Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Мар 2022, 16:28

Badxboy, знам разликите бе, нали баща ми кажи речи всеки месец ходи и мъкне всякакви неща като препарати и такива трайни за ядене да не изреждам. Просто искам редно да се споменава, че и другаде се случват...някакви неща. Както казват американците шитс хепънд. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 31 Мар 2022, 16:41

Top Gun Maverick написа:Badxboy, знам разликите бе, нали баща ми кажи речи всеки месец ходи и мъкне всякакви неща като препарати и такива трайни за ядене да не изреждам. Просто искам редно да се споменава, че и другаде се случват...някакви неща. Както казват американците шитс хепънд. :mhihi:

Радвам се искрено, че имаш досег до белия свят. Наистина изпадам в нервни кризи, когато някой, който нито е напускал българия, нито знае как е в Германия, започне да коментира. :banghead: тука включвам и тия дето не знаят 1 дума немски и английски и са отишли да работят за турци, албанци и българи без договори и по 20 човека в жилище.

ето нещо по темата

https://nova.bg/news/view/2022/03/31/36 ... DQnlDcM238

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Мар 2022, 16:49

Българина обича да го щавят по празниците, това си е от как свят светува.
В цял свят има намаления тогава, а у нас има увеличение, а сега ще се насерат. Щом вече говорят как 30лв трябва да е агнешкото с кост, може и 35-40 до отиде от някоя специална месарница.
Същото става с рибата по никулден, с черешите или ягодите зимата и т.н. Всички реват, ама се купува.
Хайде някои са пълни с пари, ама другите оцеляващите пак ще дадат, за да не останат по-назад-това е много важно и е двигателя на масата българи. Нали един път се живее :clap:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Мар 2022, 16:56

Много болезнено си прав и ей това последното не го разбирам. Аз се бях зарекъл да не сея домати и краставици, а само райграс(щото на село има от първите)но имам кладенец и вместо да се още две по-трудно достъпни за косачката градинки с райграс, ще си насея някой корен, та лятно време поне да не им тъпча гушите. Агнешко за щастие си имам и няма да купувам както винаги. Но е много жалко това с надуването на цените по празниците.
Вчера слушам Кирил Петков как казва, че не знам си какво правели за да дадат добавката на пенсионерите, че да посрещнат празника както било редно. Хайде аз съм повреден малко в главата и за мен всички тия празници са измислени(поне част от тях)за да карат хората да харчат и гледам доколкото мога да се дистанцирам от "трябва да направя еди какво си защото е не знам си кой празник", но масово е някаква истерия как да се трошат пари. И какво като им отпуснат добавка с която да купят скъпо и ГАДНО месо два пъти в годината? Какво променя това? Не се мисли правилно според мен и само задържат хората в тая омагьосана въртележка.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Мар 2022, 17:17

Е.Димитров написа:
drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:На немците може договора да изтича в края на годината, но до колкото си спомням, нашият изтича днес.

Верен на себе си, неадекватен както винаги :ok:

:mhihi:

Не мога да разбера що за "човек" си ти!?
Как си позволяваш да даваш подобни квалификации на хора, които не познаваш?
На арогантен ли ми се правиш?
Ама ревеш, когато някой те определи под твоята гледна точка за себе си.
Мисля, че е време модераторите да ти дадат заслужената почивка!

И аз не мога да разбера как може всяко твое мнение да няма нищо общо с действителността... Всичко е пълна глупост откъм факти и дебилни, инфантилни разсъждения...
Все едно си лапе на 12, а сигурно гониш 50...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Мар 2022, 17:36

А ти Драга Павлова се изживяваш като върховна инстанция. Влизаш рязко, взимаш отношение и си избиваш проблемите от ежедневието върху някой. Най-вероятно като си вкарала някоя бира за кураж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Мар 2022, 17:59

sub_eleven написа:А ти Драга Павлова се изживяваш като върховна инстанция. Влизаш рязко, взимаш отношение и си избиваш проблемите от ежедневието върху някой. Най-вероятно като си вкарала някоя бира за кураж.

Пак приключиха аргументите май, а :mhihi:
Ти освен нинджа си бил и психолог ли?
Как да не влизам рязко като се дрънкат откровени глупости и нивото ви е като за семкаджийска седянка пред блока?
"Ако Турция влезе в ЕС и паднат митата всичко в България приключва..." А то мита няма от 25 години между Турция и ЕС :mhihi: После се оказа, че не било мито, а ДДС, и не го плащали фирмите, а тия с багажниците с прах за пране и килоти :mhihi:
От един месец говорят по всички медии, че договорът ни с Газпром е до края на годината, той се изцепи, че приключвал днес :mhihi:
Да ти изреждам ли още?
За разлика от вас, аз моите мнения винаги мога да ги подкрепя с факти. Вие, форумните професори, никога - само бълвате простотии.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Мар 2022, 21:10

hell's angel написа:
enigma написа:Това с газта не става както си го представяте, да врътнат кранчето от днес за утре :lol:.

Що к'ъв е проблема ? Тръбите са дълги, не бой се! Не помниш ли "Хазовуе войны с укропей"? В случая, по-скоро на Хазпром лобито му е силно, и все пак приходите са "национальное достояние" :mhihi: Докато европейците се чудят и на нефта, гледам, че американците купуват :mhihi:

Е тогава беше ясно, че е временно. Сега ако го спрат за постоянно без алтернатива от руска страна къде да отива в дългосрочен план, какво точно ще се случи? Аз доколкото разбирам буквално ще "горят рубли", ама може да не съм в час нещо.

hell's angel написа:
enigma написа:Европа като се събуди от дълбокия сън.

А замислял ли си се, че може и да не точно проспано ? :mrgreen:

Ако намекваш, че имат някакъв задкулисен план, дано да е така... Аз поне не съм го забелязал, но не ми е и точно във фокуса. Казвам го защото в САЩ има публична доктрина за енергийна независимост още от времето на Буш младши, която се следва много стриктно, и от Обама, и от Тръмп, нищо че циркът си върви :lol: . Сега Бидонът се напъва нещо да развали купона под натиска на зелените, ама ще видим колко ще му отпуснат.
В Европа с толкова преплитащи се интереси е наистина много трудно да има единен план и доктрина...

steeN написа:Проблема е, че договора е сключен с Газпром и немците не може ей така изведнъж да пращат пари на някакъв посредник в противоречие с договора.

Да обясниш на германец, че искаш да промениш нещо по съществуващ договор в такива мащаби е като да обясниш на японец как така асансьорът не работи :lol: . Искрено му съчувствам на Путин в това отношение.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 31 Мар 2022, 23:57

Тази година посевна кампания в Украйна няма да има :arrow: няма реколта :arrow: няма манджаре в достатъчни количества за всички :wave:

В Европа няма газ :arrow: няма минерални торове :arrow: по-малка реколта :arrow: няма манджаре в достатъчни количества за всички :arrow: купони за храна?

Само измекярите пазаруват в немските Лидл/Алди
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 01 Апр 2022, 0:05

В суматохата хамериканците са увеличили вноса на недемократичен руски дизел с 43% за последните десет дни на Март :conf:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 01 Апр 2022, 1:10

alekangg написа:Нали един път се живее

Top Gun Maverick написа:"трябва да направя еди какво си защото е не знам си кой празник"

Тука успяхте перфектно да опишете майка ми. Пенсионер, без олио не може да готви, така че и 20лв да е, тя ще си купи. Без брашно не можело също. Агнешко ако трябва да купи, ще купи и на 100лв., нищо че не й е по джоба на пенсията.
Като я хванах оня ден и я питам как тия неща дето тя ги прави все с олио, ние вкъщи ги правим без олио, тя ми обясни, че било невъзможно и нещо бъркам. :banghead:

Агеншко на 40лв аз лично няма да купя и ми е през фара кой смята, че не съм спазил празника. То и на 30 не бих. Виж, за козунаците до нас дето ги месят съм склонен да се изръся, така и така повече от веднъж на година не ям козунак пък и много обичам да гледам как ги правят. Ама и там ако прекалят и усетя, че ме цакат стабилно ще им тегля една.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2022, 6:23

nickstorm написа:В суматохата хамериканците са увеличили вноса на недемократичен руски дизел с 43% за последните десет дни на Март :conf:

А Гейропа казва да се намали потреблението на газ, че едва ли не е пирон в ковчега на Русия. :bowdown:
Така, планът на великите кръстоносни ъъъъъ...демократични походи успява. Скоро Европа ще прилича на сметище от всякаква паплач от Африка и талибанските държави, който има акъл ще отива зад големия гьол, някои ще останат да ръководят тая паплач в Гейропа, а ние кенефа на Гейропа ще си останем такъв освен ако не ни изнесат всички мангали на запад. Нали тука приноса сриване на образование и здравеопазване е безспорен, вече освен мед сестри за някое евро отгоре ни изсмукват и учителите в посока българските училища около лЯндън и т.н.(скоро една позната звъня и от там директорката и каза само да иде и почва на деня)а тука някой обясняваше как онзи план Ран-Ът бил толкова невероятно добре замислен в помощ на България, ама ние не сме могли да го разберем и сме отказали помощта на загрижените за нас американци. :ahah: Боже, опази. Всъщност почти всичко кофти, което казваха противниците на тоя план, които бяха заклеймени като конспиратори(любимата дума на всеки подъл човек, който се присмива на тези, които му виждат замисъла до някаква степен)се случи, а хората още продължават да го отричат. На всичко отгоре това, което вече не може да се отрече се приписва на короната, на Путин, на енергията която хаби Биткойн, сякаш от вчера казват, че образованието ни стана в пъти по-зле(но университетите рииш ли изникнаха като гъби с разни модерн неймс)и още една камара неща. Нищо, поне имаме права на педерастите и не може да ги наричаме така щото е дискриминация, имаме и на циганите, ама и тях не може така щото е дискриминация посочена от Гейропа. След време няма да можем гейове защото ще е забранено да се конкретизира така, нито пък мангалите няма да можем роми щото те и сега се обиждат вече като им кажеш вие ромите. Но какво беше, трябва да вярваме в добрите намерения на Америка, да живее кралицата и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Апр 2022, 7:20

Аз пък миналата седмица говорих с приятели в Германия, питах ги дали е вярно това с табелите за по 1 бутилка олио и 1 пакет брашно и той ми каза, че е вярно, а на всичкото отгоре, олио няма! Живеят до Манхайм, ако изобщо има значение...
Другото с цените по празниците в БГ...Ганя може да е свикнал на много неща (катотова да почете празника), но и Ганя-търгаша няма подобен на себе си никъде по света! Вместо да прилага 'тъпанарската тактика' да заложи на по-голям оборот и да спечели пари, той е тарикат и залага на тактиката 'ден година храни'! Затова сме велика държава и всеки мисли за околните!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2022, 7:46

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:
drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:На немците може договора да изтича в края на годината, но до колкото си спомням, нашият изтича днес.

Верен на себе си, неадекватен както винаги :ok:

:mhihi:

Не мога да разбера що за "човек" си ти!?
Как си позволяваш да даваш подобни квалификации на хора, които не познаваш?
На арогантен ли ми се правиш?
Ама ревеш, когато някой те определи под твоята гледна точка за себе си.
Мисля, че е време модераторите да ти дадат заслужената почивка!

И аз не мога да разбера как може всяко твое мнение да няма нищо общо с действителността... Всичко е пълна глупост откъм факти и дебилни, инфантилни разсъждения...
Все едно си лапе на 12, а сигурно гониш 50...

Кое е инфантилно бре оли?
Всяко мое мнение е по темата и смея да твърдя значително по-адекватно от твоите спорадични, тотално неадекватни и крайно комплексарски писаници!
Да не говоря, че ти даже по темата не пишеш а избиваш комплекси за малоценност, вероятно придобити от живота, който живееш.
Никога не съм харесвал хора тип "кисело зеле", какъвто се явяваш и под шапката на форумите/фейсбук и си поредният, който се опитва да намери трибуна, от която да прокламира обиди и жалки опити за "превъзходство" над другите съфорумници.
Жалък си!
На мен ще пише, че съм инфантилен а той се държи като простак и зад клавиатурен лигльо!
Дори няма да те моля, а ще ти забраня да се обръщаш към мен по какъвто и да е повод, освен ако не получиш някакъв катарзис на личността и не се извиниш!
Същото важи и злобно и неадекватно поведение към колегите!
Надявам се модераторите да ти дадат адекватна почивка с цел преосмисляне на поведението си!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Апр 2022, 13:42

nickstorm написа:В суматохата хамериканците са увеличили вноса на недемократичен руски дизел с 43% за последните десет дни на Март :conf:

Това къде го виждаш, имаха забрана за Руски петрол, силно ме съмнява да забранено и да го виждаш в статистика?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата