Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Войната започна ...
ivoo написа:hell's angel написа:Много належащо става да се отключи темата за соца![]()
В която ще могат да пишат 10 човека,щото останалите само са чували от разкази на тати и дядо и задължителната пропаганда колко гадно е било тогава, и как е супер сегаМани бегай
Дано поне част от шлаката из темите да се излее натам, че стана трудно за четене навсякъде

Ubi dubium, ibi libertas
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Grozdanoff написа:ivoo написа:hell's angel написа:Много належащо става да се отключи темата за соца![]()
В която ще могат да пишат 10 човека,щото останалите само са чували от разкази на тати и дядо и задължителната пропаганда колко гадно е било тогава, и как е супер сегаМани бегай
През социализма, в моята фамилия нито майка ми нито баща ми, нито някой баба/дядо са били партийни членове, имам ли сме и зам.директор на предприятие във фамилията, имали сме и обикновенни работници- всички са можели да си позволят да отида 10 на почивка през лято и през зима, баща ми с парите от заплатата си в завода е купил парцел, и после е построийл 300кв. къща! Нещо, което аз и по-голямата част от вас не успяхме да направим за нашите семейства през демокрацията! Каквото ли да е имал желание да учи човек е знаел, че после ще има уредена работа по специалността... Ужасно е било!
Но виж ако разказите на тати и дядо са колко яко е било и как за всички е имало всичко са 100% истината.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
ivoo написа:nickstorm написа:Значи, по мои спомени литър А-86 преди '89-та струваше 0'10 лева т.е. десет стотинки. .
Нека да позная. Или си над 70 г или си се преродил и имаш спомени от миналото.![]()
0.10 ст е струвал през 1969г. Аз поне го помня на 80ст
Не позна! (за годините)

1-1'2 беше към 2000-та, ма това А-95Н вече..
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е, че той и миналата година в началото заредих на Марешки на 1.35 мисля 95. 
Или по-миналата да беше...абе май миналата, но със сигурност една от двете години. Ама уви, само един резервоар, нямах цистерна.
Газ помня като пуснаха тука към края на 80-те и беше 30 стотинки някъде по много избледнели спомени. Тогава се търкалях по задната седалка на Ладата и беше голям кеф, а до морето пътуването бе пътешествие.
Чат пат ме хваща носталгията да си купя една Лада, че Немския и еквивалент Е30-ка е много скъп за поддръжка.
Да не ми скочите сега Е30 сектата, макар в последните години и вие да се предадохте на по-нови модели.

Или по-миналата да беше...абе май миналата, но със сигурност една от двете години. Ама уви, само един резервоар, нямах цистерна.

Газ помня като пуснаха тука към края на 80-те и беше 30 стотинки някъде по много избледнели спомени. Тогава се търкалях по задната седалка на Ладата и беше голям кеф, а до морето пътуването бе пътешествие.

Да не ми скочите сега Е30 сектата, макар в последните години и вие да се предадохте на по-нови модели.

Последна промяна Top Gun Maverick на 15 Мар 2022, 15:34, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
b_u_b_o написа:Grozdanoff написа:ivoo написа:hell's angel написа:Много належащо става да се отключи темата за соца![]()
През социализма, в моята фамилия нито майка ми нито баща ми, нито някой баба/дядо са били партийни членове, имам ли сме и зам.директор на предприятие във фамилията, имали сме и обикновенни работници- всички са можели да си позволят да отида 10 на почивка през лято и през зима, баща ми с парите от заплатата си в завода е купил парцел, и после е построийл 300кв. къща! Нещо, което аз и по-голямата част от вас не успяхме да направим за нашите семейства през демокрацията! Каквото ли да е имал желание да учи човек е знаел, че после ще има уредена работа по специалността... Ужасно е било!
Но виж ако разказите на тати и дядо са колко яко е било и как за всички е имало всичко са 100% истината.Аз лично за ония времена истории не слушам, чета книги. И ако и вие го правехте, щяхте да знаете колко са навързани нещата и как всичко случило се през 90те и след това е с дълбоки корени от преди 89та. Както и народопсихологията ни и манталитета до голяма степен се обясняват с някои черти на ония режим, а от там и сегашния ни хал. Друг е въпроса, че ние сме си били предразположени към тия неща от по-предните времена, ама за там още книги ще трябва да се четат, та нямам големи надежди повечето хора да го разберат.
Хайде без да си чел книга за соца, ако обичаш! Демокрация те е шибнала много здраво по главата, ако се опитваш да ме убедиш, че сега си по-добре финансово отколко баща ти, ще ти кажа мечтаи си! Може би е по-добре за теб самия, че го вярваш

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
По добре съм финансово на 30 от колкото някой от семейството ми някога е бил по соца или е щял да бъде и още да съществуваше. Но не е това най-важното, ако ще златен ролсройс да ми дават не бих живял в онова време, но това е въпрос на достойнство както се споменаваше назад в темата. А щом не ти харесва да се информираш от литература, слушай си разказите на изветрели старци и си мечтай за бай Тошо, хубавото е че сега си свободнен да го правиш. При едни други времена щеше да е проблем обаче.Grozdanoff написа:b_u_b_o написа:Grozdanoff написа:ivoo написа:hell's angel написа:Много належащо става да се отключи темата за соца![]()
Но виж ако разказите на тати и дядо са колко яко е било и как за всички е имало всичко са 100% истината.Аз лично за ония времена истории не слушам, чета книги. И ако и вие го правехте, щяхте да знаете колко са навързани нещата и как всичко случило се през 90те и след това е с дълбоки корени от преди 89та. Както и народопсихологията ни и манталитета до голяма степен се обясняват с някои черти на ония режим, а от там и сегашния ни хал. Друг е въпроса, че ние сме си били предразположени към тия неща от по-предните времена, ама за там още книги ще трябва да се четат, та нямам големи надежди повечето хора да го разберат.
Хайде без да си чел книга за соца, ако обичаш! Демокрация те е шибнала много здраво по главата, ако се опитваш да ме убедиш, че сега си по-добре финансово отколко баща ти, ще ти кажа мечтаи си! Може би е по-добре за теб самия, че го вярваш
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Grozdanoff написа:Каквото ли да е имал желание да учи човек е знаел, че после ще има уредена работа по специалността... Ужасно е било!
Какво значи да ти е гарантирана работата? Може да си най-големия некадърник или мързеливец и пак ще има работа? И ще взимаш колкото тоя дето работи много повече от теб? Да това е ужасно.. нечестно - такива като теб дори не осъзнават, че това е причината оня строи да не съществува вече, защото не стимулира един човек, да е образован, работлив и т.н. Когато тези дето работят много виждат, че другите дето не работят ходят на почивки и имат същите доходи, това демотивира и в крайна сметка мързеливците, некадърниците и неудачниците са овеличават като % в обществото докато не стигнат една критична точка, където икономиката се срива. Точно затова тоя строй изчезна не само у нас ами и в русия.
На мен пък майка ми разказва как след завършването на медицинския университет я слагат насила в някакво село за доктор, без да има избор да избира да работи в града в който живее. Заплата и е 300лв - колкото на чистачката която идва за 1 час на ден да измие тоалетните на здравната служба в селото. Лекар учил 6 години, взима колкото циганката която мете - е така се ходи 10 дни на почивка, за сметка на някой друг работлив и кадърен.
Ако нямаш пари и живееш зле, е добре да не търсиш причината в САЩ, Русия, комунизма и т.н.
Последна промяна ekalchev на 15 Мар 2022, 15:56, променена общо 2 пъти
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
b_u_b_o написа:По добре съм финансово на 30 от колкото някой от семейството ми някога е бил по соца или е щял да бъде и още да съществуваше.
Аууу, как излъга само! На 31 си!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Доста семейства не са успяли да се сдобият с кола тогава. Дядо ми е имал само Симсон
А сега колегата с 200 коня премиум автомобил на стойност 2 заплати обяснява колко зле било
Слезни от 528-цата, отивай на 10 дена почивка с влака. Няма ГО, няма данък, няма каско, няма бензин, няма ремонти. Спри си кабелната и интернета (щото тогава не са имали). Не си купувай телефони (тогава са нямали), един домашен вкъщи макс. Не си купувай компютър да пишеш във форума. И така лека полека ще се освободи бюджет за 10-те дена почивка. Ааа и в хладилника по-полека. Без луканки всеки ден, ако не са домашни. Щото колата, телефона и компютъра не са най-важни, луканката и тя, ама всички ги имаме вкъщи, нали ?
По темата - сега и руснаците ще се върнат на това. Да видим за колко дълго.

Слезни от 528-цата, отивай на 10 дена почивка с влака. Няма ГО, няма данък, няма каско, няма бензин, няма ремонти. Спри си кабелната и интернета (щото тогава не са имали). Не си купувай телефони (тогава са нямали), един домашен вкъщи макс. Не си купувай компютър да пишеш във форума. И така лека полека ще се освободи бюджет за 10-те дена почивка. Ааа и в хладилника по-полека. Без луканки всеки ден, ако не са домашни. Щото колата, телефона и компютъра не са най-важни, луканката и тя, ама всички ги имаме вкъщи, нали ?
По темата - сега и руснаците ще се върнат на това. Да видим за колко дълго.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Стана въпрос за цените на горивата през годините. Темата за соца и бай Тошо вие взехте да я подритвате.
На повечето исторически факти, линкове, клипове и други доводи се отговаря с "русофил", "пропаганда", "Путин" и "защо не живееш в Русия?"
На повечето исторически факти, линкове, клипове и други доводи се отговаря с "русофил", "пропаганда", "Путин" и "защо не живееш в Русия?"

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
След всеки следващи избори, парламентарното присъствие на носталгиците е от все по-големи олигофрени, което е нагледна индикация, че това виждане за "как работи света" се е изчерпало. Така, че за мен тази тема е отдавна е просто една дъвка, която няма никакво отношение към бъдещето на България.... та ако някой очаква някаква революция да си охлади малко очакванията. Няма да има.
Последна промяна steeN на 15 Мар 2022, 16:03, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Като чета някои постове ми става ясно защо я бленуват силната ръка. Не им дреме нито за Русия, нито за Путин, нито за Украйна. Дреме им да дойде нов диктатор, който да вземе от тези, които имат и им даде на тях. Просто припознават Путин в нози образ и тайно се надяват да оправи и тях.
Съвременни шумкари с айфони и бмв-та.ID A написа:Като чета някои постове ми става ясно защо я бленуват силната ръка. Не им дреме нито за Русия, нито за Путин, нито за Украйна. Дреме им да дойде нов диктатор, който да вземе от тези, които имат и им даде на тях. Просто припознават Путин в нози образ и тайно се надяват да оправи и тях.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
empar написа:b_u_b_o написа:По добре съм финансово на 30 от колкото някой от семейството ми някога е бил по соца или е щял да бъде и още да съществуваше.
Аууу, как излъга само! На 31 си!![]()
![]()
Тихо бе, не ме издавай...ти па още малко и ще си на 32

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Grozdanoff написа:баща ми с парите от заплатата си в завода е купил парцел, и после е построийл 300кв. къща!
Без никакво съмнение

Те всички така, със заплатите си купиха парцели и си построиха по 300кв къщи... леле леле..