Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Море 2022г.?!...
И да спазваш, зависи от хепатита. То като вземеш нещо за ядене или дори да разглеждаш сувенир...не е ясно ясно ли е какво се случва.
Внимателно с храната, че. аз години наред се боря с едни бактерии дето ги няма по наще ширини, а не знам от къде точно съм ги хванал.Че си е брало майката послем. 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
А в хотела може ли да се смята за 100% безопасно 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
по безопасно е отколкото на улицата и разни дупки със сигурност.
По такива страни няма 100% безопасност
По такива страни няма 100% безопасност
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Jordana написа:Колежката се върна лани от Египет с хепатит. Ама не съм я питал какво е правила да го пипне де
Болеста на мръсните ръце , не е нужно да е правила нещо . Просто не е спазвала хигиенни мерки като за място с огнище на хепатит.
Болестта на мръсните ръце хваща, ако ти не си миеш ръцете ИЛИ ако този, който ти е пипал храната не си е мил ръцете след ходене по голяма нужда. Също хепатит А е много устойчив във водна среда и често се разпространява във водоизточници. Затова не е достатъчно само да си миеш ръцете и да ползваш мокри кърпички. Също голямото му разпространение става и благодарение на пари кеш.
По време на една вълна от Хепатит А в Стара Загора през 2010-11-та някъде, когато няколко приятели и познати се разболяха, четох доста за хепатита и оттогава спрях да ям дюнери и подобни. Разказите за мъжкото инфекциозно отделение в СЗ бяха като от зоната на здрача. Оттогава винаги гледам да не взимам храна от места, където същия, който ти я пипа, после бара парите. Усетих се, че на хлебарницата, където купувам хляб каката взима хляба с ръце и го опакова и после със същите ръце оправя парите. Така на всеки клиент по цял ден. Един ден същото се случи с един бездомник пред мен на опашката, който намирисваше от метри и не стъпих никога повече там. Има доста обекти в България, които ако ХЕИ влезне, трябва директно да ги затваря. Може на някого да му се струва прекалено, но както каза колегата по-горе има и разни бактерии, които не можеш ги изгони и само проблеми до края на живота. Никога не бих стъпил доброволно в страни като Египет и Индия, колкото да ме убеждават в "чистотата" на хотелите. Просто в местното население я няма концепцията за хигиена и няма как да очакваш всичко да се спазва.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Болестта на мръсните ръце хваща, ако ти не си миеш ръцете ИЛИ ако този, който ти е пипал храната не си е мил ръцете след ходене по голяма нужда.
То за там където говорим традиционно си мият гъзовете с пръсти после дали си мият ръцете не е много сигурно. Така че може и от дръжка на врата или копче на асансьора да пипнеш заразата ако не миеш кунките . Няма друго спасение , миеш кунките преди ядене и не си пипаш "ушите" с мръсни рЪци . Плодовете се дезинфекцират с хлорен разтвор , храната термично обработена а водата само бутилирана или преварена .
С туристите постоянно има инциденти с опасни инфекции , особено Индия има фрапиращи случаи на редки патогени пренесени в европа за които дори няма антибиотици щото са силно резистентни щамове . Случая със пренасянето в Европа на пилешкия грип е доста показателен тъй като е открита жената която го пренася в европа . Заразява се на азиатски пазар където колят птицитие пред клиента от капка кръв която попада в окото .
Последна промяна Jordana на 25 Апр 2022, 12:00, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това с парите и храната е голям проблем на повечето места. На пръв поглед може да си кажеш какво толкова ,но реално си е проблем и напълно незаконно, а е масова практика в такива обекти.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
и по нашето море е яко вирус WC му викат. Всеки втори е посран, някои до болници стигат... нищо, че не е като Индия и Египет
Jordana написа:Болестта на мръсните ръце хваща, ако ти не си миеш ръцете ИЛИ ако този, който ти е пипал храната не си е мил ръцете след ходене по голяма нужда.
То за там където говорим традиционно си мият гъзовете с пръсти после дали си мият ръцете не е много сигурно. Така че може и от дръжка на врата или копче на асансьора да пипнеш заразата ако не миеш кунките . Няма друго спасение , миеш кунките преди ядене и не си пипаш "ушите" с мръсни рЪци . Плодовете се дезинфекцират с хлорен разтвор , храната термично обработена а водата само бутилирана или преварена .
С туристите постоянно има инциденти с опасни инфекции , особено Индия има фрапиращи случаи на редки патогени пренесени в европа за които дори няма антибиотици щото са силно резистентни щамове . Случая със пренасянето в Европа на пилешкия грип е доста показателен тъй като е открита жената която го пренася в европа . Заразява се на азиатски пазар където колят птицитие пред клиента от капка кръв която попада в окото .
Аз както казах така и не разбрах от къде съм хванал моите буби и чист късмет,че преди година и нещо попаднах на лекар който да ме тества. и открие какво ми е след като вече имах правени 2 гастро и колоноскопии и какви ли не кръвни и т.н.тестове. Оказа се че имам клостидиум дефициле.
На пръв поглед не особенно тегава бактерия ще си кажете ако прочете зс нея която обаче е корава на гад и не мре почти от нищо.
В България лекарства за нея дори да ви изпишат рецепта няма.
Единственият вариант е да лежите в болница и болницата да ги изиска от вносителя които да се надявате да има подходящиятантибиотик в момента.
Аз си внесох от вън ама...на една 10та от цената тук.
И до ден днешен се боря с последствията нанесени от гадовете, а и имам от препарата за още един курс.
Онзи ден си правих ново изследване да видя как е положението, но за момента гадовете са под минимума за лечение.
Не е да ги няма обаче.

Та мийте ръце и се кръстете да не ви лови щото сигурност нвма никъде.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
На мен ми се струва малко прекалено човек сам да се спира да види света, само защото хигиената някъде е кофти. Не съдя никого, но мисля че ако имаш нормални хигиенни навици останалото е на късмет.
Все пак не бих ял онея ташаци и дробове за които бум бум разправя. Що се отнася до хигиената в хотела в Египет, съм абсолютно убеден, че е същата, като тази на нашето черноморие, пък и на гръцкото. И всеки си бара та*аците и си чеше гъза с другата ръка, после ти казва здрасти и ти пипа хляба.
И само да кажа: без значение къде, вода винаги само бутилирана. Дори и тука.
Все пак не бих ял онея ташаци и дробове за които бум бум разправя. Що се отнася до хигиената в хотела в Египет, съм абсолютно убеден, че е същата, като тази на нашето черноморие, пък и на гръцкото. И всеки си бара та*аците и си чеше гъза с другата ръка, после ти казва здрасти и ти пипа хляба.
И само да кажа: без значение къде, вода винаги само бутилирана. Дори и тука.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има доста дати за лятото София-Крит-София като тотала е 40-45 евро общо на човек-без схеми и намаления, три полета на седмица с Раян и 1 с Уиз.
Аз съм ходил 3 пъти, но днес си взех пак като ги видях, все пак плажовете са страхотни.
Аз съм ходил 3 пъти, но днес си взех пак като ги видях, все пак плажовете са страхотни.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Точно вчера коментирахме с приятели за Крит и това е една от дестинациите тази година. За 3 дни в стария Созопол похарчих за ядене пари колкото за 3 дни на езерото Гарда... нашето море това лято ще е само за елита. 

Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За мен проблема не е само в цените, а и в това което се предлага за ядене.
Всичко мога да понеса, евтино и хубаво, евтино и лошо, скъпо и хубаво, ама скъпо и лошо някак си не..а това е масово вече у нас. Мита как по кръчмите е евтино отдавна е в коша.
Всичко мога да понеса, евтино и хубаво, евтино и лошо, скъпо и хубаво, ама скъпо и лошо някак си не..а това е масово вече у нас. Мита как по кръчмите е евтино отдавна е в коша.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Скъпо и лошо е специалитет на елита от кореняци и местни мутри, които държат кръчми по нашите курорти.
Never mistake motion for action...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
alekangg написа:Има доста дати за лятото София-Крит-София като тотала е 40-45 евро общо на човек-без схеми и намаления, три полета на седмица с Раян и 1 с Уиз.
Дай жокер за хотели и цени (ориентировъчно), че туко-що пуснах мухата на жената след като ти видях поста.