антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Модератор: Общи модератори
Re: антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Don_Diego написа:@grkv - Как го смяташ? Всяка подмината патрулка ли влиза в графата, че е спестена глоба?![]()
Смятам го на платени глоби.
2х на Хемус - 140-150 при 90
2х на Тракия - горе-долу същото
Разни междуградски хранилки тип 90 на 60 също няколко.
Аз правя по 35-40к км на година като определено не съм тръгнал да раздавам газ, просто си се возя и ме изненадват с кажи-речи ограничението и ме стрелят...
Няколко пъти ми се случва Уейза да ме предаде... има патрулка но не пищи, спрял е незнайно защо навигация и само стои и чака, телефона е загубил нет за секунда и уейза се чуди какво да прави докато не го ''събудиш'' и сяк'ви други глупости.
Може и аз да съм смотан и да блея по пътя, ама ми идва малко натоварващо да се чудя след всеки завой дали някой не се крие зад храста. Също толкова натоварващо ми е и да бия спирачки и да се влача с 60 когато няма трафик и просто си карам... съответно си и плащам.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
grkv написа:Няколко пъти ми се случва Уейза да ме предаде... има патрулка но не пищи, спрял е незнайно защо навигация и само стои и чака, телефона е загубил нет за секунда и уейза се чуди какво да прави докато не го ''събудиш'' и сяк'ви други глупости.
Преди карах с Waze пуснат на телефона и ми съобщаваше през Bluetooth-a на колата. В един момент, може би след като смених телефона или след софтуерен ъпдейт и приложението започна да заспива след време. Решението е телефона да ти е включен постоянно за да не спира. Или най-добрия за мен вариант Apple CarPlay / AndroidAuto. Така си го позлвам през дисплея на колата и ги виждам много от далече.
Ето ви държавата колко и дреме за войната по пътищата. От една година са спрени всички аварийни ремонти, поправяне на дупки, смяна на счупени мантинели и т.н.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/proverk ... hSYFITGFjo
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
grkv написа:Разни ... хранилки тип 90 на 60 също няколко. ...
От доста време карам по околовръстното и от известно време насам скожиха ограничение на места в локалното от 60км. Толкова години катастрофа в локалното не съм видял. Но решиха да ограничат скоростта поради някаква причина. Познай къде кесят ушевите от тогава насам с радарите?

А най-тъпото е, че слагат триногата на 20 метра от автокъща пред която винаги има паркирани коли върху тротоара и платното. Пешеходец не може да премине, ако не излезе на платното. Две коли една до друга не могат да преминат в локалното. Но геният ушев седи и снима с камерата да не би някой да мине с по-висока от 60км скорост в локалното.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
А защо просто не оставим хората които искат да карат с анти-радари да си карат с анти-радари и да се фокусираме върху проблемите за които Бум-Бум говори
Като да влезеш във веган форум и да им обясняваш, че месото е супер
Аз не виждам проблем в карането с анти-радари (не ползвам и никога не бих ползвал, даже уейз рядко ползвам, а имам карплей)
Малоумието което се шири надлъж и нашир е много по-пагубно от 100-200 човека които са си сложили анти-радари по 2-3 бона

Като да влезеш във веган форум и да им обясняваш, че месото е супер

Малоумието което се шири надлъж и нашир е много по-пагубно от 100-200 човека които са си сложили анти-радари по 2-3 бона

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:А най-тъпото е, че слагат триногата на 20 метра от автокъща пред която винаги има паркирани коли върху тротоара и платното. Пешеходец не може да премине, ако не излезе на платното. Две коли една до друга не могат да преминат в локалното. Но геният ушев седи и снима с камерата да не би някой да мине с по-висока от 60км скорост в локалното.
Само ще цитирам, че модераторите ще ми се карат, ако напиша какво мисля

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бас хващам че на всички списващи в тая тема глобите са им от хранилки . Места където са сложени неадекватни ограничения на прав път и има храсталаци да се критя ушевите в тях 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Ppetkow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: F10 M550D
Пичове, положението започва да става ма***та си е**ло... Току що ми връчиха 5 глоби за превишена скорост и всичките между 15 и 20км/ч отгоре. Само за едната се сещам - бяха се скрили точно преди табелата на края на селото. То се падаше на една пряка зад една кофа и ги видях ама баш накрая докато бяхме на едно равнище... Други 2 градско с по 15 км/ч отгоре и другите две пак по села някъде скрити където и куче не минава. Де*а скапаните хранилки. Не радари ами ако трябва сателит ще закача отгоре на колата да ги лови от километри. Пътищата са ужас, отворили са се огромни кратери на места, където са предпоставки за сериозни ПТП-а, а какво правим??? Дремем по храстите на хранилки. Има места където може да се кара с над 100 - знак за 30, а където трябва да има знаци за 30 - няма ги. Опасност за остър завой- няма знак. Само за скапаните хранилки има знаци. Е за това те като се измекяри и ние така. Каквато ни системата - ние трябва да отговаряме по същия начин, за да оцеляваме. 
ПС: Сега видях коментара над моя...
Не знам кога ще ми кипне - ще сляза и ще хвърля камерата набързо в багажника и после да ме хванат с астричката

ПС: Сега видях коментара над моя...

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Наскоро имаше случай, ушевите слагаха подвижен знак 10км/ч в Прохода на републиката
и снимат ли снимат говн.рите

Пичове дайте да не се оправдаваме със знаците и с ограниченията в населени места.
В Западна България по основните направления има точно две лошо поставени ограничения - временното 90/70 след Мотела на Ихтиман, посока Пловдив след което кибичат и едно 90 на изкачването преди Траянови врата пак на Тракия.
Евентуално мога да приема и ограниченията в най-новата отсечка на Струма преди Благоевград, но там причината е правна и е нормално никой да не си слага главата в торбата.
В повечето населени места 50 е прекалено бързо. 75км/ч ако не са по някакви булеварди из големите градове също са ужасно много.
Това, че главния път минава през някое забутано село не ни дава право да поставяме на риск живота на тия хорица.
Донякъде мога да приема игнориране на ограничения и контрамерки срещу 60 в отсечки като Пазарджик-Пловдив или Пловдив-Карлово. Но селата и градовете не са мястото да се кара бързо.
В Западна България по основните направления има точно две лошо поставени ограничения - временното 90/70 след Мотела на Ихтиман, посока Пловдив след което кибичат и едно 90 на изкачването преди Траянови врата пак на Тракия.
Евентуално мога да приема и ограниченията в най-новата отсечка на Струма преди Благоевград, но там причината е правна и е нормално никой да не си слага главата в торбата.
В повечето населени места 50 е прекалено бързо. 75км/ч ако не са по някакви булеварди из големите градове също са ужасно много.
Това, че главния път минава през някое забутано село не ни дава право да поставяме на риск живота на тия хорица.
Донякъде мога да приема игнориране на ограничения и контрамерки срещу 60 в отсечки като Пазарджик-Пловдив или Пловдив-Карлово. Но селата и градовете не са мястото да се кара бързо.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
barty написа:Наскоро имаше случай, ушевите слагаха подвижен знак 10км/ч в Прохода на републиката![]()
Е те там защо казваха, че не снимали на това 10, ами просто да спирали колите по-лесно за някакви мащабни проверки покрай бежанци и т.н. нелегални истории? Не знам камера да е слагана к да е получил някой снимка, ама няма да се учудя.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Те оправданията в тия теми се повтарят до изтъркване, но това е ново и не го бях чувал - човека му било натоварващо да следи знаците. Дет са вика мързи го да живее направо едва ли не 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Top Gun Maverick написа:barty написа:Наскоро имаше случай, ушевите слагаха подвижен знак 10км/ч в Прохода на републиката![]()
Е те там защо казваха, че не снимали на това 10, ами просто да спирали колите по-лесно за някакви мащабни проверки покрай бежанци и т.н. нелегални истории? Не знам камера да е слагана к да е получил някой снимка, ама няма да се учудя.
Слагаха, слагаха я скапаната камера. На 10км/ч. Минеш с 45 щото е права отсечка и хоп 300лв.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сега писах на един мой човек, който много често минава от там. Казва, че не я е виждал на живо на това 10, но пък по тв имало репортаж, че са я слагали на това скапано ограничение и като се замисля преди време май бяха давали наистина по тв. За мен на този участък точно това ако не е хранилка, не знам какво тогава е.
In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
https://www.google.com/maps/place/Benvi ... 28.0161327
Това е една от култовите хранилки по пътя Варна златни пясъци . Ограничението е 60 и застават в дясно на отбивката точно скрити и като минеш тоя големия бор чак тогава се виждат .
Това е една от култовите хранилки по пътя Варна златни пясъци . Ограничението е 60 и застават в дясно на отбивката точно скрити и като минеш тоя големия бор чак тогава се виждат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TheDriver написа:Пичове дайте да не се оправдаваме със знаците и с ограниченията в населени места.
Не е въпросът да се оправдаваме, а като искаме да сме като нормалните хора в нормалните страни да бъдем нормални във всичко. Не може само с тоягата.
Дадох горе пример. Следят за ограничението в локалното, но никой не забелязва колите създаващи далеч по-голяма предпоставка за ПТП.
На околовръстното преди седмици се запалила кола. Кухите седят редовно на 20 метра от там под моста. А вече месец останки, пластмаси, стъкла и т.н. са им под носа и на никой не му идва на ум да вземе да ги събере.
Мога да кажа и на прима виста поне 5 места в София на които от месеци има паднали на земята пътни знаци. Кой ударен, кой просто се гътнал. Дали от там полицай не минава с месеци?
По тангентата нон стоп минават полицаи. А колко гуми от камион има зарязани просто така в аварийната? Защо на никой от тези, които трябва да осигурят безопасност на пътя не му светка нещо?
Защо не се заговори вече за гладкия асфалт при който спирачния път е далеч над декларирания от производителите и на автомобили и на гуми?
Защо не се заговори за състоянието на пътната мрежа, което съсипва автомобилите, а в най-бедната страна в ЕС ежемесечните ремонти не са по силите на всеки.
Защо не се заговори за качеството на горивата, което освен, че скапва двигателя влияе и на екологията?
И в същото време пишат, че контролът на движението струвал два пъти повече от генерираните приходи от глоби.
От една страна явно на глобите се гледа като бизнес и сега ще натиснат яко за приходи от там.
От друга контролът на безопасността се свежда само до това да се следи за ограниченията на скоростта. На никой и през ум не му минава, че има и десетки други предпоставки.
Ако погледнем назад в годините колко пъти са се увеличили глобите? Колко пъти повече камери, радари и лидари се ползват?
А колко пъти са намалели жертвите на ПТП? Дали се действа в правилна посока?