Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Войната започна ...

Мнение от FaceOff » 19 Апр 2022, 0:09

BMW_POWER написа:
Nickelback написа:
Bogat-Beden написа:превантивния удар на Русия срещу

Аз продължавам да не разбирам от какво се "пази" точно Русия :dunno: Дори и в предградията на Москва някой да сложи вражески ядрен арсенал, каква точно заплаха е той за 17 млн. кв. км, емнайсете им хиляди ответни ядрени ракети по подводници, междуконтинентални такива по силози и паланки, ръката и краката на мъртвеца и там каквото имат още :dunno: Не мисля, че някой някъде там в останалия свят смята със здравия си разум, че може някога ей така, без много зор, да "завладее" Русия без да има рибуут на планетата :roll: Та продължавам да не разбирам от какво точно се "пазят", че и предприемат "специална операция", че и дрънкат ядрения арсенал в 21-ви век, видиш ли :dunno: Някой от стратезите тук кратко и ясно да ми обясни, не целя да се заяждам, ами се чудя просто? :dunno:

Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути

Колкото е и полета на ракетите изстреляни от руските подводници до Вашингтон, Ню Йорк и т.н.. Къде е разликата?

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 19 Апр 2022, 0:19

FaceOff написа:
BMW_POWER написа:
Nickelback написа:

Аз продължавам да не разбирам от какво се "пази" точно Русия :dunno: Дори и в предградията на Москва някой да сложи вражески ядрен арсенал, каква точно заплаха е той за 17 млн. кв. км, емнайсете им хиляди ответни ядрени ракети по подводници, междуконтинентални такива по силози и паланки, ръката и краката на мъртвеца и там каквото имат още :dunno: Не мисля, че някой някъде там в останалия свят смята със здравия си разум, че може някога ей така, без много зор, да "завладее" Русия без да има рибуут на планетата :roll: Та продължавам да не разбирам от какво точно се "пазят", че и предприемат "специална операция", че и дрънкат ядрения арсенал в 21-ви век, видиш ли :dunno: Някой от стратезите тук кратко и ясно да ми обясни, не целя да се заяждам, ами се чудя просто? :dunno:

Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути

Колкото е и полета на ракетите изстреляни от руските подводници до Вашингтон, Ню Йорк и т.н.. Къде е разликата?

Я някой да си припомни Карибската криза

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 19 Апр 2022, 0:52

c04 написа:
FaceOff написа:
BMW_POWER написа:
Nickelback написа:

Я някой да си припомни Карибската криза
И какво общо има карибската криза? И какво трябва да си припомням? Говоря, за руски ядрени подводници които почти постоянно са на 180-200 мили от източния бряг на САЩ, и дори преди години съм чел изказвания на висши военни от САЩ, че не считали това за провокация при положение, че са в международни води.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 19 Апр 2022, 1:17

Ейй, 'но'У ви 'апе кучето У тая тема, заеби :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аре да не е толко' офф:

https://t.me/omonby/34368
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 19 Апр 2022, 1:20

Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно... :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=TeFF9-wASR8

Не им се мре на тия плъхове, пък и без ток май са останали :smoke:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 19 Апр 2022, 1:23

hell's angel написа:

Аре да не е толко' офф:

Те ги и собствениците :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=CU2Texy9qcI
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2022, 1:33

FaceOff написа:
BMW_POWER написа: Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути

Не познаваш материята. Ще ти отговоря на въпроса, след като провериш нещо. Какви и колко ракети има на руските подводници.

nickstorm написа:
hell's angel написа:

Аре да не е толко' офф:

Те ги и собствениците :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=CU2Texy9qcI

Хелс Гелето, това още вчера го извадиха. Както и още много видеа...

Тия англичанчета ще стъпят на Острова пак, ама ... след 10-15 години, и то ако имат добро държание :mhihi: Силно се надявам, да ги видя, как маршируват по Червения площад. Нали натам бяха тръгнали :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 19 Апр 2022, 2:29

Аз нещо не вдявам още от началото на операцията. Преди, като сме учили военно дело ни обясняваха, че един от основоположните принципи при атака е да ползваш авиация в съвсем началните часове, дни, седмици, ако се наложи, месеци. Разбиваш инфраструктура, ГСМ-и, погреби, командни пунктове, ПВО, казарми и др и ЧАК ТОГАВА пускаш пехотата. Някой да ме поправи ако греша? Може ли някой да ми отговори на елементарния въпрос защо руснаците буквално тръгнаха с пехотата напред, при положение, че са действително най-силните в дистанционни операции за момента на планетата? Сериозно питам, дори да е изглежда глупав въпрос. Елементарна, глупава грешка ли бе това или аз недовиждам и не вземам предвид нещо простичко и очевидно?
Последна промяна ivoaudi на 19 Апр 2022, 11:56, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 19 Апр 2022, 3:07

nickstorm написа:Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно... :arrow:

Първо беше папата, сега жени и деца. Нека облъчените кажат по какво се различават тези изроди от идил, ако това е вярно. Но не е според безбройните обсъждания днес в каналите - там има много важни персонажи които неистово искат да спасят по някакъв начин. Там изхода е един точно за тези от военна гледна точка - или на гости при бандера или плен.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2022, 3:32

nikola59 написа:
nickstorm написа:Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно... :arrow:

Първо беше папата, сега жени и деца. Нека облъчените кажат по какво се различават тези изроди от идил, ако това е вярно. Но не е според безбройните обсъждания днес в каналите - там има много важни персонажи които неистово искат да спасят по някакъв начин. Там изхода е един точно за тези от военна гледна точка - или на гости при бандера или плен.

Знаеш ли къде е най-голямата мъка? Шутът се биеше в гърдите, че за две седмици ще влезе в Москва. Потрошенко и тоя индивид се хвалеха, че имат най-добрата армия в Европа. Осем години обучавана и въоръжавана от НАТО-вски инструктори и по натовски образец. И дойдоха руснаците и цялото обучение и въоръжение ги направиха на дармадан. При положение, че се стремят да пазат цивилните. Не като укропитеците с фосфорни и касетъчни бомби по цивилни...
Азовци са обучавани в Канада. Къдравият съединител е платил за обучение и военна помощ над един милиард CAD. В момента там има 260 канадски военни инструктори. С голямо любопитство очаквам да започнат да вадят плъховете от катакомбите.

Иво, тук нещата са различни. Укропитеците се крият зад цивилно население и за да има удари по въздух, трябва да се засекат точни позиции. Преди няколко дни имаше видео, как са изкопали дупки като улични шахти и са се крили в тях. В момента реално се бият само редовната армия. Запасняците директно се предават. Вчера имаше снимка на трима предали се. Ми всичките бяха над 50-55г мъже...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 19 Апр 2022, 3:46

BMW_POWER написа:
Иво, тук нещата са различни. Укропитеците се крият зад цивилно население и за да има удари по въздух, трябва да се засекат точни позиции. Преди няколко дни имаше видео, как са изкопали дупки като улични шахти и са се крили в тях. В момента реално се бият само редовната армия. Запасняците директно се предават. Вчера имаше снимка на трима предали се. Ми всичките бяха над 50-55г мъже...

Няма съмнение в това, аз изобщо не съм се разколебал кой е к-ва в конфликта от години назад и откъде зрее той. Говоря за друго - защо руснаците не разбомбиха здраво де-що има като ресурси и едва тогава да настъпят. Точни координати на почти всичко като ресурси са отлично знайни и точно там по принцип няма цивилно население, а са си изцяло военни обекти. Според мен щяха да избегнат много и то предимно техни загуби.

Иначе:
https://www.vesti.bg/sviat/putin-nagrad ... ha-6141786

Много умен ход според мен! И то точно сега!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2022, 4:03

Просто нещата не се развиха по първоначалния сценарии. Ако малоумниците бяха вдигнали ръце овреме, всичко отдавна щеше да е свършило. Ама нали си вярват и вярват на пропагандата, сега си плащат. Заради 1000 или 2000 военнопрестъпници, батисаха цялата държава. За съжаление, точно последните са облечени с власт. Не били нацисти, нямали татуировки с хитлеристки символи, бандера бил педиатър и лекувал малки деца ... Руснаците не са ″белые и пушистые″, ама да наречеш ставащото в Украйна последните осем години нормално, сори, ама ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 19 Апр 2022, 9:01

ivoaudi написа:...Разбиваш инфраструктура, ГСМ-и, погреби, командни пунктове, ПВО, казарми и др и ЧАК ТОГАВА пускаш пехотата. Някой да ме поправи ако греша? Може ли някой да ми отговори на елементарния въпрос защо руснаците буквално тръгнаха с пехотата напред, при положение, че са буквално най-силните в дистанционни операции за момента на планетата?

Ами защото имат намерение да си я ползват инфраструктурата :mrgreen: Няма смисъл да я унищожават сега, а после да я строят наново! Окраина не осъзнава, че колкото повече мърда, толкова повече й влиза :mhihi: Нооо, като се има впредвид манталитета на украинките, явно си е традиция и им харесва :ok:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 19 Апр 2022, 9:50

Много тихо тая сутрин, никакви новини от Донбас - уж раздвижването започна, сериозна арт. подготовка, авиация, тежки бомбардировки. Дори от укрите нищо и маленьких перемог немае ... Вървят слухове, че главният им перемогател (Арестович) бил предател и ще го лови липсата.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 19 Апр 2022, 9:55

BMW_POWER написа:
FaceOff написа:
BMW_POWER написа: Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути

Не познаваш материята. Ще ти отговоря на въпроса, след като провериш нещо. Какви и колко ракети има на руските подводници.

Какви и колко ракети има на руски подводници очевидно не аз не знам.. срамота е, за човек прекланящ се пред тая мошшшшт

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата