Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 14 Апр 2022, 9:30

Хейтърчета, чакащи заплатката, за които всичко е измама и пирамида. Неинвестирали в нищо никога от страх. Такива ги слушам от години. Аз си гледам портфолиото, вади ми кинти, дреме ми хОя :ok: Иначе нацели възрастовата група :ok: То и във форума са същите :mhihi:

П.П. Иначе рано или късно... х20 профити са възможни още, ама до края на десетилетието.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Апр 2022, 10:08

Слагането под общ знаменател никога не е работело адекватно! Защо в момента стачкуват толкова много 20-30годишни в завода ни, искайки 'заплатката' си, вместо да започнат с инвестициите и да си гледат кефа богато-богато? Чак да са толкова прости..надали!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Апр 2022, 10:18

Чакай сега, първо кой ти гарантира, че като се захванеш с инвестиране и ставаш богат? :mhihi: Аз поне не познавам нито един трезвомислещ занимаващ се с крипто, който да ти каже подобно нещо. Освен някои прекалено големи шарлатани в ю туба, но и някои от тях почнаха да използват думи като възможно и т.н.
Дори ю тубъри обаче бол, които ти казват, че нито трябва да спираш да работиш, нито да разчиташ, че ще лежиш и нещата ще се случат.
Според мен това, че може да станеш богат трябва да го игнорираш когато започваш с това или поне доколкото може всеки да го игнорира, понеже все пак това е целта, да се изкарат някакви пари било то днес или след 5-10-20 години. Но тия неща замъгляват съзнанието и е добре просто да гледаш на това като на игра в която да станеш добър. Тия неща с обещанията...никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Апр 2022, 10:34

Ами, именно! Но като се говори за 'заплатки' се вменява точно, че някой не рискува с инвестиции, а си чака на сигурното! Само че, за да го докараш изобщо до момента с инвестициите, трябва да има и какво да инвестираш, нали така? А за това не се говори! В крайна сметка - всеки си знае и си живее живота, както реши! Защо трябва всичко да е вкарано в рамка и да се слага под общ знаменател?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 14 Апр 2022, 10:40

TNT написа:Иначе нацели възрастовата група :ok: То и във форума са същите :mhihi:

Да не се обиждаме :D
Аз знам за повече хора в играта между 40-50г. отколкото по-малките, така, че може би зависи от кръга, с който общуваме. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2022, 11:02

Разбира се, че зависи от кръга. Бил съм във фирми, в които даже пазача инвестираше :ok: А в предната нито един :no: От приятелите ми мога да кажа, че един инвестира, останалите по-скоро стрелят напосоки :ok:

ildivvy написа:Само че, за да го докараш изобщо до момента с инвестициите, трябва да има и какво да инвестираш, нали така?

Що, като се взимат 1000лв да бършат хладилниците, не могат да отделят 50лв за крипто ли ? Или с тези 50лв през месец да си взима 1гр злато ? Или акция за 50лв не може да си купи ? Или от тези, взимащи по 1000лв няма нито един, който дава 150лв за цигари и още толкова за алкохол, че няма 50лв :wave: Винаги съм се чудел на мисленето "трябва да не си знаеш парите и да се чудиш какво да ги правиш, че да инвестираш". Точно защото нямаш пари, трябва да инвестираш.

Иначе поздравления за стачката :clap: Въпреки че заплатите са сравнително добри за региона спрямо другите, могат да си позволят да плащат много повече. Това е някаква стъпка в покачване на средното ниво и по-конкурентни заплати. Дано и останалите заводи се усетят. Много се изненадах и се зарадвах, като прочетох новината.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Апр 2022, 11:32

Ама в бг всеки трябва да се пукне по канчето, първо да си заделят някакви пари за да могат да карат известно време и да се почнат масови стачки. Понеже особено в по-малките населени места си плюят в устите всичките бизнесмени и дават почти едно и също. Е, това ако не е картел, тогава какво е? И съм разговарял с достатъчно такива, които не дават не защото не могат да дават повече, а точно защото могат да НЕ ти дават! Това беше причината да почна на майтап с таксито, не някакъв си да ми определя хем всичко около това как да работя, хем да ми определя и колко трябва да вземам, а то винаги е колкото може по-малко за мен и колкото може повече за него. Има и изключения, но са твърде рядко. Затова почват да ги и крадат работниците, карат им служебните коли без да им дреме грам за колите и още куп неща.
Ако хората стачкуват масово, тоя бизнес от хора, които не дават пари, а в същото време се чудят каква нова тенекия да си купят и на кой остров да идат без да дават нужното на работниците си(ако дават да ходят и на Луната ако искат)щеше да дава ако не колкото заслужава всеки, то поне малко повече. Друг е въпросът, че повечето хора колкото повече да им дадеш, те ще го изхарчат и няма да заделят нищо, тоест просто ще си повишат моментния стандарт, който дългосрочно ще стигне едно ниво на развитие и неминуемо ще спадне след време ако не се е научил да инвестира.
И под заделяне и инвестиране като ви говори tnt не разбирайте непременно акции и крипто. Може да инвестираш и заделяш първо просто някакви пари и да ги влагаш в нещо от което не губиш или поне такава да ти е идеята защото гаранция в нищо няма. И разбира се първо човек трябва да почне със заделянето ако е здрав, прав, корав, понеже след време може и да не е така. Защото всеки може да заделя по малко, лесно е да си кажеш, че живееш един живот и да пилееш, понеже и 800 лева да вземаш, пак може да пилееш, трудно е да си наложиш, че трябва да пестиш. Точно поради тая причина мразя и не взема неща на изплащане. И не Нам защо хората се заблуждават, че пилеене значи само ако са баснословни суми. :dunno: И 20 лева на вятъра си е пилеене.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 14 Апр 2022, 11:44

ildivvy написа:Само че, за да го докараш изобщо до момента с инвестициите, трябва да има и какво да инвестираш, нали така? А за това не се говори!

По принцип да, в криптото - и да, и не... мерак да имаш, варианти за изработване на някакво крипто колкото искаш - дали ще е play2earn игри или нещо друго - зависи колко ти е капацитета и свободното време.
Аз съм казвал и преди - пиша в Реддит. Трябва си малко четене да влезеш в местния сленг и трендовете, след това не ти трябват почти никакви крипто познания, само малко мисъл.
Колкото си изработиш - толкова. Всеки месец се изплащат крипто Луни, които после можеш да си обърнеш в друго крипто на борсата или долари/евро.

На мен ми коства сумарно около час на ден. Това са около 5-15 коментара от по 1-2 реда, може и през телефона когато имаш време.
Този месец максимумът, който се стига лесно между другото е 8100 Луни х $0.05 е около 400 долара, ако решиш да разкешиш точно днес. Лош момент е, но си говорим обективно.
Преди няколко месеца цената се въртеше около $0.20, което би било около $1600 за месец ако се дочакат пак тия цени.
Може и да се обърне още днес в някой шиткойн, който да гръмне х100, ама не препоръчвам :lol:
Същото го има и с Фортнайт събредита (т'ва играта с пушките), очаква се да се появи и в NBA раздела. Има доста въпросителни, ама предстои да видим.

На основния въпрос - мерак да има, варианти бол, не е само тоя...

От оная глупост Акси Инфинити тия дето почнаха в началото и насъбраха тоукъни после разкешиха мнооого стабилно.
С метавърса не съм в час, че нямам време за игри, ама съм сигурен, че и там човек ако иска ще може да изкара.
Тръгне ли се с оправданията защо нещо не може да стане - то определно няма да стане.

@Топ Гън, Т'ва дето го говориш за ниските заплати ти е точно работническото мислене от време оно. От другата страна нещата не изглеждат така, особено пък т'ва с наговарянето да се дават ниски заплати.... не, че го няма някъде, ама е един такъв мит, дето...

Пазарът на труда се саморегулира. Аз (като работодател) имам работа за вършене, търся някой да я свърши. Работата е много обща, не изисква специални умения и почти всеки може да я върши. Давам Х пари, ако дойдат 10 човека - парите са много, ако не дойде никой - парите са малко. Ако идват 2-3ма - парите са окей за тая работа. Защо да им давам на тия 100 човека работници по повече, ако за всяко едно отворено място на тия условия има поне 2-3ма дето чакат на вратата и са готови да почнат? Когато ги няма - тогава ще вдигнем с малко, ама за тия позиции, не всичките.
Когато стане твърде голямо негодуването - пъдим 2-3ма от най-шумните и всичко се потушава за известно време, 'щото по-добре с малко пари отколкото с никакви, а хората, особено тези на които им е стегнато около врата са крайни егоисти и идеалистичните цели на стачката остават на заден план когато внезапно се появи риска от безработица.
В крайна сметка моята (хипотетично) цел с тоя бизнес е аз да изкарвам пари, не да слагам хляб на масата на работниците си. Това за бизнеса е необходимо зло, защото работници трябват.
Грозно е, ама е реалността на трудовия пазар.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Апр 2022, 13:00

Проблемът е, че българина като цяло има много ниска финансова култура. Ама това ако погледнем исторически нещата е напълно нормално. Първо 45 години комунизъм, когато и да искаш да инвестираш няма в какво, това просто е изключително далеч от философията на онзи строй. Там не бива да мислиш за бъдещето, партията е там тя ще мисли за твоето бъдеще. Най-много да спестиш някоя хилядарка в "книжката". После след като се срутва всичко това, през 90те става бясна джунгла и много народ се наиграва с "инвестиции". Това се отразява на нагласата на повечето хора и от там и до днес в главите на голяма част инвестиция==пирамида. Като сложим и ниското ниво на образованието като цяло, и ето ти завършена картинка: взимаш 1200лв, даваш 150 за цигари, 100 за iPhone-а на изплащане, още 100 по кафета и бирички, наем, режийни и храна и месеца е добър ако си на нула. И това не е до ниска заплата, познавам човек, на когото когато преди 10тина години взимаше 1000лв все не му достигаха 100-200лв в края на всеки месец, сега взима 6-7К и пак всеки месец е на червено накрая.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Апр 2022, 13:28

Това, за алкохол и цигари е така, прави сте! Но доколкото съм ги чувал какво си говорят през годините, след ипотеките, кредитите, покупки за храна и отглеждане на деца, горива и т.н. май не им оставали много от тези 1000лв. Пък и винаги изниква нещо непредвидено, предвид какви коли и жилища се ползват... Затова ми беше мисълта, че всеки си знае най-добре и не е хубаво да се обобщава! За ниската финансова култура съм съгласен на 100% !

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Апр 2022, 16:26

b_u_b_o написа: И това не е до ниска заплата, познавам човек, на когото когато преди 10тина години взимаше 1000лв все не му достигаха 100-200лв в края на всеки месец, сега взима 6-7К и пак всеки месец е на червено накрая.

Аз познавам доста такива, все малко не им стига, а са си увеличили доходите в пъти 3-4-5+. Редовно в края на месеца ходеше и ходи сега да проси пари на заем-смешни суми 50-100лв.
Такива и 20к да взимат, пак с малко няма да им стигат.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 14 Апр 2022, 16:39

grkv написа:
ildivvy написа:Само че, за да го докараш изобщо до момента с инвестициите, трябва да има и какво да инвестираш, нали така? А за това не се говори!

По принцип да, в криптото - и да, и не... мерак да имаш, варианти за изработване на някакво крипто колкото искаш - дали ще е play2earn игри или нещо друго - зависи колко ти е капацитета и свободното време.
Аз съм казвал и преди - пиша в Реддит. Трябва си малко четене да влезеш в местния сленг и трендовете, след това не ти трябват почти никакви крипто познания, само малко мисъл.
Колкото си изработиш - толкова. Всеки месец се изплащат крипто Луни, които после можеш да си обърнеш в друго крипто на борсата или долари/евро.

На мен ми коства сумарно около час на ден. Това са около 5-15 коментара от по 1-2 реда, може и през телефона когато имаш време.
Този месец максимумът, който се стига лесно между другото е 8100 Луни х $0.05 е около 400 долара, ако решиш да разкешиш точно днес. Лош момент е, но си говорим обективно.
Преди няколко месеца цената се въртеше около $0.20, което би било около $1600 за месец ако се дочакат пак тия цени.
Може и да се обърне още днес в някой шиткойн, който да гръмне х100, ама не препоръчвам :lol:
Същото го има и с Фортнайт събредита (т'ва играта с пушките), очаква се да се появи и в NBA раздела. Има доста въпросителни, ама предстои да видим.

На основния въпрос - мерак да има, варианти бол, не е само тоя...

От оная глупост Акси Инфинити тия дето почнаха в началото и насъбраха тоукъни после разкешиха мнооого стабилно.
С метавърса не съм в час, че нямам време за игри, ама съм сигурен, че и там човек ако иска ще може да изкара.
Тръгне ли се с оправданията защо нещо не може да стане - то определно няма да стане.

@Топ Гън, Т'ва дето го говориш за ниските заплати ти е точно работническото мислене от време оно. От другата страна нещата не изглеждат така, особено пък т'ва с наговарянето да се дават ниски заплати.... не, че го няма някъде, ама е един такъв мит, дето...

Пазарът на труда се саморегулира. Аз (като работодател) имам работа за вършене, търся някой да я свърши. Работата е много обща, не изисква специални умения и почти всеки може да я върши. Давам Х пари, ако дойдат 10 човека - парите са много, ако не дойде никой - парите са малко. Ако идват 2-3ма - парите са окей за тая работа. Защо да им давам на тия 100 човека работници по повече, ако за всяко едно отворено място на тия условия има поне 2-3ма дето чакат на вратата и са готови да почнат? Когато ги няма - тогава ще вдигнем с малко, ама за тия позиции, не всичките.
Когато стане твърде голямо негодуването - пъдим 2-3ма от най-шумните и всичко се потушава за известно време, 'щото по-добре с малко пари отколкото с никакви, а хората, особено тези на които им е стегнато около врата са крайни егоисти и идеалистичните цели на стачката остават на заден план когато внезапно се появи риска от безработица.
В крайна сметка моята (хипотетично) цел с тоя бизнес е аз да изкарвам пари, не да слагам хляб на масата на работниците си. Това за бизнеса е необходимо зло, защото работници трябват.
Грозно е, ама е реалността на трудовия пазар.

Колега, може ли малко повече инфо за реддит-а, ако не е проблем. Може ли на лично, както прецениш :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 14 Апр 2022, 17:15

b_u_b_o написа:Проблемът е, че българина като цяло има много ниска финансова култура. Ама това ако погледнем исторически нещата е напълно нормално. Първо 45 години комунизъм, когато и да искаш да инвестираш няма в какво, това просто е изключително далеч от философията на онзи строй. Там не бива да мислиш за бъдещето, партията е там тя ще мисли за твоето бъдеще. Най-много да спестиш някоя хилядарка в "книжката". После след като се срутва всичко това, през 90те става бясна джунгла и много народ се наиграва с "инвестиции". Това се отразява на нагласата на повечето хора и от там и до днес в главите на голяма част инвестиция==пирамида.

Бе не е било като хич да няма ако не друго поне можеха да се купят долари или западногермански марки, не че беше лесно да се намерят де. Или ако случайно успее някой да се дореди за второ жилище, което си беше изключително трудно, да построи вила, все някакви такива работи, колкото и ограничени пак имаше някакви възможности. Който се усетил-усетил, това е.
Иначе за останалите през 90-те се случи точно това както го описваш, а аз от своя страна бих добавил още нещо - минаха 30+ години и на тези хора живота мина в някакво безвремие. Това са тези които твърдят и втълпяват на наследниците си колко било хубаво по време на соца, макар че последните въобще си нямат идея какво е било.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Апр 2022, 17:43

Пак почнахте да пълните темата с offtopic.... :!:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Апр 2022, 23:47

https://blitz.bg/svyat/posochi-li-blgar ... 80597.html
Абе какво им става на тия? Чист маркетинг ли правят или какво? Сега и нашия обяснява колко готин е тоя боклук.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата