Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Войната започна ...

Мнение от BMW_POWER » 22 Апр 2022, 3:57

ekalchev написа:
empar написа:Отказа се от завода, понеже осъзна, че долните мръсни фашисти вътре НЯМА да се предадат до последния човек и след седмици обсада, ставане за смях и безброй жертви ще ги избият, но ще ги направят ГЕРОИ, с които украинците ще се пъчат столетия наред, при това с право!
Хитър като цяло стадо гумени лисици капутин!

И аз мисля че това го плаши. Със сигурност могат да ги избият в тая ситуация ама ще станат легенди и полка Азов, ще се прероди после в цялата страна и за всеки украинец ще е чест да стане част от него. Всяка държава създава героите и се в такива войни. Ние Левски и Ботев, украйнците Азов. Според мен искат да ги хванат живи и после да ги пуснат интервюта с тях под принуда да признават някакви неща, които ще хвърлят сянка върху тях за да не се превърнат в герои.

Ех, колеги, учете история. Не 2000, а малко над 300 000 бяха обкръжени при Сталинград. Оттях само около 7000 се върнаха по родните си места след 1953г. И нито един не е възприеман никъде като ГЕРОЙ. Единствено в речите на Хитлер и Гьобелс тези измъчени хора са били "герои". Потърсете из нета някъде, къде Шеста армия е възхвалявана за времето, където се е борила в обкръжение. А да ги сравнявате с Левски и Ботев, но комент. Още по-срамно непознаване на историята. Засрамете се:

„Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност" - Васил Левски

Нямам идея, как го връзвате с нацитата, татуирани с фашистка свастика :dunno:

Бутилка уиски (от избран от вас етикет) за всеки от вас двамата, който обясни приликата на Левски и Ботев с долните елементи:

https://hueviebin1.livejournal.com/1049 ... ZkMKNgayhw

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2022, 8:29

Като ги гледам повечето са някакви педали на които им се иска да изглеждат страшни, дори са полу-идиотско ухилени по снимките сякаш някой ги е поставил там казвайки им как да гледат, но те не успяват. Шепа утайки вероятно...не може да се оправдаваш, че заради тия правиш или не правиш нещо си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 22 Апр 2022, 8:47

BMW_POWER написа:...

Аз съм сигурен, че и Левски е бил много лош за Турците и те са имали някакви обидни определения за него, но това не му пречи да стане Български герой. Това дали украйнците ще станат герои, не зависи от какво руската пропаганда мисли за тях. Напротив, масово в европа и САЩ определят украйнците като герои и че това което те правят е невероятно срещу толкова голяма армия. Малко национални герои могат да се похвалят от признание на толкова голяма част от света. Украинския подвиг ще бъде запомнен независимо от резултата на войната от тук нататък. Ще бъдат герои не само на Украйна но и на свободния свят и тези детски приказки за нацисти никой няма да им обръща внимание, както и в този момент междувпрочем.

Русоробите, сънувате нацисти на всяка пресечка. Ако има нацисти в тая война това са руснаците, защото те са агресорите, извършват военни престъпления и геноцид срещу цивилни, армията им е в чужда държава със същите оправдания каквито имаше Хитлер 1937г. Имали били татуировки..., искаш ли да ти изкарам от интернет веднага снимка на български футболни фенове с татуировки на пречупени кръстове. И какво значи това, че ние сме фашисти заради няколко човека с татуировки. Тея глупости с фашизма бяха измислен за вътрешна употреба в русия, за да оправдаят войната, защото руския народ има голяма чувствителност към тази тема, поради очевидни причини. Сигурно и руснаците са изненадани, че почнаха някакви други хора извън русия да кълват на тая глупост с фашизма в Украйна. За един мислещ човек, това с фашизма звучи толкова абсурдно колкото ако бяха казали, че са открили баба Яга в Украйна и са я нападнали. Бях останал с впечатлението, че това с нацизма вече го изчистихме, и спора стъпи вече на сериозни аргументи свързани с геополитиката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Апр 2022, 11:22

Научил си си урока, браво, а аргументите, за които говориш, къде са? :dunno: Дотук - патос, ad hominem (по укрогьобелса), епитети, фЕЙкти и гъста, севлиевска мъгла ...

BMW_POWER написа:Ех, колеги, учете история. Не 2000, а малко над 300 000 бяха обкръжени при Сталинград.

Мъцни и за Heeresgruppe Kurland или чакаш да видиш к'во ще стане на изток? :ok: :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2022, 11:40

Екалчев, за Левски само да не пропускаме, че е бил признат и от турска страна, ако ти се чете около неговото залавяне, иначе за другото си прав. Но пак може да се спори. В смисъл, че има нацисти в Украйна има, че са издевателствали там над местно население също и още кой знае какви неща, но че Путин е почнал войната по съвсем други причини също е ясно. А, че няма да му прости руския народ във времето напред също е ясно. Аз всъщност си мислех, че това е най-сериозния аргумент поради който няма да посмее да почне войната. Всички тия западни закани знаех, че ще го накарат да премести пишока в другия крачол, понеже ми е ясно как мислят тези хора и ще това в държава, която колкото и да не ви се вярва, чак ще се самоиздържа някак, а и има достатъчно други готови да търгуват с нея. Но това за нападането на братския народ и множеството цивилни жертви...никога няма да му ги простят самите руснаци. Само чакай да приключи всичко. Защото тия жертви дори да приемем, че са изфабрикувани масово от украинците, те пак са жертви в следствие на войната, която той започна. Като не е искал Украйна да става не знам си каква, трябваше да не си изпуска контрола над нея преди 10-15-20 години, а не като се обърне каруцата да обяснява как това не иска и онова. Много ясно, че като я изтървеш тая територия ще иска да се ориентира западно. Минимум защото запада печата пари и раздава на този и онзи, а Русия печата обещания. Дори да са двете страни на една монета, лицемерния западен начин се котира повече.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Апр 2022, 11:43

BMW_POWER написа:Ех, колеги, учете история. Не 2000, а малко над 300 000 бяха обкръжени при Сталинград. Оттях само около 7000 се върнаха по родните си места след 1953г. И нито един не е възприеман никъде като ГЕРОЙ. Единствено в речите на Хитлер и Гьобелс тези измъчени хора са били "герои". Потърсете из нета някъде, къде Шеста армия е възхвалявана за времето, където се е борила в обкръжение. А да ги сравнявате с Левски и Ботев, но комент. Още по-срамно непознаване на историята. Засрамете се:

„Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност" - Васил Левски

Нямам идея, как го връзвате с нацитата, татуирани с фашистка свастика :dunno:

Бутилка уиски (от избран от вас етикет) за всеки от вас двамата, който обясни приликата на Левски и Ботев с долните елементи:

https://hueviebin1.livejournal.com/1049 ... ZkMKNgayhw

1. История съм чел достатъчно!
2. Сравняваш политическите възгледи на Левски и Ботев с крайно-десни такива! Това е нерелевантно!
3. Общото нашите национално-освободителни герои(с техните почти леви убеждения) и крайно-десните в Украйна е, че и едните и другите са/били готови на всичко в името на родината си! Задръж си уискито, както и философстването!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Апр 2022, 11:51

Като почнат ей такива дървени философи и пишман патрЕоти да говорят за Левски и умирам от смях. Придържайте се към опорките и не пишете неща дето не разбирате.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Апр 2022, 11:56

и крайно-десните в Украйна е, че и едните и другите са/били готови на всичко в името на родината си

Това са пълни глупости . Геноцида над собствения си народ е просто геноцид , никакви десни или леви убеждения няма там . Просто изтребване на всичко което не е с тях . Същото са правили урките и преди 100 години и преди 50 и сега продължават със същото .
Кога Левски или Ботев са пускали под ножа всеки който не е българин ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Апр 2022, 12:23

Да почнем от там, че темата е "Войната започна..."
Обсъждаме военни стратегии, евентуално оръжия и като цяло сме странични наблюдатели.
Крайните мразители според мен нямат място в темата.
Повече от ясно е (пак според мен) , че НЯМА човек в тази тема или този форум, който да иска тази война, да я подкрепя и тн.
Ясно е, че Русия няма място на територията на Украйна...както е ясно, че и САЩ нямат място в чужди държави, включително и в Европа.
Тези две неща са основни!

Иначе, какво се случва в гео-политически план.
Всички знаете , че каквото и да стане, САЩ сочат Русия за виновни, като и ЕС (и ние , като част от сдружението) , като малката пръчка на селският барабан пригласяме на голямата от другата страна на барабана.
Това от както се разпадна соц лагера.
В един момент, след разпадането хората се почуваха свободни. Страха изчезна, хората почнаха да мислят, да изразяват позиции , да са свободни.
Свободните хора са проблем!
Те задават въпроси, те не плащат за неща, които смятат за ненужни, те изискват и не се страхуват.
Свободните хора не обичат налагането на една или друга група хора , освен ако не смятат , че са безспорни лидери и ги харесват.
Военните губеха почва под краката си, парите намаляваха и цяла индустрия западаше, за това бе нужно да има Враг и да се посочи врага.
Страха купува, плаща и не пита. Страха предоставя доброволно отнемане на правата, избира лидери без да ги харесва.
Страха контролира.
Знаете какво стана, лека полека пак се почна да се сочи пръста към Русия и изведнъж на хоризонта знаете кой изплува, с атентати на всякъде, без да има причина за това. Просто да има страх.
Търсеше се могъщ враг, който да бъде посочен ясно и конкретно.

В крайна сметка започна лека полека тотално незачитане на мнението на Русия в световните форуми. Богатите държави се държаха арогантно и не искаха да поканят работническата класа (Русия) на масата да се храни с тях.
Та се започна, Русия имала пръст в изборите в САЩ, незнам си какви още тъпни. Оказа се, че руските хакери са най-тъпите парчета в световен мащаб. Каквото и да правеха, все го правеха през явни ИП адреси в Русия.
Не по-тъпи парчета се оказаха и отровителите в Русия и най-тъпата отрова в световен мащаб, която освен , че е толкова тъпа и безполезна е и толкова лесно откриваема и разпознаваема , че веднага се разбира каква е.
Но никой не задава въпроса "ЗАЩО"
Може би някъде се задава, но не и по големите медии.
ЗАЩО им е на Русия да отровят някой бивш предател или какъвто и да е?
ЗАЩО им е на Русия намеса в изборите в САЩ?
Русия искаше да има място на масата и в момента мери със същият аршин, по който мерят другите държави.
В момента се заявяват и по принципа на страха, при руснаците също е обединяващ, даже малко повече.
В момента им се казва, че бият "нашите" , а руснаците винаги се претичат на помощ на своите, не са като нас да бягаме в друга посока.
Просто кукловодите не познават добре тези особености във "ватенките" и мерят според собствените си нужди.
В крайна сметка, причина за сегашната война е Франция и Германия!
Тези държави бяха гаранти на проблема, който ескалира!
Така, че зарежете битовизмите и погледнете безпристрастно на нещата.
Кой къде какво прави, кой е тероризирал собственото си население и после се оплаква.
Кой им идва да ги спасява НЕ е наша работа.
Работа беше на Франция и Германия и те не се справиха или не искаха да се справят!

Пък САЩ какво правят там, въобще какво правят в Европа е съвсем друг въпрос.
По моему , Европа може сама да се защитава, има армия има и оръжия и разработки.
А Германия, Германия след вината за двете световни войни трябваше да сади само картофи и нищо повече!

А колко беше хубав света преди 10 години, когато нямаше никакъв проблем между ЕС и Русия.
Далаверката си вървеше , нещата си вървяха и нямаше никакви грижи.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 22 Апр 2022, 13:16

Ала-бала.
Има един агресор.
Няма невинен руснак.

Тези руснаци, които имат нещо в главата, знаят че са виновни и че нямат оправдание.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Апр 2022, 13:30

Petrolhead написа:Ала-бала.
Има един агресор.
Няма невинен руснак.

Тези руснаци, които имат нещо в главата, знаят че са виновни и че нямат оправдание.

А за жертвите в Домбас?
Въпроса ми е риторичен разбира се, ти не си в състояние да отговориш на какъвто и да е въпрос.
Просто си направи тема "Помощ за Украйна" и там пиши мислите си.
Пределно ясни са ми подобни на теб хора, които нищо не правят!
Ама нищо, нито помагат на сънародниците си, нито искат да помагат но само квичат по форуми и фейсбук, все едно това по някаъв начин ще обезпечи безполезността им.
Как беше..."Форумни нинджи"

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 22 Апр 2022, 13:36

Е.Димитров написа:
Има един агресор.
Няма невинен руснак.

А за жертвите в Домбас?
Въпроса ми е риторичен разбира се, ти не си в състояние да отговориш на какъвто и да е въпрос.
Ама нищо, нито помагат на сънародниците си, нито искат да помагат но само квичат по форуми и фейсбук, все едно това по някаъв начин ще обезпечи безполезността им.

ДоНбас, другарю

И поредният ми психологически профил. Цялата ми личност е отворена книга за чичовците спрели в 5-6 клас

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Апр 2022, 13:58

Petrolhead написа:
Е.Димитров написа:
Има един агресор.
Няма невинен руснак.

А за жертвите в Домбас?

ДоНбас, другарю

И поредният ми психологически профил. Цялата ми личност е отворена книга за чичовците спрели в 5-6 клас

Не съм ти никакъв "другар".
И освен това не си никак важен, интересен или да блестиш с нещо, че някой да се съсредоточава да ти прави профил.
Както винаги, мнението ти е несъществено, безполезно (както се оказва и помощта ти за сънародниците ти в Украйна) и не по темата!...момченце.
И по-добре спри да пишеш, че всяка твоя дума е удар по Украйна, не обратното. (Знам, знам, няма да разбереш за какво става въпрос)
Последна промяна Е.Димитров на 22 Апр 2022, 14:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Апр 2022, 13:58

Има един агресор.
Няма невинен руснак.

До оня ден им целувахте гъза на руснаците днеска станахте големи разбирачи кой е агресор и кой трябва да ви дава оръжие . Вземете слезте на земята за малко , никой не е длъжен да ви оправя бакиите в източната малоруси :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Апр 2022, 14:02

Спасиха Мариопул сигурно сега ще спасят и ДоМбас. Странно защо не спасиха първо него.. вие ще кажете.

https://twitter.com/francska1/status/15 ... fxVVQ&s=19

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата