да са за да целне там където искаш.

Точно - ДЗ в текстилен картуз :yes:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Юни 2022, 12:15

Интересно как, освен оръжие, не са започнали да искат от 'запада' и жива сила :dunno: ? Би било типично в негов стил...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 15 Юни 2022, 13:53

Е.Димитров написа:Аз имам въпрос и разбира се очаквам да отговори някой, който не използва лозунги и психотропни вещества.
Та говореше се, че в онзи завод, Азостал в подземията се криели генерали на чужди държави, всякакви наемници и тн.
До колкото знам, вече всички са изкарани от бункерите.
Може да съм пропуснал нещо, но хванаха ли чужденци и по-специално някакви високопоставени там, за които се твърдеше че има?
Може да съм пропуснал някоя подобна новина.

Към момента мисля, все още няма официално подтвърдена информация по националните медии.
Тук пишат за някакъв канадски боклук - Тревор Кадиер, въпросният генерал е ръководил биолаборатория под названието ''№1'' и е бил доставен в Москва където вече ще се занимават с него.
По распространившимся данным, генерал руководил биолабораторией №1, где 18 человек работали со смертельными вирусами. Кадиера доставили в Москву, где он предстанет перед судом, передает канал «360».

https://vz.ru/news/2022/5/2/1156659.html

Автора на този клип https://www.youtube.com/watch?v=1Mi-rxvTwYY дава дълъг и интересен списък в който влизат - един краварски генерал, подполковник от Англия и няколко военни натовски инструктори:
Сегодня в Телеграм редакцию постучался анонимный инсайд, и вот чего прислали "знающие люди".
В плен из «АзовСтали» сдались: Генерал США Эрик Олсон, Подполковник Великобритании Джон Бэйли и четверо военных инструкторов НАТО.
«Военкор» взял у них интервью.
Что происходит в Мариуполе?
Оказывается, сливы о присутствии там офицеров НАТО и о прочих иностранных военных блокировали в России не просто так: Минобороны РФ готовит большую пресс-конференцию по ситуации в Мариуполе. Кого же там поймали русские? Держитесь и не падайте:
среди "героически" сдавшихся в плен
- инструкторы по ведению городского боя с тактикой живого щита из гражданских лиц - сотрудники ЦАХАЛа из Израиля (выкупить их пытались посланцы украинских олигархов еврейского происхождения - они приезжали в Москву, но получили отказ);
- старшие офицеры французской военной разведки, которые обучали укро-нацбаты применению противотанковых комплексов, контрбатарейных систем и аэроразведки с коптеров. Именно поэтому Макрон звонил Путину каждый день, умоляя выпустить его сограждан через "гуманитарные" коридоры - морем в Турцию;
- сотрудники немецкой разведки BND - они обеспечивали контрразведку фронтовой и прифронтовой зон. Отсюда и скандальное поведение канцлера ФРГ Шольца, который даже начал «тыкать»Путину;
- специалисты британской разведки SIS, более известной как МИ6; они не только сидели в Мариуполе, но и в Киеве - от них получает указания руководитель Офиса Зеленского Андрей Ермак, который лично курирует все кровавые фейки типа Бучи, Краматорска и готовящиеся провокации в Ирпене и других местах (Черниговская и Сумская области); МИ6 обеспечивает и охрану Зеленского, контрразведку внутри его ставки и связь с мировыми лидерами по закрытым каналам спутниковой связи. Бешенство Британии, особенно её диких СМИ, даже не нуждается в объяснении.
Собственно, для срыва любого возможного разоблачения катастрофически циничного участия Запада в этой войне и происходят Бучи, Краматорски, готовятся новые жуткие теракты и провокации. Идёт ожесточённая борьба за кейс мариупольских пленников - скоро, надеемся, мы увидим всё это, как раз накануне "варки" гигантского Донбасского котла, куда и стягиваются сейчас основные подразделения российской армии. Кому-то казалось, что РФ сдаёт позиции (например, многим нашим в России), но, кажется, что ситуация меняется в пользу РФ.
Надеемся, что мариупольский кейс - это не фейк. В любом случае, трудно объяснить, почему вселенский вой стоит именно из-за него и особенно на Западе...

Така или иначе към момента на територията на Луганск и Донецк от месеци работят стотици военни следователи и се събират доказателства за л@йнарските изпълнения на укронацистите и западните им другари, като особен акцент се поставя върху разследването на военните американски биолаборатории. По всяка вероятност след като приключи горещата военна фаза, ще бъде започнат международен съдебен процес срещу разните американски, английски и разни други гнусари ръководили нещата на терен.

Иначе американските стопани вече са намерили обяснение за неефиктивноста на великите Джавелини в укрпоски ръце :mhihi: - укропските ''ползватели'' били лишени от възможността да се обаждат в кол-центровете и към горещите линии на производителя на джавелинките :D :mhihi: :mhihi: , освен това сами си превеждали ''книжката с инструкции с дебелина от само 258 страници'' с помощта на google-translate :yes: :D :mhihi:
украинские пользователи Javelin лишены возможности обращаться в кол-центры или на «горячую линию», которые показали себя полезным ресурсом для войск США. Кроме того, неполадки в ПТРК, по его словам, возникали в связи с тем, что украинские военнослужащие переводили 258-страничную инструкцию по эксплуатации комплекса при помощи переводчика Google, искажавшего смысл написанного, передает Прайм.

https://vz.ru/news/2022/6/15/1163068.html
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Юни 2022, 13:54

Е.Димитров написа:Аз имам въпрос ...

Има много "задкулисие", което в официалните канали никога няма да излезе. Погледни, как Столтенберг и още няколко устатковци рязко смениха тона. От яростни ястреби изведнъж заговориха за преговори, макар и с някакви условия. Това е за сега, естествено. Присъдите на първите трима имат двояко значение. Ще отрезвят някои, които си мислят глупости, от друга страна наемниците ще започнат да се предават много по-трудно, знаейки какво ги очаква.

ildivvy написа:Интересно как, освен оръжие, не са започнали да искат от 'запада' и жива сила :dunno: ? Би било типично в негов стил...

Той това го поиска още в началото. Поиска и ядрено оръжия. Виж, как събират по обществени места хора за войската. По частни домове избягват, защото ги посрещат с оръжие.

Аз го написах отдавна. Канадците в Украйна бяха около 200....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 15 Юни 2022, 14:11

Укропите са провалили хуманитарният коридор тази сурин: https://t.me/RVvoenkor/16162
Преди се съобщаваше, че са ги вкарвали мирните в завода насила. Предполага се, че там са от 300 до 1000 мирни жители.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Юни 2022, 14:16

Четох, че още продължава "зачистването" на Азовстал, може и да има още някой издържлив. А за задкулисието също е вярно и всички го знаем, по-различно си дудукат големите, медиите не са вся и все. Столтенберг смегчи ама Кларк взе да лае, да влизали НАТО и да се приключвало с рашите, друго решение не било опция , перефразирам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Юни 2022, 16:20

Ами, то колкото повече факти започнат да изскачат за ръководените от 'запада' 'дейности' в Украйна и започнат разни процеси и разследвания, то толкова повече ще се променя и тона. Няма как уж да представят и говорят нещо на хората, пък то да излиза друго на яве... То затова и този другия сигурно призовава за 'влизане' на НАТО и да се 'приключва'. Явно нещо започва да им припарва или поне така изглежда :dunno: Едва ли ще разберем!

За живата сила, имам предвид директно да им пращат хора! Примерно - ето ви 100 гаубици, комплект с техния екипаж! Не става дума за доброволци и т.н. Аз също научавам за директно връчване на повиквателни на хора, случайно срещнати навън...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Юни 2022, 19:39

За жива сила просто може да забрави киевския Хобит . Нито един американец няма да пратят официално да мре заради тия . Всичките дето ги гледате там западни наемници са като частни контрактори . При всички случаи тези големите клечки дето ги хващат стават персона нон грата за запада , ще ги изкарат че са наемници и са отишли там от любов към Хобита .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата