Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 11 Апр 2022, 14:36

От някой шиткойн :mhihi: За седмица, ако може :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Апр 2022, 15:09

TNT написа:alx май има предвид, че в България всеки трети е заредил кошницата :mhihi:

...с олио обаче :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Апр 2022, 15:14

c04 написа:
TNT написа:alx май има предвид, че в България всеки трети е заредил кошницата :mhihi:

...с олио обаче :mhihi:

И бидона с киселото зеле е напълнен с нафта. Щеше да е доста яко ако всеки 3ти е в крипто и поне половината наистина да са вникнали в какво са инвестирали и защо. Реалността обаче според мен е, че всеки 20ти е вътре и то точно с 200 кинта в шиба ину, чакайки ламбото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Апр 2022, 15:20

Имам един приятел, преди мен е в крипто. Още нищо не разбира. Преди 2 седмици пак ме пита какво мисля за някакъв шиткойн, който вече е избухнал х10 и той мисли да го купува, да става милионер. Т.е. на х20, той ще е х2 с 200-те лева :mhihi: Накупи предния бул рън, на беър маркета продаде всичко на -70% загуба, ся пак купува :ok: Това е нивото за съжаление. То се вижда като се пусне някоя по-сериозна анкета в крипто група. Повечето купуват шиткойни, нямат хардуерни портфейли, инвестициите са в рамките на под 1000лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Апр 2022, 15:27

TNT написа:Повечето купуват шиткойни, нямат хардуерни портфейли, инвестициите са в рамките на под 1000лв.

аз ли нещо бъркам или маркета главно на тези разчита :)

100,000 неандерталци по 1000лв >>> 100 машини по 1,000,000
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Апр 2022, 19:28

TNT написа:Имам един приятел, преди мен е в крипто. Още нищо не разбира. Преди 2 седмици пак ме пита какво мисля за някакъв шиткойн, който вече е избухнал х10 и той мисли да го купува, да става милионер. Т.е. на х20, той ще е х2 с 200-те лева :mhihi: Накупи предния бул рън, на беър маркета продаде всичко на -70% загуба, ся пак купува :ok: Това е нивото за съжаление. То се вижда като се пусне някоя по-сериозна анкета в крипто група. Повечето купуват шиткойни, нямат хардуерни портфейли, инвестициите са в рамките на под 1000лв.

Аз имам приятел, който през 2017 ли, 2018 ли купи копачки да ги ползва за Рипъл като ги ползваше и за отопление. Сега има към 30к и отгоре в него и доскоро ми говореше, че не е на печалба, не е и на загуба и го гледа като нещо, което ако стане, стане, но няма нищо в Биткойн. Помня, че когато ми говореше, че ще купува някаква криптовалута един му обясняваше(двамата почнаха)че от Биткойна нямало смисъл защото вече е вдигнал цената и са изтървали влака, но Рипъла още докато е евтин...виках му тогава, че според мен я стане, я не и той викаше, че и за Биткойна така са говорели и те на това се надяват. Знаете колко беше Биткойн онези времена, знаете и Рипъл как се движи, едвам си стигна стария връх по едно време на тоя цикъл. Но него не го бъркат парите държа да отбележа.
Миналият ден говорих у дома с мой приятел от детството, наистина много добър приятел и много умен човек, уважаван кардиолог в София ходил където се сетиш по света по специализации, ходил и да обучава разни в Турция и...Абе умен наистина, беше завършил с отличие където трябва едно време да почне, а преди това бяхме завършили една и съща паралелка в техникум за електроника, тоест разбира нещо и от електроника. Та говорих му малко за Биткойн и че съм се хванал с малко. Ами обясни ми каква измама е за него, най-голямата измама, опитах се да му кажа някои неща, но нямаше как, не искаше да ме чуе и се отказах. Още като ми говореше как се контролирал да речем от двама човека и единия продавал на другия разбрах, че грам не знае какво е Биткойн, а като ми каза, че утре си купуваш няколко милиона и вече ми беше ясно, че е обречена кауза. Та светът е пълен с наистина умни хора, които грам не го разбират, а и не искат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Апр 2022, 20:42

vicho написа:
TNT написа:Повечето купуват шиткойни, нямат хардуерни портфейли, инвестициите са в рамките на под 1000лв.

аз ли нещо бъркам или маркета главно на тези разчита :)

100,000 неандерталци по 1000лв >>> 100 машини по 1,000,000

https://coinmarketcap.com/

Бъркаш. Виж малко колко е маркет кап-а и се замисли колко могат да мръднат цената тези хора на биткойн, после на целият крипто пазар. Всичко в топ10 няма да се усети от 100 000 неандерталци с 1000лв. При биткойн се говори вече за институции и държави, а не за неандерталци с 1000лв. Даже заедно с машините с 1 000 000 :ok: На сегашната си цена (повече от 30% спад от върха) е по-голям от Фейсбук, Нвидиа, Виза, Мастъркард и т.н.
https://coinmarketcap.com/largest-companies/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Апр 2022, 20:44

TNT написа:
Бъркаш. Виж малко колко е маркет кап-а и се замисли колко могат да мръднат цената тези хора на биткойн, после на целият крипто пазар. Всичко в топ10 няма да се усети от 100 000

нещо май не говорим един език...

не говоря за цени и т.н. , а че има нужда от тези "инвеститори" ;) да си загубят паричките :smoke:

къде се заби в цените - не знам :lol:

п.с. числата са фигуративни... считай 500,000,000 по 1,000лв , ако искаш да са ти по-точни сметките с трилионите
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Апр 2022, 20:47

Шиткойните имат нужда, да. Аз друго освен биткойн, етър и стейбълкойни не поглеждам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Апр 2022, 20:54

Хубаво е да има и шиткойнаджии. Здравословно е за пазара като цяло, защото рано или късно част от техния капитал се прелива в BTC.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Апр 2022, 0:12

Някой знае ли защо пак се е килнало, или ей така, щото му е кеф :mhihi:
Напоследък почти не го гледам, имам вкарани някакви кинти и кот такоа, ама има ли някоя новина, да го е бутнала надолу? :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Апр 2022, 9:10

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Апр 2022, 9:48

Не идвам да злословя ама айде да пада вече, че ме сърбят пръстите..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Апр 2022, 11:07

bioz написа:Не идвам да злословя ама айде да пада вече, че ме сърбят пръстите..

Без да се заяждам, ама на каква цена си представяш, че ще е подценен и ще купуваш. И каква стратегия ще имаш тогава, ще налееш всичко което искаш да инвестираш на един път удари ли тази цена или някакъв друг подход? Защото познавам няколко човека които така чакаха 30К миналата година, като удари 30К решиха че ще чакат 20К и чакайки гледаха как той почти удари 70. :dunno:

Аз лично последните месеци не съм спрял да купувам, защото според мен на тези цени на които сме биткойн и етер са доста подценени. Залагам си на DCA, всеки понеделник си пускам една сума която съм си определил от револют към FTX(вече има instant SEPA с револют във фтх и е супер удобно, преди чаках няколко часа до ден превода) и после всеки ден до петък с 1/5та от тия пари купувам ~50:50 бтц и етх.

vicho написа:не говоря за цени и т.н. , а че има нужда от тези "инвеститори" да си загубят паричките

Оф айде пак старата песен на нов глас. Така работят всички пазари, или си мислиш, че като си купиш акции на епъл или гугъл, или си купиш злато, е по-различно? Но не, никой не губи всъщност, освен тези които решават да продадат за по-малко от колкото са купили. А това исторически е доказано като най-тъпото нещо което можеш да направиш, освен ако наистина не ти трябват спешно тея пари. Губят основно тия дето казват "биткойн е пирамида" и си държат паричките в банката...те губят яко, по официални сметки последните 2 години по 10% на година, ама тва число клони повече към 20% според мен :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Апр 2022, 11:34

Около 20-25к очаквам да е дъното в тоя цикъл. Ще купя и ще продам както направих миналия такъв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата