Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Войната започна ...
Е.Димитров написа:Petrolhead написа:Е.Димитров написа:Petrolhead написа:Ала-бала.
Има един агресор.
Няма невинен руснак.
Тези руснаци, които имат нещо в главата, знаят че са виновни и че нямат оправдание.
А за жертвите в Домбас?
Въпроса ми е риторичен разбира се, ти не си в състояние да отговориш на какъвто и да е въпрос.
Просто си направи тема "Помощ за Украйна" и там пиши мислите си.
Пределно ясни са ми подобни на теб хора, които нищо не правят!
Ама нищо, нито помагат на сънародниците си, нито искат да помагат но само квичат по форуми и фейсбук, все едно това по някаъв начин ще обезпечи безполезността им.
Как беше..."Форумни нинджи"
ДоНбас, другарю
И поредният ми психологически профил. Цялата ми личност е отворена книга за чичовците спрели в 5-6 клас
Не съм ти никакъв "другар".
И освен това не си никак важен, интересен или да блестиш с нещо, че някой да се съсредоточава да ти прави профил.
Както винаги, мнението ти е несъществено, безполезно (както се оказва и помощта ти за сънародниците ти в Украйна) и не по темата!...момченце.
И по-добре спри да пишеш, че всяка твоя дума е удар по Украйна, не обратното. (Знам, знам, няма да разбереш за какво става въпрос)
Вий за мене сте другар.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Е.Димитров написа:Да почнем от там, че темата е "Войната започна..."
Обсъждаме военни стратегии, евентуално оръжия и като цяло сме странични наблюдатели.
Крайните мразители според мен нямат място в темата.
Повече от ясно е (пак според мен) , че НЯМА човек в тази тема или този форум, който да иска тази война, да я подкрепя и тн.
Ясно е, че Русия няма място на територията на Украйна...както е ясно, че и САЩ нямат място в чужди държави, включително и в Европа.
Тези две неща са основни!
Тънката разлика е, че САЩ и НАТО са желани и поканени в тези страни, дори са чакали години за това членство в НАТО, докато русия не е канена и желана НИКЪДЕ!
FaceOff написа:
Тънката разлика е, че САЩ и НАТО са желани и поканени в тези страни, дори са чакали години за това членство в НАТО, докато русия не е канена и желана НИКЪДЕ!
Колега, би ли бил така добър да ми припомниш, кога е провеждан референдум за влизане в НАТО? Знаеш как е. 50% + 1 и всичко е ясно. Аз не помня такива неща. А и не съм чувал някъде да е правен такъв. От друга страна си спомням, как няколко хиляди скачаха и крещяха пред Клинтън "USA, SOS!". Та какво ни помогна USA За последните 22 години? Усилиха ни армията, подсилиха икономиката, свалиха визите, отвориха си работния пазар....
Дай някакъв пример в подкрепа на думите си

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Лицемерните кравари освен, че не нейната визите за нас, поставяха все по-неизпълними условия. След като изпълнихме абсолютно всичко по сигурността и нямаше как данни спрат защото и отказите за визи паднаха под 10%-та(едно от условията)те го направиха, че трябва да паднат под 3%-та, което е пълен смях и пълна гавра! Понеже нито една държава в света ако сега и сложиш визи, няма да свали прага под 3%-та, дори тяхната майка Англия! Просто е неизпълнимо това защото от 100 човека все ще има някой, който с нещо да не им хареса, айде отказ, айде в статистиката и айде забравете махане. Не знам за пари ли го правят или просто за да си знаем мястото. Тези приказки, че се притеснявали от престъпност да нахлуела или имигрантска вълнанса ала-бала. Първо престъпниците са желани там когато са такива с пари, а имигрантска вълна от тук доказано няма как да има след толкова вече заживели там, а и те трябва за МеХико да мислят и тези под тях ако толкова ги вълнуваше. От друга страна слушаш лицемерните им изказвания колко важна е българската общност в Чикаго и как ще съдействат за махането на визите, това вече 20 години! 20 години човеко, не година, две. Смениха се не знам колко президенти и всички бюрократи покрай тях, които първи са почнали да ни лъжат безогледно и продължават да дрънкат едно и също. Разбира се в един момент ще трябва да ги махнат защото тая лъжа с изискванията не могат да я дрънкат постоянно. Оправдаваха се с Холандия, че не ни искала в Шенген, сега и с нея не могат. Цяла Европа им казва да махнат визите за България, а те още се правят на луди. Честно казано тия лицемери ей затова ми станаха противни, че държаха тия визи толкова време и не се знае кога въобще ще ги махнат. Преди това им вярвах поне малко, но виждайки как ти казват едно, а правят друго с най-любезния и лицемерен тон, ми стана ясно, че са си долни боклуци. Накрая и умрелите им самолети купихме(на хартия)и още се опъват. Нашите продажници това поне трябваше да използват за да махнат тия визи. Сега тоя на Украйна ми ревнал из нашия парламент как трябвало директно да теглим майната на Русия и да им дадем оръжия, които няма да им помогнат в крайна сметка, но поне да сме напсували Русия. Тука ми казвате някои хора как сме били длъжни да вземем страна защото сме били партньори. Е, партньорите не се ебават така и не трябва да се държат така подигравателно с нас. Нахакаха си базите и само ни лъжат за тия визи. Ако бяхме пълноправни партньори, можеше да помислим, ама на тоя етап оръжия на Украйна да праща Америка! Нали уж имат много и тонове, а Русия нямала нищо? Защо тогава САЩ не си прати техните застояли оръжия и да си раздвижи заводите? Да се оправят, дадохме им достатъчно, настаняваме бежанците в хотели за които някой плаща(кой ли?)Господ дава, ама в кошара не вкарва.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Политически емигрант ли си??? Дунава ли преплува, гръцката граница ли пресече, или свободно замина?BMW_POWER написа:FaceOff написа:
Колега, би ли бил така добър да ми припомниш, кога е провеждан референдум за влизане в НАТО? Знаеш как е. 50% + 1 и всичко е ясно. Аз не помня такива неща. А и не съм чувал някъде да е правен такъв. От друга страна си спомням, как няколко хиляди скачаха и крещяха пред Клинтън "USA, SOS!". Та какво ни помогна USA За последните 22 години? Усилиха ни армията, подсилиха икономиката, свалиха визите, отвориха си работния пазар....
Дай някакъв пример в подкрепа на думите си
Не знам което и да е правителство от влизането ни в НАТО да е повдигнало въпроса за излизането ни.. а както вероятно знаеш правителството се издига и гласува от парламента, а парламента се избира на избори..

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
FaceOff написа:Е.Димитров написа:...
САЩ и НАТО са самопоканени и винаги желани благодарение на тоталния PR, който си правят. Показват хубавата страна по медиите, но с пакета си върви и гадната и противна страна. Питай някой старозагорец как беше между 2004 и 2012 когато дишахме останките на стотиците хиляди негодни натовски боеприпаси, унищожавани ежедневно на полигон Змейово и Баритна мина. Никой не броеше тогава хилядите загинали от онкологични заболявания, които бяха станали като епидемия. Софиянци тази история я мислеха за мит и не им дремеше. Разбира се виновен стана ТЕЦа, който е на 40 км от града, а ежедневните гърмежи, които се чуваха ни казваха, че са някакви халюцинации и клевети.
А Русия никой не я иска, заради антирекламата, която и правят гореспоменатите медии, но пък всички се възползват от благата, която предлага, които не са хич малко. А Европа се опитваше хем да е на страната на НАТО и да плюе Русия, хем да цоца здраво неограничените ѝ ресурси. Разбира се и Русия хич не е цвете за мирисане и тя си показа наяве тъмните страни - 15 години затвор за показване на "другата" гледна точка няма как да е добро. Тук поне засега просто медиите не дават другата гледна точна, но все пак не се лежи в затвора ако я споделиш, засега.
В народа се оставя впечатлението, че ако едната страна е лоша, другата е добрата, а на практика добра май няма. Трябва да избираме между две злини. И зорът е да преценим коя е по-малката злина. А като ти предстои изборът да те разстрелят ли или да те обесят, какво да избереш? Дори и накрая почва да не ти пука като осъзнаеш, че ти даже не правиш избора, а го правят вместо теб.
Последна промяна NGneer4eto на 22 Апр 2022, 16:55, променена общо 2 пъти
FaceOff написа:Политически емигрант ли си??? Дунава ли преплува, гръцката граница ли пресече, или свободно замина?
Не знам което и да е правителство от влизането ни в НАТО да е повдигнало въпроса за излизането ни.. а както вероятно знаеш правителството се издига и гласува от парламента, а парламента се избира на избори..
Страхотен отговор, благодаря ти

Респект

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Много добре казано, само че в случая за САЩ е ресурсна/икономическа война, за Русия е битка за оцеляването й като една от малкото наистина самостоятелни държави. Украйна е теренът, ЕС са подгласни статисти, за съжаление ние сме потенциална част от разширението на фронта/ескалацията...NGneer4eto написа:FaceOff написа:Е.Димитров написа:...
САЩ и НАТО са самопоканени и винаги желани благодарение на тоталния PR, който си правят. Показват хубавата страна по медиите, но с пакета си върви и гадната и противна страна. Питай някой старозагорец как беше между 2004 и 2012 когато дишахме останките на стотиците хиляди негодни натовски боеприпаси, унищожавани ежедневно на полигон Змейово и Баритна мина. Никой не броеше тогава хилядите загинали от онкологични заболявания, които бяха станали като епидемия. Софиянци тази история я мислеха за мит и не им дремеше. Разбира се виновен стана ТЕЦа, който е на 40 км от града, а ежедневните гърмежи, които се чуваха ни казваха, че са някакви халюцинации и клевети.
А Русия никой не я иска, заради антирекламата, която и правят гореспоменатите медии, но пък всички се възползват от благата, която предлага, които не са хич малко. А Европа се опитваше хем да е на страната на НАТО и да плюе Русия, хем да цоца здраво неограничените ѝ ресурси. Разбира се и Русия хич не е цвете за мирисане и тя си показа наяве тъмните страни - 15 години затвор за показване на "другата" гледна точка няма как да е добро. Тук поне засега просто медиите не дават другата гледна точна, но все пак не се лежи в затвора ако я споделиш, засега.
В народа се оставя впечатлението, че ако едната страна е лоша, другата е добрата, а на практика добра май няма. Трябва да избираме между две злини. И зорът е да преценим коя е по-малката злина. А като ти предстои изборът да те разстрелят ли или да те обесят, какво да избереш? Дори и накрая почва да не ти пука като осъзнаеш, че ти даже не правиш избора, а го правят вместо теб.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Много добре казано, само че в случая за САЩ е ресурсна/икономическа война, за Русия е битка за оцеляването й като една от малкото наистина самостоятелни държави. Украйна е теренът, ЕС са подгласни статисти, за съжаление ние сме потенциална част от разширението на фронта/ескалацията...
Всички войни са за ресурси и контрол. Появят ли се някъде американски геолози и конфликтът е въпрос на време.
С Русия всички войни са за природните и богатства. Върхът на лицемерието са твърденията, че не можело толкова малко хора са държат толкова много...
Дървото, което се задава е много яко и дебело. Купихме изтребители, ще дойде време и за танкове. Да видим тогава, дали Абрамс, дали Леопард ... да не говорим зенитни системи. Едно десетина милиарда $$$ са вече подготвени.
Жокер. Унгарците купиха Леопард 2А7 по около 15 милиона евро бройката преди четири години. Колко струват сега, нямам идея. Но няма да се учудя на 18-22 милиона бройката с оборудване и помощни средства.
Та едни стотина танка си идват цифра

Последна промяна BMW_POWER на 22 Апр 2022, 17:46, променена общо 1 път
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Между никакви злини не избираме , ние вече сме избрали - НАТО с 3 американски бази в България дадени за вечни времена на САЩ. Сега искат да си платим масрафа като сме седнали на тая маса , изобщо не става въпрос за избиране . Украинските проксита само мътят мозъка на българския редови гражданин че избираме да помагаме на тях или на Русия . Разберете го че ние нищо не даваме отказваме и т.н без да ни наредят от Вашингтон . Един министър си позволи да каже че е военна операция и на другия ден беше уволнен , какво повече от това искате за да разберете че България няма самостоятелна външна политика ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
мое ли някой почитател на свободното слово да ми обясни какво означава това във Фб?
Избрано е "Най-уместни", така че е възможно някои отговори да са скрити.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Понякога не е здравословно да си олигарх в Русия...
https://www.businessinsider.com/2-russi ... rts-2022-4
https://www.businessinsider.com/2-russi ... rts-2022-4
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да да, и като някой ми каже "пълноправен член" или "вие сте партньори и "ТРЯБВА ДА"...
Ей това е свободна воля на "партньор".
На мен повече ми прилича ролята на подчинен.
Иначе, онези високопарни думи "трябва да те поканят в НАТО, НАТО е ухаааа"
И се сещам за предишният строй , СССР, Варшавски договор и също толкова екзалтирани типове, защитници на "правата вяра".
За мен всички, които така пламенно защитават НАТО и всякакви такива коалиции и тъпни са същите, дето топеха на събрания в милицията, доносници и първи бяха по митингите със знамената.
Не, това не е проблем разбира се, природата ви е такава, гена. Все на някой трябва да се подчинява човек, трябва да има господар, да е на страната на силният, че може и да падне нещо от масата на господаря.
И добре са направили в Русия за лъже новините, сега как го интерпретират и как го прилагат не ме интересува. То същото, като както САЩ викат, че освобождават някой.
Там закона бил горе долу следният, имаш новина, ама трябва да я докажеш, както и да покажеш източника.
Това, че звездите ти го говорят не ставало.
Тука ако се приложи тоя закон, една медия няма да остане.
Ей това е свободна воля на "партньор".
На мен повече ми прилича ролята на подчинен.
Иначе, онези високопарни думи "трябва да те поканят в НАТО, НАТО е ухаааа"
И се сещам за предишният строй , СССР, Варшавски договор и също толкова екзалтирани типове, защитници на "правата вяра".
За мен всички, които така пламенно защитават НАТО и всякакви такива коалиции и тъпни са същите, дето топеха на събрания в милицията, доносници и първи бяха по митингите със знамената.
Не, това не е проблем разбира се, природата ви е такава, гена. Все на някой трябва да се подчинява човек, трябва да има господар, да е на страната на силният, че може и да падне нещо от масата на господаря.
И добре са направили в Русия за лъже новините, сега как го интерпретират и как го прилагат не ме интересува. То същото, като както САЩ викат, че освобождават някой.
Там закона бил горе долу следният, имаш новина, ама трябва да я докажеш, както и да покажеш източника.
Това, че звездите ти го говорят не ставало.
Тука ако се приложи тоя закон, една медия няма да остане.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абсолютно , най големите боклуци от соц номенклатурата станаха най големите демократи и върли капиталисти . Елит

То същото, като както САЩ викат, че освобождават някой.
Те на Тръмп запушиха устата и го баннаха в социалните мрежи какво остава за някой обикновен човек . Същата цензура и промиване на мозъци каквато имаше преди че и по зловеща .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Джордане, така и така си на линия, я мъцни ако обичаш, коя марка ще препоръчаш -Фуджицу или Дайкин? Идеята е основно за охлаждане да се използва, като външното тяло ще бъде монтирано на слънчевата фасада, ако има значение.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи