Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Войната започна ...

Мнение от Моджо » 01 Май 2022, 21:03

Знам и пак не е толкова.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Май 2022, 21:15

Може да не е толкова, аз се отоплявам на друго (100% поскъпване от миналата година), но елементарна справка в гулъл излиза това
Тройни сметки за газ през декември 2021 г. в сравнение с декември 2020 г. изправиха на нокти абонатите на „Аресгаз“ ЕООД в Благоевград. Бивш общински съветник в областния център на Пиринско публикува на страницата си в социалната мрежа сметка от 652,90 лв. с гневния коментар: „Сметката ни за газ за декември е „Дай ми, мале, тенката пушка“. Предишния декември за отопление на същия апартамент от 120 кв.м и същото потребление семейството му платило 248,68 лв., а сега близо тройно повече

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Май 2022, 21:23

Това пак от плявата ли го четете. Не мога да ви помогна, сори.
Между другото в цената на газта за бита, въпросната коментирана цена е само 1 компонента от общо към 5.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 01 Май 2022, 21:49

Моджо написа:Това пак от плявата ли го четете. Не мога да ви помогна, сори.
Между другото в цената на газта за бита, въпросната коментирана цена е само 1 компонента от общо към 5.

Компонентите са 5, но 4 не са променяни.
Цената на газа за март 2021г е била 34,37 лв/MW с ддс, а март 2022 - 136,48 лв/MW с ДДС, за 2023 отиваме на над 200 лв/MW

Моджо написа:Знам и пак не е толкова.

Ще погледнеш сметките на твоите клиенти или да ти приложа моите фактури.
Последна промяна STEVAL на 01 Май 2022, 21:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 01 Май 2022, 21:51

Е.Димитров написа:Пише, че са 140к домакинства, по поне 3 ма човека прави близо половин милион човека.
Нищо работа, една шепа хора.
Даже не си заслужава да се мислят.

По повод банването.
Изключително точно описание на колегите @ vladobate и @ ivoaudi.
Обиди от петролнезнамсикво и то в почти всяко негово мнение.
Мурзилки, пунезнам си какво, агресивна риторика.
Онзи другият "бизнесмен" и той арогантен.
Това, което мен ме учуди е и пешеходеца, който имаше точни и балансирани мнения, се превърна в някакъв рупор на останалите с агресивната риторика.
Нямам представа, защо така се получава изключително агресивна риторика и то в защитниците на едната теза.
Да не обяснявам отново, че тези, дето изразяваме различно мнение от първите, никой не е защитник на войната, по-скоро мненията са продиктувани в посока защо се случват тези неща, които първите удобно забравят първопричината.
Поне аз не съм прочел едно мнение за заклеймяване жертвите в онези области, заради които станаха последваните събития.
Дори не прочетох едно мнение от първите по повод украинските "бежанци" в България, които си позволяват драскане по стените на паметници, замяна на национални флагове и символи с украински флаг и символи.
Да не говорим за преименуване на улици в България, което вече е тотален слугинаж и гъзолиз.

,Явно както в Украйна,чужди сили дърпат конците,така и тука.
Хората които пишеха смислени неща и истински се баннват,остава такива семкаджии като Ексклузива.
Недейте така колеги.
А войната лека полека се разплита,и ще видите Червенски как ще се скрие в миша дупка,а украинския народ ще плаща дългове за оръжие. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Май 2022, 21:54

Щом държиш ще ги погледна. Не че не съм ги гледал.
Има значение и към кое дружество си. А компенсациите да ги слагам ли в сметката. Фактурите ги не ща, дай ми мегаватите.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Май 2022, 22:02

Е.Димитров написа:Даже не си заслужава да се мислят.

8% от населението (според твоите сметки, които идея си нямам колко са вярни) не може да определят стратегически решения да държавата, да. Точно така. В общество живеем, не в родово-общинен строй. Освен това, в крайна сметка се предвидиха и компенсации.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Май 2022, 22:08

Приказката за баба знае 2 и 200...знаете я. Изкарал съм 4 зими без никакво отопление, само ел. възглавница и конвектор за не повече от час на ден в 1 стая само. И не съм мрънкял и държавата да ми е била виновна. При това работех през това време.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 01 Май 2022, 22:11

Моджо написа:Щом държиш ще ги погледна. Не че не съм ги гледал.
Има значение и към кое дружество си. А компенсациите да ги слагам ли в сметката. Фактурите ги не ща, дай ми мегаватите.

4,6МW на месец. Компенсациите минаха и заминаха, да свалиха сметките с двайсетина процента

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Май 2022, 22:13

Съпостави ги де. Дай 12.2021 и 12.2022. 4.6 мв е бая. Или е голяма площ или си неефективен. Компенсациите не са минали щото и за април ще има. При тон пелети на месец не мрънкям, че от 350 са станали 600. Взимам мерки)
Последна промяна Моджо на 01 Май 2022, 22:16, променена общо 1 път
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 01 Май 2022, 22:16

steeN написа:
Е.Димитров написа:Даже не си заслужава да се мислят.

8% от населението (според твоите сметки, които идея си нямам колко са вярни) не може да определят стратегически решения да държавата, да. Точно така. В общество живеем, не в родово-общинен строй. Освен това, в крайна сметка се предвидиха и компенсации.

Прав си, даже сте и по-малко, но се опитвате да се налагате

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 01 Май 2022, 22:17

Моджо написа:Съпостави ги де. Дай 12.2021 и 12.2022. 4.6 мв е бая. Или е голяма площ или си неефективен. Компенсациите не са минали щото и за април ще има. При тон пелети на месец не мрънкям, че от 350 са станали 600. Взимам мерки)

Няма смисъл да продължаваме в тази тема, но следя онази твоята за изолациите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Май 2022, 22:32

STEVAL написа:Прав си, даже сте и по-малко, но се опитвате да се налагате

Дори не съм гласувал в последните 3. Но ти определено живееш в някакъв абсурден балон ако си мислиш, че ситуацията е такава в момента.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Май 2022, 22:35

Кой тогава разходва 3.5 милиарда кубика газ годишно ? 100 к домакинства ? :nono:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Май 2022, 22:38

Е.Димитров написа:Бих добавил, понеже сме доста ерудиран форум за по-пораснали момчета и момичета, да прави по граматично изобразяване на своето мнение.

Граматично, по-граматично, най-граматично... :mhihi:
Голям ерудит, голямо чудо :mhihi:

П.п.: Тая тема стнала много забавна откакто ме няма :mhihi:
Стийн-а си прави гаргара, някой отнася банана и най-големите мъже на форума ореваха орталъка :mhihi:
Айде по-мъжката го приемете де, не са ли ви научили в казармата :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата