антирадар, цивилни патрулки, какво правим?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: антирадар, цивилни патрулки, какво правим?

Мнение от Jordana » 25 Апр 2022, 15:14

Той не е куц закона по отношение на тия неща а куцо се прилага избирателно подмолно и лобистки . Щото сещате се че няма такъв закон който да повелява колко точно е скороста на цариградско или на друг път където и да е . Има от до и правилник според зависи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 25 Апр 2022, 15:55

bum_bum написа:
TheDriver написа:Пичове дайте да не се оправдаваме със знаците и с ограниченията в населени места.

Не е въпросът да се оправдаваме, а като искаме да сме като нормалните хора в нормалните страни да бъдем нормални във всичко. Не може само с тоягата.

Мнението ми беше в друга посока.

Аз превишавам скоростта и карам бързо(вече много рядко, но го правя).
Подкрепям контрамерките и ги ползвам, но държа да има някакъв код на поведение. Ако щеш съобразен с най-добрите примери от стрийт рейсинг културата по света.

Ползваш контрамерки, за да караш по магистралата в сряда вечер - за мен си ОК.
Ползваш контрамерки, за да караш бързо в трафика в неделя вечер - за мен си глупак и заплаха.
Ползваш контрамерки, за да се изкефиш в планинския проход - за мен си ОК.
Ползваш контрамерки, за да прелиташ през селата на подбалканския - за мен си глупак и заплаха. :dunno:

С част от написаните от теб неща съм съгласен с други не. И аз правя някакви опити да променя нещата. Но като цяло съм настроен нихилистично и не мисля че имаме шанс да променим нещо при настоящото ниво на образование и обществена култура.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Апр 2022, 16:30

Въобще наименованието образование и култура трябва да бъде задраскано от българският речник само при вида на министъра отговарящ за него в тази държава.
Ама айде темата не е за това.
Всички мерки и теглилки в закона за движение са направени единствено и само с цел пълнене на хазната.
Освен тези мерки щото ни бяха малко се наложиха и тол таксите.
Освен тези такси гражданската отиде на майната си без реално да добави и 5ст повече стойност към това което е.
Освен тези такси имаме и фиктивни прегледи на които завишихме цената единствено и само с цел да покажем пред гейропа,че нещо уж се прави и да усвоим още пари.
На всички с акъл в краварската част на нашето местообитание е ясно,че ние бълваме само и единствено евтина работна ръка,но за сметка на това обираме нискокачествените и вече амортизирани стоки които там не вървят,но за сметка на това ги плащаме на цени далеч над техните.
Е така са нещата.
И в комбинация с простия народ като цяло имаме толкова смъртност по-пътищата въпреки колосалните уж мерки дето всеки ден ни репресират не да караме по-правилно,а да ни ровят във скъсаният и без друго джоб.
Честно казано активно се замислям тръгне ли някой малко по-читав да учредява партия да се набутвам и аз там вече уж да променям нещо,но живота ме е научил,че всичко което зависи от някой друг му се евава мамата та май накрая и аз ще съм си партия как е тръгнало. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Апр 2022, 18:13

Моджо написа:Само велосипедист не ме е изпреварвал все още.

Не сме се засекли :mhihi:

TheDriver написа:С част от написаните от теб неща съм съгласен с други не. И аз правя някакви опити да променя нещата. Но като цяло съм настроен нихилистично и не мисля че имаме шанс да променим нещо при настоящото ниво на образование и обществена култура.

Няма какво да бъде променено. Държавата иска единствено и само пари от нас и на никой, ама на абсолютно никой горе не му пука колко хора ще умрат тая година по пътищата, от замърсяване, от токсична храна, от липса на адекватна болнична помощ или каквото и да е било друго.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Апр 2022, 18:52

Малки са глобите и затова всеки прави каквото си иска. Вместо да намаляват максималните скоростти, може просто да се премине към нулев толеранс спрямо нарушителите. 140 макс, но при 141 глоба. Забрана на антирадари и всякакви подобни играчки. Тотална забрана и всичко ще се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Апр 2022, 19:08

Малки спрямо кое? То и горивото ни е най-евтино от цяла Европа, но презчислено през доходите казват, че е все едно немците да го плащат на 8 евра литъра. И това го смятат те, не някой тук.

Та ако преизчислиш глобите нищо чудно да видиш, че глобата за 20км над ограничението тук е равносилна на това ти да платиш 2-3000 долара примерно за същото нарушение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 25 Апр 2022, 19:58

BMW_POWER написа:Забрана на антирадари и всякакви подобни играчки. Тотална забрана и всичко ще се оправи.

Т'ва звучи все едно чета в БГ мама или някой изчаткал пенсионер, дето всичко знае как трябва да се случи...

Джамърите и сега са забранени, на практика обаче хващането им е толкова трудно и неуспешно, че е на практика е почти невъзможно.
Радар детекторите не са забранени, но и не вършат работа...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Апр 2022, 20:02

Ама то тия с анти-радарите да са проблема, сигурно са 1 на 1000 шофьори, максимум и то. А колко от тях правят катастрофи кой знае. Обикновено(без да ги защитавам)това са нарушители с повече от две мозъчни клетки в главата и не натискат във всяко едно село или булевард както някои си мислят, понеже не ги ловят камерите. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Апр 2022, 21:17

bum_bum написа:Малки спрямо кое? То и горивото ни е най-евтино от цяла Европа, но презчислено през доходите казват, че е все едно немците да го плащат на 8 евра литъра. И това го смятат те, не някой тук.

Та ако преизчислиш глобите нищо чудно да видиш, че глобата за 20км над ограничението тук е равносилна на това ти да платиш 2-3000 долара примерно за същото нарушение.

То ако преизчислиш и една Q5-ица идва колкото Ферари, ама ги карат. Щом не ги е страх от глобите, значи могат да си го позволят. Във Франция при превишение +50км и ти взимат книжката на място. И тук е така. А в града при +40км/ч. И масово камери и знаци 30-40км/ч.
Карайте според парите си :dunno:

Ако намалят максималната скорост с 10 или 20км/ч по магистралата, с колко ще се увеличи времето, за което стигаш до Слънчака? Колко народ трябва да се изтрепе, за да му светне на някой лампата?

Въпросът в заглавието има елементарен отговор. Спазвайте правилата и ядове няма. Упс, забравих, те правилата са за ония, ...., :OT:
Последна промяна BMW_POWER на 25 Апр 2022, 21:17, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: F10 M550D

Мнение от Ppetkow » 25 Апр 2022, 21:17

"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Апр 2022, 21:26

Ppetkow написа:"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си разумно и с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.

Имам впредвид тотална забрана на антирадарите. Странно ни е мисленето. Всеки иска навсякъде да му е чисто и оправено. Нали? Ама първо трябва да си изчистиш твоята къщичка. Икономическата и вътрешната политика нямат нищо общо. Виж как гърбят на пътя в чужбина. Пак ще дам Франция за пример, защото понякога гледам видеа, как работи полицията им. 110км ограничение и събират чували с пари. Дебнат от хеликоптери и такива, дето задминават отдясно горят жестоко. На Макчу Пикчу у царевицата си и само ти казват "Обади се на някой, да ти прибере колата". Оправяй се, проблемът си е твой.

Правилата важат за всички. Проблемът е в прилагането им.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Апр 2022, 21:28

Ppetkow написа:"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.

Той правила на чака.
Начакал се е...и сега живее в комунизма оттатък големия гьол.
Та затова ги плещи тия работи.
Погледа на място има отрезвяващ ефект по въпроса.
Сблъсъка с институциите също.
Тогава вече почваш да обръщаш внимание на цялата картинка,а не като колегата дето ми обясняваше как проблеми е нямало,а аз съм бил писал,че ще си и си ева мамата през изминалата зима.
Та така.За едни сватба,а за други брадва...ма ние на сватби не ходим...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 25 Апр 2022, 21:30

BMW_POWER написа:Имам впредвид тотална забрана на антирадарите.

Отново, на кое Ти му викаш антирадар?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Апр 2022, 21:40

grkv написа:
BMW_POWER написа:Имам впредвид тотална забрана на антирадарите.

Отново, на кое Ти му викаш антирадар?

Тази игра я играя с ненормалната ми мениджърка всеки ден.

Моля те :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Апр 2022, 22:03

съсипахте темата за антирадарите и глобите :D "сефте"
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата