България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Снощи към 1 се прибирахме от Горна Оряховица към В.Търново през Арбанаси. Аз водя, приятел кара зад мен, та си катерим от към Горна с около 50км/ч /ограничение 40/, никакво движение, но често залагат триногата там, та си викам няма смисъл по-бързо, по принцип го катеря с 60км/ч някъде. Вече сме почти превалили билото, остават 3-4 завоя и се появи още един чифт фарове, настигна ни и докато се залепи зад колегата, го гледам изпреварва в един от завоите. Докато изпревари, аз вече навлизах в последния завой, след който има прилична права, на която можеше и двама ни да изпревари, щом толко бърза. Та изпревари и мен, гледам - голф 5.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ID A написа:Не е нужно да е Бойко. Но програма минимум поне да върши работата, като него. И постепенно нещата ще станат. А не да дойде някой, с който да тръгнем назад.
Май бая е секнал дохода, откакто го няма, а ?

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа: Ама тоя вече и той на магистралата, пък това каква магистрала ще е ако няма заграждения и може кон да влезе вътре?Не знам къде е мястото точно, но вероятно не е баш магистрала.
![]()
Права, трилентова отсечка, от която след километър буквално започва магистралата.
Аз съм свидетел как и в Германия не се спира на стоп. Дълга права, която завършва с Т-образно кръстовище и път с предимство. В тъмната част на денонощието, тези, които завиваха надясно се ориентираха по светлините дали идва кола с предимство или не и само намаляха. Не всички разбира се, но всеки втори да кажем. И понеже и аз минавах редовно оттам, в крайна сметка и аз започнах да правя като местните. "Когато си в Рим, прави като римляните" тъй си повтарях....

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
TNT написа:ID A написа:Не е нужно да е Бойко. Но програма минимум поне да върши работата, като него. И постепенно нещата ще станат. А не да дойде някой, с който да тръгнем назад.
Моя доход е нагоре. Но аз никога не съм имал нещо общо с пътищата. Освен, че ги ползвам.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Един Голф 5-ца ме настигна с над 150 км/ч в завоите преди Велико Търново, в 4.00ч сутринта, докато аз се влачех с 80 км/ч
Случката е отпреди 2 години .

Случката е отпреди 2 години .

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е вие за летящи гоУфове не сте ли чували? Те затова има слагат азиатски ксенони, да се виждат по-добре и да им правите път.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TNT написа:ID A написа:Не е нужно да е Бойко. Но програма минимум поне да върши работата, като него. И постепенно нещата ще станат. А не да дойде някой, с който да тръгнем назад.
Скоро на бая хора ще им секне дохода, няколко кризи заедно с неадекватно управление, резултата ще е налице. Дано не съм прав.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
///M Power написа:TNT написа:ID A написа:Не е нужно да е Бойко. Но програма минимум поне да върши работата, като него. И постепенно нещата ще станат. А не да дойде някой, с който да тръгнем назад.
Скоро на бая хора ще им секне дохода, няколко кризи заедно с неадекватно управление, резултата ще е налице. Дано не съм прав.
Лошото е ,че си прав.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не вярвам.
Познат работи в една от луксозните автокъщи в София. Скъпи коли идвали и заминавали в рамките на 1-2-3 дни, като топъл хляб.
Малко като с имотите, уж все се налива в тухли, понеже да не стоят в банки, ама в банките депозитите растат!
Най-редовно слушам за хора купуващи по 2 дори 3 апартамента накуп в една сграда. Нали не се предполага, че това са им първите имоти?
Парите са в огромни количества и се размиват в много сфери и много хора. Според мен поне 20% от София са над средното ниво към богати, дори за европейския стандарт.
Познат работи в една от луксозните автокъщи в София. Скъпи коли идвали и заминавали в рамките на 1-2-3 дни, като топъл хляб.
Малко като с имотите, уж все се налива в тухли, понеже да не стоят в банки, ама в банките депозитите растат!
Най-редовно слушам за хора купуващи по 2 дори 3 апартамента накуп в една сграда. Нали не се предполага, че това са им първите имоти?
Парите са в огромни количества и се размиват в много сфери и много хора. Според мен поне 20% от София са над средното ниво към богати, дори за европейския стандарт.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
5% може, ама 20...това е много. А и тия коли за които говориш, често отиват по няколко у един и същи човек/семейство и става цял авто парк.
In God we trust, all others we track.

- barty
- старши ентусиаст
-
Аз съм изумен от количеството скъпи коли в София
Има нещо нереално, нередно в държавата ни.
Вярно, покрай имотите много хора правят пари, но въпреки всичко

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alekangg написа:Не вярвам.
Има много хора с пари, но все пак като процент на населението са малко, а нали знаеш кой го духа накрая винаги.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
barty написа:Аз съм изумен от количеството скъпи коли в София![]()
Гледай го така, една средна кооперацийка 5 етажа по 4 апартамента са 20 апартамента. Сложи по 20 - 30 хилки печалба от апартаментче и ето ти едни 600 бимбаеца в евро. И тва е от ниските нива! Един лъскав таралясник 100-150 евро...нищо работа....Та за тва така в Софията...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- barty
- старши ентусиаст
-
E34 написа:barty написа:Аз съм изумен от количеството скъпи коли в София![]()
Гледай го така, една средна кооперацийка 5 етажа по 4 апартамента са 20 апартамента. Сложи по 20 - 30 хилки печалба от апартаментче и ето ти едни 600 бимбаеца в евро. И тва е от ниските нива! Един лъскав таралясник 100-150 евро...нищо работа....Та за тва така в Софията...
Сигурно е така

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Има и нещо друго, манталитет, покзаност, първо поколение с пари и т.н..
Не е типично само за нас, доста народи са така...
Има хора с впечатляващи активи/бизнеси/ пари, които нямат "лъскави" коли - и обратно...
Навсякъде по света е така, при нас има повече от вторите, може колата да му е 20% от богатството, понякога и повече..
Не е типично само за нас, доста народи са така...
Има хора с впечатляващи активи/бизнеси/ пари, които нямат "лъскави" коли - и обратно...
Навсякъде по света е така, при нас има повече от вторите, може колата да му е 20% от богатството, понякога и повече..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"