Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Войната започна ...

Мнение от TNT » 16 Мар 2022, 15:22

TheDriver написа:Зависи кой си и какво искаш да постигнеш.

:yes: :bchug:

Значи може да има след няколко години F35 AC Schnitzer :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2022, 17:00

Докато вие се врънкате, за 95-я отдельная десантно-штурмовая бригада на ВСУ ( барабар с целия и опит в Европа, Африка и всичките и НАТО-вски инструктори) или добро, или нищо. Също се отнася и за всичките им бетонни бункери и дотове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Мар 2022, 17:32

E34 написа:Искам да попитам Боримечката защо мисли, че Русия се представя мега зле в тая операция откъм военно отношение? Според мен всичко си върви по план, следват си задачите точно и всичко е много отиграно. Естествено има жертви, но едва ли са тези , които украинците тиражират.

Да, според мен "операцията" ще приключи до две седмици, максимум месец. Тогава ще имаме повече информация за анализ. Каквото и да кажем сега, ще бъде в сферата на предположенията. Моята прогноза съм я дал десетина страници назад. Предизиках който не е съгласен, да даде негова прогноза, но ... освен обяснения колко съм наивен и заслепен, друго не прочетох... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 16 Мар 2022, 17:38

BMW_POWER написа:Докато вие се врънкате, за 95-я отдельная десантно-штурмовая бригада на ВСУ ( барабар с целия и опит в Европа, Африка и всичките и НАТО-вски инструктори) или добро, или нищо. Също се отнася и за всичките им бетонни бункери и дотове.

Ти па! Не е верно тва. ПРОПАГАНДА! Още от началото се знае, че руснаците са надценени, разпасани донаборници дето въобще не знаели къде отиват. Нема как да имат предимство пред хипер подготвената ВСУ от най-големите профита в света инструктори. Та лъжа е тва. :mhihi:

Borymeckata написа:Да, според мен "операцията" ще приключи до две седмици, максимум месец. Тогава ще имаме повече информация за анализ. Каквото и да кажем сега, ще бъде в сферата на предположенията. Моята прогноза съм я дал десетина страници назад. Предизиках който не е съгласен, да даде негова прогноза, но ... освен обяснения колко съм наивен и заслепен, друго не прочетох... :dunno: :dunno:

И аз дадох моята веднага след твоята, даже се обосновах. Аз не питам, кога ще приключи - то е ясно. Питам защо смяташ, че руската армия е доста надценена и въобще не се справя адекватно, един вид е слабия играч в тая игра.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 16 Мар 2022, 18:03

Borymeckata написа:Да, според мен "операцията" ще приключи до две седмици, максимум месец.

От началото на "операцията" няколко пъти казваш, че до 1-2 седмици войната ще свърши, че олигарсите щели да свалят Путин ... сега отново 2 седмици до месец. Реши последно кога? :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Мар 2022, 18:08

Руската армия е силният играч, не мисля че някой би я определил като слаб играч независимо от представянето което демонстрира.

Във времето преди войната обаче чувахме не еднократно заявки от придворните на Путин(признавам си не съм срещал той самия да е давал срокове), как руската армия е способна за дни да превземе Киев, или как ще приключи всичко за седмица и т.н. Това не трябва да се взима на сериозно, но в общественото пространство тези думи останаха и сега всичко живо мери представянето на руснаците спрямо тях.

Второто малко по-сериозно сравнение е това с представянето на американците в Ирак. Но и то според мен не е особено релевантно, защото двете армии имат различна доктрина и театърът на операции е различен.

Някой предложиха сравнение с Вермахта в Полша през 1939, все пак разликата в силите е сходна. Ако трябва да съм честен аз също мисля, че ако за един месец руската армия постигне това което Вермахта(с помоща на СССР) е постигнал в Полша за един месец през 1939г., това ще бъде успех. За сега изглежда, че месец няма да им стигне. :dunno:

Най-удачно обаче е да ги сравняваме спрямо самите тях, тяхната доктрина и техния опит. Опитах да направя нещо такова няколко страници по-назад, но не се получи.

Предполагам, няма да отречеш, че постановката им беше за бърза война и бързо овладяване на големите градове? - Масови десанти в тила, диверсионни групи, подготвени ръководители/кметове, директна атака към Киев, съсредоточаване на сили в опит за 'клещи", малко струпани запаси и логистика основно с камиони.
Тази бърза война явно не успя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 16 Мар 2022, 18:21

Сравнението на Вермахта с Полша и то не е подходящо. Изобщо не са отбирали колко са цивилните отсреща, което знаем си е основната спънка сега, а не логистики, разпасаност и слабост. Иначе съм съгласен с тебе.
Реално, сегашната операция просто нямаме с какво да я сравним и това фобите дори не щат да чуят, камо ли отчетат, че никак не им изнася.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Мар 2022, 18:30

streetz написа:
Borymeckata написа:Да, според мен "операцията" ще приключи до две седмици, максимум месец.

От началото на "операцията" няколко пъти казваш, че до 1-2 седмици войната ще свърши, че олигарсите щели да свалят Путин ... сега отново 2 седмици до месец. Реши последно кога? :mhihi:

Колега, не знам какво четеш и как. Писал съм своята прогноза и не съм променял мнението си. Ако намираш някакво противоречие, то е само в твоите спомени и представи.

Е34, следих темата внимателно, но никаква конкретна прогноза не съм забелязал, не само от теб, а изобщо. Та как каваш ще завърши руската "операция" в Украйна?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Мар 2022, 18:36

Определено не е коректно сравнение това с Вермахта, но пък е интересна тема, ако се заровим в нея(което нямам време да правя). Има фактори и в едната и другата посока.

Споменатото отношение към цивилните жертви от една страна срещу нивото на моторизация/механизация в днешно време, което пък може да ни отведе в полето на "колко полезна е всъщност тази механизация, гледайки какво се случва с логистиката"... и т.н.

Цялостно няма с какво да я сравним да, но пък можем да сравняваме отделни парчета, като например "Напредване в колона срещу населено място контролирано от врага." ."Реакция срещу организирана засада."

Тази същата армия го е правила това в Чечня, Афганистан, Грузия, а наскоро и в Сирия. Освен това щом аз съм гледал на видео какво се случваше със сирийските танкови колони в първите дни от войната, би следвало и руското командване да е наясно. :dunno:

Излезе наскоро друго видео от дрон на засада срешу колона(не мисля да го качвам...хора умират). Общото ми впечатление беше "Уркайницте показват храброст, но този подход е глупав и няма да издържат дълго така самоубивайки се организирайки засади." От друга страна руснаците показваха признаци на промяна, пак бяха изпратени в бронирана колона без осигуряване на фланговете, но този път реакцията на засадата беше до някъде адекватна, особено от страна на танковите командири, явно нещата се променят, макар и отдолу нагоре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 16 Мар 2022, 18:42

E34 написа:И аз давам прогноза. Първо, до Великден всичко е приключило, на 9 май уникален парад и второ, паметник на Путин насред Майдана (това в по-дългосрочен план) :mrgreen:

Самоцитирам се от 10 март. И допълвам, до 2 април Киев ке падне!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Мар 2022, 18:45

Няма какво да гадаем. Путин е обявил как ще приключи операцията - с разпадането на прогнилия запад, разбира се, и масов глад и мизерия по западните страни - https://www.rt.com/russia/552079-putin- ... tion-ends/
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Мар 2022, 18:55

TheDriver написа:..., а в така създалата се ситуация им трябва 5то поколение самолет който да изпълнява специални задачи. Т.е. те няма да ползват Ф-35 както го ползват американците

:yes: Направо, ще си го ползват да носи B61-12.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Мар 2022, 19:20

enigma написа:масов глад

Точно го каза и цената на зърното се срина :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Мар 2022, 20:54

steeN написа:
enigma написа:масов глад

Точно го каза и цената на зърното се срина :lol:

Ами то нямаше и причина да се покачва.
Както е с петрола, газа и всички други суровини.

Путин говори, ако се капсулират в БРИКС , направят собствена вътрешна валута, стокообмен и задоволяване на всичките си нужди, като не изнасят това, което по принцип изнасят.
И какво ще се получи, САЩ могат да се самоиздържат до някъде, ама Европа ще го позакъса с луксозният си живот, които са свикнали с разхищение на ресурси.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Мар 2022, 21:06

2008ма на Украйна им обещават разговори за НАТО / приемане.
2022-ра още не са приети. Обаче за всеки разумен човек по света е ясно, че е основната причина, да бъдат нападнати, като изпреварващ удар.
По принцип за какво й е НАТО на Украйна, съседите й без Русия са натовци, а и не я превъзхождат военно, пак без Русия. Русия е ОК, ако нямат ядрено оръжие и не са в НАТО...
Та хубаво, досега не са гледали сериозно на думите на руснаците, какво повече искат да стане, да няма народ и територия, която да се присъедини към съюза, който им донесе война с тези, от които ги е страх ли? :lol: :kuku: :kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата