BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Teogop написа:Скоро преглеждах каталога и за N57 дават Castrol Edge M, сега го преглеждам и дават Castrol Edge LL (който е с титаний), странно.
На друго място пък пише:Castrol Edge 5W30 M is designed for BMW. Castrol Edge 5W30 LL is designed for VW group and carries the Spec VW507
По принцип щом е от такъв официален магазин (склад), не би трябвало да има проблем. Скоро преглеждах кастрола в хипермаркет и изглеждаше истински.
Щом на бутилката пише LL-04 няма проблем. По принцип LL го дават като за VAG. Аз залагам или на ОЕМ бмв, Ревано или Мотул.
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
Някой с наблюдения за летните Pirelli P Zero?
Чувам кофти мнения за тях. Последните 10-на години карам с Toyo Proxes Sport и съм доста доволен. Разликата в цената между Тойото и Пирелито е 100-на лева.
Чувам кофти мнения за тях. Последните 10-на години карам с Toyo Proxes Sport и съм доста доволен. Разликата в цената между Тойото и Пирелито е 100-на лева.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
vankata 1296 написа:Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
Има тема за гуми. Тук ще намериш най-изчерпателна информация https://www.youtube.com/c/tyrereviews
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
vankata 1296 написа:Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
Хубави са пирелитата, аз не бих се колебал даже бих ги предпочел пред Toyo.
BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Нямам оплаквания от Пирелито, но и не съм минал много с тях.vankata 1296 написа:Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
В неделя ги тествах на 0 градуса на Тракия и сняг, т.к. заваля малко преди тунела, посока Сф.

Пояснение: става дума за run flat летни, със символ звезда.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна MMG на 13 Апр 2022, 17:06, променена общо 2 пъти
Моите впечатления от лятното Пирели са отвратителни. Купих ги нови от примекс. За 20000 км се изкривиха и почнаха да бучат. Примекс първо опитаха да се измъкнат с нерегулирано окачване. Добре, че Ауто Бавария пазеха реглажите. Като видяха че случая загрубява получих писмо от някакви гърци че пътните условия в Бг били лоши. Понеже материалния интерес е малък, 1600 лв не се занимавах с дела. Приключих с пирели, приключих с примекс
MMG написа:Нямам оплаквания от Пирелито, но и не съм минал много с тях.vankata 1296 написа:Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
В неделя ги тествах на 0 градуса на Тракия и сняг, т.к. заваля малко преди тунела, посока Сф.Нямаше проблем, но естествено карах бавно.
аз съм с конти спорт контакт 7,обмислях за пирели преди да ги взема но случайно попаднах на тестове за летни и контито беше на първо място с този модел..е,гумата е уникално яка,държи много

- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
djvice написа:MMG написа:Нямам оплаквания от Пирелито, но и не съм минал много с тях.vankata 1296 написа:Здравейте, от зимните гуми на Пирели останах доволен!
В неделя ги тествах на 0 градуса на Тракия и сняг, т.к. заваля малко преди тунела, посока Сф.Нямаше проблем, но естествено карах бавно.
аз съм с конти спорт контакт 7,обмислях за пирели преди да ги взема но случайно попаднах на тестове за летни и контито беше на първо място с този модел..е,гумата е уникално яка,държи много
Вече купих Conti Sport contact 7, доста ми ги похвалиха.
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, за адаптивни амортесьори вярно ли е, че може да се купят само амортесьорите и да се пренесе само електронния дампер, или рециклиране в S matic чета добри отзиви за тях.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Незнам как си го представяш това пренасяне при условие че клапаните са заварени за амортисьора и вътре има връзка с него. Чувам добри отзиви за сервиза в Пловдив където ги рециклират, но зависи какъв е проблема. Надрано стебло ми отказаха да се занимават при мен и взех направо два други задни.vankata 1296 написа:Здравейте, за адаптивни амортесьори вярно ли е, че може да се купят само амортесьорите и да се пренесе само електронния дампер, или рециклиране в S matic чета добри отзиви за тях.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Не знам как вървят цените за рециклиране сега, но последните цени за рециклиране на адаптивни, които помня бяха около 800-900 на аморт, което е супер безумно на фона на 1300-1400 за нов. Може би и затова не са много популярни подобни услуги.
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Здравейте момчета, не става въпрос за Ф10, но реших да попитам и тук, тъй като сме доста активни -
искаме да сменим спортните седалки ПРЕДНИ (без подгрев) на Е70 фейс 2011, с комфортни с подгрев (и/или обдухване) - въпроса ми е дали същия салон би станал от Е60, F10? На пръв поглед салона изглежда един и същ, но до колкото ми казаха имали разлика във височината?
Интересува ме да сменим само двете предни седалки, благодаря!
П.С. Става въпрос за този тип седалки -> https://s1.cdn.autoevolution.com/images ... 012_44.jpg
искаме да сменим спортните седалки ПРЕДНИ (без подгрев) на Е70 фейс 2011, с комфортни с подгрев (и/или обдухване) - въпроса ми е дали същия салон би станал от Е60, F10? На пръв поглед салона изглежда един и същ, но до колкото ми казаха имали разлика във височината?
Интересува ме да сменим само двете предни седалки, благодаря!
П.С. Става въпрос за този тип седалки -> https://s1.cdn.autoevolution.com/images ... 012_44.jpg
- M3-CSL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530d xDrive
Един лаишки въпрос - вътрешните фарове (тези, които на Е90 светят на дълги и могат да се ползват и като дневни) светят ли въобще на F10 и ако да, кога светват?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Светят при завиване като допълнителна секция, за да осветят завоя.M3-CSL написа:Един лаишки въпрос - вътрешните фарове (тези, които на Е90 светят на дълги и могат да се ползват и като дневни) светят ли въобще на F10 и ако да, кога светват?![]()
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530xD
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.
MMG написа:Светят при завиване като допълнителна секция, за да осветят завоя.M3-CSL написа:Един лаишки въпрос - вътрешните фарове (тези, които на Е90 светят на дълги и могат да се ползват и като дневни) светят ли въобще на F10 и ако да, кога светват?![]()
Светят само ако имаш завиващи фарове. Като гледам тези не светят никога. Най лесно се вижда дали фара е завиващ, ако имаш отгоре на фара капаче което се отваря. Ако няма напаче а само едно кръгло дето наподобява капак , тези фарове не са завиващи и тази секция от фара стои само за красота.