България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:"управляван от 37-годишен неправоспособен водач"
https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyr ... --46117p6E
Орк? Много от тях карат брутални скрапери без книжки и т.н. И на никой не му пука. Особено по малките населени места. Там никой не ги спира...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
STEVAL написа:https://fakti.bg/krimi/668360-turski-tiradjia-zasne-kak-nash-policai-go-shamarosva-zaradi-otkazan-podkup-video

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
https://www.youtube.com/watch?v=OjFF7pR2eG4
Това е добре да се види за сверяване на часовника от някои хора
Това е добре да се види за сверяване на часовника от някои хора
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ооооф, оф, оф, що нямам регистратор да гледате чат пат...
Синьо малко Ситроенче, софийско е отдясно и излиза в чакъла и почти спря, една кола го изпреварва и аз съм втората и стигайки до него внезапно се връща на пътя и върти обратен да влезе направо в ляво и лявата стелка е аз как минах. Добре, че карах бавно с около 50-60. Ударих спирачките, тъкмо леко измякаха, отдясно нямаше как да я заобиколя, щях да я ударя отзад и да изкарат мен виновен ако не свидетелстваше някой от колата, а вътре в колата пълно с деца, все пак имаше и възрастни де. Някаква кака, колата и като излезна вдясно и взе да подскача много от чакъла и По нейни думи затова се връща на пътя и прави обратен, през 2005-та мой приятел 5 км. нагоре така умря, а не караше той. Това е една от тези ситуации в които впрягаш всичките си умения, реагираш навреме и имаш доза късмет след като си направил и невъзможното преди това. Каката трепереше, бая време се извинява, 40 мин. стоя там след това.
Аз...вече си отдъхнах, тогава нямах и време от адреналин да се стресна. Всъщност не знам дали съм написал нагоре, но реално аз излезнах от пътя след мантинелата и хванах черния "път" плъзгайки колата покрай лявата и страна щото тя си продължи да завива докато не излезе изцяло от пътя и спрях 5-10 метра в нивата. Без драскотина баш както по филмите.
Синьо малко Ситроенче, софийско е отдясно и излиза в чакъла и почти спря, една кола го изпреварва и аз съм втората и стигайки до него внезапно се връща на пътя и върти обратен да влезе направо в ляво и лявата стелка е аз как минах. Добре, че карах бавно с около 50-60. Ударих спирачките, тъкмо леко измякаха, отдясно нямаше как да я заобиколя, щях да я ударя отзад и да изкарат мен виновен ако не свидетелстваше някой от колата, а вътре в колата пълно с деца, все пак имаше и възрастни де. Някаква кака, колата и като излезна вдясно и взе да подскача много от чакъла и По нейни думи затова се връща на пътя и прави обратен, през 2005-та мой приятел 5 км. нагоре така умря, а не караше той. Това е една от тези ситуации в които впрягаш всичките си умения, реагираш навреме и имаш доза късмет след като си направил и невъзможното преди това. Каката трепереше, бая време се извинява, 40 мин. стоя там след това.
Аз...вече си отдъхнах, тогава нямах и време от адреналин да се стресна. Всъщност не знам дали съм написал нагоре, но реално аз излезнах от пътя след мантинелата и хванах черния "път" плъзгайки колата покрай лявата и страна щото тя си продължи да завива докато не излезе изцяло от пътя и спрях 5-10 метра в нивата. Без драскотина баш както по филмите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
В мое село е много разпространено пешеходецът да е на средата на пешеходна, а шАфьорът да го заобикаля
Тоя случай още не е ясен, но..
https://fakti.bg/bulgaria/670738-shofyo ... ka-v-sofia

Тоя случай още не е ясен, но..
https://fakti.bg/bulgaria/670738-shofyo ... ka-v-sofia
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А разпространено ли е някой баламурник да си лафи по телефона и да ти дефилира буквално по пешеходната и като чуе нещо от слушалката изведнъж да реши да се върна обратно когато вече почти се е качил на тротоара или пък по средата на пътеката да прави кръгом?
А когато имаш пешеходни точно през 10 метра той да реши да минава между двете, а не по някоя от двете защото му е по-пряко? Да не продължавам, каквито са ни шофьорите, такива и пешеходците, даже вторите са по-зле средностатистически, но първите имат повече власт на пътя и от там остава илюзията, че те са по-зле защото случаи като този над мен се помнят лесно и осъждат лесно, докато поведението на пешеходците обикновено е ненаказано. Повечето полицаи дори се притесняват да санкционират пешеходци защото гражданите мислят, че се заяждат с тях, особено в по-малките населени места.
А когато имаш пешеходни точно през 10 метра той да реши да минава между двете, а не по някоя от двете защото му е по-пряко? Да не продължавам, каквито са ни шофьорите, такива и пешеходците, даже вторите са по-зле средностатистически, но първите имат повече власт на пътя и от там остава илюзията, че те са по-зле защото случаи като този над мен се помнят лесно и осъждат лесно, докато поведението на пешеходците обикновено е ненаказано. Повечето полицаи дори се притесняват да санкционират пешеходци защото гражданите мислят, че се заяждат с тях, особено в по-малките населени места.
In God we trust, all others we track.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Какъвто шофьор, такъв и пешеходец. Аз имам случай от вчера, при който пресичам на пешеходна пътека 4 лентов булевард. Колата в дясна лента ми спира, аз стъпвам и когато съм почти в лявата лента ме подминава някакъв бастун, който или си правеше селфи или гледаше клипче в Ютуб. Вдигна си погледа само за да ме погледне тип "кво искаш от мен" и си продължи. Друга пък щеше да мине отново през мен, докато си гледаше в огледалото и дори не ме отрази. Ама аз няколко пъти съм писал и тук, че има и малоумни пешеходци, които директно скачат и не им пука. Има и един бастун тука, дето до пешеходната пътека си ходи нормално, ама как ти казваш, като стъпи на нея и ходи все едно е на модния подиум. Чак мен ме изнервя като го гледам отстрани 
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Bogat-Beden написа:В мое село е много разпространено пешеходецът да е на средата на пешеходна, а шАфьорът да го заобикаля![]()
То и в София почнаха да го правят тва. И няма един да спре и да изчака, всички само намалят и се движат леко. Тотална селяндурщина за мен е това. Често ми се случва хора, които чакат да пресекат да се изненадват, че съм спрял да ги пусна

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Последното изречение ми напомни, защо тия с кошниците все бързат...
справка филма "Дилъри на време".
справка филма "Дилъри на време".
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа:Bogat-Beden написа:В мое село е много разпространено пешеходецът да е на средата на пешеходна, а шАфьорът да го заобикаля![]()
То и в София почнаха да го правят тва. И няма един да спре и да изчака, всички само намалят и се движат леко. Тотална селяндурщина за мен е това. Често ми се случва хора, които чакат да пресекат да се изненадват, че съм спрял да ги пуснатолкова е сбъркана работата. Всеки бърза за... айде да не казвам къде
Най-интересното е, че са предимно такива с някакви тотални кошници.
Преди 2-3 дни един младеж спира така на пешеходна в центъра и един чичак около 60-65 с някаква стара колица се пукна да му свири и да го псува, че не е минал

Ходех по тротоара и ми идваше да му изшия един тупаник през прозореца, ама се сдържах

Уж се оправяме, а хората все повече изперкват. 20 метра след това ограничителна лента, ремонтират покрив.
И трябва да заобиколиш точно 10 метра. Някакъв извади едно ножче и наряза лентата и си мина

След още 10 метра някаква жена, добре облечена, загаси си цигарата във фасадата на сградата и я пусна в една оставена бутилка на ел. таблото за входа

Тотална диващина... Най-лошото е, че нищо не може да се направи и май ще става все по-зле

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Top Gun Maverick написа:А разпространено ли е някой баламурник да си лафи по телефона и да ти дефилира буквално по пешеходната и като чуе нещо от слушалката изведнъж да реши да се върна обратно когато вече почти се е качил на тротоара или пък по средата на пътеката да прави кръгом?
Както казаха и другите, каквито шофьорите такива и пешеходците. Виждал съм как спира на средата на пътеката и се завързва, или говори по телефона и спира пак на средата и започва да се разправя с този който говори, или пък да псуват защо идва линейка на светлини не и прави път, абе всякакви тъпотии.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Трафика в София е все едно бензина е 1.00лв.
Не виждам някаква разлика в трафика
Не виждам някаква разлика в трафика

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Криза
Ако не се вдигне цената за паркиране и като цяло за имане на автомобил, само по-зле ще става. Колкото повече се отлага толкова по-болезнен ще е този процес. За София специално това, в по-малките градове вече се действа активно. Примерно Бургас е покрит практически половината със синя и зелена зона. София може би ще почне да става нещо като свърши мандата на кметицата. До тогава леш.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Да минеш Зад пешеходеца, когато е стигнал до другата лента /а може и по-рано да беше /не е нарушение. Това по повод заобикалянето.
Хм,хм...