Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Войната започна ...

Мнение от Е.Димитров » 11 Май 2022, 10:29

Газ от САЩ?!
Това трябва да се види, еле пък на каква цена.
Да не стане вица котката.
Дето някакъв човек оставил домашната му котка на грижите на комшия, като му поръчал да се грижи добре за нея и да и прави да и е хубаво.
След седмица се връща и гледа комшията му хванал котката и я върти в кръг.
Онзи изумен го попитал "какво прави" , а комшията му казал, "знаеш ли колко и е хубаво, когато я пусна"

Та и нашата работа такава, газа беше да кажем 170 $ (нямам спомен, ей така казвам), сега стана 2000$ и когато американците ни го досуркат на 1500$, ще си викаме "аууу, колко ни е добре" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 11 Май 2022, 10:35

Аз съм много впечетлен от русофобската страст на някои хора, някои ако ще и клошари да станете не е проблем, стига на Русия да и е кофти от това :lol:
Дръжте си децата на студено щом падението на Русия Ви е най-важно...
Само че някои просто отказвате да си използвате мозъка, Русия има търговски взаймоотношения с цяла Азия и Африка. Лицемерите от САЩ няма да престанат да купуват петрол и др. суровини от Русия. Само във вашите русофобски фантазии руснаците ще страдат от нашите санкции, това е жалкото... Нищо, вярваите си. От русофобските писания досега ми беше голяма трагедия, сега поне ми стана траги-комично :lol:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Май 2022, 10:36

Не съм икономист, финансов експерт или енергиен такъв ама някак си не мога да измисля как нещо идващо от другия край на света, в по-малки количества (сравнено с тия идващи по газопровод) ще е по-евтино :dunno:
Steen, помагай! :bowdown:

Другия момент с ценообразуването е кога американците са се минАли да продават на загуба? Те собствния си народ доят в момента, какво остава за малка държава дето не я знаят на картата къде е :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Май 2022, 10:42

За нас досега ситуацията беше доста приемлива с газа , дори много добра бих казал в сравнение с другите . Получаваме руски газ от газпром с тежест пазарната цена 70% петрола 30% , малко азерски газ с тежест пазарната цена на петрола 100% и малко от други места колкото не стига . Газа е с малка тежест като енергоносител в икономиката на България . Цената от тоя микса беше 26лв за мегават преди 4 месеца , обаче борсовите цени се вдигнаха значително за цяла европа и това вдигна цената на нашия газ съответно . Украйна в момента спира 1/3 от транзита към европа на руски газ - форс мажор . Цената съотвено на фючърсите мина 100 евро за юни . В тази ситуация стана изгодно да се купува и втечнен газ но проблема с него е първо цената която ще се договори , второ количествата които са ограничени и трето как ще стигне до България . Та как ще се промени ситуацията за българския потребител е трудно да се каже . Всичко зависи как ще завърши газовата криза в европа . Но отказа от руския газ просто в знак на слугинаж на Америка означава че сами се вкарваме в тоя филм с много неизвестни за нищо в общи линии .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 11 Май 2022, 10:46

Don_Diego написа:Не съм икономист, финансов експерт или енергиен такъв ама някак си не мога да измисля как нещо идващо от другия край на света, в по-малки количества (сравнено с тия идващи по газопровод) ще е по-евтино :dunno:
Steen, помагай! :bowdown:

Другия момент с ценообразуването е кога американците са се минАли да продават на загуба? Те собствния си народ доят в момента, какво остава за малка държава дето не я знаят на картата къде е :mhihi:

Честито, колега. Току що те записаха в графа "русофили", за дето си изпозлваш мозъка! :lol:
За газа така е, ще бъде по-скъп ако е с танкери, и то в пъти... Истинския проблем, че дори теоретично САЩ не мога да покрият доставките на газ с кораби. Трябва хиляди танкери, няма как да стане просто...
Или! Хвърлям просто анти-ЕС пропаганда и газа с кораби ще е по-евтин?! Абе не е важно, дайте да помислим как може да разкажем играта на Русия, това е на дневен ред! :lol:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 11 Май 2022, 10:46

Grozdanoff написа:Аз съм много впечетлен от русофобската страст на някои хора, някои ако ще и клошари да станете не е проблем, стига на Русия да и е кофти от това :lol:
Дръжте си децата на студено щом падението на Русия Ви е най-важно...
Само че някои просто отказвате да си използвате мозъка, Русия има търговски взаИмоотношения с цяла Азия и Африка. Лицемерите от САЩ няма да престанат да купуват петрол и др. суровини от Русия. Само във вашите русофобски фантазии руснаците ще страдат от нашите санкции, това е жалкото... Нищо, вярваите си. От русофобските писания досега ми беше голяма трагедия, сега поне ми стана траги-комично :lol:

Спомням си ясно през зимата как една вечер вечерях и слушах Панорама (може и да беше в Референдум) и Копейкин твърдеше, че 90% kletiq български народ топли децата си на ток. Лъжец ли го наричаш? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 11 Май 2022, 11:01

Колко ли трябва да си проЗт, глупав, наивен, малоумен, бавноразвиващ се, импотентен, кьорав, латентен хомосексуалист, насилван от вуйчо си, обект на блудствени действия от страна на бригада строители от Анадола, с мозък гоялм колкото главичката на клитора на Курнела и недоносен в третия месец, та да си фен на Копейкин. И друго много ми е интересно. Така или иначе Путя ще се спомине някой ден. По стара руска традиция следващият на неговото място ще го отрече тотално. Гледаме го всеки път в по-твърд или в по-мек вариант. Сегашните фенове на Путин ще си останат негови фенове или ще се преориентират по официалната позиция на тогава управляващата върхушка в Русия?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 11 Май 2022, 11:04

Отново оставам разочарован, надявах се на дебат с уважаемите рособофи и това да ме поставят на място, с тезата, че газа не е толкова важен, колкото на Русия да и е кофти.
Получих забележка за правописна грешка... :lol:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Май 2022, 11:08

Имам един братовчед супер фен на Копейкин. Тотално е изплискал легена :mhihi: Русия щяла да ни спаси от нещо си. И с такава ярост защитава Копейкин, че никой вече не иска дори да разговаря с него :mhihi: :mhihi: :mhihi: Нещо като бясно куче е станал.

В офиса също имаме двама колеги, също фенове на Копейкин. Ако кажеш нещо, което не им допада и се почват такива циркове, които и група жени в първи ден на цикъл не могат да направят. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Избягването на подобия на разговори със симпатизанти на Възраждане са полезни за вашето здраве :mhihi: :ok:
Последна промяна zAcK на 11 Май 2022, 11:10, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Май 2022, 11:09

Евтин, газ и щатите - няма как и трите едновременно. :mhihi: Може да си избирате само две от опциите :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 11 Май 2022, 11:11

ukelichko написа: Сегашните фенове на Путин ще си останат негови фенове или ще се преориентират по официалната позиция на тогава управляващата върхушка в Русия?

Тук незнам има ли реални фенове на Путин или някакви оригинални русофили изобщо. Аз дори не говоря руски език, просто в тази тема ако поставиш на първо място своите интереси пред ЕС/краварските и биваш наречен: русофил, путинофил и подобни глупости. Ако кажеш, че НАТО са виновни за тази война, автоматично те правят на някакъв модерен болшевик едва ли не... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Май 2022, 11:11

Grozdanoff написа:
///M Power написа:
Grozdanoff написа:Защото моя е приоритет е аз и семейството ми да сме добре, а не на Русия да и зле... Затова! Тази зима, когато сме на студено, на вас все пак ще Ви е малко по-топло, защото медиите ще Ви убедят, че едва ли не руснаците страдат от това, истината че просто ние ще си бъдем на студено, на тях няма да им се промени живота финансово...

Почти съм сигурен че щеше да си по-добре, ако Русия си беше решила проблемите с Украйна без война.

Почти съм сигурен, че си прав, но тази "случайна руска агресия" е планирана от САЩ от 2014г и нямаше как да не се случи... Почти сигурен съм също, че ако нашата управа не бяха подлоги на краварите, също щяхме да сме по-добре. Защо ми се струва, че предстой да разберем дали е дали е било по-добре да сме с краварите, след година или две...

САЩ са планирали анексирането на Крим 2014г.? Нашите винаги ще са подлоги на някой, и не мисля че ако бяха на Путин щеше да ни е по-добре.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 11 Май 2022, 11:13

hell's angel написа:Евтин, газ и щатите - няма как и трите едновременно. :mhihi: Може да си избирате само две от опциите :mrgreen:

Просперираща страна и страна в сферата на Русия -няма как да стане. Може само едно от двете. Като трябва да се има предвид, че една страна ако не е в сферта на Русия, това не я прави автоматично просперираща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 11 Май 2022, 11:20

:!: Всичко което се случва е трябвало да се случи, а тези които го предизвикаха вече официално си го признават, ако все още има някой някакви съмнения каквото и да си пишем тук: https://t.me/SolovievLive/106159

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Май 2022, 11:25

Според вас американците трябва да почнат да се извиняват, че разузнаването им работи :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата