Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Криптовалути

Мнение от zAcK » 13 Юни 2022, 9:02

Що ли? :mhihi: Щото като ви казваше, че ще пада още преди месеци, един куп неща изписахте. Пламен, Пенчо, Мучно бил пуснал видео и бил обяснил нещата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Щял да се качва, 100 000 щял да стане. После нямало да пада под еди какво си и т.н. :ok:
Що Стийн. Щото той единствен го предвиди, а всички му обясняваха как не е прав :mhihi:

P.S. Даже се обясняваше, как инфлацията била голяма и нямало как криптото да е евтино, щото нали - инфлация и трябвало да е скъпо :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2022, 9:25

Е, това да стари кадри, ние го поздравихме за това нещо, аз мисля, че ми говориш за сегашната ситуация. Въпросът тука е пак, че всичко е приказки. Не е важно какво познаваш, а дали си го изшортил примерно като си бил толкова сигурен, че ще слезе на 20к. От там дали и колко си купил, такива неща, да не ставам подробен, можеш и сам да си ги представиш. Примерно аз като съм "знаел" кой ще спечели дадено първенство или мач, но не съм заложил на това, а съм си ги приказвал, прави ли ме футболен познавач? Знаеш ли колко пъти съм пропускал така възможности и после пусна и се нашия другаде? :mhihi: После може и да спечеля, но общата картинка не е такава, понеже в един миг виждаш, че не можел да победиш системата на залозите. Никой не успява дългосрочно, никой. Тези, които казват, че има такива, това са процентните на тези, които знаят уговорките или чрез арбитражни залози, но обикновен човек абсурд. Може да спечели нещо и ако се оттегли вовеки, тогава да.
Та и с криптото, колкото по-бързо осъзнаеш, че НЕ МОЖЕ ДА ПОЗНАВАШ, толкова по-голям шанс има някога нещо да спечелиш. Това при положение, че е един вид инвестираш на някакви нива.
От написаното от теб да разбирам ли, че който сега е купил по време на това дълго движение настрани 27-31к се е прекарал? И ако да, трябвало е да чака 20к непременно ли? Или няколко е правилно да се вземе тази година? Или да се чака другата? До 10 ли ще слезе или по-надолу? Питам защото аз не знам, но явно тука има някой, който знае, ако може да ми каже. :dunno:
Малко нещата стават като ей тия разсъждения в групите:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Юни 2022, 12:21

Мен етъра ме изненадва неприятно, че толкова се срина. Не очаквах да слезе под стария връх. Чудих се дали при 1800$ да не го врътна в биткойн, ама пропуснах момента :mhihi: Такива цени не сме виждали от много време. При Биткойн дъното според мен ще се определи от институциите, а не от "тея като Пламен". Сейлър постоянно влиза с някакви милиарди, държави купуват, руснаците подмятат, че ще почнат да приемат плащания в биткойн заради санкциите... Обикновения човек вече не е толкова сила. Както стана и с копането - с една машина вкъщи на стандартна тарифа на тока отдавня няма далавера. А къде ще е дъното... ако някой знаеше, нямаше да пише тук.

Повече ме притеснява световната ситуация и разрастване на войната. Китайците се говори, че ще нападат съседите си, в Украйна скоро не се очаква да приключват нещата. При ескалация и разстрастване на конфликти... биткойни, S&P500, злато (особено хартиено) ... всичко ще е леш. Въпреки това предпочитам да съм заложил на няколко влака, отколкото да гледам от гарата и да махам на влаковете :lol: В момента не е вариант и кеш да се държи. В нашата мила родина 14,4% е официалната за април, за май очаквам да сме 15,5-16% поне. Което значи, че реално сме 25-30%. И няма изглед дори да сме към края, по-скоро тепърва започва тежкото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 13 Юни 2022, 12:28

Пламен е просто индикатор за "dumb money". Той няма да предизвика нищо, само показва какъв е "sentiment".

Agree to disagree за златото. В момента YTD златото е с по-добър return и от борсата и от биткойн, и ножицата само ще се отваря от тука нататък.
Последна промяна steeN на 13 Юни 2022, 12:33, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Юни 2022, 12:33

TNT написа:При Биткойн дъното според мен ще се определи от институциите

Това така, обаче наблюдавам нещо много интересно, над 80% от продадените в момента биткойни се продават на загуба :shock: Голям процент от тях са от short turm holder-и. Тоест отново някакви хора си продават на загуба койните на китове/институции, за да може после да си ги купят пак от тях за повече пари най-вероятно. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Юни 2022, 12:34

zAcK написа:...

Да, тия безсрочните прогнози са ми любимите. :mhihi: Естествено, че все някога ще познаеш като не се ангажираш със срокове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Юни 2022, 12:55

Това се отнася и за другите “познавачи” които чакат да стане 1млн.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Юни 2022, 13:03

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2022, 13:13

Зак, всички го гледаме бе, имаме телефони. :mhihi: Пък и твоето не е актуално, щото докосна 23.
Стийн, за дъмб мъни и Пламен не съм съгласен и това без да съм му фен. Той щеше да е дъмб мъни ако прода я сега на червено, а няма да продаде и частичка ако не му потрябват пари. Той си чака и толкова, тоест дъмб мъни може да се окаже само ако Биткойн умре. Това при положение, че не е трейдър нали.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Юни 2022, 13:18

Exclusive89 написа:Това се отнася и за другите “познавачи” които чакат да стане 1млн.
1млн никой не е чакал :yes: Всякакво подобно изказване за 2020-2023 е било и все още е несериозно.

steeN написа:Agree to disagree за златото. В момента YTD златото е с по-добър return и от борсата и от биткойн, и ножицата само ще се отваря от тука нататък.

Но за съжаление преди това всичко гърмеше със сериозни проценти, а златото... стоеше. Същото важи и за злато, сребро, диаманти и т.н. За ножицата обаче съм съгласен. Златото може да скокна бая, но все още спрямо имоти и S&P 500 е подценено. Очаквам да катери спрямо s&p и имотите.

b_u_b_o написа:Това така, обаче наблюдавам нещо много интересно, над 80% от продадените в момента биткойни се продават на загуба :shock: Голям процент от тях са от short turm holder-и. Тоест отново някакви хора си продават на загуба койните на китове/институции, за да може после да си ги купят пак от тях за повече пари най-вероятно. :dunno:

Изненадва ли те :lol: Buy high, sell low. На червено продават, на зелено купуват. Имам колеги купували на 65к за по няколко заплати :lol: По-интересното за този цикъл беше, че дори хора от 2013-2014та чакаха още да катерим и 67-69к им беше ниско, за да продадат. Докато предния връх си го продадоха на 17-19к, някви луди пари се хвърляха наляво и надясно - купонясване :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Юни 2022, 13:28

Имотите е много общо, защото цените и възвращаемостта са много различни в различните страни, докато койни, злато, диаманти и др са на едни цени в цял свят.

Имотите у нас са надценени и ще дойде ден в който всички инвеститори от последните 1-2 год ще се хапят.
Не визирам такива дали сака с парите, за тях е все едно какво ще стане и колко ще падне или ще нарасте в близко бъдеще.

В момента в България, като под България визирам София, Пловдив, Варна, един имот ако се купи за Х пари, същия ще се избива 35-40 год от наем, без да броя разходи и пр.
В доста страни в Европа, този срок е 18-20-22 години.

Няма как да скочат наемите х2, защото няма кой да плаща, масово под наем не са богаташи, нито ще скочат х2 заплатите скоро.
Та имащите да инвестират дават, ако ще и за 60год да се изплащат, дори повечето ги държат затворени или на БДС и това е повече от показателно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 13 Юни 2022, 13:34

TNT написа:
Exclusive89 написа:Това се отнася и за другите “познавачи” които чакат да стане 1млн.
1млн никой не е чакал :yes: Всякакво подобно изказване за 2020-2023 е било и все още е несериозно.

Вчера попаднах на едно много интересно видео, където един пич разказва освен другото, как 2013-2014 с добро финансиране изкопал 80000 BTC..... :shock: :shock: :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=g6igTJXcqvo&t=1530s ,за целия контекст върнете минута две назад

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Юни 2022, 13:37

Този не е единичен случай, но малко такива държат.

alekangg написа: един имот ако се купи за Х пари, същия ще се избива 35-40 год от наем, без да броя разходи и пр.

При нас абсурда е и в по-малки градове. Скоро чух едни суми за 50+ годишна къща на тухла в градче с изчезващо население... за тея пари има измазан двустаен в Пловдив :lol: Това за мен е нещо тип "ол ин в шиба ину" :lol: Таман 35-40 години се избива, само дето е за тежък основен ремонт, та ще стане 50 години :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Юни 2022, 13:46

Мдаа, потвърждавам, че и в провинцията са полудели.

Тук във Велинград ми обявяват цени от рода на 120к Евро за неспасяеми къщи с парцели 400-500 квадрата(на око). При това на място, което знам, че няма вода ако не вложиш пари да си я осигуриш. :shock:

Има и не малко чужденци с имоти които пък наглеят още повече от местните - 2500 квадрата парцел, за който така не стана ясно дали е в регулация един руснак му искаше милион евро :shock:

Преди два дни пуснаха обява за паркомясто в подземен гараж - 150лв на месец :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Юни 2022, 13:50

Да не правим и тази тема за имоти :mhihi: Някой има ли бета версията на iOS 16 ? Нали трябва да има крипто уолет в Apple Pay :bchug: Това би било една много добра новина септември. В iOS 17 сигурно ще се копа applecoin :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П. Иначе днешния срив май от Celsius е провокиран ?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата