България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ивчо » 16 Мар 2022, 11:10

Почти съм убеден от къде идва объркването - караш си първокласен път .. Бай Ставри с Пасата се включва директен шморц щот нали кой да дойде - излупваш го отзад и си си виновен . Аз друго обяснение нямам относно колегата .
Колкото до клипчето - Мерца се движи с около 50-55 км/ч преди удара според това което ми се струва от клипа като време и разстояние .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Мар 2022, 11:13

Лошо е като се съберат двама малоумници по едно и също време на едно и също място. По закон е ясно кой е виновен. Единия малоумник се изнася като кон с капаци на погребение, а другия има разстояние да спре или да го заобиколи, но .....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Мар 2022, 12:15

ивчо написа:Колкото до клипчето - Мерца се движи с около 50-55 км/ч преди удара според това което ми се струва от клипа като време и разстояние .

Мда, а е могло да е спрял до 0km/h и да има време дори да напсува бакшиша, ако се движеше със съобразена скорост в градски условия :|
Аман от малоумници с "моШни" клозети от преакцизната ера, мислещи се за недосегаеми :banghead:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Мар 2022, 14:00

Аз поразпитах познати, които имат пък познати, правещи технически експертизи - не знам до колко е вярна информацията, но били изчислили скоростта на мерца около 108км/ч, но честно казано и от клипа не ми се виждат толкова, а и ми е немислима тая скорост - 100тина метра назад има пешеходна пътека с изключително ограничена видимост, сещам се, защото винаги минавам с крак на спирачката в очакване на пешеходец и с много ниска скорост, а от там тоя танк да набере до 100, трябва бая да го е сръчкал. Или пък да не е отразил и пътеката.

Вчера като се прибирах, един така се появи на една пътека до вкъщи, ама разумен беше, само се показа измежду паркиралите коли пред и зад пътеката /страшно много ги мразя тия/, но не тръгна, аз тъкмо минавах де, ама колко му беше да си ползва "предимството". Не съм карал бързо, де да знам 35км/ч да е било, на втора бях, ама за ситуацията не беше подходяща скорост, макар че би било доста неразумно пешеходец да излезе, когато си толкова близо до пътеката, едва ли съм бил на повече от 5-6 метра от пътеката като се появи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 16 Мар 2022, 14:04

Абре малко бавно реагира наистина, ама няма да очаквам и аз да се излети някой .
Виж ако има щета за оправяне :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Мар 2022, 16:47

Да изместя спора в друга посока.

При каква скорост над ограничението в общия случай този който е с предимстово и кара по главния път става незабележим или почти незабележим за чакащия на Стоп/пропусни?

Има гадни места по пътищата, на които дори да си в ограничението има голяма вероятност този на кръстовището да не те види.

Би ли вършило работа правило, което казва "Ако се движиш с 45км/ч над ограничението правилото за отнемане на предимство спрямо теб отпада."

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Мар 2022, 16:55

Това е супер условно. Особено с някой паркирал на завоя. И с 20 да кара, може пак да не се вижда.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Мар 2022, 17:04

Аз съм имал ПТП, със стоп и никаква видимост (лек завой и перила на резен канал...за да имаш видимост по правата трябва да минеш средата на кръстовището :banghead: ): спирам, гледам няма никой, минавам. Вече почти съм излязъл от кръстовището и ме нацелва един в задните гуми...падна му двигателя на него, аз през таван с баничарката...според километража беше с 85 тоя...аз бях виновен заради знака стоп :dunno:
Изобщо не се разправях, платих си 150лв акт, една торба точки и застрахователите писаха 2 коли тотал :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 18 Мар 2022, 15:55

кръстовище.jpg

Същото кръстовище от клипа с мерцедеса, от страната на таксиджията. Редят се по няколко за страничен удар :D
Винаги съм се чудил какво точно печелят като го правят това, и на мен редовно ми се случва някой да сменя лента, да ми свири, пък аз хич не съм от хората, дето се бавят по кръстовища.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2022, 16:20

Явно и бакшишът знае, че нищо няма да спечели, затова само той е спрял правилно. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Мар 2022, 19:59

Ей, един тупан ме изкара извън нерви преди малко :mhihi: На средата на натоварено кръстовище прави обратен завой и накрая спря на пешеходна пътека, точно пред мен с двете деца.
Питам го съвсем нормално точно тук ли намери да спре а тупана скача на скандал, псувни и тн пред двете ми деца :banghead:
Нямаше как, подминах го... обаче ако бях сам :dunno:
Много е ниско нивото на обществото в България, отчайващо....
:yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Мар 2022, 20:47

Другият път като си с децата си просто не го питай нищо. Не знам какво очакваш след като знаеш какво е нивото. Има такива, които директно и на бой ще ти налетят, а други, които няма, но много им лае устата точно заради децата ти ще се ежат. Това понеже знаят, че пред тях нищо няма да направиш.
Ако ще го питаш все пак, звъниш на 112 след като му знае устата и обясняваш как е щял да те бутне на пешеходната. Пускаш си жалба до районното и си готов. Пускаш и друга жалба, че те е напсувал и хващаш жена ти за свидетел, ще го осъдиш за дребно хулиганство така и няколко стотака разноски по делото. Всичко друго е загуба на време и може да има незнайни последствия.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 21 Мар 2022, 21:28

https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... d_plateni/
Технически преглед ще се минава само след платени пътни глоби

Мега добра новина!
Дано ''карачите'' от форума да не ме нападнат :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Мар 2022, 0:34

когато заработят стикерите за технически преглед... тогава... :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Мар 2022, 10:16

Тук малко прекаляват според мен. А и на шофьора ли ще гледат глобите или на собственика на колата ? Често в едно семейство колата се кара от мъжа, жената, дИтето и т.н. ГТП-то трябва да си е само за техническата изправност на автомобила, то го направиха събиране на задължения. А всичките кошници пак на пътя :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата