Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Войната започна ...

Мнение от Е.Димитров » 14 Мар 2022, 0:12

По въпроса за стратегията се сещам за един виц.
Та наели някакъв да боядисва осева линия на път.
Първият ден боядисал 3 километра, на втория 2 километра а на третият само 300 метра.
Попитали го, защо така се получава, а той отговорил
"Ами кофата с боя ми е далече"
До колкото знам, стига се до някаква територия, която е осигурена и безопасна и там се мести основната база и така, базата се мести докато се мести и фронта. Като се създават по-малки бази съобразно фронта. Няма да чакат да им докарат гориво всеки път от различни километри, като тоя с кофата с боята.
Между другото, медиите са силно филтрирани и ей така се изплъзват някакви леки новини, като това, че преди няколко дена Русия е поискала и наблюдатели от ООН и специалисти за доказване на тезите си за био лаборатории и за другите неща, които се случват на фронта.

Иначе ако Путин трябваше да се застреля , последен трябваше да е на опашката на тези, дето ръцете са им изцапани с кръв.
Да почнем от там, колко държави са нападнати от Русия в последните 30 години?
А колко държави са изпълнявали "специални операции" тип война в последните 30 години?!
Какво предизвика последната агресия?
Останал ли е някой с впечатление, че някаква сутрин Путин се е събудил и е казал "Я да нападнем Украйна"?
Или пък "Я да вземем Крим" или другите новите там, както и да се казват?
Всичко това е плод на доста събития, където ощипаният ЕС си затваряше очите и понеже не могат да си посипят главите с пепел и да кажат "Съжаляваме, не обърнахме внимание", защото ще е проява на слабост и всичките решения от тук на татък ще са такива, че ще подлежат на съмнения , решиха да пренебрегнат отново нещата и продължат политиката на безгрешност.
Това не е нещо ново, това го има и при съдиите, когато някой е допуснал грешка и го признае, от тук на татък се разглеждат и старите дела и този съдия вече е не легитимен. За това тези неща не се признават, или се признават но не винаги и често завоалирано.
Това последното е много голяма и Хага ще се напълни с евролидери, за това...няма нужда.
Президента на Украйна Зеленски какво направи за всички тези години по тези въпроси?
На този най са му изцапани ръцете, да праща хората на сигурна смърт и то задължително.
И какво ще се случи след някой друг месец, ще подпишат примирие и всичко ще е било напразно и цялата тази пролята кръв на хора, без значение мъже или жени и от коя страна ще са.
Исканията на Русия какви са?
Не са да паднат под робство Украйна, не са да не влизат в ЕС, не са да умират хора в защита на какво?

За съжаление това им беше единственият за да се заявят , че са на картата.
От поне 20 години постоянно слушам по всякакви медии как нещо все не са доволни от Русия , за шпиони, за не знам си какви други неща и от същите години гледам, как една или друга държава се разпалва война от определени държави и как умират хора или как без Европа да има пръст в тези конфликти, бежанците идват все е Европа.
Как беше приказката "Ти на мен ли вярваш или на очите си?"
Ами на мен лично това вече ми се струва прекалено, и още по-прекалено във 21 век да има войни и военни структури и все да се изнася освободителни войни еднолично в държави, богати на петрол и газ.
Двадесет и първи век сме, век на съзидание и просперитет, на върховните човешки възможности и съзидание.
А какво имаме , Сирия, Афганистан, Иран, Либия, Ирак, Украйна, Ковид и всякакви такива неща.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2022, 0:22

Малко руска пропаганда. Поствам я тук, за да чуя как ще бъде разбита в факти.

https://www.facebook.com/1673179595/vid ... 8768640296

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Мар 2022, 1:10

Е.Димитров написа:По въпроса за стратегията се сещам за един виц.
Та наели някакъв да боядисва осева линия на път.
Първият ден боядисал 3 километра, на втория 2 километра а на третият само 300 метра.
Попитали го, защо така се получава, а той отговорил
"Ами кофата с боя ми е далече"
До колкото знам, стига се до някаква територия, която е осигурена и безопасна и там се мести основната база и така, базата се мести докато се мести и фронта. Като се създават по-малки бази съобразно фронта. Няма да чакат да им докарат гориво всеки път от различни километри, като тоя с кофата с боята.
Между другото, медиите са силно филтрирани и ей така се изплъзват някакви леки новини, като това, че преди няколко дена Русия е поискала и наблюдатели от ООН и специалисти за доказване на тезите си за био лаборатории и за другите неща, които се случват на фронта.

Иначе ако Путин трябваше да се застреля , последен трябваше да е на опашката на тези, дето ръцете са им изцапани с кръв.
Да почнем от там, колко държави са нападнати от Русия в последните 30 години?
А колко държави са изпълнявали "специални операции" тип война в последните 30 години?!
Какво предизвика последната агресия?
Останал ли е някой с впечатление, че някаква сутрин Путин се е събудил и е казал "Я да нападнем Украйна"?
Или пък "Я да вземем Крим" или другите новите там, както и да се казват?
Всичко това е плод на доста събития, където ощипаният ЕС си затваряше очите и понеже не могат да си посипят главите с пепел и да кажат "Съжаляваме, не обърнахме внимание", защото ще е проява на слабост и всичките решения от тук на татък ще са такива, че ще подлежат на съмнения , решиха да пренебрегнат отново нещата и продължат политиката на безгрешност.
Това не е нещо ново, това го има и при съдиите, когато някой е допуснал грешка и го признае, от тук на татък се разглеждат и старите дела и този съдия вече е не легитимен. За това тези неща не се признават, или се признават но не винаги и често завоалирано.
Това последното е много голяма и Хага ще се напълни с евролидери, за това...няма нужда.
Президента на Украйна Зеленски какво направи за всички тези години по тези въпроси?
На този най са му изцапани ръцете, да праща хората на сигурна смърт и то задължително.
И какво ще се случи след някой друг месец, ще подпишат примирие и всичко ще е било напразно и цялата тази пролята кръв на хора, без значение мъже или жени и от коя страна ще са.
Исканията на Русия какви са?
Не са да паднат под робство Украйна, не са да не влизат в ЕС, не са да умират хора в защита на какво?

За съжаление това им беше единственият за да се заявят , че са на картата.
От поне 20 години постоянно слушам по всякакви медии как нещо все не са доволни от Русия , за шпиони, за не знам си какви други неща и от същите години гледам, как една или друга държава се разпалва война от определени държави и как умират хора или как без Европа да има пръст в тези конфликти, бежанците идват все е Европа.
Как беше приказката "Ти на мен ли вярваш или на очите си?"
Ами на мен лично това вече ми се струва прекалено, и още по-прекалено във 21 век да има войни и военни структури и все да се изнася освободителни войни еднолично в държави, богати на петрол и газ.
Двадесет и първи век сме, век на съзидание и просперитет, на върховните човешки възможности и съзидание.
А какво имаме , Сирия, Афганистан, Иран, Либия, Ирак, Украйна, Ковид и всякакви такива неща.

По принцип не одобрявам (не, че има значение) нещата които пишеш в тази тема, но в случая си видял нещата доста точно. Съгласен съм със написаното по- горе от тебе… Путин абсолютно е бил притиснат от нещо/ информация за да вкара Русия която е доста слаба финансово в тази война. Явно за него този огромен риск си заслужава. Което ме кара дс се чудя какво е толкова страшно, че се е решил на този отчаян за мене и изключително рискован ход.
Последна промяна alx на 14 Мар 2022, 1:13, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 14 Мар 2022, 1:13

До настоящия момент не е написал ни милиметър не истина, колегата.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 14 Мар 2022, 2:56

ivoaudi написа:До настоящия момент не е написал ни милиметър не истина, колегата.

:yes: Напълно!
На бандерите в Мариопул май им дойде времето да ги калибрират. :mhihi: Последното предупреждение: https://t.me/swodki/40347

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2022, 3:51

nikola59 написа:
ivoaudi написа:До настоящия момент не е написал ни милиметър не истина, колегата.

:yes: Напълно!
На бандерите в Мариопул май им дойде времето да ги калибрират. :mhihi: Последното предупреждение: https://t.me/swodki/40347

Всеки може да пише каквото си иска. Снимката на оня бандеровец, вързан с верига през крака за стълба и две ракети до него .... Ако сте учили история, това ще ви говори много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 14 Мар 2022, 3:52

Имах един период в живота, още когато интернет, това бе ICQ. Та редовно се сприятелявах с рускини(разсипваха ме от чатене, не знам защо), а после ми идваха в България на гости и тн. Всяка отпуска по една, буквално, а аз си ходя там поне 3 пъти годишно открай време. Бая истории бяха, но така или иначе с момичетата с които бе малко по-сериозно останахме да си пишем и до днес. Та сега когато са тея събития ги разпитвам кое как е там в реалност, съгласни ли са с Путин или недоволстват.
Отговарят всички като една! :ok: Както и очаквах де. Аз не знам дали Путин консолидира украинците, но руснаците определено ги върна в годините на Втората световна. От тук насетне аз просто твърдя, че заден няма да дадат. А между другото да кажа, че просто лъха сила от тези жени! Не ми се разтягат сега локуми да се обяснявам, но сме имали спорове и конфликти. Принципния и силен човек не можеш го сгъна, нищо общо дори с мъжете недуразумения, от тукашните ширини, нищо общо. Ай, отплеснах се, само туй исках да кажа, че се присетих.

Иначе имаше и две украинки, всъщност три. На тях не съм опитвал да звънна. Леко меркантилни бяха, мислещи за момента и толкова, живот да става. Нещо кат наще кифли. То и тук си ги имаме де, само пречат на темата :ok:
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2022, 4:09

Дежурният съгледвач виси доста високо в момента. 55 000ft. Поне така пише на радара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 14 Мар 2022, 4:14

Един от тези патрулиращите е ядрен нюхач. И аз не знаех, че щатите имат такъв самолет. Ходи, забира въздух и анализира за радиация. Първия му полет около Украйна тези дни след началото на конфликта бе когато руснаците обявиха, че поставят триадата в специален режим.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Мар 2022, 9:43

Не знам какво обикаля там, но от две седмици вече, вечер и нощем над нашия квартал обикаля някакъв дрон..! Какъв е, чий е, какво следи...? Странна работа!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Мар 2022, 9:47

Друго ми прави впечатление.
Безпрецедентна медийна цензура.
Сигурен съм, че в западният свят преди не е имало такава цензура, каквато има в момента.
Нашите медии от последно 112 по свобода на словото място реално са паднали след Северна Кореа, Еритрея, Китай, Куба, Саудитска Арабия, Йемен.
Но пък от друга страна, може критерият вече да е друг (като гледам и другите държави) и вече може да са ни поставили на първо място, даже може да сме станали за пример :mhihi:

От друга страна, Норвегия, която е на първо място може да изпадне от тази нова класация.
Тея не са добре, преди да открият нефта и да станат приказно богата държава, на референдуми 2 пъти са отхвърляли членство в ЕС, според тях "за да не си ограничават суверенитета"
Също така са отказали НАТО да влезе в Норвегия и да постави съоръжения близо до границата с Русия, като са заявили, че те ще се отбраняват. Да не говоря за другите санкции.
И въобще медиите са им някакси лежерно представени в тази криза.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Мар 2022, 12:20

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 14 Мар 2022, 12:50

.......................
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Мар 2022, 13:05

Сондьора написа:Не вярвах, че западните медии ще се окажат такова лайно..без извинение...все едно живеем в комунизма.

Защо, Колега? Какво имаш против западните медии? Не ти ли харесва информацията, която излъчват? Например как руските танкове растрелват от 200 метра жилищни блокове? Или как великият В.В.П е отишъл при китайчето и реве да го спасява? Гадни западни медии разбираш ли, такива гнусни неща да показват...

Хайде, че очаквам и втори фронт да му се отвори, скоро...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Мар 2022, 13:18

Това с китайците ако е вярно, нагазва в голяма тиня... Китайците няма да го направят заради сините му очи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата