Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Войната започна ...
Grozdanoff написа:Хуленето по Русия може да ни дръпне назад икономически в този конфликт, това е което не се разбира от много хора...
Я ти като разбиращ обясни как точно Русия ще ни дръпне назад икономически? Ама с конкретни примери.
Че аз нещо не се сещам

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Като ни инсталира някой охлюв с доживотен мандат, като Лукашенко, на власт. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Войната започна ...
От известно време ми е скучно да чета троленето в темата, но това с тираджията, сновал между куршумите, искрено ме разсмя 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:Хуленето по Русия може да ни дръпне назад икономически в този конфликт, това е което не се разбира от много хора...
Я ти като разбиращ обясни как точно Русия ще ни дръпне назад икономически? Ама с конкретни примери.
Че аз нещо не се сещам
Може ли аз

Цена на газ миналата година 30 лв/мв
цена за април 150 лв/мв
борсова цена 250 лв/мв
цена в сърбия 270$ за 1000 куб което е около 50 лв/мв
цена на амониева селитра, миналата година 320 лв/тон
в момента 1800 лв/тон и няма

за добив от 100 кг пшеница са необходими 10 кг тор
от тук имаш повишена себестойност на пшеницата със 150 лв/тон (за стина - рекордните добиви от миналата година се дължат на ниската цена на тора - завишено влагане и много добри климатични условия за развитието на посевите в края на април 2021).
За производството на 1 кг брашно са необходими 1,45 кг пшеница. Само от цената на тора завишението на брашното е 0,22 лв/кг
За 1 хляб 700г са необходими 510гр брашно или завишение заради тора 0,11 лв/бр
За изпичането на газ за 1 хляб са необходими 550 вата или миналата година 1,65 стотинки
По борсова цена към момента 14 стотинки или завишение над 12 стотинки
Цена на пшеница миналата година 350 лв/тон, към момента 700 лв/тон с тенденция за покачване. Само от цената на пшеницата завишението е 26 стотинки на брой.
Или заради една газ хляба се завишава с 0,45 лв бр. Отделно ръст на ток, горива, заплати които повишават цената
Ако вас не ви е.е колко струва един хляб е друг въпрос.
Ако по Нова или БТВ кажат, че Големият бял баща от голямата бяла къща е наредил всички да скочите в реката, така като гледам, бая народ няма дори да попита "Защо".
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:Хуленето по Русия може да ни дръпне назад икономически в този конфликт, това е което не се разбира от много хора...
Че аз нещо не се сещам
Draga, беше обещала, че ще си писар в темата и очевидно не си вършиш работата, защото въпроса ти е обясняван многократно в темата!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
BMW_POWER написа:Ако по Нова или БТВ кажат, че Големият бял баща от голямата бяла къща е наредил всички да скочите в реката, така като гледам, бая народ няма дори да попита "Защо".
Двама индиански вождове били поканени на обяд в Голямата Бяла Къща.
По-възрастният и опитен казал на другия:
- Гледай сега от кое ястие Големият Бял Баща хапва най-малко,това е най-скъпото, и с него се налапай здраво.
И гледа младият, че Белият Вожд съвсем малко гребва от една жълтеникава каша (горчицата).
Налапал се яко и се разплакал. По-големият го пита:
- Какво става, братко, наред ли е всичко?
- Да, просто си спомних, че преди години брат ми се удави в Мисисипи. Давай смело, яж от кашата.
Налапал се и възрастният и той се разплакал. Младият го пита:
- Какво стана сега, ти защо плачеш?
- Плача, защото и ти не си се удавил с брат ти.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Petrolhead написа:На снимката се виждат оркските танкове
На снимката танкове нЕма.

Ubi dubium, ibi libertas
hell's angel написа:Petrolhead написа:На снимката се виждат оркските танкове
На снимката танкове нЕма.Има разкомплектовани и канибализирани БМД-та във вагони за скрап. Щом казваш, че са в Беларус - може и да са техни. Ценни са, щото корпуса им е алуминиев и тук там има разни парчета от магнезиеви сплави и най-вероятно ги карат за претопяване. Стоката в тоя ешелон и в тоя си вид е много вероятно да не е участвала във войната изобщо, а и май до никъде няма да стигне на собствен ход, та не виждам к'во трябваше да видим ... ама ти си знаеш
Хелс Гелето, дай му тази снимка от гробищата на Харковския бронетанков завод и го остави да фантазира

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Petrolhead написа:
Аз ви зададох елементарен въпрос, какво мислите вие лично, Вие отговаряте с лични обиди, не ни се получава комуникацията, а аз наистина се старая
Малко по темата, или по-точно старата българска поговорка отново е в действие - тръгнаха аслани, прибраха се насрани.
На снимката се виждат оркските танкове, които поне се движат, натоварени на влакове нейде из Беларус.
Поради някаква причина вагоните са затворени, предполагам да не настинат, но войната върви по план
То и аз попитах дали ще ходиш в Украйна, или само тука ще громиш Русия и Путин, ама нещо мълчиш на тази тема.
Или пък може би, защото смяташ, че всичко това е някаква приказка на Толкин , както и още двама трима като теб им се привиждат приказни герои.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
drago_pavlov написа:Я ти като разбиращ обясни как точно Русия ще ни дръпне назад икономически? Ама с конкретни примери.
Че аз нещо не се сещам
Уааахахахахаххахахахахахха ей тва е един от най-надрусаните постове във темата! Еваларка

Иначе казваш тук просперираме, обаче глей кво пише тука «Инфляция достигла 40-летнего максимума. У нас самый тяжелый кризис на границе в истории Америки. Цены на бензин выросли на 70%», — бывший вице-президент Майк Пенс заявил, что Джо Байден причинил Америке больше вреда, чем любой другой президент в современной истории." Добре че сме у стабилната Еуропа, слава!
П.С: Русия нема нищо общо!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
STEVAL написа:drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:Хуленето по Русия може да ни дръпне назад икономически в този конфликт, това е което не се разбира от много хора...
Че аз нещо не се сещам
Може ли аз
Цена на газ миналата година 30 лв/мв...
Я кажи преди да започне ''военната операция'' какви бяха цените, а не миналата година по това време

П.п Еваларка на БГ тираджията

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Exclusive89 написа:Я кажи преди да започне ''военната операция'' какви бяха цените, а не миналата година по това време
Може ли аз, може ли аз.....

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Естествено, че ще поскъпне газта и ще се преебе икономиката. Те орките освен изнудване и война, май други похвати не умеят. Ма като гледам и в тях не са кой знае колко добри.